Alışveriş ve tasarruf

AngelicaPickles

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
6.206
8.823
448
Benim problemim şu market alışverişine acayip para harcıyorum neleri kaliteli almalıyım neleri markasız alabilirim hiç bilmiyorum. Bir de aldığım sebzeler 1 gün içinde çürüyor ona da sinir oluyorum seçmeyi beceremiyorum galiba. Bu gibi konulardaki püf noktalarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Tam benlik bi mevzu neyi nerden alıcagımı paramın hesabını bilirim.Mesela yakınlarınızda bim varmı? temizlik malz. ordan temin edin,camsil,domestos,sıvı sabun,tuvalet kagıdı v.s bunlarda markaya gerek yok.Kahvaltılıklarınızı sadece kahvaltı ürünleri satan yerden temin edin,sebzelere gelince dolabın derecesi çok yükseks daha çabuk bozuluyolar ve manavlar daha pahalıya satıyo marketleri tercih edin.

Mesela ben temizlik malzemelerini hep en marka en pahalı olanlardan alırdım işe yarasınlar diye. Peki çamaşır ve bulaşık deterjanlarını da mı markasız alıyorsun? Özellikle çamaşır deterjanlarının kokusu kalıcı oluyor mu? Bir de hem bim var hem açık deterjan satan biryer var, temizlik malzemelerini açık almak bir şey farkettirir mi?

kağıt havlu peçete tuvalet kağıdı arkadaşın dediği gibi bim veya diasalardan olur..
deterjanı bende bilindik markalardan alıyorum.
gıda türü ambalajlı olanlar yine bilindik marka
yalnızsanız,sebze meyve kilolarca almayın yarım kilo bile işinizi görür,çeşit te çok fazla olmasın 5-6 çeşit gibi
pazarlar yaş meyve sebze için ideal,

yani fazla alıp çürüyüp atılmaktansa, az alıp tüketin..hem taze taze olur..

Deterjanı açık alma nekadarda marka poşetlerinden doldurup verselerde,içlerinde sabun tozu oluyo.Bulaşık deterjanı bimde var kendi ürünü tozda tablette bi al dene derim.Bizde hergün çam.mak. bul. mak. açıldıgı için anca yetişiyo Yumuşatıcını kaliteli al kokuları daha güzel kalıcı oluyo.

Bimin çamaşır ve bulaşık deterjanlarıda gayet guzel çamasırlarınıza yumuşatıcı kullanıyorsanız sadece alın 5 kıloluk bingo yumusatıcı 2 ay kullanın mis miss

bim in güldal yağ çözücüsü hiç iyi değil ,zehir gibi ,nefes alırken genizlerini yakıyor insanın..
o yüzden deterjanlarda bildiğim markadan şaşmam..
bulaşık deterjanını elde yıkamalarda iyi olsun elleri kurutup çatlatmasın diye marka alıyorum..
bul.mak deterjanını tabak çanakları mat yapmasın diye marka alıyorum...
eee..nerde kaldı tasarruf

Bul.deterjanını kullandınmı bılmiyorm ama parlatıcısıda var hiç mat yapmıyo.Elde yıkama deter. eli tahriş etmiyo.Yazının sonundada güldürdün beni valla

:) Teşekkür ederim hepinize yardımlar için, hemen öğrendiklerimi liste yapıyorum yeni şeyler okudukça onları da eklicem

1) Kağıt havlu, tuvalet kağıdı vs kaliteli olmak zorunda değil
2) Deterjanlar da da marka çok önemli değil ama yumuşatıcı kaliteli olucak
3) Bim iyidir, candır
4) Buzdolabının ayarı fazla yüksek olmamalı

Sebze meyve konusunda da şöyle birşey var kiloluk almıyorum Dia'da paketlenerek satılan sebzeler var, paketlenmiş 4-5 havuç, ya da birer tane marul, limon, havuç,salatalıktan oluşan salata setleri gibi 1 2 tl birşey fiyatları da onlardan alıyorum genelde ama bigün buzdolabında bekletiyorum ertesi gün kullanmak için açıyorum havuçlar yumuşamış bütün sebzeler pörsümüş vs. oluyor. Marketten aldığım için mi böyleler? Manavdan alsam daha pahalı ama daha taze olmazlar mı?

Bir de şöyle bir sorun var markete gidiyorum sözde bütün hafta yemek için birşeyler alıyorum ki 50tlnin altında harcayıp çıktığımı bilmem birşeyler hazırlıyorum o gün için ertesi güne yemek yapıcak malzeme bulamıyorum dolapta, ne almışım bu kadar diye düşünüyorum sonra. Yemek planlamasını haftalık yapıp markete öyle mi gidiyorsunuz?

