Alışveriş Sınırlama ve Birikim

D Dasmeer_86 Niloyatospikk Niloyatospikk aynen ben de gıdayı saymıyorum bu alışverişlere. Dışarda yemeyi baya baya azalttık biz de. Ben gardrobumunu tamamladım artık, eksiğim kalmadı çok şükür, yeni şeyler almam uzun bir süre.
Çocuklara da lcw'den alıyorum, uygulaması indirim veriyor hep.
Temizlik malzemelerini ve çocukların bezlerini ucuz buldukça internetten stokladım hep.
Buna rağmen bişeyler çıkıyor hep.
Sen aylık kaç para üzerinden birikim yapıyorsun mesela?

Benım esımle ortak hesap var oraya verdiğim.
Esım onla borcları evın giderlerını ödüyor.
Kıra elektirik su doğalgaz market vs.
Çocuğun özel ıhtıyacını ben karsılarım.
Mesela esın tshırt vs lcden alır bende de daha kaliteli alma merakı var bundan vazgeçmem lazım.
Bebek arabası çocuğun kıyafet AVM gezme oyuncak en lüksune kacınca kenara koyamadım hıc.
Bunu bir türlü bırakamıyorum.
Özel tatlı börek satan yer var her hafta oraya nerdeyse ıkıbıne yakın para bırakıyorum.
Benım ortak hesap harıc kendime kalan para 30 bın gibi birşey.
Ben ve çocuğum için.
Ama ben hepsini harcayasım geliyor.
Anca anca frenlıcem.

Mesela esın tshırt vs lcden alır bende de daha kaliteli alma merakı var bundan vazgeçmem lazım.
Bebek arabası çocuğun kıyafet AVM gezme oyuncak en lüksune kacınca kenara koyamadım hıc.
Özel tatlı börek satan yer var her hafta oraya nerdeyse ıkıbıne yakın para bırakıyorum.
Ben ve çocuğum için.
Anca anca frenlıcem.
Benim eşim de lcw'den alır, ben başka markadan alıyorum 😁 oyuncağa para gidiyor bizim de bu aralar. 3 tane köpük aldım oğlum için 750 lira tuttu. Sonra pişman oldum ne gerek vardı diye. Daha iyi bi oyuncak alabilirdim o paraya.
Aslında para tuzağı olan çok şey var ve ben ne kadar oyuncak alsam da oğlum evdeki diğer aletlerle oynamayı seviyor 🙄

Benim eşim de lcw'den alır, ben başka markadan alıyorum 😁 oyuncağa para gidiyor bizim de bu aralar. 3 tane köpük aldım oğlum için 750 lira tuttu. Sonra pişman oldum ne gerek vardı diye. Daha iyi bi oyuncak alabilirdim o paraya.
Aslında para tuzağı olan çok şey var ve ben ne kadar oyuncak alsam da oğlum evdeki diğer aletlerle oynamayı seviyor 🙄
Benım oğlum oyuncak hastası ama aldırır oynamaz.
Ama delı gibi ıster.
Hot wheela köpek balığı olandan aldım iki ay önce 1700 e.
Durup bakmıyor yine başka bırsey istiyor.

Ben ve çocuğum için.
Anca anca frenlıcem.
Benim de pasta börek aldığım bi abla vardı. Bi baktım her seferinde 50-100 lira zam yapıyor, onu da bıraktım 😂 evde yapabildiğim kadar yapıyorum 😅

Marketlere girmemek lazım ya bin küsür lira harcadım bazısı hiç lazım değildi yani
Ben yazmaya başladım pztden itibaren ama her gün benim de market harcaması oluyor bazı insanlar ayda bir market alışverişine gidiyormuş biz hiç başaramayız böyle bir şeyi
Ben online yapıyorum hep yemek kartımın geçtiği market var fiyatlar normal. Haftalık plan yapınca daha rahat oluyor

Benim de pasta börek aldığım bi abla vardı. Bi baktım her seferinde 50-100 lira zam yapıyor, onu da bıraktım 😂 evde yapabildiğim kadar yapıyorum 😅
Ben de oyuncak ve yemek ıcmeyı bıraksam ıyı para biriktirebılırım.
En çok gıderım bu.
Oyun yerleri ay kaç yıldır ne para döktüm oraya.

