• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah herkesin gönlüne Gore mi Verir?

Bir iki Dort

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
406
290
18
Her insan gibi benim de cok sukretmem gereken bir cok sey var..
Ancak bazen hayati cok sorguluyorum.
Cunku istedigim mutluluklar beni bulmuyor..
Ben kadere inaniyorum.Ama bazen de insanin kaderini kendisinin belirledihini dusunuyorum.
Bh kadae zaman calistim ,okudum.Mezun oldum ve isimi yapiyorum.Ama sanki bosuna okumusum.gibi hissesiyrum bazen..
Benim gibi caliskan olmayan insanlae mesela arkadaslaeim daha guzel yerlerde..
Ben geceler boyu ders calistim..Maddi durumu zor bir aileden geliyorum.Hayatim icin hep calismak zorundaydim.Ailem hep destek oldu.Allah razi olsun onlardan..
Bir melek degilim elbette ama kimss icin kotu dusunmedim inanin ki herkesin guzel yonlerini gormeye calisiyorum.be ne kadae iyi olursam Rabbim yolumu acar rizkimi arttirir diyorum..
Ama oyle olmadi..ben hukuk fakultesinden basariyla mezun oldum ama kendim kadae basarili olmayan arkadaslaeim kadar bir maas alamiyorum.Yaninda calistigimiz insanlar bizi eziyor.Kucuk goruyor..meslekte yeni bir avukatin iyi bir doneme girmesi en az bes yil..
İstedigim gibi bir duygusal birlikteligim de olmadi..Hep bir eksik vardi.Ve benim kendimce deger yargilarim oldu ..bu konuda dua etmeme ragmen istedigim gibi biri cikmadi karsima...
Bazi arkadaslarimi goruyorum , belki ben cok daha guzel bir kizim ama benjm istedigim gibi bir birlikteligi var.mesela cok dedikodu yapan birisi,yada yalanxi ,yahut kiskanc..ama iyi bir esi var.
Ama benjm karsima neden istedigim gibi biri cikmiyor? Benim de bir birlikteligim var asljnda ama istedigim gibi sevemedim birlikte oldugum ksiiyi.:(
Allahin iyi insanlara daha guzel kismetler cikarmasi gerekmez mi:(
Yolunu acmasi gerekmes mi
Lutfen yargilamayin hemen..
Sadece bir sknrtimi paylasiyorum.kimin daha iyi bir insan oldugunu Allah bilir.Ama ben kendimden daha kotu ve daha kiskanc insanlarin daha talihli olduguna tanik oldum..
O yuzden merak ediyorum fikrinizi..
Ozellikle yasi ve tecrubesi benden buyuk ablalarimdan♥️♥️

Sizin kötü, kıskanç dediğiniz kadın belki işveli cilvelidir, hayatındaki adamı güzelce yonlendiriyordur.
Yani bu işler kalp güzelliğine bakmaz ki illa.
Hem insan sevgilisine iyi yanlarını gösterir. Kıskançlık duygusu fazla bir kişiyse belki sevgilisi bunu 'sahiplenme' olarak görüyordur ve bu yönünü seviyordur.
Bilemezsiniz ki...
Benim annem de bir anda parlayan, şımarık, başına buyruk bir alfa kadını. Ve babam onun ağzının içine bakar.
Dışarıdan bakan belki der; 'bu ne arkadaş, boyleleri el üstünde tutuluyor, ben şöyle fedakarim böyle uysalim ama eşim boyle iyi davranmiyor' diye
Oysa babam annrmin kendi kararlarini vermesini, sorumlulukları almasını, yükünü hafifletmesini falan sever.
Daha pasif, çilekeş, ben bilmem eşim bilir havasında bir insan olsaydı bu kadar mutlu bir evlilik içinde olmayacağını söyler hep.
Cunku adamın kafası rahat; Evi cekip ceviren-yöneten biri var ve sadece onun yönlendirmelerine uyması yeterli.

