Allah aşkına yardım edin!

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Merhaba kızlar,

Artık düşünüp beynimi yemekten buraya yazmaya ve fikirlerinizi almaya karar verdim herkesin yardımına ihtiyacım var.4 ay önce nişanlandım ,22 yaşındayım ama okulum biraz uzadı ve üniveste 1.sınftayım,eylülde evlenicez.Nişanlım bana her konuda çok destek oluyo okul konusunda da evlilik konusunda da hiçbi sıkıntımız olmadı.Maalesef şuan ayrılık noktasına geldik babası yüzünden,6 çocuk babası ve kendini padişah gibi gören bi kayınbabam var;bu güne kadar hiçbir çocuğu sözünden çıkmamıs,mütait olduğu için bir aile sitesi yapmış ve her çocuguna burda ev vermiş ama sadece cocukları degıl akrabalarıda bu sitede bana verilen ev hem gereksiz büyük hemde yanda görümcem karşımdada hacı amcası var .Ben burda oturursam yan dairemde ablası olucak,çaprazımda amcası olucak karşı binada abisi olucak.Çok iyi insanlar ama kendimi buna hazır hissetmiyorum her yaptıgım göz önünde olsun istemiyorum,ve bizim aileye göre daha muhafazakar bi aile giydiğim şeyler bile fazla açık geliyo ,hiçbişekilde özgür olabilecegıme ınanmıyorum.Nişanlıma bunu söyledim ama babası kıyameti koparmış başka yerde oturmamıza izin vermiyo evlatlıktan reddederim inadım inat demiş.En güzel nişanlılık dönemimiz burnumuzdan geldi,hergün ağlıyorum.Çocuk iki arada bi derede kaldı yazık çok üzülüyorum ama bu baskıylada yaşayabilecegımı düşünmüyorum.Ev vermek demek özgürlüğümüzü alıp her dediğini yaptırmak demek mi?Şimdi elimi verip kolumu kaptırıcam herşeyımıze karısıcak ilerde boyun egmek istemiyorum ama aşırı baskı yapılıyo dayanamıyorum sizce kabul etmeli miyim yoksa direnmeli miyim?

mutlu olamazsin boyle bir aileyle..Yolundan don derim.Evlendikten sonra daha cok karisirlar her seyinize,esinizde simdiki gibi sessiz kalir.Onlarin dedigi olur yani!!

Direnmelisin.

Hatta evlenmek için hiç acele etme.

Zira kendi ailene-yaşayışına aykırı bir aileye gelin olmak üzeresin.

İyi düşün....

Sakın taviz verme oturmak istemediğini açıkca söyle nişanlına burda bize anlattığın gibi ileri de daha çok canın yanar..

önce okul sonra evlilik ve aklın varsa bu adamla değil başkasıyla yapılmış bir evlilik seni daha mutlu edecektir..

22 yaş üni 1.sınıf nişan eylülde düğün...
herşeyi neden biranda tüketmeye çalışıyorsun...

yaşadığından bir şey anlamayacaksın...

nasıl yardım edelim ki canım biz sana, sonuçta burda görüyosun okuyosundur, herkesin evlendikten sonra yaşadıklarını sen daha şimdiden yaşamaya başlamışsın. evlendikten sonra daha fazlasını göreceksin. her şeye karışan bir aile, ailesine karşı koyamayan bir koca, kara bulutlu günler seni bekliyo. ama nişanı atabilir misin? hiç sanmıyorum. onun için bence biz ne desek boş.

Yazdıklarının aynı yaşıyacaksın hiç merak etme
Tecrübeyle sabit bende o
Ver kiranı otur başka yerde kafan rahat olsun huzurun olsun
Madem o ev sizin oturup oturmama kararıda siizin .
Ben aynı aile binasındaki evi kiraya verdim
5 yada 6 ay oturup çıktım okadar dayanabildim
Başka semtte başka evdeyim inanılmaz bişey
Sen düşme aynı hataya

Evliyken okumak zor oluyormuş, yaşayanlar öyle söylüyor.
Kaldı ki ailesi sizi hemen dibine çekmeye uğraşıyor.
Kendinize ait bir hayatınız olmayacak farkında mısın?
Bir evlilik uğruna ne çok şeyi feda edeceksin... Özgürlüğün gidecek, giyimine bile karışıyorlarmış baksana... Eşin asla tam olarak senin olmayacak, yaşadığın hayat senin olmayacak. Bir de asla yaşayamayacağın gençliğin, öğrencilik hayatın olacak tabi ki.
Bir daha düşün diyorum.

