• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alf multi çok amaçlı buharlı temizlik makinası ?

Oooooo vazgeçtim ben vallaaa:KK48:Buharı çok mu veriyor ki siliyorsun? Tekrar silme zor geldi.hani süpürdükten sonra alfle yer halılar silinir.Ama bir daha sileceksem :KK43:
Peki canım sen neden 2 alf aldın?

yerleri sildiğim heroyu kullanırken buhar verip tekrar bezle silmiyorum onun bezi var zaten o çok kullanışlı, handy modeli için yazmıştım onu onun buhar püskürten başlığını kullanıyorum ucunda bezi yok, ucunda bezi olan başlıkları çok küçük o yüzden buharı verip başka bezle siliyorum cam dolap falan, yerler için ayrı olan hero modeli multi modeline göre daha pratik gelmişti bana o yüzden multi almak yerine onun yaptığı işi ayrı ayrı yapan iki alf aldım ve hero modelinden gerçekten çok memnunum, eğer sadece yer için kullanacaksan heroyu al öneririm ama diğer işler için ben buhar kullanımını çok pratik bulmadım eski usul devam:)))))))) belki multi kullanan arkadaşlar yardımcı olur bu konuda

yerleri sildiğim heroyu kullanırken buhar verip tekrar bezle silmiyorum onun bezi var zaten o çok kullanışlı, handy modeli için yazmıştım onu onun buhar püskürten başlığını kullanıyorum ucunda bezi yok, ucunda bezi olan başlıkları çok küçük o yüzden buharı verip başka bezle siliyorum cam dolap falan, yerler için ayrı olan hero modeli multi modeline göre daha pratik gelmişti bana o yüzden multi almak yerine onun yaptığı işi ayrı ayrı yapan iki alf aldım ve hero modelinden gerçekten çok memnunum, eğer sadece yer için kullanacaksan heroyu al öneririm ama diğer işler için ben buhar kullanımını çok pratik bulmadım eski usul devam:)))))))) belki multi kullanan arkadaşlar yardımcı olur bu konuda
Çok sağol canım.yorumlarını eşime de okucam.değerlendirmelerin çok gerçekçi.
içi dolu.:KK68::KK19:

slm ben yeni katıldım.Buharlı temizlikle ilgili yazıları okudum. kendi araştırmalarım :
ARÇELİK (veya BEKO ikisi aynı) BUHARİKA da var.(aşağıdakilerden farkı tuvalet fırçası şeklinde bir aparat, birde uzun-mandallı-üçgen uçlu aparat {koltukta kullanılmış bir resmi var} bu üçgen ucun küçüğü de alf multi de var. )
FAKİR JAWS,ALF MULTİ ve ARÇELİK BUHARİKA arasında = fiyatıyla-aparatıyla en uygunu arçelik AMA tek dezavantajı tekerleği yok.Fiyatı da 174tl civarı. Tekerlek de yükü hafifletiyor, peşinden geliyor.Yoksa bu makinalar hafif değil 6 kilo birde bir litre su koyunca zamanla omuz çöküyor.denendi.

FAKİR JAWS ile ALF MULTİ ( ikisi de tekerlekli, alf'in tekerleği sabit, fakir üzerine oturtulan tekerlekli aparat veriyor) arasında bence kayda değer farkları

küçük fırça ve bezi avuç içi kadar gibi koltuk için,bezini takıp fırın ve bulaşık makinasının yüzleri-aynalar için ideal boyutta (jaws da yok.)(bence gerekli)
geniş dikdortgen yer aparatı (multi de yok) (ıslak zemin) yer silme en çok kullanılan özellik

