İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Alerjik Riniti olan arkadaşlar

ben de bu hastalıktan müzdaribim.bahar da geliyor. yandık.:çok üzgünüm : alerji testi yaptıran var mı? ben düşünüyorum da.

merhaba kızlar yazılanların hepsini tekk tekk okudum ortak noktalarımız hapşurmak,sürekli burnumuzu silmek her tarafın peçetelerle kaplanması hatta benim ki peçete değil tuvalet kağıdına terfi ettimkaydirigubbakcemile2 kırmızı ,akan gözler,kulakların kaşınması bir sürü ortak noktalarımız var sizlerle ,ben 26 yaşındayım 10-11 senedir sürekli ilaç ve damla kullanıyorum,5 sene felan sadece yaz aylarında ortaya çıkardı sonra nasıl oldu hatırlamıyorum yaz kış hergün şikayetlerim artmaya başladı ve hergün ilaç kullandım kullanıyorumda çok yorucu,sıkıcı,bunaltıcı bir hastalıkbenneyaptımki ben üniversitedeyken yaptırdım alerji testi ilaçı bıraktıktan 10 gün sonra testin yapılacağını bilmediğim ve söylemedikleri için birşey çıkmadı QUOTE]doktorla tartıştım nasıl birşeyim yok diye ölüyorum ilaç kullanmazsam dedim çıktım sonra birden aklıma geldi neden çıkmadı birşey derken ilaçı kullandım ondan buldum dedim ilaçın prospektüsünü okudum düşündüğüm şey doğruymuş ilacı kestim 5 gün sonra gittim testi yaptılar fakat bu seferde ilaç kullanılacak kadar bir alerjin yok dediler hatta yok birşeyin dediler,ben bildiğim gibi ilaçlarımı kullanmaya devam ettim değişen birşey yok yani,sonra geçen sene gene ilaç içmekten bıktım deyip özel yaşam hastanesinde kbb da tekrar test yaptırdım bu doktorum dan daha randevu alırken sekreter bayan uyardı lütfen ilacı bırakıp 10 gün bekleyin ondan sonra muayaneye gelin dedi çok zor oldu o 10 gün ,kıvrandım resmen uykulardan uyandım neyse test şöyle oluyor kızlar kolunu yıkıyorlar özel ilaçlarla temizliyorlar sonra 12 veya 16 iğne içlerinde değişik ilaçlar var alerjenler mesela çim,hayvan,ev tozu akarlar, felan bu iğneler plastik birşeye takılı durumda çok küçük doktor kolunu uzat diyor,sonra seni lafa tutuyor,kimsin ne iş yapıyorsun derken ŞAK tüm iğneler kolunda şaşırıp kalıyorsun ne oldu diye-tatlicadiarzu- sanırım 30 dk bekliyorsun o iğnelerin olduğu yerler neye alerjin varsa kabarıyor kaşınıyor yanıyor tepki gösteriyor,benim sadece hayvana o da çok az çıktı başka çok çok küçük kabarcıklar oldu doktor da şaşırdı anlattıklarımdan sonra,neyse doktorumdan öğrendim ki hastanelerde çok sınırlı sayıda alerjenlere bakılabiliyormuş benim ki üst düzey alerjiymiş özel hastaneler varmış sadece alerji ile ilgilenen o hastanelerden birine yatıp 1 hafta kalman gerekirmiş neye alerjimin olduğunu öğrenmem için onda da vücudunda yer kalmaz dedi (iğne yapılmaktan)o da yurt dışında varmış sanırım.1 milyonu geçkin alerjen var dedi doktor bunu sen bulacaksın ne rahatsız ediyorsa kendini koruyacaksın dedi sonuç;bir şey olmadı anlayacağınız ama içim rahat etti keşke neye alerjim olduğunu bilseydim ve kendimi koruyabilseydim senağlama ayy çok zor böyle,mesela yazın çim kokusu beni aşırı rahatsız eder böyle burnumu deler kokusu resmen sonra toz aşırı rahatsız eder nevresimlerim çok parfümlü kokulu yumuşatıcılarla yıkandığında kullanamam havalanması lazım durup durupkende çıkıyor mesala aynı ortamda 4 saat oturayım 5.saat hapşurmaya başlarım böyleee illeettklava: ,sizler deniz suyu demişsiniz ben Antalyalıyım 4-5 ay denizdeyim benim alerjime pek etkisi olduğunu söyleyemem farketmedim yararı olsaydı farkederdim ,başka bir arkadaş okyanus suyu demiş evet yeşil büyük kapaklı bir spreyim var eskiden hiç birişe yaramazdı bende şuan o sprey işe yarıyor mesela,sizler alerjenlerinizi öğrenebildiniz mi neler rahatsız ediyor? alerjisiz günler diliyorum herkezevereliniortak:teytey:

