İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları "Alejrik Rinit" bahar alerjisi olan Arkadaşlaryardıııııııım..

haziran ayından beri bende çekiyorum bunu.geçer dedim bekledim ama 3 aydır uyku haram olunca bugün doktora gittim.tabiki alerjik rinitmiş.ayrıca burnumun iç tarafında eğrilik varmış ameliyat dedi doktor:18::18:
alerji için bir hap ve bir de sprey verdi.inşallah rahat uyuyabilirim biraz da olsa.ama bu alerji geçmez asla dedi.ben ömür boyu bunu mu çekicem ya:84::84:

Canım seni çok iyi anlıyorum. Bende de bu iletten var ve üstelik 3 senedir çekiyorum. Benimki alerjik rinitten allerjik astıma çevirdi. Geceleri öksürüyorum demişsin toz akarına mı alerjin var?
3 senedir çekiyorum dedim ya kullandığım her ilaç etkisini bir süre sonra yitirdi, keza burun spreyleride aynı şekilde. Yılda bir steroid iğnesi yaptılar artık dayanamadığım zamanlarda. İğneden sonra 3 hafta cennet gibi resmen normal hayata dönüyorsun 3 haftanın sonunda nerden kaldıysan ordan devam. İğnelerden sonra bende kas filan kalmadı, iğnenin yan etkisi kas yıkımı. Ayrıca çene altında tüylenme vsde oluyor. Zorunlu kalmadıkça bu iğneyi SAKIN OLMA. Şu an hiç kas kütlem yok neredeyse ama bunu değiştirmek için spor yapamıyorum çünkü bu tip spor faaliyetleri artık olay astıma döndüğü için direkt beni tıkıyor sonra saatlerce nefes darlığı ve öksürük çekiyorum. Allerji testi oldum sadece iki pozitif değer vardı ama ben eminim benim daha fazla şeye alerjim var. Ve doktorumda bunu onayladı malesef alerji testi her alerjeni belirliyemiyorMUŞ. Mesela diyelimki x'e alerin var ama alerji testi x'deki bilmem kaçtane alerjen olabilecek proteinden sadece bir tanesini test ediyor. Ne mi yapacaksın söyleyeyim kendini dinleyeceksin, tanıyacaksın ve mümkün olabildiğince allerjenlerden kaçacaksın.
Bu ayın başında artık canıma tak etti ve TÜM İLAÇLARI tamamen bıraktım. Çünkü en son verdikleri ilaçlar beni mahvetti, resmen hayattan soğudum bambaşka bir insan oldum. İlacı alıyorum 3 sayfa yan etkisi var. İlacı aldıktan sonra hemen uyutuyor ve böyle bir uyku yok yani ev yansa kalkamam öyle bir uyku. Moralim sıfır oldu, hayattan kopma noktasına geldim resmen depresyona girdim insanlarla kavga ettim durdum. İlacın prospektüsünde aynen şöyle yazıyor "Pazarlama sonrası verilerde XX kullanımı sırasında ajitasyon, saldırgan davranışlar veya düşmanlık hissetme, endişe, depresyon, rüya anormallikleri, halüsinasyonlar, uykusuzluk, huzursuzluk, hareketlilik, uyurgezerlik, intihar düşüncesi ve davranışı (intihar girişimi dahil) ve tremor gibi bozukluklar bildirilmiştir." İlaca gel... İşte burda koptum napıyorum ben kendime ya dedim. 3 senedir kendimi dahada hasta etmişim resmen. 3 sene her gece ilaç içtim.
Şimdi napıyorum, nasılım?
Şu an kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Sürekli kendimi telkin ediyorum ben bu iletten kurtulucam diye. Şu an hiçbir ilacın yapamadığı kadar iyiyim. Yine arada nöbetler oluyor tabi ama çok ender.
Kendine bir günlük tut. Ne zaman doktora gittiğini hangi tarihte ne ilacı ne testi filan aldığını hepsini yaz. Kötü olduğun günlerde neyi farklı yaptığını neyi yediğini filan düşün yaz. Tüm şikayetlerini yaz, gün gün. Öyle çok işe yarıyorki.
Benim asıl olarak toz akarına alerjim var yani en azından beni yıl boyu en çok zorlayan bu. Odamda tüm gereksiz eşyaları attım. Halı kalktı. Odadaki tek tekstil materyal yatağım ve perde. Yatağı anti alerjik yatak ve yastık kılıfıyla değiştirdim. Gittim neem ağcı özünden yapılmış miteların üremesini engelleyen bir sprey aldım ve tüm odaya sıktım. Alerjik olmak hiç ucuz değil ama inan gece uykularından önemli değil. Keşke tüm bunları en başta yapsaydım o zaman astıma çevirmeyecekti. Bu yaptıklarımın hepsi işe yaradı. Şu an mitelarla ilgili hiç bir şikayetim kalmadı bebek gibi uyuyorum.
Tabi mite alerjim bitti ya diğer alerjileri daha iyi çözebiliyorum nedenini anlayabiliyorum artık. Şu son ayda var olduğuna kesin emin olduğum alerjiler ceviz, fındık, antep fıstığı ve badem.
Hele ki badem... Badem yiyince astım krizine giriyorum resmen nefesim kesiliyor. Ne alaka diye düşünüyor insan ama işte. Bunu da şu son 25 günde sadece 2 günü zor geçirdim ve bu her iki günde de acı badem ezmesi yemiştim. İşte günlük bu noktada çok iyi işe yarıyor mutlaka dediğimi yap ve en azından kötü hissettiğin günlerde ne yaptığını ne yediğini yaz. Alerjenlerden uzak duracaksın başka çaresi yok bunun.
Birde git aktardan kış çayı ve çörek otu al. Her akşam bal ve limonla tatlandırıp kış çayı iç, göğsünü yumuşatır ve öksürüğü bir nebzede olsa keser. Çörek otunuda her sabah bir kaşık bal ile bir kaşık çörek otunu karıştırarak ye. Bunların ikiside çok iyi geliyor. Kendine çok iyi bakman çok sağlıklı beslenmen lazım. Hatta alabiliyorsan omega hapı al ve iç. Omega bağışıklık sistemi için olmazsa olmaz.
Çok uzun oldu ama inşallah birilerine yardımı dokunur. Sorusu olan herkesin bu konudaki sorusunu uzun uzun cevaplarım. Alerji konusunda kendinizin doktoru olacaksınız. Başka çaresi yok malesef. Hemen hemen tüm doktorlar bu hastalığa burun kıvırıyor anlamak mümkün değil. Şunu söyleyeyim yaşamayan bilmez insanın yaşam kalitesi resmen sıfıra iniyor. Hepinize kolay gelsin.

