- 20 Ağustos 2016
- 129
- 225
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Alkoliklerde kolay,kolay ölmüyor bizim burdada biri var üstü başı perişan her an ölecek bu yıl kesin derken halen adam ölmedi , bir bakıyorum bir gün aklanmış,paklanmış ama ertesi gün yine altına yapmış yanından geçmek ve o pis kokuları burnunun dibinde havayı solumak işkence , birgün dolmuşu bindim baktım bu ayaşta binecek şoföre dedim bu ayaşı alırsan ben pis kokudan kesin bayılırım ancak beni hastanede ayıltırsın eşimde bu ayaşın gençlik günlerine tanık olmuş hep gezedi diyor hiç iş tutmazdı diyor, yani diyeceğim tek başına bu sorunun üstesinden gelemezsin ailecek halledebilersiniz akrabalarınızdan yardım ve akıl alın ,allah yardımcın olsun ,güzel kızım
Cok haklisiniz. inanin artik iletisim kuramadigimiz icin mektup bile yazip verdim. Sabha ayilirda okur diye. Bi ara azltir gibi oldu mektup ise yaradi ama yine basladi.
Diyoruz almayalim eve konusmayalim. Gider kalcak yer bulur. Ev kiralayabilir. Eve para getirmez. Arabada bile yatar. Bi sure sonra hicbisey yokmus gibi gelir. Biliyorum yaptik.boylr sonuclandi. Bnm bi arkadsim sirf alkol yuzunden babasinin yuzunr bakmiyor. Yillar oldu. Babasi aci cekiyo kizini goremiyor diye ama hala birakmadi alkolu. Kizdaki kine nefrete bakin ben yapamiyorum yeri geliyo uzuluyorum.
Gerçekten çok zor bir durum. Asla laftan anlamazlar ve başlarına birşey gelmedikçe düzelmezler. Öyle bir durum olduğunda da 1 hafta sonra gene içmeye başlarlar.
Ben de abimden biliyorum. Bir yolunu bulursan beni de bilgilendir biz kendi haline bıraktık
Alkol tedavisi alan insanlar biliyorum,
tedavi olmadan zor da olsa bırakanları da.
Hepsi bir tercih sonucu bunu yaptı.
Birileri sizin yaptıgınız gibi idare etmeye devam ediyor olsaydı bir yandan maddi manevi yıkıp dökerken bir yandan da bozulan düzenlerine üzülmeyi bahane edip yine içerlerdi...
Bence arkadaşınız gibi yapmanız en mantıklısı. Geçmişte başka hataları da olmuş zaten...
Fakat babanızdan vazgecemediginizi gördügüm için yazıyorum; ona bir tercih şansı sunacaksınız.
Ya alkolü seçecek ve sizleri bir daha hiç göremeyecek,
ya da sizi seçecek ve hem tedavi olacak hem de iradi olarak bununla savaşacak.
kötü duruma düştüğünü gördükçe insanın yüreği nasıl el verir...sırtımı dönemiyorum. doğrusu dönmek aslında dönsem belki düzelir tek çocuğuyum kıyamaz belki... şuan ki durum çok mu iyi diyeceksin :) haklısın
Bunu hem onun hem de sizin saglıgınız için yapacaksınız.
Eğer o sağlıgından ve sizden vazgeciyorsa siz onun peşinde kendinizi harap etmemelisiniz,
en azından biriniz kurtulmalı.
Şöyle düşünün; o nasıl ki alkolle kendine ve size zarar veriyorsa siz de onu idare ederek kendinize ve ona zarar vermiş oluyorsunuz.
Yaşadıgınız şey bir nevi bagımlılık, sizin de savaşıp irade göstermeniz gereken şey bu demek ki.
evet annemde hala onunla...eve almadığımız oluyor. geliyo apartmanın içinde uyuyo horluyo.insanlara rezil oluyoruz. bu akşam evde yoktuk yangın merdivenine oturmuş kapı arkasına idrar yapmış bira açmış içememiş sızmış... zorla sokarsın eve. uyumaz içmek ister.... sigara içerken uyur yangın çıkaracak...Yazsam o kadar çok şey varki. İçer içer eğer cebinde para kalmışsa eve getirirdi. Yolda sokakta karşılaşırdık okula giderken gelirken hep sarhoş. Kendini bilmez halde. Baban yine içmiş diye yüzüme vururlardı tanıyanlar. Kaçacak delik arardım. Hep utandım ondan. Çekilicek hali yoktu ama napalım kader işte. En çokta anneme üzülürüm. Biz hepimiz kendimizi kurtardık okuduk meslek sahibi olduk. O hala onunla çilesi dolmadı.
mesela eve almadığımız oluyor. geliyo apartmanın içinde uyuyo horluyo.insanlara rezil oluyoruz. bu akşam evde yoktuk yangın merdivenine oturmuş kapı arkasına idrar yapmış bira açmış içememiş sızmış... zorla sokarsın eve. uyumaz içmek ister.... çok doğru mantıklı yazıyorsunuz.ben duygularımı katıyorum ama bu durum mantıkla halledilebilecek bişey...
alkol kullanan bir babanın , babasına doymamış kızıyım ben.
hikayem çok uzun da. bir kısmını anlatayım. 3 kız kardeşiz biz. bir de anneciğim var. babam bir işi batırdı ve alkole başladı . bir bira, iki bira derken alkolik olup çıktı ara ara bıraksa da tekrar tekrar başladı. hatta ilaç kullandığı döneme denk geldi bir kullanması ve hayaller görmeye başladı. çok zor günler yaşadık. neyse güzel dille hastaneye götürdük orda siroz olduğu ortaya çıktı. yine de vazgeçemedi alkolden hastaneden kaçmaya yeltendi. komşumuz hastane de doktordu. bizim de onayımızla babamı bağladılar. o kaçmaya çalıştıkça kaçamadı. serumları parçaladı heryer kan revan oldu ama olmadı. neyseki bıraktı alkolü. ama vücudundaki siroz yüzünden 14 yıl sonra falan 54 yaşında bizi bırakıp gitti. Rabbim mekanını cennet etsin inş. o 14 yıl boyunca içtiği hergün için pişmanlıklarını söyledi ve asla içmedi.
siz de gerekirse zorla tedavi ettirin.