alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

tubams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
141
2
26
Nevşehir
alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.

bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum

benden başka buna dikkat edenvar mı acaba

bence de rahatsız edici bir durum.. hele ki benden yaşça küçüklerin bile bunu yapması çok sinir bozucu.. hadi kendimi geçtim anneme bile bu şekilde hitap ediyorlar, komik oluyor yani..

al bendende okadar.
bu ne samimiyet..bide benden küçükler bana canım demiyomu acaip kızıyorum. laf söylemiyorum çoğu zaman ama öyle bi bakış atıyorumki anlıyo çoğu.
yeni tanıştığım tanımadığım insanların benimle konuşurken siz diye hitap etmesinden hoşlanırım çünkü benimde hitap şeklim öyledir. böylede olmalı diye düşünüyorum. mesafe herzaman iyidir.

gelinlikçideki kız konusunda az bile yapmışsın saygısız insanlara benimde tahammülüm yok.

eskiden susup görmezlikten geliyordum şimdi tahammül edemyrm galiba canım diyen tezgahtara bana canım diye hitap etmeyin diyorum tuba hanım diyeblrsnz diyorum yada çıkarken patrona şikayet edip çıkıyorum. uyarmazsan böyle gidecek çünkü bari ben uyarayım da medeniyetten haberdar olsunlar.

gülüm hayatım bitanem diyeni gördüm ya

sinir bozucu birşey...

hakkaten sinir bozucu ama önüne geçilemez bence. canım ın bide gülüm versiyonu var amaan evlere şenlik

öğrencilerime şimdiden diyorum ilerde tezgahtar olursanız yada ne olursanız olun ilkkez gördügünüz samimi olamadgnz insanlara hanım bey diye hitap edin diyorum.hatta samimi arkadaşlar da böyle diyeblrler ama o kadarı biraz fazla olblr bizim kültürümüze

Kusura bakmayın kızlar ama konuda bir aşağılama ve hakir görme farkettim.
Bilmiyorum günlük hayatta hiç kullanmaz mısınız ama ben de bazen özellikle kendimden küçüklere, yeni tanışmıs olsam da canım derim.
Forumlarda tanımadığını insanlara canım deyip duruyorsunuz.
Annenizin tüm arkadaşları eminim ilk kez görseler daha size canım diyorlar.
Buna onlarca misal verilebilir.
Taka taka bunu mu taktınız?
Kendinizi hanım olmaya layık görürken çalışanları sanırım köle olarak nitelendiriyorsunuz.
Biraz alçak gönüllü olmaya çalışın bence.
Dinen de böyle yapmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.

DİPNOT: MAĞAZA ÇALIŞANI DEĞİLİM.

kendimizi hanım olmaya layık görüp onları aşağılamyruz ben tezgahtar kızlara da hanım diyorum ismi yazyrsa eğer.o da bende hanım olmaya layıkız ayrıca mesajı dikkatli okursanız ben yazmıştım insan kendinden küçüklere ve samimi arkadaşları ile eşine sevgilisine canım der diye.

annemizin arkadaşları bize canım derler desinler de zaten ama tezgahtar kızlar bana bende onlara hanım diyeyim...

kusura bakmayın kızlar ama konuda bir aşağılama ve hakir görme farkettim.
Bilmiyorum günlük hayatta hiç kullanmaz mısınız ama ben de bazen özellikle kendimden küçüklere, yeni tanışmıs olsam da canım derim.
Forumlarda tanımadığını insanlara canım deyip duruyorsunuz.
Annenizin tüm arkadaşları eminim ilk kez görseler daha size canım diyorlar.
Buna onlarca misal verilebilir.
Taka taka bunu mu taktınız?
Kendinizi hanım olmaya layık görürken çalışanları sanırım köle olarak nitelendiriyorsunuz.
Biraz alçak gönüllü olmaya çalışın bence.
Dinen de böyle yapmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Dipnot: Mağaza çalışanı değilim.

bence de cokl normal bısı bu...hatta ben cok hoslanıorum...ve de gelınlıkcılerın hepsı oyledır...sıkayet etmeye hıc gerek yoktubence..sacmalık olmus..bana gelınlıkcım bıtanm bıle dıo...avon yapıorum ustumu aruorum bazen bıle soyle kuzum tatlım dıo ve daha kadının yuzunu gormedım bıle...bence anormal deıl...ıs hayatında olmaz tabı ama dısarda kjendı ısını yaptırdıgın veya aıle olsun olavbılır bence...tuhafsınız..

kendimizi hanım olmaya layık görüp onları aşağılamyruz ben tezgahtar kızlara da hanım diyorum ismi yazyrsa eğer.o da bende hanım olmaya layıkız ayrıca mesajı dikkatli okursanız ben yazmıştım insan kendinden küçüklere ve samimi arkadaşları ile eşine sevgilisine canım der diye.

