• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışamadım...

filtercoffee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
280
297
23
İyi geceler hanımlar 10aylik evliyim,öncesinde 5,5 yıllık birliktelik var. Eşimle uniden tanışıyoruz memleketlerimiz farklı ve şu an alakasız 3. bir şehirde yaşıyoruz. Neyse direk konuya geliyim, ben eşimin ailesine bir türlü alışamadım ki bunca yıldır da tanışıyoruz ayda yılda bir görüssek de...kv ler herseyimizi bilmek istiyor, evdeki para hesabına, eşimin kendisine aldığı ayakkabıya kadar yorum yapıyorlar. Eltim var, inanın 40yilin başı görürüm ama her gördüğümde buranin ağası benim der gibi hareketler, laf sokmaları falan... valla anlamadım gitti. Görümcem var bir de, sağ olsun o dengelidir, ara sıra arar hal hatır sorar kapatır. Ben pek herşeyimi paylaşmayı sevmem sonuçta evimiz bizim mahremimiz ama gel de anlat. Kendi ailemin bile aldığı arabanın evin hesabinin muhabbetini yapıyorlar düşünün. Eltim zaten laf sokma, kv ye yaranma peşinde. Gercekten anlamıyorum nelerle uğraşıyor ya, bı de okumuş işinde gucunde...ben de takmıyorum pek ama bazen dolunca eşimle paylaşıyorum o da her erkek gibi anlamıyor tabi. Ben napiyim nasıl davraniyim özellikle eltiye karsi?

He de gec boşver bence zaten 40 yılın başı görüyormuşsun.

O kadar çok hee deyip geçiyorum ki ama kv lerle eltinin kafa yapısı bir olduğu için sanki ben anormalim ve dislaniyorum gibi geliyor. Hiç sevmediğim muhabbetler ya :(

Şu ailelerin evli çiftlere bu kadar karışmasının sebebi nedir ya? Hayır, sen ne yapacaksın geliri gideri öğrenip? Ne işine yarayacak? Evlendirmişsin işte evladını, sal gitsin. Ama yok, illa çıkıntılık yapacaklar.

Ben senin yerinde olsam eşim anlayana kadar anlatırdım. Uygun bir dille, her şeyi bilmelerine gerek olmadığını söyle. Eltinle de fazla muhatap olmamaya çalış.

Bu tür konular
Deştikçe büyüyen yaralar gibidir
En iyi tedavi diye birşeyde yoktur
Ne yapmalı o yaranın üzerini bantlamalı görmediğin sürece sorun yok

Mesafe koy,her söylenene,her merak edilen şeylere cevap verme,eltini takma kafana bile, alışırsın zamanla bırak dışlasınlar.Fazla görüşmemek için bahane olur.

Belli ki takıyorsunuz ve bu da aile yaşantınızı etkiliyor. Bu durum okumakla değil, kendini bilmekle alakalı. He deyip geçemezsiniz, zira devam edeceklerdir aynı tutuma. Mantıklı olan bu durumdan rahatsız olduğunuzu dile getirmek, haa gene aynı şeyi yapmaya devam ediyorlarsa çok da fazla muhattap olmamak. Merhaba merhaba işlerine geliyorsa ;)

İyi geceler hanımlar 10aylik evliyim,öncesinde 5,5 yıllık birliktelik var. Eşimle uniden tanışıyoruz memleketlerimiz farklı ve şu an alakasız 3. bir şehirde yaşıyoruz. Neyse direk konuya geliyim, ben eşimin ailesine bir türlü alışamadım ki bunca yıldır da tanışıyoruz ayda yılda bir görüssek de...kv ler herseyimizi bilmek istiyor, evdeki para hesabına, eşimin kendisine aldığı ayakkabıya kadar yorum yapıyorlar. Eltim var, inanın 40yilin başı görürüm ama her gördüğümde buranin ağası benim der gibi hareketler, laf sokmaları falan... valla anlamadım gitti. Görümcem var bir de, sağ olsun o dengelidir, ara sıra arar hal hatır sorar kapatır. Ben pek herşeyimi paylaşmayı sevmem sonuçta evimiz bizim mahremimiz ama gel de anlat. Kendi ailemin bile aldığı arabanın evin hesabinin muhabbetini yapıyorlar düşünün. Eltim zaten laf sokma, kv ye yaranma peşinde. Gercekten anlamıyorum nelerle uğraşıyor ya, bı de okumuş işinde gucunde...ben de takmıyorum pek ama bazen dolunca eşimle paylaşıyorum o da her erkek gibi anlamıyor tabi. Ben napiyim nasıl davraniyim özellikle eltiye karsi?

