• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alerji hastası hamile birisi hamilelikteki tetanoz aşısını vurdurmalımı? Vurduran varmı?

ESELA1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
1.867
1.532
133
Kronik Alerji vakkası hamile biriyseniz hamilelikteki tetanoz aşısını vurdururmuydunuz? saglık ocagı vurulması gerektiğini söylüyor ama dr a risk soruldugunda kesin bir cvp yoksa bu aşıyı vurdururmuydunuz? vurduran varmı? Konu hakkında bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim

Kronik Alerji vakkası hamile biriyseniz hamilelikteki tetanoz aşısını vurdururmuydunuz? saglık ocagı vurulması gerektiğini söylüyor ama dr a risk soruldugunda kesin bir cvp yoksa bu aşıyı vurdururmuydunuz? vurduran varmı? Konu hakkında bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim
bana da sağlık ocağı yaptırın demişti, kendi özel doktorum hamile olduğun için illa yapılması lazım diye bir şey yok demişti
ama şunu biliyorum ki tetanos illa pas'la bulaşmıyor. bildiğiniz kıymıkla bile bulaşabiliyor (doktorum söyledi)
her yetişkin insanın tetanos aşısı yaptırıp dozlarını tamamlaması çok faydalı

Doktor net bir şey söyleyemiyorken, buradan nasıl bir cevap umuyorsunuz?
Alerjinizi takip eden doktora ve kadın doğum uzmanına danışın.
Belki yaşayan vardır aynı durumu diye, tabiki doktorlarıma sordum net birşey söylenmiyor çünkü gerçekten tam bilinmiyor sonucu..

bana da sağlık ocağı yaptırın demişti, kendi özel doktorum hamile olduğun için illa yapılması lazım diye bir şey yok demişti
ama şunu biliyorum ki tetanos illa pas'la bulaşmıyor. bildiğiniz kıymıkla bile bulaşabiliyor (doktorum söyledi)
her yetişkin insanın tetanos aşısı yaptırıp dozlarını tamamlaması çok faydalı
O durumu biliyorum ekstra alerji hastaları için ekstra risk varmı, yaşayan varmı onu merak ettim, zira doktorlarda bu konuda açıklama yapmıyor

O durumu biliyorum ekstra alerji hastaları için ekstra risk varmı, yaşayan varmı onu merak ettim, zira doktorlarda bu konuda açıklama yapmıyor

doktorunuz tabi ki bir şey söyleyemez
benim de çeşitli ilaç alerjilerim var
ilaç alerjisi gelişebilen bir durum
bugün alerjinizin olmadığı ilaç yarın yapabilir
çapa vb. bir araştırma hastanesinde ilaç alerji testi yaptırmanız gerekir
o test sonucu olmadan doktor net bir şey söyleyemez tabi

burada yaşayan olsa da, bu tamamen şahsa bağlı bir durum
boşa soruyorsunuz bence

doktorunuz tabi ki bir şey söyleyemez
benim de çeşitli ilaç alerjilerim var
ilaç alerjisi gelişebilen bir durum
bugün alerjinizin olmadığı ilaç yarın yapabilir
çapa vb. bir araştırma hastanesinde ilaç alerji testi yaptırmanız gerekir
o test sonucu olmadan doktor net bir şey söyleyemez tabi

burada yaşayan olsa da, bu tamamen şahsa bağlı bir durum
boşa soruyorsunuz bence
Hanımefendi zaten üni hastanesinde tedavi görüyorum, yinede bu konu normal alerjik vakkası değil hamileliklede çifte katlanmış kimse bu konuda net açıklama yapmıyor, mecburi değil ama gerekli bir aşıymış tercih sizin deniyor.. Yani anlatabildimmi, mümkünse daha önce alerjik vakka olupta aşı vurdurmuş arkadaşlardan yorum almak istiyorum zaten..

Doktora danısıp test yapacaksınız.
Hamilelere vuruyorlar.
Benim kan ilaçlarına alerjim vardı
Doktoruma söylemiştim
Dogumdan sonra nakil almak zorunda kaldım
Doktor son ana kadar bekledi baktı epey dşünce mecbur verdi
Ama sürekli kontrol altında 15 dk da bir geldi hemşireler.
Çok şükür sorun olmamıştı.

Doktora danısıp test yapacaksınız.
Hamilelere vuruyorlar.
Benim kan ilaçlarına alerjim vardı
Doktoruma söylemiştim
Dogumdan sonra nakil almak zorunda kaldım
Doktor son ana kadar bekledi baktı epey dşünce mecbur verdi
Ama sürekli kontrol altında 15 dk da bir geldi hemşireler.
Çok şükür sorun olmamıştı.
Sorun şuki ben kronik alerjik vakkayım ve alerjimin sebebini bulamadılar uzun yıllar tedavi görüyordum, şimdi hamileliğimde ara verdim ama aşı gibi olaylar sıkıntılı kimse net bir açıklama yapmıyor

Hanımefendi zaten üni hastanesinde tedavi görüyorum, yinede bu konu normal alerjik vakkası değil hamileliklede çifte katlanmış kimse bu konuda net açıklama yapmıyor, mecburi değil ama gerekli bir aşıymış tercih sizin deniyor.. Yani anlatabildimmi, mümkünse daha önce alerjik vakka olupta aşı vurdurmuş arkadaşlardan yorum almak istiyorum zaten..