fiyat civarı (multi 224 tl) (jaws 350 )
bu arada ben de henüz almadım

Son düzenleme:
slm ben yeni katıldım.Buharlı temizlikle ilgili yazıları okudum. kendi araştırmalarım :
ARÇELİK (veya BEKO ikisi aynı) BUHARİKA da var.(aşağıdakilerden farkı tuvalet fırçası şeklinde bir aparat, birde uzun-mandallı-üçgen uçlu aparat {koltukta kullanılmış bir resmi var} bu üçgen ucun küçüğü de alf multi de var. )
FAKİR JAWS,ALF MULTİ ve ARÇELİK BUHARİKA arasında = fiyatıyla-aparatıyla en uygunu arçelik AMA tek dezavantajı tekerleği yok.Fiyatı da 174tl civarı. Tekerlek de yükü hafifletiyor, peşinden geliyor.Yoksa bu makinalar hafif değil 6 kilo birde bir litre su koyunca zamanla omuz çöküyor.denendi.

FAKİR JAWS ile ALF MULTİ ( ikisi de tekerlekli, alf'in tekerleği sabit, fakir üzerine oturtulan tekerlekli aparat veriyor) arasında bence kayda değer farkları

küçük fırça ve bezi avuç içi kadar gibi koltuk için,bezini takıp fırın ve bulaşık makinasının yüzleri-aynalar için ideal boyutta (jaws da yok.)(bence gerekli)
geniş dikdortgen yer aparatı (multi de yok) (ıslak zemin) yer silme en çok kullanılan özellik

fiyat civarı (multi 224 tl) (jaws 350 )
bu arada ben de henüz almadım
Markaları karıştırmıyorsam eğer, alf tek baslıklı ve dönmüyor.fakir ise üçgen , kare gibi çeşitli başlıklara sahip.kullanımı daha fonksiyonel. Zaten daha çok fakir satıliyormuş.alfda önden buhar üflüyormuş arkadan başlıgı geliyormuş silmeye.satıcı kadın önermedi hiç.bu arada ben de almadım.emin olamadım.

Bende buradaki yorumlara göre alf multi aldım iki defa kullandım duvar silmesi ders araları yer silmesi güzel camlarda kullanamadım çünkü çok sulu bırakıyor birde camın arka tarafı nasıl silinecek ki var mi camın arkasını silen arkadaşlar birde hali nasıl siliniyor hali silerken de ucuna bez takıyor musunuz yaklaşık tam sonra silmiyor ki zaten açıkçası çok hevesle aldım beklediğinin altında ama işi kolaylaştırıyor bu da bir gerçek birde elektrk ne kadar yakiyor tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

Markaları karıştırmıyorsam eğer, alf tek baslıklı ve dönmüyor.fakir ise üçgen , kare gibi çeşitli başlıklara sahip.kullanımı daha fonksiyonel. Zaten daha çok fakir satıliyormuş.alfda önden buhar üflüyormuş arkadan başlıgı geliyormuş silmeye.satıcı kadın önermedi hiç.bu arada ben de almadım.emin olamadım.

Sizin dediğiniz alf in hero modeli ile fakir in steam mop modeli bunlar tek amaçlı sadece yer için.Ben cok fonksiyonlu (mutfak,banyo,cam,duvar,..) olan alf in multi modeli ile fakir in jaws modelini araştırdım,

Bende buradaki yorumlara göre alf multi aldım iki defa kullandım duvar silmesi ders araları yer silmesi güzel camlarda kullanamadım çünkü çok sulu bırakıyor birde camın arka tarafı nasıl silinecek ki var mi camın arkasını silen arkadaşlar birde hali nasıl siliniyor hali silerken de ucuna bez takıyor musunuz yaklaşık tam sonra silmiyor ki zaten açıkçası çok hevesle aldım beklediğinin altında ama işi kolaylaştırıyor bu da bir gerçek birde elektrk ne kadar yakiyor tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

Videosinda camin arkasının silinişi yoktu, buhar tutup, bezle silmeyi gösteriyor,

Sizin dediğiniz alf in hero modeli ile fakir in steam mop modeli bunlar tek amaçlı sadece yer için.Ben cok fonksiyonlu (mutfak,banyo,cam,duvar,..) olan alf in multi modeli ile fakir in jaws modelini araştırdım,
Aa öyle çeşitleri de mi var? Ben Mediamrkte sormuştum. Orda yoktu demek ki çeşitleri.