Muhattap olmayin bence mesafeli durun...

Soyle birsey anlatiyim; Benim babam 55 yasinda adam biz kardesimle ben kazik kadar kizlar olduk, 2 ay once arabayi degistirip biraz para koyup ust modelini aldi adamcagiz ve inanirmisin babaannem tum aileyi seferber etti parayi carcur ediyormusuz, baska ihtiyaclara harcanirmis o para ama yok gelini (yani annem) luks arabalarla hava atmayi severmis vs vs ustune yengemin haseti ve dedikodulari da cabasi yani...

Biz ailecek hic umursamiyoruz :)))
Esin arkanda durdugu surece hic onemi yok bence he diyip gecinn...

Elti kimmiş ,fareli köyün kavalcisi ..

Karşılıklı laf sokup ,sidik yarışına girersen mevzu gereksiz uzar ve istemeden sürekli iletişim halinde kalırsın ..cevap verme yada kısa cevaplarla gecistir,kayitsizligina kudursun :))

Aynen o potansiyele sahip olduğunu düşündüğüm için pek cevap vermek istemiyorum ama sinir ediyor bazen beni. Konuşsam anlayacak bı tip de değil. Mesela dugunumuz olacak bana düğünde kuzenlerin ne giyecek ben de ona göre bı şeyler aliyim dedi, ben de saf saf onlar uzun elbise aldılar sen de elti olarak ev sahibi sayılırsın ben olsam uzun abiye tarzı alırdım dedim, bana "ayy bu elti lafı da...iyy" yaptı. Ne diyim enişte mı diyim? Sanki ben onları elti olmak için evlendim :/

Ay burada bir üyenin lafı çok hoşuma gitmişti. Birgün haddini aşan kocasına sen kimsin ki en fazla eşimsin demiş:)
Sen de takmamaya çalış o kim ki en fazla bir elti... onlara uyup ruhunu karartacağına duyma görme bilme. Hele hele az görüşüyormuşsunuz işiniz gayet kolay.

Mesafe koy,her söylenene,her merak edilen şeylere cevap verme,eltini takma kafana bile, alışırsın zamanla bırak dışlasınlar.Fazla görüşmemek için bahane olur.

Zaten fazla gorusulmuyor farklı şehirlerde olduğumuz için ama dışlanmak da zoruma gidiyor...saygıda kusur etmedim yıllardır ama benim hayatıma müdahale edilince sinirleniyorum. Bu benim hayatım dünkü çocuk gibi hesap mı vercem kv ye :( çok sinir bozucu.

Ay burada bir üyenin lafı çok hoşuma gitmişti. Birgün haddini aşan kocasına sen kimsin ki en fazla eşimsin demiş:)
Sen de takmamaya çalış o kim ki en fazla bir elti... onlara uyup ruhunu karartacağına duyma görme bilme. Hele hele az görüşüyormuşsunuz işiniz gayet kolay.

Konuştukça aklıma geliyor...atandım kpssyle, tercihlerime bile müdahale ettiler. Neymiş eşimin memleketini yazacakmisim ki Allah biliyor ya hiç istemiyordum; o da şansa tercihlerde bile çıkmadı:) aklınca beni oraya getirtip kv lerin ayak işlerini yaptirtacakti. İnanın tavrından bunları düşündüğü o kadar belli ki eltinin, mı kv kendi ağzıyla söyledi buraya atansaydi beni oraya buraya gotururlerdi diye. Gorumcemin eşi pırlanta gibidir,her işlerine koşturur; o gün dedi ki kendi oğlum gibi asla olamaz. Yani puani alan benim,atanan benim, takdir eden yok, buraya atan pesimde koş diyorlar bı de...

Muhattap olmayin bence mesafeli durun...

Soyle birsey anlatiyim; Benim babam 55 yasinda adam biz kardesimle ben kazik kadar kizlar olduk, 2 ay once arabayi degistirip biraz para koyup ust modelini aldi adamcagiz ve inanirmisin babaannem tum aileyi seferber etti parayi carcur ediyormusuz, baska ihtiyaclara harcanirmis o para ama yok gelini (yani annem) luks arabalarla hava atmayi severmis vs vs ustune yengemin haseti ve dedikodulari da cabasi yani...

Biz ailecek hic umursamiyoruz :)))
Esin arkanda durdugu surece hic onemi yok bence he diyip gecinn...

Eşim maalesef henüz bir şeyleri kavrayamadi. Anlatıyorum amaaannnn salla diyor dinlemiyor bile

Back