Bul.deterjanını kullandınmı bılmiyorm ama parlatıcısıda var hiç mat yapmıyo.Elde yıkama deter. eli tahriş etmiyo.Yazının sonundada güldürdün beni valla

bi ara bingonun mu ne makine deterjanını kullandım, mat mat yaptı bulaşıkları..
bir daha bilmediğim şeyleri almam dedim..
bim in sütü yoğurdu güzel..dianında sütleri güzel..

beklemekten pörsümüştür tabii..market sebzelerini sevmem..bi de plastik gibi oluyorlar sanki..
ancak müşteri sirkülasyonu yoğun marketlerden alırım..çabuk tükenip yenilendiği için..
pazarı taze ve çeşit şansı çok diye tavsiye ediyorum..

tabi kafanda haftalık yemek planı yapıp alışveriş yapmalısın..
bir yemek 2 gün gitse..bu sebze olabilir..
bir sonraki yemek bakliyat olur..
bir sonraki yemek et türü olur..böyle işte 1 haftalık yemek şeysi çıktı ortaya

havuçlar yumuşamış bütün sebzeler pörsümüş vs. oluyor. Marketten aldığım için mi böyleler? Manavdan alsam daha pahalı ama daha taze olmazlar mı?

Bir de şöyle bir sorun var markete gidiyorum sözde bütün hafta yemek için birşeyler alıyorum ki 50tlnin altında harcayıp çıktığımı bilmem birşeyler hazırlıyorum o gün için ertesi güne yemek yapıcak malzeme bulamıyorum dolapta, ne almışım bu kadar diye düşünüyorum sonra. Yemek planlamasını haftalık yapıp markete öyle mi gidiyorsunuz?[/QUOTE]

BU iki sorun bendede var kac kilo sebzeyi daha dokunmadan cöpe attim bilmiyorum

Ben bide yasadigim ülkede sebze bulamiyorum artik patlican kabak patates yemekden öggg olduk yahuu

Bimin yogurdu,sütü,yumurtası,salçası,sıvı yagıda çok güzel.İnan yarı yarıya farkeder harcaman.Tekmi yaşıyosun?

Evet öğrenciyim tek yaşıyorum. Bi de ailemle kaldığım süre boyunca hiç iş yaptırmadı bana annem babam. Rahat ettirmek için o kadar çabaladılar ki resmen toplu taşıma kullanmaya bile alışmamışım, her yere ya arabayla ya taksiyle gidiyodum kendi şehrimdeyken. İstanbula gelince anladım böyle yaşanmayacağını biraz yavaş oluyor ama öğreniyorum kendi ayaklarım üstünde durmayı. Bi de iki senedir kendi evimde kalıyorum sözde bu güne kadar aklıma gelmedi neden mutfak harcamalarıma bu kadar para gidiyor diye düşünmek.
Babam geçen gün telefonda patlayınca farkettim nereye harcıyosun sen bu kadar parayı diye. Yazık adamcağıza da hak verdim 2 senedir susmuş söylememiş bi de

Kesinlikle marketteki hazır poşetlenmiş sebze ve meyveler iyi olmuyor. Mesela bizim evin yakınında bir market var. Millet sadece sebze meyve almaya gidiyor desem yeridir; taze taze. Sebze, meyveleri açıkta kiloyla satılıyorsa ve müşterisi çoksa oralardan almak lazım...

Hem türkiyede yasicam hemde tek yasicam yumurta kirarsam evde namerdim

Ben haftalık olarak plan yapıp o şekilde alışverişimi yapıyorum. Sebze & meyve için hem tazesini hem de fiyat olarak daha ucuzunu bulabileceğimden dolayı her zaman tercihim semt pazarıdır.

BİM konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. Kaldı ki süt ürünleri de epeyce uygun. Örneğin SÜtaş'ın süzme peynirini severek tüketiyoruz ve BİM'de 1 kg'lık kutusu 9.5TL Bir de kaşar peyniri de oldukça ucuz. Paketini okursanız eğer; ÖZSÜT'ün BİM adına üretimidir diye yazıyor. Bir de sosislerini de yine Maret üretiyormuş. Bunun gibi BİM'de pek çok markasız dediğimiz ürünler aslında bildiğimiz firmaların fabrikalarında BİM adına farklı isimle üretiliyor.

Liste süper olmuş diadaki streçle sarılmış sebzeler hava almadıgından dolabada girince patlıyo malesef.Normal sebze meyve satan market yokmu başka tatlım? temel ihtiyaçlar;salça,sıvı yag,katı yag,,tuz,sogan,pirınç,makarna bunlarsız yemek olmuyo malum bunlar var diyelim mutfagında.Biraz kıyma,biraz tavuk,1 kg domates,patates.Diger sebzeler hava şartlarından dolayı şu sıralar pahalı ama 2 3tane kabak patlıcan havuç alınabilir.Patates yemegi,melemen,fırında tavuk,türlü,tavuk sote,köfte patates,araya malz. bitince makarna sıkıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…