Alerjik Rinit( yıl boyunca devam eden alerji)

Alara96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2019
64
19
Arkadaşlar 3 yıldır alerjik rinit denilen aslında hastalık olmayan sadece vücudumuzun dış etkenlere karşı fazla tepki göstermesiyle oluşan dertten mustaripim. Benim alerjim ,saman nezlesi gibi gecici bahar aylarında ortaya çıkan bir şey değil . Özellikle her sabah beni uykumdan kaldıran hapsırmalar eşliğinde yoğun burun akıntısı yaşatan sinir bozucu bir durum. Ve bunun tedavisi yok diye biliyorum. Sadece kortizonlu spreyler,antihistaminik ilaclar ile dizginleyebiliyorsunuz. Doktorun verdigi ilaci kullandigimda sadece günlük rahat edebiliyorum. Sonrasında tekrar devam eden bir sürece giriyorum. Rhinolight diye birşey duydum. Soğuk ışık tedavisi onun için de senelik iyileşme gözlemlendiği söyleniyor. Aşı tedavisi var diye biliyorum. Alerjik riniti olanlar bu süreçte neler yaptıklarını yazabilirse sevinirim.

Gözümde batma hapşırma burun akıntısıyla üç dört yıl geçirdim. Yıllar içinde azalarak yok oldu.

Bende cocuklugumdan beri var soyledigin gibi ilac ve spreyler dışında yapacak birşeyimiz yok.Ama yaş ilerleyince azaldı bende sikayetler..

Merhaba bu sene öğrendim bu hastaliği bende yaz kış geçmeyen geniz akıntısı oluyor ve astımda gelişti sürekli ilaç alıyorum almassam nefes alamıyorum bitkisel kürlerde denedim ama bende çok etki etmedi bol bol su içiyorum inşallah bir faydasını görürüm :KK43:

Rinolight bende kısa surel bile ise yaramadı. Yediklerimi duzenledim alerjiye sebebiyet verecek hic bir sey yemedim aylarca yine degisiklik olmadi. Benim burnum gozlerim şarıl şarıl akar. Agustosta biraz rahatlarim ama 10 yıldır ayni durumdayım. O spreyler ilaclar bende anlık bile ise yaramiyor. Cok iyi uzmanlara gittim bir seye toza polene vs agir alerjim de yok. Burnumu silmekten burnum hep yara icinde. Nefretlik bir durum ve yillar gectikce de artiyor

Rinolight bende kısa surel bile ise yaramadı. Yediklerimi duzenledim alerjiye sebebiyet verecek hic bir sey yemedim aylarca yine degisiklik olmadi. Benim burnum gozlerim şarıl şarıl akar. Agustosta biraz rahatlarim ama 10 yıldır ayni durumdayım. O spreyler ilaclar bende anlık bile ise yaramiyor. Cok iyi uzmanlara gittim bir seye toza polene vs agir alerjim de yok. Burnumu silmekten burnum hep yara icinde. Nefretlik bir durum ve yillar gectikce de artiyor
Siz yine baya ugrasmissiniz. Bana doktor omur boyu devam edecek ve tedavisi olmayan bir hastalık demisti. Rhinolight ise yaramadı mi 1 sene rahat ettriyor diyordu doktorlar

Alerjik rinit bendede oluyordu onemsememisttim kendi kendine geciyor nasilsa diye gectigimiz yil alerjik astima cevirdi alerji hapi burun spreyi ve astim ilaci kullaniyorum

Astım olduğunuzu nasıl anladiniz
Koku hassasiyeti ve evdeki en kucuk tozlari bile gozum kapali nefes alarak tesbit edebilme evdeki koltuklarima oturamama oturdugumda tikanma gozlerin kasintisi hapsirma gibi seyler yasayinca alerjiden supelenip doktora gittim alerjik astim dediler

Benim kızımda da var 4 yasında suan
O kortizonlu spreylerden ve hap ile şurup verdi doktor ama kullanmak istemiyorum acaba alerji uzmanı görmesi mi gerekir ki

Alerjik rinit bendede oluyordu onemsememisttim kendi kendine geciyor nasilsa diye gectigimiz yil alerjik astima cevirdi alerji hapi burun spreyi ve astim ilaci kullaniyorum
Alerjik astım olmaktan bende korkuyorum astım olduğunuzu nasıl anladınız. Biraz geç bir dönüş oldu ama umarım görürsünüz :)

Benim kızımda da var 4 yasında suan
O kortizonlu spreylerden ve hap ile şurup verdi doktor ama kullanmak istemiyorum acaba alerji uzmanı görmesi mi gerekir ki
İlaç kullanmamıştım bende anlık geçiriyor diye ama çok akıntı oluyordu en son sol burun.deligimden kanlı sarı tanecikler gelince korktum doktora gittim önce film çektiler düz film sol maksiller sinüs nerdeyse kapanmış dedi doktor birde tomografi istedi oradada göründü kistik bir yapı dedi. Ameliyat olunması gerekiyormuş . Yani olmasanda olur rahatsız ederse ol diyen de oldu. Ameliyat endeskopi gibi ince ucunda kamera bulunan çubuklarla burnunuza giriyolar ince işçilik istiyor her yerde yapılmaz. 45 dk sürüyormus. O sırada bana verilen antibiyotik ve düzenli ilaçlarımı içtim burnumdan sarı tanecik veya akıntı gelmiyor ama ilacı bırakınca yine aynıyım. Ama o akıntıya bir sürede olsa engel.olmasi iyi oldu . Çünkü doktor senin sürekli ilaç icmen lazım.niye içmedin dedi. Demekki ilaç icmeyincede böyle başka sorunlar çıkabiliyor

