- 18 Ağustos 2020
- 2.202
- 2.075
- 83
- 34
- Konu Sahibi LarkeTanner
-
Benimmde ağaçlara varmışBen yasıorum.Ilaclarla ayaktayım .Astımım bar .Insanın çilege fındıga alerjısı olurmu .Her seye alerjjım var .Yapacak bısey yok canım .Yasıoruz bu durumla .Şimdi yıne alerjı testı olucam
Gerçekten çok zor peki siz alerji dönemlerinde böyle baya grip gibi oluyormusunuz ? Baş boğaz ağrısı oluyor mu ?Benim alerjim olmayan şey yok .. yıl boyusüren alerjik rinitim,alerjik astım .. burnum akar .hapşırırım ,sürekli gözlerim yanar .. Kulağıma alerji vurdu ,gözümde aynı şekilde zaten onlara da ayrı Damla ,Merhem falan kullanıyorum .
ilaçlara alerjim var , bitkisel bazı çaylara da öyle .. ağaçlara ,polene ,bitkiye ,halı tozuna akarlara böceklere neredeyse herşeye .. Allah kimseyi böyle sınamasın çok zor .. doğaya çıkmak haram ..size de çok geçmiş olsun
Bana da alerji için aşı önerildi . Ama bu da güzelmiş deneyelim tereyi teşekkürlerMerhaba.
Kocam, ablam, abim dediginiz durumda.
Bir süre ilac kullaniyorlar, sonra kendisi geçiyor.
Mutfak şefi İtalyan Danilo'da da varmış, ilac kullanmayı bırakıp tere otu kullanmaya başlamış (kimyacı İbrahim Saraçoğlu Hoca'nın tavsiyesi üzerine). Artik alerjisi daha hafif ve kısa süreli.
Kaşıntı, akıntı olunca 7-8 tane tere yenecekmis.
Evet hatta önceleri acaba virüs mi oldum derdim baş ağrısı halsizlik boğaz ağrısı hapşırık hepsi olurdu ,artık kendimi tanıyorum özellikle sabahları ve gece artıyor ..Gerçekten çok zor peki siz alerji dönemlerinde böyle baya grip gibi oluyormusunuz ? Baş boğaz ağrısı oluyor mu ?
Ben çapada 5 sene aşı tedavisi gördüm. Pahalı ve İstanbul’da oturmayan birisi için zor bir tedavi. İşe yaradı mı dersen… asla %100 geçmedi Ama mesela polen yağdığında artık bir tık daha rahat dolaşıyorum etrafta. Zaten büyükler için kesin bir tedavi yok. Küçükken fark edilirse her tedavi işe yarıyor.Bana da alerji için aşı önerildi . Ama bu da güzelmiş deneyelim tereyi teşekkürler
Dimi ya evet kesinlikle geceleri ve sabahları artıyor. Hele uyandığımdaEvet hatta önceleri acaba virüs mi oldum derdim baş ağrısı halsizlik boğaz ağrısı hapşırık hepsi olurdu ,artık kendimi tanıyorum özellikle sabahları ve gece artıyor ..
Peki nerede oldunuz aşıyı ? Pahalı demiş bir arkadaş ne kadara yapılıyor ? Bana eylül ayında yapılıyor dendi şimdi olamıyormuşumEn güzeli düzenli asi olmak. Düzenli diyorum çünkü 2 sene olup bırakmış biri olarak söylüyorum ki tekrar başlıyor. Bana doktorum 5 yıl olmam gerektiğini söylemişti.
Bana da kortizonu söyledi doktor kortizon iğnesi vurmadan tedavi etmeye çalışıcam seni dedi . Kortizon tehlikeli değil mi zaten kilo fln aldırıyor diye biliyorumBen çapada 5 sene aşı tedavisi gördüm. Pahalı ve İstanbul’da oturmayan birisi için zor bir tedavi. İşe yaradı mı dersen… asla %100 geçmedi Ama mesela polen yağdığında artık bir tık daha rahat dolaşıyorum etrafta. Zaten büyükler için kesin bir tedavi yok. Küçükken fark edilirse her tedavi işe yarıyor.
bir de kortizon iğnesi vurdurmakuran bahdedeyim. 2 ay kadar önce başka bir rahatsızlık için kortizon vuruldum. Hatta ekşi’de filan da okudum, gerçekten alerjimi kesti. Çok uzun süreli bir tedavi Olmasa da o şiddetli polen havasında ne tıkandım Ne sümkürdüm ne hapşırdım. ben aynı zamanda astım hastasıyım da, kortizon bana iyi gelmişti. tabii doktor tavsiyesi ile kullanmak gerekir. bonibon değil sonuçta
Ben kocaeli deyim alerji doktorum başlamıştı. Şöyle oluyo doktor asiyi yazıyo sen firmadan sipariş veriyosun asi geliyo 6 ay kadar gidiyo asi 600 civarıydı en son. Ama ücretini verip sgk dan aliyosun ücretini geri. Ama hepsini vermiyo. Bi kısmını aliyo sgk. Ilaç ücreti gibi düşün. Ayda 1 vuruluyorsun asiyi. Benim böyleydi.Peki nerede oldunuz aşıyı ? Pahalı demiş bir arkadaş ne kadara yapılıyor ? Bana eylül ayında yapılıyor dendi şimdi olamıyormuşum
Ya abartılmadığı sürece bir etkisi yok. ben 5 tane arka arkaya vuruldum. Üstelik yanında kortizon içeren başka iğnelerle birlikte. yüzüm şişti biraz. Sonra geçtiBana da kortizonu söyledi doktor kortizon iğnesi vurmadan tedavi etmeye çalışıcam seni dedi . Kortizon tehlikeli değil mi zaten kilo fln aldırıyor diye biliyorum
Ben vuruldum işte. Ne akıntı ne kokuntu ne hapşırık ne göz yaşarması… 2 ay bi şey yaşamadım. Genzim bile akmadı. Şimdi yavaş yavaş geçiyor etkisi.Tam 4 yildir alerjik rinitim var. Sosyal hayatimi etkiler hale geldi. Sürekli burun akintisi, hapsirik ve göz kaşıntisi. Ne yaz dinliyor ne kış. En çok yazin eziyet oluyor, klimada uyudugum icin. Hapsirmaktan, burun akintisindan yüzüm, gözüm, burnum şişiyor, kizariyor. Mahvoluyorum. Alerji haplari ve spreyler hicbir ise yaramiyor. En son dr bir igne verdi kortizonlu, 1 ay koruyuculugu var dedi. Peki hocam bu hic gecmeyecek mi dedim, gecmesi icin cukurovayi terketmen lazim dedi
Igneyi de vurulmadim kortizonlu oldugu icin, var mi aranizda igneyi olup etkisini gören. Artik dayanamiyorum, cildiricam.......
Kusura bakmayin sizin msjinizi görmemisim. Dayanamayacagim artik, vurulayim bende bakalim. Tesekkur ederim cevap icin.Ben vuruldum işte. Ne akıntı ne kokuntu ne hapşırık ne göz yaşarması… 2 ay bi şey yaşamadım. Genzim bile akmadı. Şimdi yavaş yavaş geçiyor etkisi.
Rica ederim. Bence 1 tane vurulun. Diprospan kullandım ben. Geçmiş olsun.Kusura bakmayin sizin msjinizi görmemisim. Dayanamayacagim artik, vurulayim bende bakalim. Tesekkur ederim cevap icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?