bende de var uzun zamandır.. tabi ben bunun ne hastalığı olduğunu bilmiyodum. sürekli gribim sanıyodum ve antibiotik içmekten bi hal oluyodum. sürekli gözlerim sulanır elimde sürekli bi mendil.. neyse sonra araştırdım ki alerjik rinitmiş.. illet bi hastalık! çok çektim ben. hemen de birazcık ayağımın ucu açık kalsa kötüleşiyorum. ve hamileyken sanırım oğluma da geçti oda alerjik bronşit şuan daha doru düzgün bi doktora gitmedim. alerji testi yaptırmam şart sanırım.. deloday haplarıyla idare ediyorum oda ne kadar ii geliyo bilmiyorum..

benimde hamileyken bi başladı ki,allah!yapıştı kaldı.geçen sene doğum yaptım .emzirdiğim için ilaç da kullanamıyorum.hapşırmaktan burnum kopacak neredeyse.birde bende boğaz geniz damak kulak ve burun kaşıntısı da var.sürekli burnumu mendille silmekten burnum artık kırmızı renk.gözlerim deseniz yaşlı bulanık.bense hep salya sümük dolanıyorum.allahım sen bi çare gönder şifa ver hepimize.

aminnnnnnnn aminn:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:burnumu silmekten üstünde kat izi oluştu artık kaşıntıları da cabası:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

aynen kızlar aygül aynı kaşıntılar bende de var.. ve burundaki iz aynen bende de............

Bendede bu illet hastalık vardı ve 22 yaşında başladı şu anda 46 yaşındayım bunun çaresini Nazonex diye bir sprey var onda buldum ilk zamanlar hergün çok düzenli olarak kullanırdım ama çok şükür ki artık kullanmama bile gerek yok ara sıra ataklarım olduğunda kullanmak için evimden eksik etmiyorum o kadar, yalnız şunu belirtmem gerekir ki bu spreyi düzenli ve uzun süre kullanmak gerekli çok zor bir rahatsızlık ve benimde burnumun üzerinde çizgisi hala mevcut.....

aaaa benim de burnumda iz var sürekli burnumu silmektenkaydirigubbakcemile3

Benim de alerjik rinitim var..Şikayetlerim sizinkilerle birebir aynı..Sürekli burun akıntısı, sabahları ve gece özellikle hiç durmadan hapşurma,kulakalarımın kaşınması...Gece ben de 1 kutu selpakla yatıyorum, sabah kalktığımda bitmiş oluyor ve hapşurmaya devam da ediyorum..

Alerji testi yaptırdım fakat hiçbir şey çıkmadı..Doktor alerjin yok dedi, burun mukozası tahriş olmuştur dedi..Spreyi ve hapları 3 yıl kullan geçer dedi..Sonra ne kadar süre kullandım hatırlamıyorum başka doktora ilaç yazdırmaya gittiğimde içerisinde kortizon var 15 günden fazla kullanmamalısın dedi, şaştım kaldım halbuki ilk doktor 3 sene kullan demişti..Sonra bir süre daha kullandım ve ilaçları bıraktım artık hiçbir şey kullanmıyorum..Neye alerjim olduğunu da bilmiyorum..Kokulu olan herşeyden etkileniyorum, sigara,parfüm,sabun,karabiber vs..Banyoda bile sürekli hapşuruyorum..Devamlı elimde bir mendil ,hiç rahat yok burnuma..Hapşurmadığım zamanlarda da burun akıntısı var..

