Alışveriş Sınırlama ve Birikim

bu ay 2 gr alıp koyabildim kenara, ay başında kredi kartı ile aldığım ajda bilezikte yanıma kar kaldı.. şu anda internette almaya kalksam rahat bir 5 bin tl fark ediyor sanırım..
uzun vadede altın üzmez hiçbir zaman ytd
Evet, şu an kuyumcuda internetten aldığımız fiyatta. 3 ay taksit karımız oldu.
İnternetten gelen ajda, sarraftan aldığıma benzemiyor ama. Sizin de mi öyle?

evet benzemiyor çünkü farklı modelleri varmış bende kuyumcuya gittim sordum.. bizde çarşı içinde kibrit çöpüne de ajda diye gösterdi, oluklu ajdayıda ajda diye gösterdi.. benim aldığımda ajda imiş ama raylı ajdamı dedi öyle birşey.. internetten alırken doğru modeli iyi seçmek lazım..

evet benzemiyor çünkü farklı modelleri varmış bende kuyumcuya gittim sordum.. bizde çarşı içinde kibrit çöpüne de ajda diye gösterdi, oluklu ajdayıda ajda diye gösterdi.. benim aldığımda ajda imiş ama raylı ajdamı dedi öyle birşey.. internetten alırken doğru modeli iyi seçmek lazım..
Ne fark ediyor sonuçta grama göre bozuluyor kı.

Çarşıdan geldim güncel altın fiyatını sordum 22 ayar gram altın 3475 TL yalnız benim anlamadığım internetteki satış fiyatı ile neden çarşı aynı olmuyor. 10 Gr Ajda bilezik fiyatını da sordum 36 küsüre tekabül ediyor. Geçen ay ben 32330 a yapmıştım 10.05 gramı

Çarşıdan geldim güncel altın fiyatını sordum 22 ayar gram altın 3475 TL yalnız benim anlamadığım internetteki satış fiyatı ile neden çarşı aynı olmuyor. 10 Gr Ajda bilezik fiyatını da sordum 36 küsüre tekabül ediyor. Geçen ay ben 32330 a yapmıştım 10.05 gramı
Hiçbir zaman uymuyor internet fiyatına :( bozdurmada da ucuz söylüyorlar

Bozdururken bin TL zarar eder demişlerdi altında zarar etmemek için cumhuriyet alın demişti bize kuyumcu
Mesela internette alım 1000 tl satım 950 yazıyor ya alım kuyumcuda 1100 satım 900 oluyor hep böyle fark var. Saf 24 ayarda bu makas daha az. Ben direkt 22 ayar gram alıyorum onu 10 tane yapınca fark olmadan 10 gram bilezik veriyor

Mesela internette alım 1000 tl satım 950 yazıyor ya alım kuyumcuda 1100 satım 900 oluyor hep böyle fark var. Saf 24 ayarda bu makas daha az. Ben direkt 22 ayar gram alıyorum onu 10 tane yapınca fark olmadan 10 gram bilezik veriyor
Evet öyle yapmak da mantıklı hiç aklıma gelmedi geçen ay çeyrek ve gram olarak aldım bir aydır alışverişin dozunu fazla kaçırdık bilezik yapamadım

Ben böyle ikili üçlü karışık kombin yapıyorum ama bazıları çok yamuldu en güzeli oluklu ajda hiç yamulmuyor

Eklentiler

• 1000053840.webp
    1000053840.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 38
  • 1000053842.webp
    1000053842.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 39
Eldeki paraları toparlayıp 1 ajda daha aldım kızlar. Haftaya yüklü bi alışveriş yapmamız lazım eve, her şey bitiyor. Bayram önü birkaç bir şeyler aldım 2500 lira tutmuştu.
Ücretsiz izne çıkacağım için 2 ay daha maaş alacağım, ne biriktirirsem kar şu anda.

Eldeki paraları toparlayıp 1 ajda daha aldım kızlar. Haftaya yüklü bi alışveriş yapmamız lazım eve, her şey bitiyor. Bayram önü birkaç bir şeyler aldım 2500 lira tutmuştu.
Ücretsiz izne çıkacağım için 2 ay daha maaş alacağım, ne biriktirirsem kar şu anda.
Ne kadara yaptın ajdayı hayırlı olsun ☺️

Back
X