İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları "Alejrik Rinit" bahar alerjisi olan Arkadaşlaryardıııııııım..

geçmiş olsun kızlar.bugün doktor bana alerjik rinit teşhisi koydu .çok fenayım hapşırık,kulak kaşıntısı,damak kaşıntısı ,zor nefes alma vs. ilaç verdi deneyeceğim.birde sizin yazdıklarınızı okuyunca korktum ama çok çaresizim.inş. rabbim hepimize şifa versin.eşime diyorum nasrettin hocanın dediği gibi bana eşekten düşeni getirin diye sizi anlıyorum.hepimiz eşekten düştük.

Aha eski alerji rinit konusu :) Allah size sifa versin. Bende rinitle basladim sonra astima cevirdi. Bunu moralinizi bozmak icin degil kendinize iyi bakmaniz icin soyluyorum. Keske suan bildiklerimi alerjik riniti ilk oldugumda bilseydim. Son zamanlarda iyiyim cunku propolis ve corek otu kullaniyorum. Size de mutlaka tavsiye ederim. Aktardan toz propolis ve corek otu yagi alip her birini bire bir oraninda bal ile karistirin ve sabah aksam bunu yutun. Ben cok faydasini gordum.

aynı dertten 2006 yılından beri muzdarip biriyim canımm... öncelikle tedavisi yok bahar alerjisi diyorlar ama sadece baharla ilgisi de yok alerjik rinitin... ben burun spreylerini bıraktım tamamen çünü astıma çevirme olasılıkları yüksek,,bağımlılık yapıyor çünkü.... xyzal hapı bana iyi geldi sadece onun dışında bütün ilaçları kullandım... bu arada iğne önerirler ben bilmeden oldum 3 yıl önce 10 gün arayla 2 iğne çok rahatladım evet ama kortizon iğneleriymiş başka bir doktora gidince adam nasıl kızdı..... ve zaten vücutta şişlik yaptı bilmeden tuzlu yemeye devam ettiğim için.. şükür bir zararını görmedim başka ama tavsiye etmem kesinlikle.... ben bir süredir yaşamıyorum nedeni bilmiyorum acaba bi anda başladığı gibi bir anda da kendiliğinden kaybolmuş olabilir mi diye düşünüyorumm... inşallah öyledirrr.. sana da çok geçmiş olsun

bu bahar sanki daha hafif geçiriyorum ben,hava değişikliği iyi gelirmiş gecen bahar trakyadaydım şimdi ankaradayım belkide nedeni budur... ama geceleri burnumun tıkanması ve damak kaşıntımda br değişiklik yok...... maalesef aşı zararlıymış, en iyisi hergün alınan haplar.. ne zaman hava çok güzel baharın tadını çıkartıyım dışarı çıkıyım desem o gece bana zehir oluyor, uyuyamıyorum işkence gibi..

canım geçmiş olsun senin o kullandığın burun spreyi çok zararlı 3 günden fazla kullanmaman gerek. Aşı zararlı derken sürekli kortizon iğneleri tabiki çok zararlı ama alerji testine göre birşeye yüksek alerjin varsa mesala ev tozu akarları bunun için aşı olaman gerekiyor hatta iğne yöntemi olarak değil dil altı alerji aşıları çıktı immunoterapi diğer bir adı. Benimde alerjik rinitim var çok şükür çok iyi bir doktora tedavi oluyorum. Alerji testim sonucunda sadece polenlere çok yüksek derece de alerjim çıktı 1 yıldır da aşı tedavisi oluyorum. Ama bu aşıyı doktor kendi kafasına göre hazırlamıyor, çünkü öyle doktorlar var içine dayıyorlar kortizonu al sana aşı. Tabi bunu olunca yeniden doğmuş gibi oluyorsun ilerki yaşlarda çıkacak hastalıklar cabası (((. Benim olduğum aşı bu işin firmasından geliyor, yani kendim sipariş ediyorum. Çok şükür doktorum sayesinde çok rahatım artık herkese tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 5 senedir bahar alerjisi var.Her sene ilaç kullandım ama şimdi 8 haftalık hamileyim. Bu yüzden de ilaç kullanamıyorum. 2 hafta önce başladı alerjim tekrar. 1 haftadır yatmadan önce burnuma 1er damla çörekotu yağı damlatıyorum. Boğaz, kulak ve göz kaşıntısı, burun tıkanıklığı ve akıntısı azaldı. Özellikle uyanınca çok hapşururdum şimdi 2-3 kere hapşuruyorum. Gece de daha rahat uyuyorum. Ölümden başka herşeye şifadır çörekotu. Hiç bir rahatsızlığınız yoksa bile günde 1 tatlı kaşığı tanelerinden ya da yağından yutmak çok faydalı. Herkese acil şifalar...

