Allah aşkına yardım edin!

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Merhaba kızlar,

Artık düşünüp beynimi yemekten buraya yazmaya ve fikirlerinizi almaya karar verdim herkesin yardımına ihtiyacım var.4 ay önce nişanlandım ,22 yaşındayım ama okulum biraz uzadı ve üniveste 1.sınftayım,eylülde evlenicez.Nişanlım bana her konuda çok destek oluyo okul konusunda da evlilik konusunda da hiçbi sıkıntımız olmadı.Maalesef şuan ayrılık noktasına geldik babası yüzünden,6 çocuk babası ve kendini padişah gibi gören bi kayınbabam var;bu güne kadar hiçbir çocuğu sözünden çıkmamıs,mütait olduğu için bir aile sitesi yapmış ve her çocuguna burda ev vermiş ama sadece cocukları degıl akrabalarıda bu sitede bana verilen ev hem gereksiz büyük hemde yanda görümcem karşımdada hacı amcası var .Ben burda oturursam yan dairemde ablası olucak,çaprazımda amcası olucak karşı binada abisi olucak.Çok iyi insanlar ama kendimi buna hazır hissetmiyorum her yaptıgım göz önünde olsun istemiyorum,ve bizim aileye göre daha muhafazakar bi aile giydiğim şeyler bile fazla açık geliyo ,hiçbişekilde özgür olabilecegıme ınanmıyorum.Nişanlıma bunu söyledim ama babası kıyameti koparmış başka yerde oturmamıza izin vermiyo evlatlıktan reddederim inadım inat demiş.En güzel nişanlılık dönemimiz burnumuzdan geldi,hergün ağlıyorum.Çocuk iki arada bi derede kaldı yazık çok üzülüyorum ama bu baskıylada yaşayabilecegımı düşünmüyorum.Ev vermek demek özgürlüğümüzü alıp her dediğini yaptırmak demek mi?Şimdi elimi verip kolumu kaptırıcam herşeyımıze karısıcak ilerde boyun egmek istemiyorum ama aşırı baskı yapılıyo dayanamıyorum sizce kabul etmeli miyim yoksa direnmeli miyim?

Eğer kabul ederde o eve girersen ilerde çok pişman olur ömrün ağlamakla geçer üniversite rahatlığını yaşamış bi insan olarak katlanamazsın olacaklara...seçim tercih senin ya boyun eğersin o insanları kendi hayatını unutup yada vazgeçersin bu işten.nişanlın şimdilik senden yana olsada zamanla oda orada oturalım demeye başlayacaktır

çok fazla mı müdahaleci insanlar:44:belki sen gözünde büyütüyorsundur canım çok karışırlar hiç rahat vermezler diye düşünüyorsun ama öyle olmayabilirde.aileyi ve nişanlını en iyi sen tanıyorsun eğer bize orda rahat vermezler herşeyimize karışırlar bende buna dayanamam diyorsan o evde oturmayı kabul etme ama düşündüğün gibi olmayabilirde nişanlının ailesini iyice ölç tart ona göre kararını ver

çok fazla mı müdahaleci insanlar:44:belki sen gözünde büyütüyorsundur canım çok karışırlar hiç rahat vermezler diye düşünüyorsun ama öyle olmayabilirde.aileyi ve nişanlını en iyi sen tanıyorsun eğer bize orda rahat vermezler herşeyimize karışırlar bende buna dayanamam diyorsan o evde oturmayı kabul etme ama düşündüğün gibi olmayabilirde nişanlının ailesini iyice ölç tart ona göre kararını ver

Keske gorumce, haci amca, kayinbaba gibi sifatlarla ugrasmak yerine okulun ve meslegine adapte olabilseydin.

Daha o kadar kucuksun ki, birak 22 yasi ben su yasimda oyle bir ortama girmeye cesaret edemem.

Ustelik universite ortami ufkunu iyice acacak, sen aradaki ucurumu goreceksin ve baskilar sana cok cok agir gelecek.

Ben simdiden dusununce bogulacak gibi oldum. Dipdibe yasamak ne kadar cazip olabilir?

Kusura bakma canim ama erken evlilige son derece karsiyim. Esimle cok mutlu olmama ragmen evlilik cok baska bir sorumluluk.

Senin icin hayirlisi neyse o olsun diyelim.

Dusundugun gibi olmayabilir diyorsun da arkadasim babasi kiyametleri kopartmis, evlatliktan reddetmekten bahsediyor.