İkinci yorumum bazı insanlar 'iyi' insanlardır ama çekici değillerdir.
Benim bir arkadaşım var, daha önce de yazmıştım bir konuda. Adam otuzlarina yeni girdi, gayet de boyu posu var, yüzüne bakilmayacak birisi değil, üst düzey bir devlet işinde çalışıyor, sık sık yurt dışı görevleri oluyor,evi arabası var,iyi kalpli...
Ama çocuğu hayatına neredeyse hiç kız girmemiş. Cok ugrasiyor ama Olmuyor yani.
Oysa bir kız olsa hemen evlenme arzusunda . Onunla tanistigim ortamda başka bir arkadas daha var, o da otuzlarin ortasında, hala ailesiyle yaşıyor, lise mezunu ve asgari ücretli bir işte çalışiyor. Boyu posu çok uzun değil, yüzü gözü de öyle güzel değil. Ama o da iyi bir çocuk.
Ve çocuğun devamlı hayatında birileri var, yerli-yabancı .
Hatta ikisi aynı kızdan hoşlanıyorlardi, sevgili olmadılar ama kız ikinci çocukla flört etti bir süre.
Yani bu işlerin belli bir aritmetiği yok, sen söyle olursan sevgilin böyle olur falan ....

Üçüncü yorumum: Bence sizin şu aşamadaki hataniz sevmediginiz biriyle birlikte olmak. Önce o ilişkinizi sonlandırın derim ben.
Hayatınızda o kişi varken gerçek aşk sizi bulmaz. Bulsa bile birinin mutsuzluğu üstüne başlayan ilişkiden bir hayır gelmez.
Sonra kendinize karşı daha objektif olun. Siz de biliyorsunuz ki harika bir insan değilsiniz. Eğer kendinizle yuzlesirseniz her türlü sosyal ilişkinizde daha mutlu olursunuz. Çünkü siz kendinizi tanımadığınız, olumsuz taraflarinizi göremediğiniz için 'ben bunu haketmedim' modundasiniz. Oysa hepimiz insanız. O kıskanç kadınların da iyi kötü yanları var, sizin de.
Mesela sevmediginiz bir adamla berabersiniz, Adama onu sevmediginizi-aradiginizin bu olmadığını söylediniz mi? Yoksa seni seviyorum falan mı diyorsunuz? Eğer öyleyse bakın, sizin de hem yalaniniz var hem de yalnız kalmamak için bir insanın duygularını kullanma gibi bir kötü huyunuz var.

Dördüncü yorumum: Allah herkesin gönlüne göre verir bence.
Benim mesela aşık profilim hep aynıdır. Hemen hemen aynı huylara- duygusal yapıya sahip insanları bulurum. Kendi prototipimde. Onlar için ben kusursuz-gokten inmiş melaike gibi oluyorum. Ama o tip dışında kalan bütün erkekler için arkaya bakmadan koşulmasi gereken biriyim.
İnanıyorum ki sizin özelliklerinize sahip birisini hayal eden bir adam dolasiyordur ortalıkta, ama nerede?
Hele bir şimdiki iliskinizden kurtulun,o da karşınıza çıkar umarım tez vakitte

Allah insanın gönlüne göre verir ama
İnsan doyumsuz
O gönül de sürekli değişiyor be güzelim

