- Konu Sahibi yeldaserdar
-
Gecmis olsun yelda
rabbim sifa versin
benimde oglim.16 aylik alerjik astim tedaviye basladik
siz su anda tedavi oluyormusunuz igne tedavisi oldigunu duydum
neye karsi alerjiniz oldugu bellimi
3 senedir alerjik rinit hastasıyım, astıma çevirmesinden çok korkuyorum.
sürekli nefes daralması, geniz akıntısı hayatımı cehenneme çevirdi resmen
Geçmiş olsun.. Benim de nişanlım alerjik astım.. Bazen nefesi öyle daralıyo ki kötü bir şey olacağından korkuyorumEn ufak bi ev tozu hemen alerjisini tetikliyor.. Alerjisi arttığında çok fena durmak bilmeksizin burun akıntısı oluyor.. Ve vücudunda da zaman zaman kızarıklıklar, şişkinlikler oluyor, bunlar sonra geçiyor tabi.
nişanlınada geçmiş olsun canım. benim vücudumda şuanda hiçbişey olmadı ama burun akıntısı mahvediyor resmen hasta oluyorum nişanlını çok ii anlıyorum ilaçlarından memnunmu pekı yani dewam ediyomu bitek benmi faydasını göremiyorum acaba
Nişanlımdan kaynaklı bu hastalıkta uzmanlaştım artık :) Canım Çapa ve Cerrahpaşa'daki proflarla bile konuştuk, görüştük biz bu hastalığı. Bu hastalığın çoğu alerjiler gibi geçici bir tedavisi yok. Maalesef kalıcı bir alerji. Bu Alerjiyi tetikleyen şeyler toz, kötü pis hava, halı - kilim gibi cisimlerin evde, ortamda bulunması.. Kısaca toz ve benzeri şeyler... Hastalığı tetiklememek için dikkat etmek gerekiyo. Mesela nişanlım evinde kesinlikle halı - kilim hiçbir şey sermiyo.. En büyük düşmanınız hali tozu.. mümkün olduğunca sen temizlik yapmamaya çalış, evde başka biri varsa o yapsın temizliği ve evde temizlik yapılırken sen evde olmamalisin. 2 günde bir en az elektrik süpürgesi ile evin tozu alınmalı.. Nişanlım evde olmadığı zamanlarda ben gidip evini 2 günde 1 güzelce temizliyorum.. nişanlım zaten diyo ki ; senden önce temizlik yapamadığım için hep hastaydim :) Ben evde düzenli temizlik yaptıktan sonra nişanlım 1 yılda en fazla 5 kere hastalanmistir... temizlik çok önemli yani.
Maalesef o ilaçlara bağlı yaşamak zorundasiniz..nişanlım ilaçlarını yani hapları sadece alerjisi arttığında kullaniyor.. Ama nefes ilacini günde en az 2 kere kullaniyo nişanlım. ... Böyle. ..
doktorun ne diyo pekı canım benimki her gitmeme ilaçları yazıp yolluyo ben yawaş yawaş kesicem ılaçları sen sakın bırakma dio ama bıktım artık hergun içmekten
yapacak bişey yok diyor ilaç yazıp yolluyor. karadeniz bölgesinde normalmiş bu hastalık, iç kesimlere gidersen rahatlarsın demişti.
şu an gebelik riskim olduğu için bıraktım kullanmıyorum.
yapacak bişey yok diyor ilaç yazıp yolluyor. karadeniz bölgesinde normalmiş bu hastalık, iç kesimlere gidersen rahatlarsın demişti.