Ve daha sadece dusuncede bu tepkiyi veriyor.

eger kendını bazı baskıların altında olmaya hazır hıssetmıyorsan, sakın ama sakın ne kendını nede karsı tarafı yak. cunku evlendıkten sonra hıç bir pruz duzelmıyor ve malesef bu evlılık ıcın babası ılımlı davranmıyorsa, hıçbır zaman orta yolu bulmaya yanasmayacaktır

evlenme kararı aldıysanız bazı fedakarlıklar göstermeniz gerekecek bence..ilerde cocugunuz olunca ve siz çalısıyor durumda olursanız eşinizin ailesini çağıracaksınız belki bebk bakımı için..hep kötümser düşünmüşsünüz.büyüklerden her zaman zarar gelmez.

çocuklarına ev yaptıran ebeveynler çocuklarının uzakta oturmasını istemedikleri için böyle bişey yapıyorlar.kayınpeder otoriter bi amcaya benziyo.ya nişanlının ailesini böyle kabul ederek herşeyi göze alır devam edersin,ya da ondan ayrılırsın.

ama ben kendi adıma konuşayım.senin yerinde olsam kayınbabamın yaptırdığı o kocaman evde gider paşa paşa otururdum.akrabaların yakın olması beni hiiiç rahatsız etmezdi.mesafeyi koruduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum.

Francesca'nin soylediklerine katiliyorum.
Cok iyi dusunup tartman gereken bir durum.
Kendi ailen de senin icin fikirlere sahiptir ve seni oyle ya da boyle yapabilirsin diye uyariyorlardir.
Fakat herkes kendini daha iyi bilir, sen yapabilecegine inansaydin buraya yazmazdin zaten, sende inanmiyorsun boyle bir ortamda yapabilecegine.
Buyuklerden kotuluk gelecek diye birsey yok elbetteki, fakat bu kisilik ve yasam farkliliklarinda olusan birsey.
Ufku acilmis genc, hayati dolu dolu yasayabilecek genc cifti aile ve akraba zinciri icerisine mahkum etmek bence de yanlis bir durum.
Sonucta bunlar genc, yeri gelecek kiz yemek yapmayacak, yeri gelecek evi pis olacak, yeri gelecek esi ile gecenin 3'unde evine sarhos gelecek... Herne yasayacaklarsa yasayacaklar, hayat onlarin... Fakat ertesi gun bir gun once yasadiklarinin hesabini olmadik insanlara verecek olmak, benimde gozum almaz dogrusu...

Iyi dusun tart canim.. Allah senin ve ailenin yardimcisi olsun bu konuda.
Kolay seyler degil, biz buradan ne kadar sana fikir versekte, hayat senin hayatin ve karar da senin kararin..
En dogru karari da kendin icin yine sen vereceksindir...

bulmuşda bunuyorsun yanii sende
ne güzel adam sana kocamann ev vermiş sen neyi takıyorsunn
mesafelii olabilirsiniz sizdee
aslında siz kocanızınn tuttuğu kiralık uzak evde yaşasanız daha ii olur

mutsuzperi, eskiden olsa bu kadar kalabalık yaşamak sorun olmazdı, ama günümüzde o kadar zor ki.

Sizde elbette zor zamanlar yaşayacaksınız. Bu birazda eşinizin söz hakkına bağlı.

Eğer müdahaleye izin vermeyen bir yapısı varsa, sizde nazik ama kendinizi ezdirmeyen bir yapıya sahipseniz mutlu olacağınız bir ortam olabilir.

Bakarsanız bir kaç yıl idare edemiyorsunuz, bu size zarar veriyor satarsınız evinizi gidersiniz uzaklara.

Yeter ki eşiniz sizi sevsin ve sizin yanınızda olsun.

O zamana kadar kim öle kim kala..

Hayırlısını dileyin ve eğer herşey çok iyiyse bu yüzden ilişkinizi zedelemeyin.

Bu önyargıya nerden vardın ki
Daha hiç bişey belli değil.
Hiç bişeyi bilemeyiz yaşamadan.
Hoş yaşadıktan sonra bile bilinmiyo bazen..
Sözüm ona bambaşka nişanlının ailesinden çok uzağa taşınıp huzursuz olmak da var bu ihtimali neden düşünmüyorsun.
Sonuçta evleriniz ayrı.
Huzur aileden uzakta oturmakla olur gibi bi düşüncen var bence bunu atmalısın kafandan.
Seviyorsan bunu hesaba katmamalısın.
Hesaba katılıcak bişey değil çünkü.
Nişanlının ailesinden uzakta oturmak mutluluğun garantisi demek midir?
Tabiki hayır.Başka yere gidersen de başka sorunlarla çıkar.
Hal böyle olunca da boşu boşuna nişanlını üzmenin kendi kendine de beklentilerini çoğaltmanın manası yok..
Şimdiden nişanlını böyle maddi ve somut sebeplerle sıkıp yıpratmak yerine biraz daha yapıcı olmalısın.

