İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Allerji mi böcek mi?

medet

Kış bitecek,bahar gelecek
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
357
4
arkadaşlar konu uygun yerde mi bilmiyorum ama gerçekten bir derdim var.. 4. defadır vücudumda sivrisinek ısırığı gibi kaşıntılı, kabarık, kızarık bölgeler oluşuyor. 1 ay önce ishalden acillik olmuştum doktor ilaç yazdı diğer gün lenflerim şişti tansiyon düştü kolumun kenarında kaşıntılı izler belirdi ilaç alerji yaptı zannettim bıraktım. Sonra boynumda çıktı karnıma kadar, sonra bacağımda eklem yerlerinde yukarı aşağı da vardı, şimdi de belimde çıktı. 1 aya yakın oldu. Haftada bir çıkıyor. Farklı olarak bi markanın balını almıştım yemeyi bıraktım, ruşeym almıştım denemek için onu da bıraktım, bi de pekmez yiyordum arada onu da bıraktım. Besin alerjisi olsa neden devam etsin ya da tahtakurusu filansa nasıl anlayacağım. Dr a gittim alerji ilacı verip gönderdi yine belimde çıktı ne yapacağımı bilmiyorum bulunduğum ilçede araştırma hastanesini geç özel bile yok ne yapcam bilmiyorum, bi fikri olan varsa ya da başına gelen, bi akıl verseniz sevinirim.

Son düzenleme:
saglik ocagidami yok bulundugunuz yerde...buraya yazana kadar bir doktora gorunseniz daha mantikli burda kim size nasil yardimci olabilirki...doktor bakmadiktan sonra bizler nasil anliyalim alerjimi yada bocek isirigimi...:26:
yinede ALLAH SIFA VERSIN INSALLAH...AMIN:nazar:

sağlık ocağına gittim başka ilçeye özel hastaneye gittim ama bana mı denk geliyor bilmiyorum doktorlar birşey söylemiyor ki alerji ilacı verip gönderdiler ama ilaç alırken de çıktı. Ne yapacağımı bilemedim, belki aynı durumu yaşayan biri vardır diye sordum. Sonuçta birçok şeyi doktorlardan değil kk dan öğreniyoruz. Allahım düşürmesin ellerine, hasta olan herkese de sabır ve şifa versin.

sağlık ocağına gittim başka ilçeye özel hastaneye gittim ama bana mı denk geliyor bilmiyorum doktorlar birşey söylemiyor ki alerji ilacı verip gönderdiler ama ilaç alırken de çıktı. Ne yapacağımı bilemedim, belki aynı durumu yaşayan biri vardır diye sordum. Sonuçta birçok şeyi doktorlardan değil kk dan öğreniyoruz. Allahım düşürmesin ellerine, hasta olan herkese de sabır ve şifa versin.

AMIN AMIN:nazar:canim anladim seni ama nerden bileceksinki ayni durummu burdan biiri sana su filan ilaci kullan dese belki o ilac ona faydali ama sana faydali olmayacak...doktorlarin verdigi ilaca devam ettinmi belki bi fayda saglar...bide aklima pire geldi acaba pire girmis olmasin vucuduna :26:

benimde böyle bi sıkıntım var
kolumda falan çıktığında simetrik çıkıyo başlamadan öncede çıktığındada acayip kaşınıyo
alerjik bi durum
biyerden böcek ısırdığı zaman sadece böceğin ısırdığı yerden değil biçok yerden aynı böcek ısırmış gibi şeyler çıkıyo
günlerce geçmiyo çok can yakıcı bi kaşıntı yapıyo:KK43::KK43:

AMIN AMIN:nazar:canim anladim seni ama nerden bileceksinki ayni durummu burdan biiri sana su filan ilaci kullan dese belki o ilac ona faydali ama sana faydali olmayacak...doktorlarin verdigi ilaca devam ettinmi belki bi fayda saglar...bide aklima pire geldi acaba pire girmis olmasin vucuduna :26:

haklısın canım tabi ki de biri şunu kullan dese kullanamam da ne bileyim yazayım rahatlıyayım dedim, pire de geldi aklıma araştırdım ama. Sağol cevap verdiğin için canım belki bu basit bişey ama Rabbim dert verip derman aratmasın.

benimde böyle bi sıkıntım var
kolumda falan çıktığında simetrik çıkıyo başlamadan öncede çıktığındada acayip kaşınıyo
alerjik bi durum
biyerden böcek ısırdığı zaman sadece böceğin ısırdığı yerden değil biçok yerden aynı böcek ısırmış gibi şeyler çıkıyo
günlerce geçmiyo çok can yakıcı bi kaşıntı yapıyo:KK43::KK43:

canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah, bende daha önce olmazdı ondan korktum. Rabbim başka dert vermesin ne diyelim.

haklısın canım tabi ki de biri şunu kullan dese kullanamam da ne bileyim yazayım rahatlıyayım dedim, pire de geldi aklıma araştırdım ama. Sağol cevap verdiğin için canım belki bu basit bişey ama Rabbim dert verip derman aratmasın.

AMIN CANIM AMINN:nazar:ben senin iyiligin icin soyledim :) rahatladinmii barii:KK1:sende sagol...:KK16:
ama belkide bir bilen cikar bilemiyorum...belki piredir...ALLAH SIFASINI VERSIN INSALLAH...AMIN:nazar:

canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah, bende daha önce olmazdı ondan korktum. Rabbim başka dert vermesin ne diyelim.

bendede daha önce olmazdı
alerjik bi yapım var
sürekli başka başka şeyler oluyo
son bikaç aydırda bu var napalım

AMIN CANIM AMINN:nazar:ben senin iyiligin icin soyledim :) rahatladinmii barii:KK1:sende sagol...:KK16:
ama belkide bir bilen cikar bilemiyorum...belki piredir...ALLAH SIFASINI VERSIN INSALLAH...AMIN:nazar:

rahatladım birileri beni önemsedi:KK1: Anne olmak istiyor yazmışsın ben de istiyorum. Bazen diyorum sen nasıl anne olacaksın ne zayıf bünyen var. Rabbim isteyen herkesin hayırlısıyla kucaklarını doldursun, bize de bebişlerimizi göndersin inşallah:emir_bebek: Anne olunca insan daha bi güçlü oluyor..

Offf canım Allah şifa versin. Bende de alerjik sorunlar var. Bunların içinde en kötüsü ürtikerim var, nefret ediyorum ondan :KK14:

dermatolog değilim ama bana ürtiker gibi geldi. Internetten araştırıp baksanız benziyor mu semptomlar. Çok geçmiş olsun bu arada...

siz bocek deyince aklima yatak bocegi geldi...
internetten bed bug yazdim bir suru isirik resimleri cikti kirmizi kirmizi...sizinkiler de onlara benziyor mu bir bakin isterseniz...
ha bir de son zamanlarda otelde ya da kendi eviniz disinda baska bir yerde kaldiniz mi? ya da yeni bir eve tasindiniz mi?
baska evlerden ya da baska yerdeki yataklardan da insanlar bu bocekleri tasiyabiliyorlarmis...
yataginizi falan da bi kontrol edin isterseniz...
gecmis olsun...umarim sadece alerjidir ve gecer...

birçok şeye alerjisi olan birisi olarak diyeceğim şey, mutlaka allerji testi yaptır. neye alerjin olduğu ortaya çıkar ve ondan uzak durursun. netten bakmakla olmuyor malesef. dahada hasta olup çıkıyorsun. yakın illerde allerji merkezi bulup gitmen gerekiyor.

X