- 26 Ocak 2023
- 9
- 9
- 35
- Konu Sahibi hazel_nut_
Merhaba arkadaşlar. Bu konuyu benim gibi allergan protezleri olan ve ALCL tehlikesi yüzünden çıkartmak zorunda kalan (kalacak olan) arkadaşlara yardım etmek ve destek olmak için açıyorum.Başıma neler geleceğini bilmediğim için de daha önce bu ameliyatı geçiren arkadaşlardan yardım istiyorum. Ben 2015 senesinin mart ayında Antalyada özel bir hastanede meme dikleştirme operasyonu oldum ve aynı anda protez takıldı.O dönem allergan protezler en iyi protezler olarak doktorlar tarafından tercih ediliyordu. Son iki aya kadar hiç bir şikayetim olmadı.ta ki göğüs hastalıkları uzmanı benden bt toraks isteyene kadar. Bt raporumda tesadüfen sol protezim etrafında serbest sıvı gözlemlendi. İnternetten bu nedir ne değildir diye araştırma yaparken ALCL riskiyle karşı karşıya kaldığımı,allergan protezlerin tüm piyasadan çekilmiş olduklarını öğrendim. Bu konuyla ilgili ne ameliyat olduğum hastane ne de ameliyatımı yapan cerrah tarafından bilgilendirilmedim. Hatta ameliyatımı yapan doktoruma bir şekilde ulaşmayı başardım ve inanır mısınız protezlerin geri çekildiğinden kendisinin bile haberi yoktu ve benim sayemde öğrenmiş oldu. Kendisi şu anda yurt dışında ve benim başımın çaresine bakmam gerekiyor. Hemen bir meme mr ‘ı çektirttim. Devlet hastanesinden 25 gün sonraya randevu alabildim ama bu soru işaretleriyle beklemek mümkün değildi. O yüzden özel bir MR merkezinde kendi imkanlarımla mr çektirttim. Mr raporunda yazan ise;implant konturları düzenli olup ,kontur dışına ekstravazyon görülmemiştir. Görünüm öncelikle intrakapsüler rüptürü düşündürmüştür. İmplantın kabuğunda implant içerisine doğru kollaps izlenmektedir. Şeklindeydi. Bu mr raporumu protezlerimi takan estetik cerraha ,antalyada yaşayan çok yakın bir cerrah arkadaşıma ve bir devlet hastanesinde radyolog olan arkadaşıma gönderdim. Ve çok enteresandır ki hepsinin yorumları farklı oldu . Ben şu anda İzmirde yaşıyorum. Burada tanıdığım hiç bir cerrah yok. Henüz yok. Fatih Uygur’a ameliyat olan arkadaşlarımdan yorum ve yardım bekliyorum. Bundan sonraki süreçlerimi ve neler yaşadığımı mümkün olur ise buradan anlatmaya devam edeceğim.