şu an gebelik riskim olduğu için bıraktım kullanmıyorum.
iyi yapmışsın canımda hapşurma öksürmen falan olmuyo o durumda napıosun :44:
Ya ben de arnavut kökenliyim. Beyaz tenliyim yani. Benim doktorum istatistik tutuyor. En çok karadenizlilerde ve göçmenlerde çıkıyor dedi. Onun yorumu da beyaz tenlilerin bağışıklıkları daha zayıf oluyomuş
Canım ben kendimi bildim bileli alerjik rinit hastasıydım. 16 yaşlarımdayken astıma çevirdi uzun süre bir köpekle aynı ortamda bulunmak zorunda kaldığım bir dönem tıkanmaya ve öksürmeye başladım devamlı. Derken bu sinirsel oldu. Sinirlendikçe ya da en ufak bir dış etkenle öksürükler falan başladı. Özel sağlık sigortam vardı o zamanlar. Acıbadem hastanesine götürdü annemler. Orda bir sürü testler iğneler ama kalıcı çözüm yok biliyorsun. Fıs fıs, nefes açıcı haplar, alerji hapları.. bunlar kilo yapıyor tabi. Kendime çok iyi baktım o ara. Annem eve astımlılar için olan elektrikli süpürgelerden aldı. 2 günde bir yer süpürüp silme toz alma. Devamlı çarşaf değiştirme. Kitaplığımı odamdan kaldırdım. Halımı kaldırdım. Odamı çok temiz tuttuk. 20 yaşlarımda geçti tıkanmalarım.
Alerjik rinit hep devam etti. Ama tıkanmalar da çok aşırı alerjene maruz kaldığım zamanlarda tekrarladı. ama bütün yaz antihistaminik kullanmaya devam ediyordum. Sadece astım ilaçlarını bırakmıştım.
3 yıl önce Mehmet Aytuğ Akkor diye bir doktorun ismini duydum bu sitede. Hatta bir arkadaş bu işin ilacı mehmet aytug akkorda yazmıştı. Zaten çok doktora gittiğim için bunu da deniyim dedim.
Şöyle söyliyim adam giden herkese aşı tedavisi uyguluyor. Kendisi prof. Çapadan emekli. Alerji abd. eski başkanı hatta. Şu an 80 yaşında rahat var. Fabrika gibi işlettiği küçük bir muayenede herkese aynı tedaviyi uyguluyor. Ortam devlet hastanesi gibi. Her gelen hastaya aynı şeyleri tekrarlıyor bozuk plak gibi. Oooo bu sene geçen seneye göre çok iyisin. Beni dinlemeseydin iyileşemezdin vs vs..
Uyguladığı tedaviye hiç inanmadan başladım. İlk yıl her hafta aşı oluyosun. İkinci yıl 2 haftada bir. Ben şimdi 3 haftada bir oluyorum aşıyı. Her ne hikmetse inanmadan küçümseyerek başladığım bu tedavide gayet iyi bir noktadayım. En son ne zaman antihistaminik hap kullandım bilmiyorum. Tedavi toplam 5 yıl sürüyor. Adam iyi para kazanıyor. Aşının tanesi 35 tl. yılda bir kez muayene ediyor. Muayene 320 tl testler dahil. Dediğim gibi fabrika resmen. Ama işe yaradı işte..
Şimdi en merak ettiğim şey 5 yıl sonra aşıyı bıraktığımda bu iyi halim devam edecek mi? :))
İstersen doktoru biraz araştır. Bu yollardan geçmiş herkes adamı tanır. bu anlattığım negatif özelliklerden dolayı kötü şeyler de duyabilirsin.. Ama çok iyileşen var..
Benim son çaremdi artık :)
Aynı dert bizde de var. Ev tozu alerjisi ne illet bir şeymiş uykuda bile rahat yok. Halıları falan kaldırdık, yastığı yorganı anti alerjik ipek yorgan ile komple değiştirdik. Doktorumuz yataktan da mayt üretiyor diye konuşunca o da değişti. Bir dünya masraf ama sağlık olmadıktan sonra ne için çalışıyoruz kazanıyoruz sanki.
Siz yatağı yorganı falan nerden aldınız memnun musunuz?
bıktım 2 senedir sürekli kontrollere gidip gelmekten hiçbi faydada göremiyorum varmı aynı durumd olanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?