• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Alerjiden Ani koku tat kaybı

bote09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
39
14
88
Merhaba arkadaşlar Ocak ayından beri sebebini bilmediğim bir şeyden dolayı sürekli hapşurma ve burun akıntısıyla mücadele ediyorum.azalarak koku ve tat duygum kayboldu. Koronodan şüphelendim ama değil zaten başka belirtim de yok. Ama nerdeyse sıfır koku, acı ,ekşi tatlı ,tuzlu tat alıyorum ama aroma yok yediklerimde. Sürekli akıntıdan dolayı olmuştur dedi doktor basına gelen var mı?

Tat koku kaybi dışında pek belirtim olmadan korona atlattim.
Öncesinde nezle gibi burun akıntısı ve hapşuruk olmuştu.
Biteli 3 hafta oluyor,tat koku yeni geldi ki eskisi kadar keskin koku almıyorum, iyice yaklaşıp koklamam lazım ancak o şekilde koku alıyorum.

Merhaba arkadaşlar Ocak ayından beri sebebini bilmediğim bir şeyden dolayı sürekli hapşurma ve burun akıntısıyla mücadele ediyorum.azalarak koku ve tat duygum kayboldu. Koronodan şüphelendim ama değil zaten başka belirtim de yok. Ama nerdeyse sıfır koku, acı ,ekşi tatlı ,tuzlu tat alıyorum ama aroma yok yediklerimde. Sürekli akıntıdan dolayı olmuştur dedi doktor basına gelen var mı?
Korona testi negatif miydi?

Muhtemelen pcr yaptırmışsınızdır korona olmadığınızı söylediğinize göre. Özellikle yeni mutantların bir kısmının pcr dan kaçabildiği söyleniyor. Bence kendinizi 15 gün karantinaya alın.

Sıfır belirti ile tat koku kaybı yaşayıp korona atlatan o kadar çok tanıdığım var ki. Nasıl emin olabiliyorsunuz, testlerdeki negatif sonuca hiç itibar etmiyorum ben, siz kendinizi izole etmişsinizdir inşallah

Sıfır belirti ile tat koku kaybı yaşayıp korona atlatan o kadar çok tanıdığım var ki. Nasıl emin olabiliyorsunuz, testlerdeki negatif sonuca hiç itibar etmiyorum ben, siz kendinizi izole etmişsinizdir inşallah
Evet buna katılıyorum,eşimin ciğerlerine inmişti ama ilk testi negatifti. Çok güvenmeyin teste,yalancı negatif olabilir.

Muhtemelen pcr yaptırmışsınızdır korona olmadığınızı söylediğinize göre. Özellikle yeni mutantların bir kısmının pcr dan kaçabildiği söyleniyor. Bence kendinizi 15 gün karantinaya alın.
Ocak ayından beri bunu yaşıyorum diyor, siz 15 gün karantinaya girin diyorsunuz.

Test negatif itibar etmedim evdeyim. Ama benim sorunum ocaktan beri devam ediyor (hapşurma burun akıntısı sonrası azalarak kaybolan koku)merak ettiğim alerjiden bu şekilde koku kaybı yaşayan var mı arkadaşlar

Bu ay bir soğuk algınlığı atlattık, erkek arkadaşım test oldu pcr ve ciğer filmi negatif çıktı. O öğretmen olduğu için belirti sormadan teste aldılar, bana da ateşin çıkarsa test yaparız dediler. Iki hafta oluyor, iyileştik sayılır, bende öksürük azalsa da devam etti. Tat ve koku kaybı yaşıyorum 2-3 gündür ara ara. Kahve, oda parfümü gibi şeylerin hiç kokusu yok. Ağız gargarasını da burnuma çok çektiğimde, normalde aldığımın %10'u kadar anca kokusunu alıyorum. Burnum keskindir, grip vs burun tıkanıklığı durumlarında asla koku kaybım olmazdı.

