- 28 Haziran 2022
- 2.071
- 1.058
-
- Konu Sahibi mavilihayat00
Aslında 9. Aya kadar bişey yoktu herşeyi yiyordu. 9.ayda birden kabarmaya başladı ve arttı kızarıklıkları. Dermatolog kortizonlu krem verdi geçirdik kısa süre kullanımla ama tekrarladı. Alerjik mi acaba diye test yaptıracağım. Sebze meyve ile bişeyler yapıyorum ama çeşitlendiremiyorumBebişiniz de büyükmüş süt ve yumurtadan ne zamandan beri şüpheleniyorsunuz? Ya da ilk ne zaman denediniz?
Yiyebildiği sebzeleri karışık haşlayıp çorba gibi verebilirsiniz, irmikle daha önce denediği meyveleri karıştırıp verebilirsiniz.
Acaba başka bir şeye olabilir mi?Deterjan, toz, polen gibi.. çok zor alerji durumları bir çok gıdadan mahrum kalıyorlar ne olduğunu anlayana kadar. Benim bebeğimde bağırsak tepkili alerji vardı zor oluyor ek gıdayı çeşitlendirmek, süt, yumurta olmadan.Aslında 9. Aya kadar bişey yoktu herşeyi yiyordu. 9.ayda birden kabarmaya başladı ve arttı kızarıklıkları. Dermatolog kortizonlu krem verdi geçirdik kısa süre kullanımla ama tekrarladı. Alerjik mi acaba diye test yaptıracağım. Sebze meyve ile bişeyler yapıyorum ama çeşitlendiremiyorum
Gerçekten çok zor. Çok geçmiş olsun nasıl anlaşıldınız peki ne yapıldı test falan mı ? Az önce çok küçük miktarda muz verdim kızarmış şimdi. 2 gün önce verdiğimde kızarmamıştı anlamadım gitti. Deterjanı doğduğundan beri kullanıyorum belki olabilir diye çift durulama yapmaya başladım. Tozu bilmiyorum haftada 2 -3 defa ev süpürüp temizlerim. Polenden bende şüphelendimAcaba başka bir şeye olabilir mi?Deterjan, toz, polen gibi.. çok zor alerji durumları bir çok gıdadan mahrum kalıyorlar ne olduğunu anlayana kadar. Benim bebeğimde bağırsak tepkili alerji vardı zor oluyor ek gıdayı çeşitlendirmek, süt, yumurta olmadan.
Kakada kan vardı bizimkinde. Testler yapıldı negatif çıktı. Zaten bağırsak tepkililerde testler negatif oluyormuş.Gerçekten çok zor. Çok geçmiş olsun nasıl anlaşıldınız peki ne yapıldı test falan mı ? Az önce çok küçük miktarda muz verdim kızarmış şimdi. 2 gün önce verdiğimde kızarmamıştı anlamadım gitti. Deterjanı doğduğundan beri kullanıyorum belki olabilir diye çift durulama yapmaya başladım. Tozu bilmiyorum haftada 2 -3 defa ev süpürüp temizlerim. Polenden bende şüphelendim
Bizimde kakada kan vardı ama bişey olmaz dediler. Sadece kakada kan ile sıkıntı olmaz dediler birkaç doktora gittim. Ciddi değildi ama vardı. Peki nasıl ilerliyor süreç geçti mi sizin ?Kakada kan vardı bizimkinde. Testler yapıldı negatif çıktı. Zaten bağırsak tepkililerde testler negatif oluyormuş.
Anne sütünden geçtiği için bana diyet yaptırdılar, ek gıdaya erken geçtik sebzelerle 5 aylıktı. En son 27 martta kan gördüm, önce benim diyetim açıldı sonra bebeğime denemeye başladım şimdi yumurta, süt ürünü, dana eti tüketiyor. Diyetim bir dönem şu şekildeydi süt ürünleri, dana eti, yumurta, kuruyemiş. Bi ara baklagillerden şüphelendiğim için onu da kesmiştim.Bizimde kakada kan vardı ama bişey olmaz dediler. Sadece kakada kan ile sıkıntı olmaz dediler birkaç doktora gittim. Ciddi değildi ama vardı. Peki nasıl ilerliyor süreç geçti mi sizin ?