Ayrıca kendini kıyaslama kimseyle
Zaman herşeyin ilacı

Sizin kötü, kıskanç dediğiniz kadın belki işveli cilvelidir, hayatındaki adamı güzelce yonlendiriyordur.
Hem insan sevgilisine iyi yanlarını gösterir. Kıskançlık duygusu fazla bir kişiyse belki sevgilisi bunu 'sahiplenme' olarak görüyordur ve bu yönünü seviyordur.
Bilemezsiniz ki...
Benim annem de bir anda parlayan, şımarık, başına buyruk bir alfa kadını. Ve babam onun ağzının içine bakar.
Dışarıdan bakan belki der; 'bu ne arkadaş, boyleleri el üstünde tutuluyor, ben şöyle fedakarim böyle uysalim ama eşim boyle iyi davranmiyor' diye
Oysa babam annrmin kendi kararlarini vermesini, sorumlulukları almasını, yükünü hafifletmesini falan sever.
Daha pasif, çilekeş, ben bilmem eşim bilir havasında bir insan olsaydı bu kadar mutlu bir evlilik içinde olmayacağını söyler hep.
Cunku adamın kafası rahat; Evi cekip ceviren-yöneten biri var ve sadece onun yönlendirmelerine uyması yeterli.

Benim bir arkadaşım var, daha önce de yazmıştım bir konuda. Adam otuzlarina yeni girdi, gayet de boyu posu var, yüzüne bakilmayacak birisi değil, üst düzey bir devlet işinde çalışıyor, sık sık yurt dışı görevleri oluyor,evi arabası var,iyi kalpli...
Oysa bir kız olsa hemen evlenme arzusunda . Onunla tanistigim ortamda başka bir arkadas daha var, o da otuzlarin ortasında, hala ailesiyle yaşıyor, lise mezunu ve asgari ücretli bir işte çalışiyor. Boyu posu çok uzun değil, yüzü gözü de öyle güzel değil. Ama o da iyi bir çocuk.
Hatta ikisi aynı kızdan hoşlanıyorlardi, sevgili olmadılar ama kız ikinci çocukla flört etti bir süre.
Yani bu işlerin belli bir aritmetiği yok, sen söyle olursan sevgilin böyle olur falan ....

Üçüncü yorumum: Bence sizin şu aşamadaki hataniz sevmediginiz biriyle birlikte olmak. Önce o ilişkinizi sonlandırın derim ben.
Hayatınızda o kişi varken gerçek aşk sizi bulmaz. Bulsa bile birinin mutsuzluğu üstüne başlayan ilişkiden bir hayır gelmez.
Sonra kendinize karşı daha objektif olun. Siz de biliyorsunuz ki harika bir insan değilsiniz. Eğer kendinizle yuzlesirseniz her türlü sosyal ilişkinizde daha mutlu olursunuz. Çünkü siz kendinizi tanımadığınız, olumsuz taraflarinizi göremediğiniz için 'ben bunu haketmedim' modundasiniz. Oysa hepimiz insanız. O kıskanç kadınların da iyi kötü yanları var, sizin de.
Mesela sevmediginiz bir adamla berabersiniz, Adama onu sevmediginizi-aradiginizin bu olmadığını söylediniz mi? Yoksa seni seviyorum falan mı diyorsunuz? Eğer öyleyse bakın, sizin de hem yalaniniz var hem de yalnız kalmamak için bir insanın duygularını kullanma gibi bir kötü huyunuz var.

Benim mesela aşık profilim hep aynıdır. Hemen hemen aynı huylara- duygusal yapıya sahip insanları bulurum. Kendi prototipimde. Onlar için ben kusursuz-gokten inmiş melaike gibi oluyorum. Ama o tip dışında kalan bütün erkekler için arkaya bakmadan koşulmasi gereken biriyim.
İnanıyorum ki sizin özelliklerinize sahip birisini hayal eden bir adam dolasiyordur ortalıkta, ama nerede?
Soyeldikleriniz dogru katiliyorum bazi noktalarda
Evet ben tabi ki cok iyi bir insan degilim

