Allah rızası için bi bakın

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
Merhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :
Namaz kılmak istiyorum ama ailem hiç öğretmedi bana böyle şeyler.
Nasıl kılacagim hem bilmiyorum hemde is okul arasında sürekli koştuğum için belki vakit olmazsa bırakırsam daha büyük günaha mi girerim ?? Hic kılmam ak tan daha mu kötü olur ? Bu soruyu soruyorum. Bide dualar filan baktım ama unutuyorum Ezberimde fazla dua yok , olanlarida yanlış okuyorum sanki :KK43: yanlış okumam çok mu günah olur hani yarım yamalak yapacağıma hiç kılmayayim mi iyice öğrenmeden ? Hep bu düşünceyle bekledim ama iyice öğrenmedim gitti :KK43: :KK43:
Bi de kafama takılan şey şu : eşim 5 vakit kılıyor biraz da ona özeniyorum bu günah midir ???? Namazla değişmekten , kv demi görümce mi affetmek ten korkuyorum bana çok büyük kötülükleri dokundu çünkü :KK43:((( daha merhametli bir insan olmaktan korkuyorum ya yine beni yumuşak bulup yuvami bozmaya kalkarlar sa diye ya şimdiki gibi sert olup , gerektiginde ailemi koruyamazsam diye korkuyorum. .

akışına bıraak
adım atmak çabalamak her zaman hiçbir şey yapmamaktan iyidir diye inanıyorum
varsın ilkler yanlış olsun namaz dua
sonra düzeltirsin inşallah ...:)

Merhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :
Nasıl kılacagim hem bilmiyorum hemde is okul arasında sürekli koştuğum için belki vakit olmazsa bırakırsam daha büyük günaha mi girerim ?? Hic kılmam ak tan daha mu kötü olur ? Bu soruyu soruyorum. Bide dualar filan baktım ama unutuyorum Ezberimde fazla dua yok , olanlarida yanlış okuyorum sanki :KK43: yanlış okumam çok mu günah olur hani yarım yamalak yapacağıma hiç kılmayayim mi iyice öğrenmeden ? Hep bu düşünceyle bekledim ama iyice öğrenmedim gitti :KK43: :KK43:
Bi de kafama takılan şey şu : eşim 5 vakit kılıyor biraz da ona özeniyorum bu günah midir ???? Namazla değişmekten , kv demi görümce mi affetmek ten korkuyorum bana çok büyük kötülükleri dokundu çünkü :KK43:((( daha merhametli bir insan olmaktan korkuyorum ya yine beni yumuşak bulup yuvami bozmaya kalkarlar sa diye ya şimdiki gibi sert olup , gerektiginde ailemi koruyamazsam diye korkuyorum. .
canım tv lerde reklamı çıkıyorya namaz kılmayı öğreten seccadeler var onlardan al 40 lira civarı öğrenmene yardımcı olur seni değiştirip değiştirmiycenide allah bilir dene gör

Merhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :

Daha merhametli olmaktan neden korkuyorsunuz? En büyük merhamet peygamberimizde değil mi? Hz Hamzayı şehit edip kalbini parçalayan, sonradan pişman olan yahşi'yi affetmedi mi? Namaz kılarken başından aşagı işkembe döken amcası için dualar etmedi mi..

Peki ya Namazla daha iyi bir insan olursam ?
Kv beni yumuşak bulup yuvami bozmaya kalkarsa..
kısss iyi insan yumuşak başlı vur kafasına al ekmeğini elinden demek değil ki
dürüst demek güven verici demek
şimdi sana haksızlık yapılsa eğer dinini iyi yaşıyorsan iyi bir insansan haksızlığa da sonuna kadar karşı çıkman lazım susayım oturayım böyle iyi bir insan olayım değil ki bu:)
iyi insan kendi hakkını da başkasının hakkını da sonuna dek savunur benim bildiğim:)

Merhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :
ben internetten öğrendim namaz kılmayı..seccadenin yanına not alıp kıldım..
ilk bildiğin dualarla başlayabilirsin..

Merhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :
canım ilmihal kitaplarından ögrenebilirsin duaları tam bilmiyosan eşin kılıyomuş madem sana imamlık yapsın.öyle imkanı yoksa bile sen bildiğin gibi başla niyetin önemli zamanla düzeltirsin bide sana tavsiyem duaları gece yatarken oku daha hızlı ezberlersin.

Daha merhametli olmaktan neden korkuyorsunuz? En büyük merhamet peygamberimizde değil mi? Hz Hamzayı şehit edip kalbini parçalayan, sonradan pişman olan yahşi'yi affetmedi mi? Namaz kılarken başından aşagı işkembe döken amcası için dualar etmedi mi..
Haklısın ama o peygamber . O na haksizlik ta yapilsa Bi sekilde bilinur . Ama benim esim banaa yapilan haksizligi anlamayabilir ben aciz bir insanım :(

Nureddin yıldız diye bi hoca var herhangi bi cemaat vs ile de bağı yok, facebooktan yada websitesinden ona bu şekilde isimsiz soru sormanı tavsiye ederim yumuşak ama dini konularda tavizsiz yargılamayan bi üslubu var.. Eşine özenmen yanlış drğil bu arada:)

Haklısın ama o peygamber . O na haksizlik ta yapilsa Bi sekilde bilinur . Ama benim esim banaa yapilan haksizligi anlamayabilir ben aciz bir insanım :KK43:
Sana yapılan haksızlığı da bilen bir rabbin var. Peygamberimiz doğa üstü varlık değildi, insandı sıkıntıları oldu üzüldü.. bu musibetlerin başına gelmesinin sebebi biz insanlara örnek olması içindi, ders almamız içindi :) namaza başlayın ve yaradana sığının

kısss iyi insan yumuşak başlı vur kafasına al ekmeğini elinden demek değil ki
dürüst demek güven verici demek
şimdi sana haksızlık yapılsa eğer dinini iyi yaşıyorsan iyi bir insansan haksızlığa da sonuna kadar karşı çıkman lazım susayım oturayım böyle iyi bir insan olayım değil ki bu:)
iyi insan kendi hakkını da başkasının hakkını da sonuna dek savunur benim bildiğim:)
Ben pek öyle biri değilim oste sorun orada :(
Bana bişey yapsalar Allah bilsin deyip gurur yapıp gidebilecek biriyim ondan korkuyorum kendimden yani . Değişmem de çok Zor gibi geliyor

Ben pek öyle biri değilim oste sorun orada :KK43:
Bana bişey yapsalar Allah bilsin deyip gurur yapıp gidebilecek biriyim ondan korkuyorum kendimden yani . Değişmem de çok Zor gibi geliyor

belkide namaz arkasından yaptıgın dualarla yola getirirsin onları:)bunu kendine dert etmen bile çok güzel..ve kalbine o ilham o zevk inerse..o tadı alırsan..bunu hiçbirşeye değişeceğini sanmam..

Aaa bi de şey dicektim unutmuşum, telefonuna yada bilgisayarına o duaları sureleri indir, hatta youtubedan açsan da olur, dinlemekle daha iyi pekiştirirsin hem de içinden tekrar edersin, nerde istersen boş bi on dkda bile çalışmış olursun bi öneri yani:)

Back
X