Son düzenleme:
Başkası olsa 1 dk düşünmez dönerdim zaten ama nişanlımı çok seviyorum bu kafa yapısıyla alakası yok amerikada okumuş 2 tane mastr yapmış biri 29 yasında işi gücü yerinde askerlik derdi yok ve 2 senede 1 kere olsun beni üzmedi bir kere olsn bırakmadı,gözü dışarda değil ona çok güveniyorum ailesinin bu tavrının hatalı oldugunun farkında ve sırf benım için dayanıyo bu baskılara.Ailesi yüzünden sevdiğim ve bi ömür mutlu olabilecgim bi adamdan vazgecmekte çok zor. benim ailem onun ailesyle konusucak cumartesi günü inşallah adamı bu inadından vazgeçirebiliriz.

Başkalarının mutluluğu için kendi mutluluğunuzdan olmayın kesinlikle kabul etmeyin...Onlar her zaman birşey isteyecek ve kabul etmediğinizde evlatlıktan reddetmekle tehdit edileceksiniz ömür geçmez

ne yapın edin, orada oturmaktan vazgeçirin sevgilinizi. Çünkü kaynanaya,kayınpedere yakın yaşamanın zorluklarını kendi annemden bilirim.
Kaldı ki sizin sağınız solunuz akraba olacak.
Madem nişanlınız amerika'da okumuş 2 master yapmış. O da bu yanlışın farkındadır ve düzeltmek için elinden geleni yapar diye düşünüyorum.

Başkalarının mutluluğu için kendi mutluluğunuzdan olmayın kesinlikle kabul etmeyin...Onlar her zaman birşey isteyecek ve kabul etmediğinizde evlatlıktan reddetmekle tehdit edileceksiniz ömür geçmez

çok doğru o zaman size istediklerini yaptırmak için ömür boyu aynı tehditte buluncaklar
kaynanam ve eltimle aynı binada yaşadım ömrümü tükettiler
sakınnnnnn diyorum
sakın kabul etmeeeeeeee

canım benim nişanlın istediğin kadar o kafada da olmasa bilmem kaç tane master da yapsa ailesinin sözünden çıkmaz çıkamaaazzz
bikere neden nişanlanmak evlenmek için bukadar acele ediyorsun ki
daha üniversite okuyormuşsun çok da gençsin
öğrenciliğin tadını çıkar
ayrıca da sen evlendiğinde her şekilde onların istediği gibi bir hayat yaşamak zorunda kalacaksın eğer bunu göze alabiliyorsan yoluna devam et derim
bunu bile bile evlenip de sonradan ben böyle istemiyorum demeye hakkın olmaz çünkü.....

Nedir bu millette dipdibe yaşama merakı anlamadım gitti. Benim arkadaşım kendi akrabalarından, köylülerinden oluşan bir mahallede oturuyor. Gelin olmadığı halde her an sıkıyönetimde. Giydiği herşey, gezdiği her yer, attığı her adım büyük olay! Birine selam verse dakikasında annesine haber gider. Birde adam abartmış site yapmış, kolay kolay ikna olacağını sanmıyorum. Bütün sülalesini toplayan adam oğluna mı ayrıcalık tanıyacak? Bence okul bitene kadar bekleyin. Belki uzak bir yerlerde iş bulursunuz hı?

Olmak yada olmamak iste butun mesele bu!

Cozum senin kararinda canim kabul etmek yada etmemek. Artilari eksileri yaz bir kagida, aileninde fikrini al. Ona gors kararini ver. Kolay degil sabir versin rabbim sana ama unutma simdi aglarsin evet yarin birgun evlenipte kisitlaninca dahada aglarsin...

İki defa açılmış konu.. Yöneticilerden, birinin kapatılmasını talep edin.

Adam hem ailesinin sözünden çıkmayan biri, hem amerikada master yapmış... Bulmuşlar işini eline almamış gelini, diplerine oturtturup gelinlik yaptırıcaklar. Demedi deme, ne öğrenciliğin kalır ne gençliğin. Daha 21 yaşındasın, emin ol o da 21 yaşında olsaydı hayatta evlilik düşünmezdi bence, yaşı gelmiş geçiyor diye evlenmek istiyordur, öyle ailelerin baskısı çok olur çünkü. Tamam, çok seviyorsun ama allah aşkına evlenmekle ne alakası var? Sevgilin olmayınca daha mı az sevmene izin veriyorlar? Çok genç bir yaş evlilik için hem de çok. Bence yol yakınken dön. Gençliğini harcarsın anca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…