Allah yeryüzünde zulme neden izin veriyor ?

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.637
12.691
Merhaba
Herkese hayırlı ramazanlar
Sürekli düşündüğüm ve içinden çıkamadığım bir konu bu
Bir kaç gündür arakandaki vahşetin resimleri düşüyor sayfama bebekler ah özellikle çocuklar ... Gördünüz mü bilmiyorum inanılmaz işkenceler
Günlerce unutamıyor mahvoluyor kahroluyorum hep dua ediyorum
O resimleri görünce Rabbim şahittir yediğim den içtiğimden kurduğum hayallerden aldığım nefesten utanıyorum
Daha bilmediğimiz görmediğiniz duymadığımız kimbilir ne zulümler yaşanıyor
İçimdeki bu soru hep kendini tekrarlatıyor
Yüceler yücesi Rabbim kurban olduğum Rabbim yeryüzünde zülme neden izin veriyor

allah herseyin en iyisini bilendir. simdi dunyada aci ceken o masum insanlari ahirette sonu olmayan bir cennet bekliyor. bende hep düşünürdüm neden kotuler cezasiz kaliyor herkes her istedigi kotulugu yapiyor ilahi yonden neden cezalandirilmiyor diye. bi gun tv de bi hocaya sordular. hocam neden bu sekilde oluyor diye. hocanin cevabi beni tatmin etti. inşallah senide tatmin eder. aynen soyleydi " allah herkese kudret irade ve nefis verir kimileri bunu iyiye kimileri kotuye kullanir. size sorarim yaptiginiz iyiliklerin karsiligini dunyada mi almak istersiniz yoksa ahirettemi. ben ahireti tercih ederim. ayni sekilde kotuluk de oyle. allah onlarin dunyada aci cekip gunahlarinin hafiflemesini istemiyor. masumlara nasil sonsuz guzellik varsa kotulere de ayni sekilde sonsuz kotuluk azab var. "

Bu dünyaya neden geldiğimizi düşündün mü peki hiç ? Neyse bu konuya değinmeden soruya gelecek olursak; ALLAH beyin vermiştir. Bu beyini kullanmaya, düşünmeye kendimiz karar veririz. ALLAH değil.
''İyi'' ''Kötü'' kavramlarını sen seçeceksin.
Sınav denen bu hayatta terazi de İYİ ve KÖTÜ'lerin tartılacak.

Dünya imtihan yeridir çünkü..İyilikle kötülük savaşır...

Bu yazdıklarınızda haklısınız ama yine de beynim aklım vicdanım minicik masum bebeklerin çocukların eziyet görmesine katlanamıyor kendimi" olsun yapanlar çok ceza görecek katlananlar çok mükafaat alacak " diye rahatlatamıyorum

Bu sorumdan dolayı günaha girmekten de korkuyorum inşallah Rabbim günah yazmaz ama içinden çıkamıyorum

saçmalama arkadaşım kafan karışmış senin yat uyu bence , Allah her kötülük yapana müdahale etseydi bu dunyanın imtıhan yerı olmasının ne esprisi kalırdı ? mahşer ne diye var o zaman,? bırak ınsanları hz. isaya bile o zulüm çilede dokunmamıştır.

cok iyi anlıyorum seni . bende bi ara böyle takilmistim. ama inan cozum bulamiyosun. ve biraz daha dusunursen allaha karsi asamasina falan gelirsin. yasadim biliyorum. o yuzden dua edelim bol bol bu kotu duzen ortadab kalksin diye .

cok iyi anlıyorum seni . bende bi ara böyle takilmistim. ama inan cozum bulamiyosun. ve biraz daha dusunursen allaha karsi asamasina falan gelirsin. yasadim biliyorum. o yuzden dua edelim bol bol bu kotu duzen ortadab kalksin diye .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…