çok asabisiniz
normal yorum yapıyoruz azarlıyor gibisiniz
nereden bilelim sizin üni. hastanesinde tedavi gördüğünüzü
bir açtığınız konuya bakın bir verdiğiniz cevaplara bir de üslubunuza
madem bu kadar biliyorsunuz, burada kim ne yazarsa yazsın size yol göstermeyeceğini de bilmeniz gerekir
10 insana dokunmaz size dokunur

çok asabisiniz
normal yorum yapıyoruz azarlıyor gibisiniz
nereden bilelim sizin üni. hastanesinde tedavi gördüğünüzü
bir açtığınız konuya bakın bir verdiğiniz cevaplara bir de üslubunuza
madem bu kadar biliyorsunuz, burada kim ne yazarsa yazsın size yol göstermeyeceğini de bilmeniz gerekir
10 insana dokunmaz size dokunur
Konumla alakasız yorum yapmak size zevkmi veriyor anlamadım, size hayırlı geceler

alerjik degilim ilk hamileligimd tek doz vuruldum ikincide vurulmadim. karar sizin. fikrimi sorarsaniz gerekli bir asi oldugunu dusunmuyorum.

Belki yaşayan vardır aynı durumu diye, tabiki doktorlarıma sordum net birşey söylenmiyor çünkü gerçekten tam bilinmiyor sonucu..

Aynı durumu yaşayanın size bir faydası olmaz.
Bugün alerjiniz yoktur o aşının içindeki bir maddeye yarın olur.

Doktor da size olun demez çünkü vücudunuz ilaç alerjisine yatkın ise bir şey olmaz dese,
alerji olsanız doktorun gırtlağına çökersiniz,
Boşver yaptırma dese tetanoz olsanız yine doktorun gırtlağına çökersiniz.

Doktor ne yapsın?
İsteğe bağlı bir aşı, eğer vücudunuzun tepki vermesinden korkuyorsanız yaptırmayın.

Daha önce ilaç alerjiniz olmadıysa ve alerjilerinizin sonucu kaşıntı döküntü gibi atlatabilir şeylerle sınırlıysa eğer aklınızda kalacaksa aşıyı yaptırmamak o zaman yaptırın.

Sorun şuki ben kronik alerjik vakkayım ve alerjimin sebebini bulamadılar uzun yıllar tedavi görüyordum, şimdi hamileliğimde ara verdim ama aşı gibi olaylar sıkıntılı kimse net bir açıklama yapmıyor
O zaman hamilelikten dolayı vurdurmayım diyorsanız dogumdan hemen sonra olun aşınızı.
Ya da hamilelik planlamadan önce 5 yıl gibi koruması vardı tetanozun.
Geçmiş olsun sizin için her şey risk olabilir.
Çok dikkat etmeniz lazım

O zaman hamilelikten dolayı vurdurmayım diyorsanız dogumdan hemen sonra olun aşınızı.
Ya da hamilelik planlamadan önce 5 yıl gibi koruması vardı tetanozun.
Geçmiş olsun sizin için her şey risk olabilir.
Çok dikkat etmeniz lazım
Güzel dilekleriniz için çok tesekkür ediyorum, hamilelik çok ama çok sürpriz oldu hemde çok, menepoz yaşlarındayım neredeyse o sebeple hiçbir önlem almamış olduk, yoksa gayet bilinçliyim aslında..

Aynı durumu yaşayanın size bir faydası olmaz.
Bugün alerjiniz yoktur o aşının içindeki bir maddeye yarın olur.

Doktor da size olun demez çünkü vücudunuz ilaç alerjisine yatkın ise bir şey olmaz dese,
alerji olsanız doktorun gırtlağına çökersiniz,
Boşver yaptırma dese tetanoz olsanız yine doktorun gırtlağına çökersiniz.

Doktor ne yapsın?
İsteğe bağlı bir aşı, eğer vücudunuzun tepki vermesinden korkuyorsanız yaptırmayın.

Daha önce ilaç alerjiniz olmadıysa ve alerjilerinizin sonucu kaşıntı döküntü gibi atlatabilir şeylerle sınırlıysa eğer aklınızda kalacaksa aşıyı yaptırmamak o zaman yaptırın.
Haklısınız doktorlarda net birşey diyemiyor bende korkuyorum vurdurmaktan çünkü gerçekten vucudumun tepkisini hamilelik durumunda kestiremiyorum..

Esela Merhaba, doktorunun net bir şey söylememesi çok normal çünkü bu aşı hamilelikte zorunlu değil. Önerilmesinin sebebi ise olası ters durumlarda annenin sezeryan ile doğum yapma riski... Hatta normal doğumda bile dikiş atmak için kullanılan iğnelerin bir şekilde sterillik özelliğini kaybetmesinden kaynaklı komplikasyonların önüne geçmek.

Ne tür alerjik reaksiyonlar yaşıyorsun? Cilt, solunum yolu, dil şişmesi, ürtiker vs? Daha önce tatanos aşısı oldun mu? Çocuklukta olduğun su çiçeği vs gibi aşılar ile alakalı bir öykün var mı?

Aalerjiden kastiniz nedir o önemli. Ilaç maddelerine karşı alerjiniz varsa, tehlikeli olma ihtimali var ama tetanoz aktif bir aşı değil. Benim ileri derecede alerjik rinitim var 34 haftalık hamileyim, tetanoz olmadım. Başıma birşey gelmedi henüz :D

polen ilaç alerjim var , ben bır ara tedavıde gordum. ve hamıle ıken tetanos vuruldum .. bu asının alerjı ıle bır ılgısı yok zaten..

Back
X