Alkol bağımlılığı için tedavi merkezleri var, oradan yardım aldınız mı?
Allah yardımcınız olsun, çok zor bir durum. Çok sorumsuz bir babanız var. O size evlat olmuş resmen.
Allah sabır ve kolaylık versin. Babanızı tedaviye ikna edip amatem e götürebilirsiniz. tabi ikna etmeniz zor görünüyor. Sanırım 8-9 yıldır alkol alıyor.
Bir diğer yolu da alkollü ve kendini bilmez halde iken götürebilirsiniz. Biraz sesinizi çıkartır olayıda abartır o haldeyken çok zarar verdiğini anlatırsanız alıyorlar.
Öncelikle Allah yardımcınız olsun benim babam okumuş üniversite mezunu iyi bir eğitimciydi. Yine de alkol alırdı ve onu sinirli yapardı malum kavgalar olurdu. Alışana da zor ailesine de sizi anlayabiliyorum. Arkadaşımın babası da aynı şekildeydi birkaç senedir dine yönelmiş kendiliğinden namaz oruç dualar hepsini tam yerine getiriyor yine arada içtiği oluyormuş ama eski kötü halleri yok şuan iyiler. Sizde dine yönelmesini sağlayacak şeyler yapabilirsiniz bu yönü çok kuvvetli biriyle görüştürebilirsiniz meselateşekkür ederim. malesef durum bu. bu şekilde yaşayan insanlar var mı bilemiyorum... umarım herşey düzelir
Öncelikle Allah yardımcınız olsun benim babam okumuş üniversite mezunu iyi bir eğitimciydi. Yine de alkol alırdı ve onu sinirli yapardı malum kavgalar olurdu. Alışana da zor ailesine de sizi anlayabiliyorum. Arkadaşımın babası da aynı şekildeydi birkaç senedir dine yönelmiş kendiliğinden namaz oruç dualar hepsini tam yerine getiriyor yine arada içtiği oluyormuş ama eski kötü halleri yok şuan iyiler. Sizde dine yönelmesini sağlayacak şeyler yapabilirsiniz bu yönü çok kuvvetli biriyle görüştürebilirsiniz mesela
Sizin icin zor ama bir yakınınız yok mu yardımcı olacak. Zaptedebilecek ve ağzı laf yapan biri olsa alıp götürse Kendini bilmez halde iken çözülebilir. .[/QUOTE][QUOTEİÇDML POST 4, mem4111"]alkollüyken baskası oluyo. üzerine gidersen şiddet gösterebilir. küfür eder klasık. ama normalde içki yoksa yan alkollu halinide kesinlikle hatırlamaz. çok zor insan. alkollu daha zor. en son bıktım artık içimi dökmek istedim burda... garibim annemde çok çekiyor kader yapacak bişey yok
Eğer gerçekten istese herşey bırakılır. Önce kafada biter derler ya aynen öyle. Biz neler yaptık vazgeçiremedik kendiliğinden uzaklaşıyorlar. Hep buna şahit oldum. İnşallah siz bir yolunu bulursunuzbizde öyle bir dengesizlik var ki gülersiniz... ramazanda oruç tutar ve içmez. bayram namazlarına gider. ramazan biter aynı gün içmeye başlar. o halde bu bağımlılık olmuyor öyle değil mi ? istediğinde içmeyebiliyor...
Eğer gerçekten istese herşey bırakılır. Önce kafada biter derler ya aynen öyle. Biz neler yaptık vazgeçiremedik kendiliğinden uzaklaşıyorlar. Hep buna şahit oldum. İnşallah siz bir yolunu bulursunuz
Emin olmadan öyle risklere gerek yok tabi bu bağımlılıklar kişiden kişiye göre değişir bi yerde sigara ve alkol bile farklı etkiler yaratıyor bırakıldığında. En temizi bence bu tür yardımcı kuruluşlardan destek almanız. Babanızı ikna ettikten sonra tabiki sonra nazım niyazım geçiyor diye 2 gün sonra aynı halde gelir işe yaramaz. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki nasıl zor olduğunu..inşallahyakınım sigarayı kalp rahatsızlığından sonra bıraktı. belki böyle bir korku bıraktırabilir. ancak habersiz ilaç verdiğimde alkol kalbe vurdu. yinede korkmadı. tabi tekrarlasa eminim korkar ama ben cesaret edemem. babam olmasa bile yapamam insan sonuçta
Babanız alkol almamışken uzun uzadıya bir konuşma yapmanız gerek.
Ya biz ya alkol diyeceksiniz.
Seçim onun.
Eğer sizi, evini, ailesini seçerse arada tek tük alkol aldıgında ona destek olmak için çalışabilirsiniz,
Zaten sizi sectiginde tedaviyi de kabul ettirip hemen başlamalısınız.
Eger şiseyi seçiyorsa hiç ugraşmayın, alkole ödeme yapabilen insan yatacak yerini de hazırlar bulur.
Aklı başındayken iradi olarak verecegi kararlar yalnızca onu bağlar.
Üzülüp vicdan yapacak olursanız "siz babanızı düşünüyorsunuz da acaba o sizi ne kadar düşünüyor?" bu soruyu sorun kendinize.
Emin olmadan öyle risklere gerek yok tabi bu bağımlılıklar kişiden kişiye göre değişir bi yerde sigara ve alkol bile farklı etkiler yaratıyor bırakıldığında. En temizi bence bu tür yardımcı kuruluşlardan destek almanız. Babanızı ikna ettikten sonra tabiki sonra nazım niyazım geçiyor diye 2 gün sonra aynı halde gelir işe yaramaz. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki nasıl zor olduğunu..
Aynı benim babam. Bizde sadece aldatma olayı olmadı. Gençliğinden beri içerdi. Annem zavallısı gidecek yeri ve ekonomik özgürlüğü olmadığından onunla ömrünü çürüttü. Biraz yaşlanınca alkolü bırakıp uyku ilacı bağımlısı oldu. Yani aslında hayatımızda değişen birşey yok. Onun yüzünden biz utanç içinde büyüdük. Şimdi de bize babalık taslıyor ama hiç oralı değiliz artık. Benim için baba kelimesinin içi o kadar boş ki.