Kronik bahar alerjimiz var ikimizin de. Ben de şubat ayından beri sık hapşırma, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı yaşıyorum.

Ocak ayından beri alerjim var artarak devam ediyor demiş, tat ve koku kaybının ne kadar zamandır olduğunu yazmamış.
1 haftadır sıfıra yakın koku ama nisanın basından beri azaldığını farkettim. Burun içi ödem mi oldu acaba diyorum offffff 🙁 alerji testine gitmedim korkudan hastaneye girmek istemedim.

Büyük ihtimalle covid olmuşsunuz çünkü alerji bile olsa bir süre sonra aromaları ve kokuları alabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben covid olalı neredeyse 7 ay oldu hala kokuları ve tatları tam olarak alamıyorum ve dediğiniz gibi sürekli olarak hapşırık krizleri burun akıntısı yaşıyorum. Çözüm olarak da kortizonlu burun spreyleri işe yarıyormuş ama alıp kullanmadım.

Bu ay bir soğuk algınlığı atlattık, erkek arkadaşım test oldu pcr ve ciğer filmi negatif çıktı. O öğretmen olduğu için belirti sormadan teste aldılar, bana da ateşin çıkarsa test yaparız dediler. Iki hafta oluyor, iyileştik sayılır, bende öksürük azalsa da devam etti. Tat ve koku kaybı yaşıyorum 2-3 gündür ara ara. Kahve, oda parfümü gibi şeylerin hiç kokusu yok. Ağız gargarasını da burnuma çok çektiğimde, normalde aldığımın %10'u kadar anca kokusunu alıyorum. Burnum keskindir, grip vs burun tıkanıklığı durumlarında asla koku kaybım olmazdı.

Kronik bahar alerjimiz var ikimizin de. Ben de şubat ayından beri sık hapşırma, burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı yaşıyorum.
Evet aynı sizinki gibi benim de

Büyük ihtimalle covid olmuşsunuz çünkü alerji bile olsa bir süre sonra aromaları ve kokuları alabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben covid olalı neredeyse 7 ay oldu hala kokuları ve tatları tam olarak alamıyorum ve dediğiniz gibi sürekli olarak hapşırık krizleri burun akıntısı yaşıyorum. Çözüm olarak da kortizonlu burun spreyleri işe yarıyormuş ama alıp kullanmadım.
İnstagramda dr Ahmet Çiçek var gelmeyen koku İçin egzersiz paylaşmış tekrar koku aldığını yazan olmuş bi deneyin ben denedim işe yaramadı ama yapacağım tekrar

Test negatif itibar etmedim evdeyim. Ama benim sorunum ocaktan beri devam ediyor (hapşurma burun akıntısı sonrası azalarak kaybolan koku)merak ettiğim alerjiden bu şekilde koku kaybı yaşayan var mı arkadaşlar
ben alerjik astimim, bu mevsimde baslayip temmuza kadar siddetli sekilde hapsurma aksirma tiksirma burun akintisi goz sulanmasi yasarim yillardir hic agzimin tadi burnumun koku alma ozelligi gitmedi.
1 2 ay once korona gibi bir sey olduk emin degilim negatifti çunku, ondan beri cayin tadini alamiyorum mesela.
agzimdaki tadin gittigini kacak cayin tadini alamadigimda anladim ben.
halada alamiyorum o yogun tadi.
bence hafif seyirlide olsa covit atlatmissiniz.

Lütfen test yaptırın.Sadece bu belirti ile geçirenler var zaten.Sizin bünyenizi sarsmamış olabilir ama en azından pozitifseniz bilir başkalarına sebep olmazsınız.Geçen hafta sapasağlam arkadaşımı kaybettim sadece 36 yaşında.Yeni mutasyonla tansiyon yüksekliği ve kulak ağrısı da bir semptom hanımlar aklınızda bulunsun.

Ocaktan beri yaşadığınız alerji olabilir. Ancak tat koku kaybınızın sebebinin nedeni, çok büyük ihtimal kovid.

Back