Nişanlının ailesini en iyi sen tanırsın diyeceğim ama nedense gerçek yüzlerini evlendikten sonra gösteriyorlar. O kadar iyi dediğin insanlar bir anda kötüleşebiliyor.

Dip dibe yaşamaya gelince zorlukları vardır elbet. Yeri geliyor insanlar uzaktaki insandan bile dert yanıyor. Mesela ben. Yapacağı varsa ayrı şehirlerde otursanda uzanıyor elleri.

Ama kp baştan restini çekmiş. Bu durumda eşin ailesini arkasına alamayacağına göre mecbur gidip oturacaksın. Nişanlın orta yolu bulmak için sana ilk başta oturalım sonra çıkarız başka yere derse de inanma. O başka zaman hiç gelmez.

ama ailesi birşeyinize karışmayan tiplerdense çat kapı habersiz gelmeyen birileriyse ve çalışacağınıza göre o zaman sorun olmaz. Ama şimdiden ufak da olsa herşeye karışıyor ilerde çat kapı devamlı geleceklerse yada sizin devamlı gelmenizi isteyen birileri olacaksa evlendikten 1 ay sonra buraya çok konu açarsın.

Eşimin ailesi ayrı şehirdeler. Annesigil 3 kardeş. 2 kız 1 oğlan. Canları ne zaman isterlerse habersiz çıkıp giderler birbirlerine. Kız kardeşini geçtim erkek kardeşinin karısı bu durumdan rahatsız. Birşey diyemiyor dese ondan kötüsü olmayacak çünkü. Bir misafir gelse birine hoppa misafirlerini de alıp giderler ikisinden birine. Yakın oldu mu bu tür sorunlarda yaşanıyor. Bunları göz önüne al bence. seviyorum demekle olmuyor. Çünkü evlilik bambaşka. O deftere imza atınca sırf eşinle değil ailesiyle de evleniyorsun. Şimdi gözüne batmayan şeyler o zaman gözüne gözüne batıyor.

Ne diyim hayırlısı diyelim.

cnm benm eşimn ailesiyle bizim aile de kültür yapısı olarak çok zıt.onların sülalesnde btane bile açık yokken bzde de b kişi bile kapalı değil...evlenmeden önce çok korkuyordum bna çok karışılack ve evlilğm bozulack dye.nişanlılkta bu yüzden sürekli kvga ediordum peşin peşin.allaha şükür korktuğum gbi olmadı herkes brbrne saygı duyuyor güzel güzel yaşıoruz.bnu sağlayan hayatındaki insan olmalı ama...ben evimi ailesne uzak aldrdm.babası da yakından istedi ben istemedm onlar da saygı duydular.eşim sağladı ama aramzdaki bu dengeyi.daha şmdiden b başka ev isteme gbi basit b mezuda bile evlatlıktan reddetmekten bahseden b baba varsa ortada huzurlu olmanzn zor olacağına inanıyorum ben.moralini bozmak için sölemiorum allahtan başka kmse bilemez neler yaşanacgnı tabiki ama direten nişanlın olsa aranzda halletmenz dha kolay.ama karşınızda diktatör b baba var... kabul etme desem nişanlım iyi diorsun arada o harcanmş olacak ona yazık olacak.kabul et dersem de sna yazık olacak....cdden zor b durum hakkınızda hayrlısı olsun

işin çok zor canım...

ben özgürlüğümün kısıtlanmasına asla tahammül edemezdim...

ama kızkardeşim aynen seninki gibi bir durumda... uzun süredir de evli ve halinden de çok memnun. onlara uyum sağladı...bütün sülale aynı sokakta oturuyor. üst katta kaynana, altta kaynı, yanda amca...

ben seni ve aileyi tanımıyorum arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmış. bir kere henüz çok gençsin. birde deneyimlerime dayanarak söyleyeyim. nişanlılıkta eşin ve ailesinin iyi tarafını görüyorsun emin ol. daha kötü tarafları seni boğan hareketleri ile karşılaşmadın bile yani. şu an da bu kadar karışan bir aileyi gelecekte düşünemiyorum.öyle topu konut alanı gibi tüm sülale aynı yerde de yaşayamazdım açıkcası. ama sen dayanırım diyorsan başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…