İlaç kullanmamıştım bende anlık geçiriyor diye ama çok akıntı oluyordu en son sol burun.deligimden kanlı sarı tanecikler gelince korktum doktora gittim önce film çektiler düz film sol maksiller sinüs nerdeyse kapanmış dedi doktor birde tomografi istedi oradada göründü kistik bir yapı dedi. Ameliyat olunması gerekiyormuş . Yani olmasanda olur rahatsız ederse ol diyen de oldu. Ameliyat endeskopi gibi ince ucunda kamera bulunan çubuklarla burnunuza giriyolar ince işçilik istiyor her yerde yapılmaz. 45 dk sürüyormus. O sırada bana verilen antibiyotik ve düzenli ilaçlarımı içtim burnumdan sarı tanecik veya akıntı gelmiyor ama ilacı bırakınca yine aynıyım. Ama o akıntıya bir sürede olsa engel.olmasi iyi oldu . Çünkü doktor senin sürekli ilaç icmen lazım.niye içmedin dedi. Demekki ilaç icmeyincede böyle başka sorunlar çıkabiliyor
Buarada sürekli sarı tanecik gibi gelmiyor saydam renkte mukus salgım. Arada geliyordu birde tanecik diyorum çünkü şekilli çıkıyordu. Top şeklinde kılcal damar kanaması oluyordu ince ince mukusumda görüyordum biraz iğrenç oldu ama açıklayıcı olsun istedim.

Alerjik astım olmaktan bende korkuyorum astım olduğunuzu nasıl anladınız. Biraz geç bir dönüş oldu ama umarım görürsünüz :)
Alerjik rahatsizliklarim artınca doktora gittim yapılan testlerden sonra alerjik astım dendi özellikle ilk bahar yaz ayları perisanlik oluyor bende çimene yüksek doz alerjim var mesela polene orta seviye

Bende cocuklugumdan beri var soyledigin gibi ilac ve spreyler dışında yapacak birşeyimiz yok.Ama yaş ilerleyince azaldı bende sikayetler..
Bu mesaji 9 ay önce yazmışım.
Malesef bende astim allerji oldum sanırim.
ocak ayında cok kotu bir zaturre gecirdim korona virusmuydu bilmiyorum koronanin butun belirtilerini gecirmistim.tabi o zamanlar turkiyeye daha gelmemisti.Neyse zaturreden sonra bende nefes darligi 1 ay sürdü gogus dr gittim muayne sonucu allerjik rinit astimlilarin kullandigi hap ve sprey verdi..Yıllardir kullanmiyordum allerji ilaclarimi dr neden kullanmadin dedi bu zmn kadar.Beni tetikleyen zatürre.çok sigara tuketmem ve mesleki tesktil tozu ve yogun sigara kokusuna maruz kalmamla..doktor ilaclarini kullan dedi ilaclar etki etmeye baslamisken corona mart ayinda gelince ben hastaye gidemedim 3 aydir zor zamanlar gecirdim.nefes darlgi ..goguste tikanma.nefes alamama.doktorumu aradim acil durum spreyini onaylamsi icin.bana 1 yillik ilaclarimi rapor vermisti.ama spreyi onaylamamis ..muayneye geliceksin gormem lazim seni dedi corona var diye gitmedim.Önumuzdek hafta randevu alip gitmeyi dusunuyorum

Arkadaşlar 3 yıldır alerjik rinit denilen aslında hastalık olmayan sadece vücudumuzun dış etkenlere karşı fazla tepki göstermesiyle oluşan dertten mustaripim. Benim alerjim ,saman nezlesi gibi gecici bahar aylarında ortaya çıkan bir şey değil . Özellikle her sabah beni uykumdan kaldıran hapsırmalar eşliğinde yoğun burun akıntısı yaşatan sinir bozucu bir durum. Ve bunun tedavisi yok diye biliyorum. Sadece kortizonlu spreyler,antihistaminik ilaclar ile dizginleyebiliyorsunuz. Doktorun verdigi ilaci kullandigimda sadece günlük rahat edebiliyorum. Sonrasında tekrar devam eden bir sürece giriyorum. Rhinolight diye birşey duydum. Soğuk ışık tedavisi onun için de senelik iyileşme gözlemlendiği söyleniyor. Aşı tedavisi var diye biliyorum. Alerjik riniti olanlar bu süreçte neler yaptıklarını yazabilirse sevinirim.
Bende yıl boyu süren allerji var.Ev tozu akarlari.polenler.küf ve rurubet.parfum vs kokular.kedi kopek tüyu..malesef kedimi ywzmayi unutmusum 1 yildirdi kedi besliyordum ve 1 ay once vermek zorunda kaldim çok kotü bir durum.Benimki eminimki astima cevirdi..cunku temizlik yaparken tozdan.deterjanlardan tikaniyorum nefes alamiyorum.sokakta biri sgr icse burnuma gelio o kadar kokulara hassasi..evdeki butun halilarida kaldirdim😢😢dus alamiyorum banyoda buhardan boguluyorum.parfum kullanamiyorum.hersey cok hizli gelisti zaturre tetikledi ve cigerlerim bu sekil oldu.allahim kimseye vermesijn hayatta herseyden kendini kisitlayarak yasamak zor.bazen kisitlayamiyorsun polenler burununa giriyor tikaniyorsun vucudun kasintidan kabario.hayirlisi doktor bakalim ne diycek bu durumuma

X