- 10 Şubat 2009
- 14.249
- 94
- 413
- Konu Sahibi AngelicaPickles
-
Hem türkiyede yasicam hemde tek yasicam yumurta kirarsam evde namerdim
:) Teşekkür ederim hepinize yardımlar için, hemen öğrendiklerimi liste yapıyorum yeni şeyler okudukça onları da eklicem
1) Kağıt havlu, tuvalet kağıdı vs kaliteli olmak zorunda değil
2) Deterjanlar da da marka çok önemli değil ama yumuşatıcı kaliteli olucak
3) Bim iyidir, candır
4) Buzdolabının ayarı fazla yüksek olmamalı
Sebze meyve konusunda da şöyle birşey var kiloluk almıyorum Dia'da paketlenerek satılan sebzeler var, paketlenmiş 4-5 havuç, ya da birer tane marul, limon, havuç,salatalıktan oluşan salata setleri gibi 1 2 tl birşey fiyatları da onlardan alıyorum genelde ama bigün buzdolabında bekletiyorum ertesi gün kullanmak için açıyorum havuçlar yumuşamış bütün sebzeler pörsümüş vs. oluyor. Marketten aldığım için mi böyleler? Manavdan alsam daha pahalı ama daha taze olmazlar mı?
Bir de şöyle bir sorun var markete gidiyorum sözde bütün hafta yemek için birşeyler alıyorum ki 50tlnin altında harcayıp çıktığımı bilmem birşeyler hazırlıyorum o gün için ertesi güne yemek yapıcak malzeme bulamıyorum dolapta, ne almışım bu kadar diye düşünüyorum sonra. Yemek planlamasını haftalık yapıp markete öyle mi gidiyorsunuz?
Benim problemim şu market alışverişine acayip para harcıyorum neleri kaliteli almalıyım neleri markasız alabilirim hiç bilmiyorum. Bir de aldığım sebzeler 1 gün içinde çürüyor ona da sinir oluyorum seçmeyi beceremiyorum galiba. Bu gibi konulardaki püf noktalarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim
arkadaşlar geçen hafta da buna benzer bi konu açılmıştı ve bizim sistemimizi oraya da yazmıştım... biz eşimle eskime akma kokma riski olmayan ürünleri markette indirimde gördük mü alır depolarız..meslea bulaşık detarjanını iyi pahalı bir markadan alıyorum..eğer evde bittikten sonra marketten almaya kalkarsam indirimdeki haliyle en az 8-10 tl fark ediyor..
aynen 2 kişiyiz şimdilik 3 paket tuvalet kğıdı 2 teneke zeytinyağı deterjan falan harp cıksa 1 yıl ıdare eder bizi
mesela gecen haftalarda carrefourda 5 tl zeytinyağı yudum marka 36 tl idi kaçırmadım 2 teneke aldım migrosta yumoş konstantre 7 tl ye düüşmüş 5 tane aldım akmaz kokmaz yerımde var sorun olmuyo maymun iştahlımıyım falan diyorum aama demekki benım gibi olanlarda varmıs
Bulaşık makineniz varsa bimden alın tuzunu, deterjanını vs. Gayet iyiler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?