Anladım. Bende kendim diyete başlamıştım artık bişey olmaz dedikleri için sürekli takipteki özel doktorumuzda dahil bişey olmaz ciddiye alma dedi. Tavuk, yumurta, kuruyemiş, süt ürünleri kestim ama kan oluyordu belkide diyetimde kaçak vardı bilmiyorum. Ek gıda ile geçti diye rahatlamıştım ama bu çıktı şimdi tekrar diyete başladım birçok şeyi bıraktım sayılı şey yiyorum ama dün dana eti yedim oğlumada kuzu eti yedirdim biri yapmış olabilir belki deAnne sütünden geçtiği için bana diyet yaptırdılar, ek gıdaya erken geçtik sebzelerle 5 aylıktı. En son 27 martta kan gördüm, önce benim diyetim açıldı sonra bebeğime denemeye başladım şimdi yumurta, süt ürünü, dana eti tüketiyor. Diyetim bir dönem şu şekildeydi süt ürünleri, dana eti, yumurta, kuruyemiş. Bi ara baklagillerden şüphelendiğim için onu da kesmiştim.
Hurmada ağız kenarında kızarma olduğu için bir süredir vermiyorum doktoru alerjidir dedi. Kuru kayısı gün kurusu falan tüketiyoruz evet haşlıyorum kabuklarını ayırıp yediriyorum. Bunlarıda deneyeyim. Teşekkür ederim.İnternette süt alerjik bebekler icin bebe bisküvisi tarifleri var tatlı tadını meyvelerden hurmadan falan sağlıyorsunuz, anne sütü değil alerjik bebekler için formul mama veriyorsanız sabahları onunla karıstirabilirsiniz. Yine aynı şekilde muzla da yapabilirsiniz. Bir de yulaf sütü yapımına bakmanızı tavsiye ederim.
Kuru kayısı hurma akşamdan ıslayıp sabah şişiyor yine kullanabilirsiniz yiyeceklerde. Kabukları kalın kalıyor dikkat edin ben kaşıkla iç kısımlarını alıyodum. Tatlı tadı genelde seviyorlar çok sık olmasa da arada çesitlendirebilirsiniz. Kabızlığı olursa da rahatlatıyor.
Dana etini de inek sütü proteini içerebileceği için kesmişlerdi bana.Anladım. Bende kendim diyete başlamıştım artık bişey olmaz dedikleri için sürekli takipteki özel doktorumuzda dahil bişey olmaz ciddiye alma dedi. Tavuk, yumurta, kuruyemiş, süt ürünleri kestim ama kan oluyordu belkide diyetimde kaçak vardı bilmiyorum. Ek gıda ile geçti diye rahatlamıştım ama bu çıktı şimdi tekrar diyete başladım birçok şeyi bıraktım sayılı şey yiyorum ama dün dana eti yedim oğlumada kuzu eti yedirdim biri yapmış olabilir belki de
Bende doktora gidene kadar keseyim onuda. çok zor bir süreç. Bebeğimin vücudunda kızarıklık olması beni üzüyor yoksa bir şekilde geçeceğini düşünüyorum amaDana etini de inek sütü proteini içerebileceği için kesmişlerdi bana.
Ayın sonuna da çok var. İsterseniz 1 hafta kısıtlayın somra tekrar deneyin emin gidersiniz.Bende doktora gidene kadar keseyim onuda. çok zor bir süreç. Bebeğimin vücudunda kızarıklık olması beni üzüyor yoksa bir şekilde geçeceğini düşünüyorum ama
Evet cumartesi diyete başladım cumartesine kadar hem bebeğime hem kendime uygulayacağım. Sonuç değişmezse onuda ek gıdadan geri bırakmak istemiyorum. Çok teşekkür ederim bu aradaAyın sonuna da çok var. İsterseniz 1 hafta kısıtlayın somra tekrar deneyin emin gidersiniz.
Rica ederim. Zor süreçler gerçekten belirsizlik daha da zorluyor. İnşallah kolayca geçerEvet cumartesi diyete başladım cumartesine kadar hem bebeğime hem kendime uygulayacağım. Sonuç değişmezse onuda ek gıdadan geri bırakmak istemiyorum. Çok teşekkür ederim bu arada