Ales (acil)

StayStrong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
167
64
98
Arkadaslar ales nezamana kadar gecerli iyice kafam karisti bi 5 yıl yaziyor bi yaziyor ki son ales aciklanana kadar geçerli. Bi diyor ki bu son aciklanan alesten sonra 5 yıl gecerli bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Nerede acaba ben kendim icin istemiyorum biz 5 yıl gecerli saniyorduk yuksege basvuracaktı ama simdi boyle bir sey okuduk

ÖSYM'nin sitesinde olmalı. Ben en son 2013'te girdim, sonra da ilgilenmedim. Bildiğim kadarıyla o tarihten sonra değişti. Son kılavuzu bulun. En doğru bilgiyi yetkili kaynaklardan alırsınız. Hakkınızı aramak isteseniz yada bir sorun olsa ne diyeceksiniz? "X forumda böyle yazmışlar, biz de böyle düşündük"mü?

Bazı ilanlarda da "X tarih'inden sonra alınmış ALEs sınav sonucu" diye yazıyor. O konuda bir şey diyemem.

ALES lisansüstü eğitime giriş sınavı. Bu seviyede eğitim almak isteyen biri, bilgiyi doğru kaynaktan edinmeyi bilmeli. Yüksek lisans tezini nasıl yazacak? Akademisyen bir ablası olarak söylüyorum, baştan işi sıkı tutsun. Başarılar.

Not: Sizin için merak ettim, araştırdım. 2018 kılavuzunun 1. sayfasında (pdf dosyasının 4. sayfası) 1.5. maddesinde belirtilmiş. Bakarsınız.

Klavuzu actim baktim bulamadim valla o sayfada tc kimlik nosuyla ilgili bilgiler var gecerlilik tarihine iliskin bir sey bulamadim

Klavuzu actim baktim bulamadim valla o sayfada tc kimlik nosuyla ilgili bilgiler var gecerlilik tarihine iliskin bir sey bulamadim

olayla alakam sıfır ama buraya girebilmek için kullandığım safariye sadece "ösym ales kılavuz" yazıp pdf indirdim. yukarıda bir üyenin de yazdığı gibi şak diye karşıma çıktı açıklandıktan sonra 5 yıl boyunca geçerli olduğu.

yani ya daha googleda search yapmaya üşeniyorsunuz ya da bilmiyorsunuz ben anlamadım ama bilmeseniz buraya da giremezdiniz. neyse banım yeni kalktı benim. 5 yıl geçerliymiş net bilgi.

Kılavuzun sayfasına satırına kadar yazdım. İnşallah ekran görüntüsünde bulabilirsiniz. Hazır bilgi vermeyi doğru bulmuyorum. Gıcıklık olarak algılamayın. Yüksek lisans yapacak biri kılavuzda istediği bilgiyi bulamıyorsa çok zorlamasın kendini, zorunlu değil sonuçta. Ve bence bu da bir eleme olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Siz pdf te 4. sayfa deyince direk o panikle oraya yonlendim(baķın 4.sayfada ne var) ne kast ediyorsunuz salak, gerizekalı falan mi ? Bir suru para vermisiz o panikle ne yapacagız sasirmis durumdaydim bilip bilmeden konusmayin panik atağım var esimde o ara uzulup 6 ay daha gitti deyince o panikle ne yapacagimi sasirdim. Okumakla adam olunmuyor. Ayrıca öğretmenlik mezunuyum neyin nasıl yapılacağını biliyorum. Önce insan olmayı bilin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…