Hayatimdaki kisiden ayrilmayi cok istedim.Ama o beni cok seviyor: "sen ban asik olnayabilirsin ama senjnle evlenmek icin elimden geleni yapacagim"diyor.
O ayni zamanda benim en iyi dostum ,arkadasim,sirdasim.Hayatini bana adayan caresizce beni seven biri.
Ona ne yapsm onu ne kadar uzsem de birakmiyor beni.
Ve benim ondan ayrilmama sebebim , kimsenjn bana asik olmayacagini dusjnuyorum.Ben suanda yalniz yasiyorum.Ailemle degilim.Arkadaslarim ve sevgilim benim cok guzel oldugumu ,cok hanimefendi oldugumu,bendeki eksigin ozguven oldugunu soyluyor.Gorustugum bir cok kisi de oldu.Ama onlar ya sadece benle gonul eglendirmek istedi yada kultur ve bakis acisi olarak suanki sevgilim gibi degillerdi ve onlarla yolumu ayirdim.
Ask diyr birsey yoktur diyorlar.Evlilik bir hayat arkadasligidir diyorlar
Oyleyse diyorum,mutlu olmak icin doyumsuz olmyaa gerek yok.Beni seven kisiyle devam etmeliyim.diyorum kendi kendime.
Zaten seviyorum da .Ama istedigim hayal ettigim profilde biri degil.Hayatimda birlikte birseyler yapmaktan sikilmadigim tek insan .ona onca iskenceme ragmen bana katlandigi her gun icin tesekkur etmeliyim
Yine bazi insanlae zengin bir aileden geldigibicin sansl oluyor.Mesela babasi hemen ofis aciyor ona ,hic is skntsi yasamiyor Babasinin hazir isleri geliyor ona.
Biz guzel fakultelerden mezun oluyoruz.Ama ozel hukuktan mezun olan ,babasinin yaninda hazir patron olup ,bizden vasifsiz insanlaein yaninda uc kurusa calisiyoruz.
Ve zenginler asla benim gibi orta durumda birisiyle evlenmiyor.
Ben Allahin herkesin gonlune gore verdigine ianmak istiyorum ama cok inanamiyorum.
Ben de cok iyi bir insan degilim
Ama en azindan onlaedan daha basaeili ve vasifliyim.Kariyer olarak bu kadar zorlugu onlar yasamaliydi.

Her insan gibi benim de cok sukretmem gereken bir cok sey var..
Ancak bazen hayati cok sorguluyorum.
Cunku istedigim mutluluklar beni bulmuyor..
Ben kadere inaniyorum.Ama bazen de insanin kaderini kendisinin belirledihini dusunuyorum.
Bh kadae zaman calistim ,okudum.Mezun oldum ve isimi yapiyorum.Ama sanki bosuna okumusum.gibi hissesiyrum bazen..
Benim gibi caliskan olmayan insanlae mesela arkadaslaeim daha guzel yerlerde..
Ben geceler boyu ders calistim..Maddi durumu zor bir aileden geliyorum.Hayatim icin hep calismak zorundaydim.Ailem hep destek oldu.Allah razi olsun onlardan..
Bir melek degilim elbette ama kimss icin kotu dusunmedim inanin ki herkesin guzel yonlerini gormeye calisiyorum.be ne kadae iyi olursam Rabbim yolumu acar rizkimi arttirir diyorum..
Ama oyle olmadi..ben hukuk fakultesinden basariyla mezun oldum ama kendim kadae basarili olmayan arkadaslaeim kadar bir maas alamiyorum.Yaninda calistigimiz insanlar bizi eziyor.Kucuk goruyor..meslekte yeni bir avukatin iyi bir doneme girmesi en az bes yil..
İstedigim gibi bir duygusal birlikteligim de olmadi..Hep bir eksik vardi.Ve benim kendimce deger yargilarim oldu ..bu konuda dua etmeme ragmen istedigim gibi biri cikmadi karsima...
Bazi arkadaslarimi goruyorum , belki ben cok daha guzel bir kizim ama benjm istedigim gibi bir birlikteligi var.mesela cok dedikodu yapan birisi,yada yalanxi ,yahut kiskanc..ama iyi bir esi var.
Ama benjm karsima neden istedigim gibi biri cikmiyor? Benim de bir birlikteligim var asljnda ama istedigim gibi sevemedim birlikte oldugum ksiiyi.:KK43:
Allahin iyi insanlara daha guzel kismetler cikarmasi gerekmez mi:KK43:
Yolunu acmasi gerekmes mi
Lutfen yargilamayin hemen..
Sadece bir sknrtimi paylasiyorum.kimin daha iyi bir insan oldugunu Allah bilir.Ama ben kendimden daha kotu ve daha kiskanc insanlarin daha talihli olduguna tanik oldum..
O yuzden merak ediyorum fikrinizi..
Ozellikle yasi ve tecrubesi benden buyuk ablalarimdan♥️♥️
oncelikle kıyas yapmak yersiz, bazen cok iyi insanların zor hayati imtihanları varken kotu kalbe sahip olanların iyi şartlara sahip olduklarını gordum.. bazen de tam tersini gordum. Ama hayatta hiçbirşeyin garantisi yok. bugun ozendiginiz kisinin yarin neyle imtihan olacağı belirsiz.. En iyisi sadece kendinize odaklanmak...

