• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alım gücü olmaması

nutmeg

Never give up!
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
1.198
3.060
53
Vaktinizi almamak için hemen konuya gireyim hanımlar
Benim aylık öğrenim kredim 475 lira. Aslında bu paranın bana hayli hayli yetmesi gerekiyor, ailemin yanında okuyorum. Ama asla yetmiyor, ya da ben yetiremiyorum. Ailemden hiç yardım yok, borçlarımız var.

Ankara'da yaşıyorum.Çarşıya çıkıyorum hiçbir şeye gücüm yetmiyor. Sanki birkaç sene önce daha ucuzdu her şey, anlam veremiyorum. Mağazaya giriyorum kazaklar 25'ten başlıyor. Ama 25-50 liralık kazak ben sadece birkaç giyimliğim, sonra sünücem ipliklerim atacak diyor. İyisi de iyi para istiyor.

Buna da şükür ama her çarşıya çıkışımda moralim bozuluyor, internet üzerinden bakıyorum daha da moralim bozuluyor. 21 yaşındayım, gencim gözüm kalıyor. Sırf bu yüzden sosyal medyayı kapattım milletin şatafatını görmeyeyim diye.

Haziranda öğrenim kredisi de kesilecek, o zaman ne yapacağım çok merak ediyorum. Para biriktireyim diyorum, atanamazsam yeniden dershaneye yazılırım diye. Ya da lazım olur diye. Ama ne mümkün.

Bu dönem staj yapacağım, öğrencilerim beni özenli görsün diyorum. 2 sene içinde 45-49 kilodan 59'a çıktım. Eski kıyafetlerim bana olmuyor. Fiyatlara bakıyorum tepkim ''yuhhh!'' oluyor. Sadece bir etek benim bursumun 1/4'ü resmen. Ucuzu da almaya değmez belli yani..

Cidden hem ucuzunu hem kalitelisini aramaktan yoruldum, bulunca buluyorum günlerce gezmek aramak sonucunda. Bu durum moralimi bozuluyor. Sadece giyim değil, her konuda. Sizde durumlar nasıl, nasıl alışveriş yapıyorsunuz idare ediyorsunuz? Biri bana bunun taktiğini söyleyebilir mi, hesap yapmaktan da yoruldum..

Ben maaşımı yetiremiyorum 475tl neye yeter? Ayın 5'ine kadar 400tl param vardı 4 günde 250tl bitti. Markete girsen en az 60-70tl gidiyor zaten..

Kıyafeti de arada kredi kartıyla gözümü karartıp alıyorum. Özellikle İstanbul'da isen geçinmek hakikaten çok zor..

hafta sonlarını düş. 22 gün okula gidiyo olsan günlük 21 lira eder. o parayla rahat rahat geçinmen üstüne bi de alışveriş yapman imkansız. ailen yardımcı olmuyor mu?

Malesef ben de bir çözüm bulamadım canım buna. Dışardan dönerken ekmek alayım diye markete uğruyorum. peynir de bitmişti ay bi de sucuk alayım, bir paket karabiber, 2 kilo salatalık bi bakıyorum 100 lira gitmiş.
Ya karabiberin paketi 8 tl olur mu? 50 gram karabiber kardeşim bu altı üstü, sanki çeyrek altın alıyoruz. Malesef o kadar pahalı ki hayat.
Bebek için bi kanguru alayım bi bakayım dedim yuh 190 tl! Ben de tam onun şokunu yaşıyordum 15 dakikadır.

Ben maaşımı yetiremiyorum 475tl neye yeter? Ayın 5'ine kadar 400tl param vardı 4 günde 250tl bitti. Markete girsen en az 60-70tl gidiyor zaten..

Kıyafeti de arada kredi kartıyla gözümü karartıp alıyorum. Özellikle İstanbul'da isen geçinmek hakikaten çok zor..
Ben de Ankaradayım. İnanın yoruldum, çok yoruldum.

hafta sonlarını düş. 22 gün okula gidiyo olsan günlük 21 lira eder. o parayla rahat rahat geçinmen üstüne bi de alışveriş yapman imkansız. ailen yardımcı olmuyor mu?
Haftasonları da akşama kadar dershanedeyim. Yol parası, kitap parası. Size şöyle deyim kontorumu bile kendi kendime atıyorum.

Evet hayat pahalı.
Kredi içinden alışveriş için ne kadar kalıyor?
Temel birkaç parçayı indirim dönemlerinde birkaç ay boyunca alabilirsiniz. 30 liraya olmaz belki ama 60-70 lira civarında çok güzel parçalar oluyor indirim döneminde.

Malesef ben de bir çözüm bulamadım canım buna. Dışardan dönerken ekmek alayım diye markete uğruyorum. peynir de bitmişti ay bi de sucuk alayım, bir paket karabiber, 2 kilo salatalık bi bakıyorum 100 lira gitmiş.
Ya karabiberin paketi 8 tl olur mu? 50 gram karabiber kardeşim bu altı üstü, sanki çeyrek altın alıyoruz. Malesef o kadar pahalı ki hayat.
Bebek için bi kanguru alayım bi bakayım dedim yuh 190 tl! Ben de tam onun şokunu yaşıyordum 15 dakikadır.
Ben de daha eşarbın içine takılan bonenin fiyatının 6 tl'ye çıktığını gördüğümden beri kendime gelemiyorum..

Haftasonları da akşama kadar dershanedeyim. Yol parası, kitap parası. Size şöyle deyim kontorumu bile kendi kendime atıyorum.

ben de ünide sadece bursla geçiniyodum. ki o zaman 280 civarıydı. ama haftada iki gün okula gittiğim için herşeye yetiyodu. üstüne bi de biriktiriyodum. şimdi kaç katı maaş alıyorum bazen yetmiyo şlasklşds

kaç beden giyiyosun?

ben de ünide sadece bursla geçiniyodum. ki o zaman 280 civarıydı. ama haftada iki gün okula gittiğim için herşeye yetiyodu. üstüne bi de biriktiriyodum. şimdi kaç katı maaş alıyorum bazen yetmiyo şlasklşds

kaç beden giyiyosun?
İşte o zamanın 280 lirasının şimdinin 475 lirasından fazla alım gücü vardı. Biriktirmek mi o da ne:KK53:

Bir de senin aldığın ücretin 3,5 katı ile kira verip, ev geçindirmeye, çocuk okutmaya çalışan insanlar var. Dalga geçer gibi bir uçurum var gelir gider dağılımında.
Buna da şükür, Allah yardımcıları olsun. Sırf bu sebepten instagramı kapattım, milletin zenginliğini görmeye tahammülüm kalmadı

İşte o zamanın 280 lirasının şimdinin 475 lirasından fazla alım gücü vardı. Biriktirmek mi o da ne:KK53:

ya 5 lira yol desen. sabah kahvaltı mı edicen öğlen yemek mi yiycen su mu alcan... neye yetsin.

ailen neden yardımcı olmuyor?

450 tl hicbir sey.
Markette salatalik domates, yesillik, biraz sebze biraz tavuk biraz da ivir zivir ev ihtiyaci alinca en az 50tl verip cikiyorum.

En ortalama magazada bile, kaban 500tlden basliyor, cizmeler 200-300 tl. 450 tlye bir cizme+1 kaban degil, tek parca kaban zor aliniyor.

Hayat cok cok pahali artik. 450 tl gercekten hicbir sey senin bir sucun yok.

Back
X