- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.823
- 448
- Konu Sahibi AngelicaPickles
-
bim in güldal yağ çözücüsü hiç iyi değil ,zehir gibi ,nefes alırken genizlerini yakıyor insanın..
o yüzden deterjanlarda bildiğim markadan şaşmam..
bulaşık deterjanını elde yıkamalarda iyi olsun elleri kurutup çatlatmasın diye marka alıyorum..
bul.mak deterjanını tabak çanakları mat yapmasın diye marka alıyorum...
eee..nerde kaldı tasarruf
Bul.deterjanını kullandınmı bılmiyorm ama parlatıcısıda var hiç mat yapmıyo.Elde yıkama deter. eli tahriş etmiyo.Yazının sonundada güldürdün beni valla
:) Teşekkür ederim hepinize yardımlar için, hemen öğrendiklerimi liste yapıyorum yeni şeyler okudukça onları da eklicem
1) Kağıt havlu, tuvalet kağıdı vs kaliteli olmak zorunda değil
2) Deterjanlar da da marka çok önemli değil ama yumuşatıcı kaliteli olucak
3) Bim iyidir, candır
4) Buzdolabının ayarı fazla yüksek olmamalı
Sebze meyve konusunda da şöyle birşey var kiloluk almıyorum Dia'da paketlenerek satılan sebzeler var, paketlenmiş 4-5 havuç, ya da birer tane marul, limon, havuç,salatalıktan oluşan salata setleri gibi 1 2 tl birşey fiyatları da onlardan alıyorum genelde ama bigün buzdolabında bekletiyorum ertesi gün kullanmak için açıyorum havuçlar yumuşamış bütün sebzeler pörsümüş vs. oluyor. Marketten aldığım için mi böyleler? Manavdan alsam daha pahalı ama daha taze olmazlar mı?
Bir de şöyle bir sorun var markete gidiyorum sözde bütün hafta yemek için birşeyler alıyorum ki 50tlnin altında harcayıp çıktığımı bilmem birşeyler hazırlıyorum o gün için ertesi güne yemek yapıcak malzeme bulamıyorum dolapta, ne almışım bu kadar diye düşünüyorum sonra. Yemek planlamasını haftalık yapıp markete öyle mi gidiyorsunuz?
Bimin yogurdu,sütü,yumurtası,salçası,sıvı yagıda çok güzel.İnan yarı yarıya farkeder harcaman.Tekmi yaşıyosun?
beklemekten pörsümüştür tabii..market sebzelerini sevmem..bi de plastik gibi oluyorlar sanki..
ancak müşteri sirkülasyonu yoğun marketlerden alırım..çabuk tükenip yenilendiği için..
pazarı taze ve çeşit şansı çok diye tavsiye ediyorum..
tabi kafanda haftalık yemek planı yapıp alışveriş yapmalısın..
bir yemek 2 gün gitse..bu sebze olabilir..
bir sonraki yemek bakliyat olur..
bir sonraki yemek et türü olur..böyle işte 1 haftalık yemek şeysi çıktı ortaya
Evet öğrenciyim tek yaşıyorum. Bi de ailemle kaldığım süre boyunca hiç iş yaptırmadı bana annem babam. Rahat ettirmek için o kadar çabaladılar ki resmen toplu taşıma kullanmaya bile alışmamışım, her yere ya arabayla ya taksiyle gidiyodum kendi şehrimdeyken. İstanbula gelince anladım böyle yaşanmayacağını biraz yavaş oluyor ama öğreniyorum kendi ayaklarım üstünde durmayı. Bi de iki senedir kendi evimde kalıyorum sözde bu güne kadar aklıma gelmedi neden mutfak harcamalarıma bu kadar para gidiyor diye düşünmek.
Babam geçen gün telefonda patlayınca farkettim nereye harcıyosun sen bu kadar parayı diye. Yazık adamcağıza da hak verdim 2 senedir susmuş söylememiş bi de
Hem türkiyede yasicam hemde tek yasicam yumurta kirarsam evde namerdim
:) Teşekkür ederim hepinize yardımlar için, hemen öğrendiklerimi liste yapıyorum yeni şeyler okudukça onları da eklicem
1) Kağıt havlu, tuvalet kağıdı vs kaliteli olmak zorunda değil
2) Deterjanlar da da marka çok önemli değil ama yumuşatıcı kaliteli olucak
3) Bim iyidir, candır
4) Buzdolabının ayarı fazla yüksek olmamalı
Sebze meyve konusunda da şöyle birşey var kiloluk almıyorum Dia'da paketlenerek satılan sebzeler var, paketlenmiş 4-5 havuç, ya da birer tane marul, limon, havuç,salatalıktan oluşan salata setleri gibi 1 2 tl birşey fiyatları da onlardan alıyorum genelde ama bigün buzdolabında bekletiyorum ertesi gün kullanmak için açıyorum havuçlar yumuşamış bütün sebzeler pörsümüş vs. oluyor. Marketten aldığım için mi böyleler? Manavdan alsam daha pahalı ama daha taze olmazlar mı?
Bir de şöyle bir sorun var markete gidiyorum sözde bütün hafta yemek için birşeyler alıyorum ki 50tlnin altında harcayıp çıktığımı bilmem birşeyler hazırlıyorum o gün için ertesi güne yemek yapıcak malzeme bulamıyorum dolapta, ne almışım bu kadar diye düşünüyorum sonra. Yemek planlamasını haftalık yapıp markete öyle mi gidiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?