Kipa da sunny marka mop aldım,40 tl.şu h20 tipinde, annem deki plastik sandelyedeki is gitti,tertemiz oldu.ben o is gitsin diye cif yapardım, pril yapardım,vs yinede çıkmazdı,buharlı temizlik güzelmis Ama kolumda derman kalmadı. Öyle hantal ki! Annem cok beğendiği için hediye ettik,
Bahsettiğim fakir jaws,alf multi ve arçelik buharika ya yakından baktım,jaws çok büyük birde omuzda taşınacak gibi değil,arçelik de 3,5 bar mış,oda daha önce dediğim gibi tekerleksiz olduğundan çok ağır oluyor ve geriye alf multi kaliyor. Sonunda karar verdim veee ALF MULTI ALDIM.....Kargom bugün geldi, hafta sonu %5 indirim ile 208 tl. Ücretsiz kargo ile geldi,şimdilik sadece yer sildim,daha önce dediğim gibi dikdörtgen yer aparati olsaymiş iyi olurdu,bu fırçali aparatlara bence gerek yok,çünkü toz çekme özelliği yok,mutlaka bez olamali ki kirleri alsın,
Multi alacaklar i için söylüyorum,hali kaydırma aparati taktıktan sonra bez takılınca kayganlik rahatlıyor. Diğer aparatlarini kullandıkça bilgilerinize sunacagim

Saygılar......

Kipa da sunny marka mop aldım,40 tl.şu h20 tipinde, annem deki plastik sandelyedeki is gitti,tertemiz oldu.ben o is gitsin diye cif yapardım, pril yapardım,vs yinede çıkmazdı,buharlı temizlik güzelmis Ama kolumda derman kalmadı. Öyle hantal ki! Annem cok beğendiği için hediye ettik,
Bahsettiğim fakir jaws,alf multi ve arçelik buharika ya yakından baktım,jaws çok büyük birde omuzda taşınacak gibi değil,arçelik de 3,5 bar mış,oda daha önce dediğim gibi tekerleksiz olduğundan çok ağır oluyor ve geriye alf multi kaliyor. Sonunda karar verdim veee ALF MULTI ALDIM.....Kargom bugün geldi, hafta sonu %5 indirim ile 208 tl. Ücretsiz kargo ile geldi,şimdilik sadece yer sildim,daha önce dediğim gibi dikdörtgen yer aparati olsaymiş iyi olurdu,bu fırçali aparatlara bence gerek yok,çünkü toz çekme özelliği yok,mutlaka bez olamali ki kirleri alsın,
Multi alacaklar i için söylüyorum,hali kaydırma aparati taktıktan sonra bez takılınca kayganlik rahatlıyor. Diğer aparatlarini kullandıkça bilgilerinize sunacagim

Saygılar......
Güle güle kullan canım..

ben 3 gün öne aldım kutusunun içinden temizlik sıvısı çıkmadı eyvallah dedim fakat , ürün tam bir hayal kırıklıgı cam silme aparatı hiçbir işe yaramıyor . komple su fışkırtıyor. ince uçlu kısmı fena değil buzdolabı çamaşır makinası gibi ince çizgileri fena temizlemiyor onan su fışkırmıyor ,fakat boyunuz uzunsa yerleri silmek tambir eziyet eğilmeniz lazım uzun boruların eğimi iyi değil. diğer aparatlar hiçbir işe yaramaz içinden 2 adet havlusu çıkıyor büyük olandan bir adet küçük olandan 1 adet çıkıyor. küçük olan telli firçaya takılıyor silmek istediğiniz herşeyi çiziyor . çan balkonun iç kısımını hiç buhar etki etmedi , peteklere . taşınması çok zor . beni hiç beğenmedim. tavsiye etmem .