HAPŞIRIK VE BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN TERE OTUNU DENEYİN
DENENMİŞTİR OLDUKÇA BAŞARILI BİR SONUÇ OLDU
DEREOTU DEĞİL AMA TERE OTU YANLIŞ ALMAYIN

bende de bahar alerjisi var ilaç kullaıyorum... Çörek otu olayını bilmiyordum yada çörek otu yağının burun damlası olarak kullanılmasını yeni duydum bunu araştırıcam umarım işe yarar gerçekten zor bişe nefen alamamak ve astım riski var .. Herkese Allahtan şifa dilerim

Merhabalar arkadaşım banada doktor alerjik faranjitsin dedi.neye alerjim var diye sorduğumda herşeye olabilir dedi.alerji testi yaptırsam dedim.yurtdışında asıl etkili olan türkiyede yok gibi birşey dedi.doktor ilgilenmek mi istemedi gerçektenmi öyle anlamaddım.bir iki hap yazdı gönderdi.şimdi ben ne yapsam şaşırdım bu konuda ne yapmamı tavsiye edrsiniz selam ve sevgiyle kalın

Arkadaşlar ben de 22 yaşımdan beri toz akarları yani maytlara karşı alerjim var. Özellikle bahar aylarında toz miktarı artınca iyice sıkıntılı oluyor. Bende yoğun burun akıntısı, hırıltı ve geniz kaşıntısı oluyor. Sabahları boğaz yanması, yatağa yatınca burun kaşıntısı vb.

İşin kötü tarafı ise doktorlar ancak seneler sonra bir teşhis koyabildi. O zamana kadar yok burun ameliyatı yok geniz derken kendimi kestirip biçtirdim. Faydası oldu mu derseniz eh işte en başta evet geceleri daha rahat uyudum. Hırlama biraz daha azaldı fakat özellikler tozlu yerlerde ciddi öksürük krizine sokuyordu beni. Özellikler cami gibi çok ayak ve halılı yerlere girip çıktığımda akşamına boğulacak gibi oluyorum. Sayısız defa doktora gittim. Antihistaminik ilaçlar çok kullandım fakat ilacı bir an bırakınca hemen eskiye dönüyordum.

Bir gün kafayı kırdım. Kesin bir çözüm için başladım webden araştırmaya. Özellikle tozakarlarına karşı olan hassasiyet bazı arkadaşlarında yazmış olduğu gibi olay tamamen bir temizlik ve hijyen disiplininden ibaretmiş. Evet, doktorlarda tozsuz ortamda uyuyacak gibi şeyler söylüyor ama yüzeysel. Ben yaptıklarımı sizinle paylaşayım faydası olursa eğer ne mutlu bana.

1. Nevresimlerimi 90 derecede herhafta yıkıyorum. Yüksek sıcaklıkta ütülüyorum.

2. Odamı her gün havalandırıyorum. Ama cama sineklik benzeri bir mekanizmaya tülbent gerdirdim.:) biraz komik görünebilir ama sağlık işte. Yani içeri toz girişini minimuma indirdim.

3. İnternetten www.antialerjikyatak.com diye bir siteden yatak, yorgan ve yastık için antialerjik kılıf uyku seti aldım. Bu adım özellikle yatağa yatar yatmaz oluşan burun kaşıntımı anında geçirdi.

4. Yatak odasının kapısının altına ön kısmına eşik olacak şekilde sünger yaptım ve odanın kapısını gece gündüz kapalı tutuyorum.

5. sallanan perdeleri söküp mekanizmalı stor perdeler taktım.

6. Yatak odasındaki halıları kaldırdım. Kaldırdım derken evden de çıkardım :)

7. haftalık nevresimleri sökünce antialerjik kılıfları da silkeliyorum veya elektrikli süpürge ile süpürüyorum.

8. Elektrikli süpürgemi değiştim. Önceleri toz torbalı kullanıyordum Dyson Allergy modeli aldım. Farkı temizlik yaparken bile hissettim. Burnum kaşınmadı. Çünkü bu süpürgeyi de bayağı araştırmıştım. Filtreleri çok iyi.

9. Elektrik süpürgemin haznesini her kullanımdan sonra boşalttım.

10. Evin içerisinde çamaşır kurutmuyorum.

Bir de Ingiltere'den almıştım. Tamamen doğal "olbas oil" diye birşey aldım. Yine de tıkanır gibi olunca arada bir bardak sıcak suya 2 damla damlatıp buharını koklayınca rahatlatıyor.

Bunlar bende bayağı işe yaradı. Yaklaşık 1 senedir uyguluyorum bu aşamaları ve özellikle geçen baharı ve bu kışı çok rahat geçirdim. Çok şükür. İşinize yararsa yazdıklarım ne mutlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…