Allah aşkına yardım edin!

ailenize söyleyin onlar konuşsun çok rahatsız edici gerçekten,ne demek evlatlıktan reddetmek saçmalığa bak!!ayıp bir şeymi başka biryerde oturmak istemek

Son düzenleme:

kardeşimle aynı yaştasın ...daha üniversite 1.sınıfsın son sınıf olsa hadi neyse ...artı nişanlının ailesinde böyle problemler var...hem evın sorumlulugu hem kayınpeder yanında oturmayı hem okulu götürmeyi hem eşine zaman ayırmayı nasıl başaracaksın....karar senin...nişanlınla birbirinizi seviyorsanız nişanlın kendı ailesinden hiç bir şey beklemeden yapacak herşeyini o zaman

Son düzenleme:
Bence sorun evlerin yakın olması değil onların müdahaleci bir yapıya sahip olması. Sen bunu gördüğün için korkuyorsun. Bence haklısın da. Evlenince nedense oğullar bir kıymete biniyor anlatamam. Daha çok üstüne düşülüyor. Öyle bir yapı içerisinde tatilleriniz sorun olacak, evden çıkmların ve gelen misafirler bile sorun olacak. Keşke eşin sağlam dursa izin vermese diyeceğim ama babalarının sözünden çıkmıyorlarmış. İlk başlarda serin dursa da zamanla etkilenecek ve savaşamayacaktır, aynı duruşu gösteremeyebilir.

acele etmeyip önce okulunu bitirmeni tavsiye ederim ben.nişanlına da önce okulunu bitirmek istediğini söyle bence.bende evliyim hem çalışıp hem yüksek lisans yapıyorum haftanın sadece iki günü okula gitmeme rağmen o kadar zorlanıyorum ki anlatamam.eşinin bir süre sonra okul ortamındaki arkadaşlıklarını kıskanıp okulu bırakmanı bile isteyebilir.insan ailesinden ne görürse onu yapar madem muhafazakar insanlar nişanlında öyledir.şimdi öyle gözükmüyor olsa da evlenince ortaya çıkar huyu.erkekler evlenince değişiyor maalesef.

babasının yönetiminden çıkmayacak belli.....
iyi düşün...
tahammül edemeyeceğini düşünüyosan hiç başlama derim...

nişanlanıp ayrılmak dert değil ama evlendikten sonra ayrılmak daha da zor oluyor.nişanlılığın amacı zaten ailelerin ve çiftlerin birbirini daha yakından tanıması.eşin dimdik senin yanında duramıyor ve hala babasının sözünü dinliyorsa biraz zayıf karakterli olabilir.tabii babasını dinlemesin etmesin demiyorum ama evlilik kararı alabiliyorsa bir adam eşinin yanında durabilmeli ve hayatı hakkında ki kararları kendisi verebilmelidir.iyi düşünmeni istiyorum.zaten okuyorsun daha erkenden evlenip hayatını karartma derim ben.ailen ne diyor peki bu kadar erken evlenmen konusunda?okulunu bitirseydin demiyorlar mı?

Eğer benim kızım olsa idin, üniversite diplomanı almadan evlenmene izin vermezdim.
nişanlı bekle derdim.

hayatta kimse baki değil,ne anne-baba nede eş...
önce sen kendi geleceğini garantiye al.

nişanlının ailesini senin söylediğin kadar tanıyoruz.
bazı aileler samimi olmayı sever, haber vermeden gidip gelmeyi, heryere hepberaber gitmeyi.
bazı aileler daha ince düşünür, telefon etmeden gelmez, gidilecek yere davet eder ama ısrar etmez.

İPUÇLARINI İYİ DEĞERLENDİR. eğer mümkünse nişanlılık dönemini uzat.

Hakkında herşeyin hayırlısını diliyorum.

Son düzenleme:
Evlilik için biraz daha bekleseniz olmaz mı? Üniversite son sınıf olsanız neyse, ama 1. sınıftasınız henüz ve evlendikten sonra okulu bırakmanız için baskı yapılabilir size. Tabii bu aile anlattığınız gibiyse.
Eğer aileyle araya mesafe koyabilir, hayatınıza kimseye karıştırmazsanız, "dişli" olursanız yani, bu iş aynı apartmanda da yürür. Ama biraz yumuşak yüzlüyseniz, o ortamda ezilebilirsiniz.
İnşallah okulunuzda başarılı olur,ekmeğinizi elinize alırsınız. En önemlisi bu olmalı sizin için bu durumda. Kimsenin okuma hakkınızı elinizden almasına izin vermeyin ve mesafeyi koruyun. Gerisi o kadar mühim değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…