ben de bugün fark ettim ki daha önce soru sormuşum cevabı alıp kaçmışım:KK1: bende buradaki arkadaşların yorumlarıyla alf hero ve handy modelini beraber aldım ve bir buçuk yıldır kullanıyorum öncelikle yer silmek için hero dan çok memnunum buhar gücü aynı reklamlarında gösterdiği gibi 2 bezi var evin yarısını biriyle diğer yarısını biriyle temizliyorum 100 metrekare ev için buharın tümü yetiyor ama actijeni fazla kullanmak ya da buharı fazla vermek için tetiği çok kullanırsanız o zaman buharı bitiyor( bu da bir sorun değil çünkü suyu koyduğunuzda çok kısa sürede ısınıp buhar veriyor zaten) laminat yüzeylerde performansı çok iyi aynı şey fayanslar için pek geçerli değil o da fayansın üstünü güzel temizliyor ama derz aralarına giremiyor sanırım (derzler kararıyor) benim evimin çoğu laminat olduğundan çok çok çok memnunum, yıllarca viledayla boşuna uğraşmışız heroyla iş çabucak bitiyor benim gibi üşengeç çalışan hanımlar için öneririm, handy modeli için yorumlarım, koltuk için denedim ama başlığı çok küçük uğraşamadım onunla bıraktım, diğer arkadaşların dediği gibi çok şey beklememek lazım, ben handy yi dolap kapakları, kapılar ve camlar (cam balkon ve pimapenler) için kullanıyorum sadece buhar verme başlığıyla buharı sıkıp başka bir bezle siliyorum sonuç pırıl pırıl :KK9: bu arada ben hortumuyla kullanamadım çünkü hortumlu kullanınca su akması ve buhar kesilmesi gibi durumlar yaşanıyor ama hortumsuz sadece buhar ucu takılınca buhar kesintisiz çıkıyor henüz duvar temizliğinde denemedim ama onda da başarılı olacağına inanıyorum yani alınmasını tavsiye ederim

Merhaba,baya olmuş siz yazalı ama araştırırken gördüm,bende handy ve hero almayı düşünüyorum.ama duvar konusunda tereddüt ettim,handy de uzatma borusu yok,hero ile duvar sildiniz mi birde hala memnunmusunuz acaba

küçük aslında hani bosch un elektrik süpürgesi varya gördünmü bilmiyorum ama ondanda küçük çok güzel duvar,seramik,parke siliyor anında kuruyor asla ıslak bırakmıyor aslında camıda güzel temizliyor ama aparatında bir çekbas var onun kenarlarından su damlası kalıyor elinde bir kuru bezin olması lazım bende bu forum sayesinde aldım multiyi iyiki almışım çok memnun kaldım başka sorun olursa cevaplaya bilirim bende 2 ay araştırıp anca buldum :) ha birde yedek bez alma derdi yok ben evdeki yerbezlerini kendi bezinin boyunda kesdim hepsi oluyor yani bez konusunda sıkıntı çekmiyorsun kirlenince tersinide çevirebiliyorsun...

canım benim ya ilgin için çok teşekkür ediyorum :) gerçekten tam anlamıyla işime yarayacak bir yorum okudum sayende. ben de kararımı verdim multi almayı düşünüyorum. şimdi fiyat araştırması evresine geçeceğim. tekrardan teşekkürler canım Allah razı olsun :KK71:

Fakir magic steam vac 3 in 1 2300 watt su filtreli/buharlı elektrikli süpürgeyi Anneme almıştık lakin biz olmadan kullanamadığı için bunu satıp bana küçük birşey alın dedi ilgilenen olursa satabilirim çok az kullanılmıştır bütün aksesuarları ve belgeleriyle amabalajında gönderebilirm. makineyle ilgili bilgi de verebilirim aslında çok amaçlı güzlü bir temizlik robotu ama çok aparatlı olduğu için annem pek randımanlı kullanamadı. İlgilenenler yazabilir.