Deniz suyunu deneyeceğim ben de teşekkürler..Bir de keçi boynuzunun alerjiye iyi geldiğini duymuştum , hiç uygulayan oldu mu ? Kaynatılıp içiliyormuş..

7-8 ay süren hapşuruk,burun akıntısı,göz yaşarması üzerine bugün nihayet doktora gittim ve bana da alerjik rinit tanısı konuldu
üstelik bende son 2 aydır nefes darlığı,göğüs sıkışması,öksürük şikayetleri de eklendi..geceleri uyku uyuyamıyorum.başımı yastığa koyduğum an nefesim daralmaya öksürmeye başlıyorum. sabah gözümü açtığım gibi hapşurmaktan helak oluyorum nasıl illet bişeydir bu ya... her yer mendil,peçete..boğazımda sürekli bir kaşıntı.
İlaçlarımı aldım bugün. burun için fıs fıs ve 2 farklı tablet..umarım iyi gelir ama yorunlara bakarsak pekte sonuç alan yok gibi

bu deniz suyu aklımda bulunsun yazın denerim artık

maalesef ben de bu hastalıktan muzdaribim..yaklaşık 10-12 yıldır çekiyorum..şu ana kadar kullandığım ilaçlar sadece geçici bir etki yaptı,ilacı bırakınca aynı şeyler devam ediyor..benim bir de bu allerjiye bağlı faranjitim oluyor..en son iki ay önce faranjitten dolayı doktora gittiğimde bana allerjik rinit için bir tedavi uyguluyor,yaza kadar kullan ilaçları dedi,hastalığın geçtiğine hayret edeceksin dedi,artık inanasım gelmiyor ama son kez deniyorum.Tedavide burun spreyi avamys verdi,bunun dışında mentopin ve aerius kullanıyorum.İlaç kullanmaktan hiç memnun değilim ama doktorumun haklı çıkmasını umarak kullanmaya devam edeceğim,eğer başarılı olursak sizlere bildiririm.sevgiler..

arkadaşlar ben de 3-4 senedir alerjik nezleden muzdaribim geçen mayıs ayında hamileydim ilaç da kullanamadım çok şiddetli geçirdim hatta geçmedi sene boyu ara ara sürdü şimdi bahar geliyor diye ödüm kopuyor ilaçları kullanmaya erken başlamanın bir faydası olur mu bileniniz var mı?

Bende de bu rahatsizlik var sanirim.Hamileligimin son iki ayinda cikmisti mart-nisan gibiydi.Eczaneden deniz suyu aldik ise yaramadi, bunun gibi birkac ilacda aldim olmadi.En son B......n diye alerji ilacini kullandim. Ikinci gun rahatsizlik kesilmisti.Grip oldum iki gunonce; hapsirik, goz yasarmasi, burun tikanmasida vardi, ilacimdan aldim,Sabah aksam derken gribim bile yok oldu.Ilac ismi yazmak yasak galiba o yuzden yazmiyorum adini.Bende etkili oldu.Gecenin bir yarisinda kalkip oturuyordum.O kadar kotuydum yani.Burnumda silmekden yara olmustu.Cok melet bir hastalikmis bu.Insaalh bir daha ugramaz bana.Ozellikle hamilelikde cikabiliyormus bu rahatsizlik ki bende oyle oldu.Tozlu ortamlara girince cok hapsiririm.Birde bulundugunuz ev bu rahatsizligi tetikleyebilir.Kedi kopek tuyu, ev tozlari, polenler, tozlar, evdeki kufler ve evdeki akarlar buna sebep olabiliyormus.Diger bir adi da saman nezlesi.Ceken bilir ancak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…