Soyeldikleriniz dogru katiliyorum bazi noktalarda
Evet ben tabi ki cok iyi bir insan degilim

Hayatimdaki kisiden ayrilmayi cok istedim.Ama o beni cok seviyor: "sen ban asik olnayabilirsin ama senjnle evlenmek icin elimden geleni yapacagim"diyor.
O ayni zamanda benim en iyi dostum ,arkadasim,sirdasim.Hayatini bana adayan caresizce beni seven biri.
Ona ne yapsm onu ne kadar uzsem de birakmiyor beni.
Ve benim ondan ayrilmama sebebim , kimsenjn bana asik olmayacagini dusjnuyorum.Ben suanda yalniz yasiyorum.Ailemle degilim.Arkadaslarim ve sevgilim benim cok guzel oldugumu ,cok hanimefendi oldugumu,bendeki eksigin ozguven oldugunu soyluyor.Gorustugum bir cok kisi de oldu.Ama onlar ya sadece benle gonul eglendirmek istedi yada kultur ve bakis acisi olarak suanki sevgilim gibi degillerdi ve onlarla yolumu ayirdim.
Ask diyr birsey yoktur diyorlar.Evlilik bir hayat arkadasligidir diyorlar
Oyleyse diyorum,mutlu olmak icin doyumsuz olmyaa gerek yok.Beni seven kisiyle devam etmeliyim.diyorum kendi kendime.
Zaten seviyorum da .Ama istedigim hayal ettigim profilde biri degil.Hayatimda birlikte birseyler yapmaktan sikilmadigim tek insan .ona onca iskenceme ragmen bana katlandigi her gun icin tesekkur etmeliyim
Yine bazi insanlae zengin bir aileden geldigibicin sansl oluyor.Mesela babasi hemen ofis aciyor ona ,hic is skntsi yasamiyor Babasinin hazir isleri geliyor ona.
Biz guzel fakultelerden mezun oluyoruz.Ama ozel hukuktan mezun olan ,babasinin yaninda hazir patron olup ,bizden vasifsiz insanlaein yaninda uc kurusa calisiyoruz.
Ve zenginler asla benim gibi orta durumda birisiyle evlenmiyor.
Ben Allahin herkesin gonlune gore verdigine ianmak istiyorum ama cok inanamiyorum.
Ben de cok iyi bir insan degilim
Ama en azindan onlaedan daha basaeili ve vasifliyim.Kariyer olarak bu kadar zorlugu onlar yasamaliydi.
Çok yanlış bir bakış açısı içindesiniz. O zaman özel okulda okuyup babası tarafından hemen ofis açılanlar da desin: 'ooof, şans yok bizde. Bak,ne zenginler var çalışmadan krallar gibi yaşıyor, alışveriş yapmaya milanoya gidiyorlar. Ben hala aptal davalarla ugrasayim' diye.
Ayrıca zenginlik bir kıstas değil ki mutlu olmak için. Bir arkadaşım var, uni mezunu. Kışın bazı işlerde çalışıyor. Nisan ayından Ekim ayına kadarsa otostopla Ege'de Akdeniz'de bir yere gidiyor,orada köylü bir pansiyon sahibine kalacak yer ve yemek karşılığı yardım ediyor. Mesela karpuz topluyor, pazarda satıyor, bazen resepsiyonda duruyor, bazen turist gezdirip harçlık kazanıyor...orada bir süre kaldıktan sonra 'fethiyede de adem abi var,onu bul' diyor mesela tanıştığı biri,gidiyor biraz da adem abiye yardım Edip orada yaşıyor... Resmen adım adım tüm kıyıyı geziyor adam. Öyle mutlu ve huzurlu ki...