Magic Steam Vac Su Filtreli Buharlı Temizlik Sistemi

Eki Görüntüle 765352 Eki Görüntüle 765353

• 2300 W

• 5 bar sürekli buhar gücü

• 21 kPa vakum gücü

• Su filtreli ıslak kuru elektrikli süpürge

• Buharlı temizleyici

• Buharlı vakumlama

Süpürge fonksiyonu

• 4 kademeli filtreleme sistemi

• Yıkanabilir H.E.P.A. filtre

• Islak/kuru kullanma özelleği

• Halı, sert zemin ve parke temizleme fonksiyonu

• Çıkarılabilir ve kolay temizlenebilir su tankı

• Dirsekten vakum kontrol ayarı

• 4 tekerlek sayesinde devrilmeye karşı koruma

• Park pozisyonu

Buhar fonksiyonu

• Sürekli buhar

• Sürekli dolum imkanı, otomatik su kaynatma

• 0,5 L su tankı

• 18/10 paslanmaz çelik buhar jeneratörü

• 110g/dk kadar kademeli buhar ayarı

Aksesuarlar

• Halı aparatı

• Sert zemin aparatı

• Cam temizleme kiti

• Derz dolgu temizleme kiti

• Antibakteriyel, köpük önleyici ve aroma terapili ekolojik solüsyon

• Kirli su haznesini temizlemek için fırça

• Su doldurma haznesi

cihazı düşünüp de kafası karışık olan arkadaşlar aklınıza takılanları sorun yardımcı olmaya çalışırım .
makinenin garantisi faturası var satmak istiyorum lütfen almak isteyenler düşünmesin makine güzel.

En basindan beri okudum. Ben de buharli temizleyici alacagim ama karar veremedim.

Birisi alf icin uzun seneler kullanilamaz demisti. Konunun ustunden 3 sene gecmis. Kullananlar hala memnun mu performanstan? Bir de yeni modeller cikmistir arada gecen zamanda hangisini onerirsiniz?

Ben bebeğim icin yerde hijyen saglasin istiyorum emeklemeye baslamak uzere. Ayrica mutfak tezgahi ocak firin banyo ve wc yi deterjansiz temizlemek istiyorum.

Hali, derz arasi, cam temizlemesi ile ilgilenmiyorum.

Merhaba,baya olmuş siz yazalı ama araştırırken gördüm,bende handy ve hero almayı düşünüyorum.ama duvar konusunda tereddüt ettim,handy de uzatma borusu yok,hero ile duvar sildiniz mi birde hala memnunmusunuz acaba
merhaba evet hala kullanıyorum hero dan çok memnunum özellikle laminat yüzeyler için harika ama derzli fayans zemin için önermem, hero başlığı gereği sadece yer kullanımına uygun yani duvar silinmiyor handy modelini çok aktif kullanamadım ben çünkü mutfak temizliği için onu fişe tak ısıt falan zor geliyor bana

En basindan beri okudum. Ben de buharli temizleyici alacagim ama karar veremedim.

Birisi alf icin uzun seneler kullanilamaz demisti. Konunun ustunden 3 sene gecmis. Kullananlar hala memnun mu performanstan? Bir de yeni modeller cikmistir arada gecen zamanda hangisini onerirsiniz?

Ben bebeğim icin yerde hijyen saglasin istiyorum emeklemeye baslamak uzere. Ayrica mutfak tezgahi ocak firin banyo ve wc yi deterjansiz temizlemek istiyorum.

Hali, derz arasi, cam temizlemesi ile ilgilenmiyorum.
canım bende alf hero ve handy var yer için özelliklede laminat yüzeyse hero yu kesinlikle öneriririm ama diğer modeli ben çok aktif kullanamadım üşeniyorum ona

Back
X