Annemizin arkadaşları bize canım derler desinler de zaten ama tezgahtar kızlar bana bende onlara hanım diyeyim...

o sozde bır terımdır...zaten bır tek bayanlar kullanır...ıcten olan ınsanlar kullanbır...herkesın yapması yanlıs tabı mesela ıs ortam9ında falan olmaz ama yarım saatlık gordugun bırı dese ne olur demese neolur...guler yuzun kdvsıdır bana gore o ...

alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.

bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum

benden başka buna dikkat edenvar mı acaba

bu dil alışkanlığıdır..kızcağız sana canım demiş küfür etmemiş ya..patronuna şikayet edip onu küçük duruma düşürmek çokmu doğru sence...sen seversin yada sevmezsin bazı insanların canım deme alışkanlığı vardır..değiştirecek değilsin ya..her canım diyeni birilerine mi şikayet edeceksin..

ayrıca ben şahsen bana canım dedi diye birini gidipte patronuna şikayet etmem..çünkü kimse benim istediğim gibi olmak zorunda değil..

ayrıca ben şahsen bana canım dedi diye birini gidipte patronuna şikayet etmem..çünkü kimse benim istediğim gibi olmak zorunda değil..

Bence siz yanlış anladınız. Konu sahibi canım dememesi için çalışanı uyarıyor bayan ise ısrarla hitap tarzını düzeltmiyor ve konu sahibi bunun üzerine şikayet ediyor. Bende bu şekilde bir çalışanın müşteriyle inatlaşmasını biraz abes buluyorum ve muhtemelen ben de aynı şekilde şikayet ederdim. Sonuçta çalışan kibarca uyarılmış fakat ısrarla devam etmiş yapacak bir şey yok.

bence siz yanlış anladınız. Konu sahibi canım dememesi için çalışanı uyarıyor bayan ise ısrarla hitap tarzını düzeltmiyor ve konu sahibi bunun üzerine şikayet ediyor. Bende bu şekilde bir çalışanın müşteriyle inatlaşmasını biraz abes buluyorum ve muhtemelen ben de aynı şekilde şikayet ederdim. Sonuçta çalışan kibarca uyarılmış fakat ısrarla devam etmiş yapacak bir şey yok.

bence yanlıs olan kızın uyarılması...onemsız bısı cunku...canım dıo guzel bısı bence...

bence yanlıs olan kızın uyarılması...onemsız bısı cunku...canım dıo guzel bısı bence...

Sizi de anlıyorum fakat herkes aynı şekilde hitap edilmekten ve samimiyet demiyorum "gereksiz laubalilikten" hoşlanmaz. İnsanlar canım cicim demeden de güler yüzlü olabilir ve candan tavırlar sergileyebilir. Çalışanların dozu ayarlaması gerektiğini düşünüyorum.

Sizi de anlıyorum fakat herkes aynı şekilde hitap edilmekten ve samimiyet demiyorum "gereksiz laubalilikten" hoşlanmaz. İnsanlar canım cicim demeden de güler yüzlü olabilir ve candan tavırlar sergileyebilir. Çalışanların dozu ayarlaması gerektiğini düşünüyorum.

Katılıyorum size.. Mağaza çalışanlarının müşterilerle laubali konuşmalarının doğru olduğunu düşünmüyorum. Canım, cicim diye konuşulması çok yanlış. Bu küçümseme değil, iş ahlakının bir parçasıdır. Eğer ben mağaza görevlisi olsaydım ben de canım diyemezdim. Neyse tabi herkesin kendi bileceği iş.

Banada genelde hitap kelimeleri bu oluyor, canım demelerine takılmıyorum
Çünkü dil alışkanlığı, bende canım diyerek söze devam ediyorum
Siz hoşlanmayabilrsiniz, ama abes bulmuyorum ben.

biri agiz aliskanligi digeri ise civiklik niteliginde oluyor. Iste o civiklik olani sevmiyorum bende.

peki kız yıllardır bu şekildeyse..siz uyardınız diye değişecekmi hemen....ayrıca tezgahtar kızın inatlaştığınıda sanmıyorum..dedim ya dil alışkanlığı yani farkında olmadan çıkıyor..konu sahibide inatlaştığını sanıyor..öyle bir uyarılmayla yılların alışkanlığı düzeltilecekse ohh ne ala...

hem canım diye hitap edilmesi gereksiz laubalilikmi oluyor ?

bak canım sen yanlış anlamışsın..seninle inatlaşmamış, dil alışkanlığı olduğu için farkında değil..gerek yoktu patrona şikayet etmeye..

not : bende burda canım diye hitap ettim..gereksiz bir laubalilikmi bu sence... ? ? ? yani sinirlerin bozuldumu ben canım diyince...

Back
X