Ben de tazminatımı altına yatıracağım muhtemelen elime 550 civarı para gelecek. Kredi çekip ev mi alsak diye düşünmüyor da değilim

Ben de tazminatımı altına yatıracağım muhtemelen elime 550 civarı para gelecek. Kredi çekip ev mi alsak diye düşünmüyor da değilim
Altın ve gayrimenkul en çok kazandıran yatırımlardan. İki türlü de mantıklı olur bence

Altın ve gayrimenkul en çok kazandıran yatırımlardan. İki türlü de mantıklı olur bence
Altın birden düşecek gibi hissediyorum nedense ve ne zaman böyle bir şey alsak düşüyor. Kredi çeksrk faizler yüksek 2. Ev olacak işsizim de çok ikilemde kaldım ben de

Altın birden düşecek gibi hissediyorum nedense ve ne zaman böyle bir şey alsak düşüyor. Kredi çeksrk faizler yüksek 2. Ev olacak işsizim de çok ikilemde kaldım ben de
Evden kıra alırsın.
Altının artısı var ama nakıt para sağlamıyor.
İşten çıkınca sıze nakıt para lâzım.
Bence ev alın el gelir için.

Altın bazı dönemler düşse de uzun vadede hep yükseliyor. Eşim geçenlerde yüksek diye altın almadı şimdi daha da yükseldi🙄
Eşiniz tek maaşla krediyi ödeyebilecekse ev de iyi fikir bence. Kiraya verirsiniz, kredinin bir kısmı o şekilde karşılanır.
1+1 ev ve içine eşya alıp kiraya verme fikrimiz vardı bizim de. Eşimin kararsız olması sebebiyle ağırdan aldık, ev fiyatları yükseldi iyce

Evden kıra alırsın.
Altının artısı var ama nakıt para sağlamıyor.
İşten çıkınca sıze nakıt para lâzım.
Bence ev alın el gelir için.
500e ev yok ki 🤣 1 milyon kredi çeksek 35 36 ödemesi var aylık 20 bin kredi ödememiz gerekecek

Altın bazı dönemler düşse de uzun vadede hep yükseliyor. Eşim geçenlerde yüksek diye altın almadı şimdi daha da yükseldi🙄
Eşiniz tek maaşla krediyi ödeyebilecekse ev de iyi fikir bence. Kiraya verirsiniz, kredinin bir kısmı o şekilde karşılanır.
1+1 ev ve içine eşya alıp kiraya verme fikrimiz vardı bizim de. Eşimin kararsız olması sebebiyle ağırdan aldık, ev fiyatları yükseldi iyce
Evet ödeyebiliriz aslında eşimin geliri yüksek ama senelerdir borç ödedik bu ay bitti. Artık borç ödeme yapmak istemiyorum diyor

Evet ödeyebiliriz aslında eşimin geliri yüksek ama senelerdir borç ödedik bu ay bitti. Artık borç ödeme yapmak istemiyorum diyor
Bu devirde biriktirerek bir şey almak çok zor, borç ödeyerek oluyor anca.
Biraz birikmişimiz var. Onu verip bir şey alamadık, iş kuramadık. Elinde hiç parası olmayan tanıdıklarımız borca girerek kendi işlerini kurdular, ev araba aldılar. 🤷‍♀️

Bu devirde biriktirerek bir şey almak çok zor, borç ödeyerek oluyor anca.
Biraz birikmişimiz var. Onu verip bir şey alamadık, iş kuramadık. Elinde hiç parası olmayan tanıdıklarımız borca girerek kendi işlerini kurdular, ev araba aldılar. 🤷‍♀️
Biz ev araba aldık 1 senedir de araba borcunu ödedik aylık 50 bin 50 bin. Eşim de borsaya ya da altına koy kirası için ev alınmaz diyor. Bilmiyorum kararsızım ne kadar işsizlik çekeceğim belli değil

D Dasmeer_86 Niloyatospikk Niloyatospikk aynen ben de gıdayı saymıyorum bu alışverişlere. Dışarda yemeyi baya baya azalttık biz de. Ben gardrobumunu tamamladım artık, eksiğim kalmadı çok şükür, yeni şeyler almam uzun bir süre.
Çocuklara da lcw'den alıyorum, uygulaması indirim veriyor hep.
Temizlik malzemelerini ve çocukların bezlerini ucuz buldukça internetten stokladım hep.
Buna rağmen bişeyler çıkıyor hep.
Temizlik malzemesi ve kişisel bakımı indirim gördükçe ben de stokluyorum. Kıyafet konusunda bir şeyler alma ihtiyacı bende hep var illa bir şeyler alacağım tutanıyoru pek kendimi şuan toplam 3 parça kafamda alacak olduğum şeyler var ihtiyacım mı değil

Gıdayı alışverişe saymıyorum derken hangi gıda örnek verir misin? Dışarıda yenen yemek mi market alışverişlerindeki gıda mı?

Back
X