Ben de aynı şekilde. Mezun olduğum bölümde iş bulamadım, hep geçici işlerde çalıştım,hatta şu an issizim. Ama güzel bir hayatım var, neredeyse hiç para harcamadan yurtiçi yurtdışı geziyorum, etrafımda gördüğüm en gezgin insanım. Şimdi bile kamp çantamı hazırlıyorum. Tatlı tatli yaz asklarim oluyor...
Yani iki seçenek var önümde, ya 'allah kahretsin, düzgün bir işim bile yok, zaten bende şans olsa, hayat ne adaletsiz' diye mizirdanmak, ya da hayat sana ne sunarsa en güzel şekilde değerlendirmek. Mesela bana sunulan işsizlik bol zaman olarak yansıyor ve kaçamak seyehatelere çıkabiliyorum. Ama sacimi kasiyamadigim yoğun bir isim olsaydı bunu da mutluluk olarak görür biriktirdiğim parayla yıllık izinlerimde daha uzak ülkelere giderdim.
Sizin bakış açınız mutlu olmaya müsait değil. Once kendinizi başkalarıyla kıyaslamaktan kurtulun,sonra da şanssız olduğunuzu düşünmekten.
Siz çok sanslisiniz.
Ayrıca kimse için kendi hayatınızdan ödün vermeyin. Yarın bir gün inanın size madalya falan vermeyecekler.
'Sen sevmesen de ben seninle evlenmek için herşeyi yapacağım ' diyen adam aşık değil, bencildir. Üstelik kendine saygısı da yoktur. Bence o adamın ipiyle kuyuya inme.
Teee 6 sene önce, toyluk zamanlarımda ben de bir konu acmistim, hayatımda biri var. Ayrılmak istiyorum ama sınava girecek,yok mezun olacak, yok bilmemne. O ayrılmak istemiyor falan diye.
Ama çok da iyi insan yazmışım.
Ne oldu o 'cok iyi insan?' ben hayatıma başkasını alıp mutlu olunca kıskançlıktan saçma sapan şeyler yaptı, evimi bastı!
Boşu boşuna karın ağrısı çekmişim nasıl söyleyeceğim diye.
Bence yalnız kalmaktan korkma, o çocuktan da ayrıl gitsin. Bu ilişki bir yere varmaz. Sen evlensen , çocuğa çocuğa da karissan aklın hep yasayamadiklarinda kalacak.
Ne gerek var?
Gencecik kızsın, hayatın daha basindasin. Böyle saçma bir yol secneye ihtiyacın yok.
Ayrıca o adamin da sevip sevilecegi bir ilişki içinde olmak hakkı. Resmen adamın yıllarını yiyorsun. Sal bir, bir sene üzülsün , sonra yoluna baksın. O da mutlu olsun...böyle yaparak adamı da oyaliyorsun.

Bilemezsiniz ki...

ya mükemmel yazmışsın yıllardır bu siteye takılıyorum ilk defa bu kadar mantıklı açıklayıcı ve yol gösterici bi yorum okudum, üşenmemiş yazmış yol göstermişsiniz sizinde kalbinizce olsun.

Back
X