canım uzun uzun yazmışsın,yorulmuşsun bilgilendirmek adına teşekkür ederim.ben de senin gibi çok hapşırdığım ve öksürdüğüm zamanlara dikkat ettim ve buldum.
1-evimin arka odaları halıyla kaplı.o odalara gittiğimde,işim olduğunda,temizlik yaptığımda...
2-süpürge yaptığım
zamanlarda...
3-evimin olduğu yerde ağaç çok.malum yaz ayındayız ve pencere açık uyuyoruz.bu yüzden sabahları yine krizler(
4-güneş...
bunların hepsi hapşırık ve öksürük nöbetlerimi arttırıyo malesef
:2::2:
dediğin gibi son zamanlarda da yediğim şeyleri aklımda not alıyorum.o gün çok krizim tutarsa ne yediğimi düşünüyorum..
alerji testini yaptıracaktım ben de ama çok yerde okudum ve aynılarını sende söylemişsin,birçok şeye alerjimiz olabilir ve onların hepsinin bulunması da imkansız sanırım
doktorumun dediği doğru galiba,bu hastalığın kalıcı tedavisi yok
ilk gün hapımı ve spreyi kullandım,aylar sonra ilk kez rahat uyku uyudum,nefes alarak...ama dün unutmuşum ikisini de.bugün yine aynı oldum.offfff...
bundan sonra doktorumuz kendimiz olucaz dediğin gibi canım.
tavsiyelerini mutlaka uyguluycam.tekrar teşekkür ederim deneyimlerini paylaştığın için

Of o halılardan kurtulabiliyorsan hemen kurtul gerçekten. anladığım kadarıyla halı fleks kaplı yerler. Direkt toz akarı yuvası olmuştur oralar. Ya o kadar benziyoruz ki senle benimde burnumun içinde kemik eğriliği varmış, ayrıca ben de çok ağaçlı bir yerde oturuyorum
İlacını kullan tabi ama bir süre sonra yetmeyecektir o ilaç. İlaç etkisini yitirene kadar evi toz akarlarından temizlemeye bak en azından en çok vakit geçirdiğin odayı ayarla. Çarşafları filan hep 60 derecenin üzerinde ısıda yıka, yatak örtülerini filan mutlaka güneşlendir çünkü güneş akarların bir numaralı düşmanı. Ev mümkün olabildiğince güneş alsın.
Bunun tedavisi yok gerçekten ben 3 yıldır çekiyorum ama annem 30 yıldır çekiyor; annem her burnunu çektiğinde hapşurduğunda gidip boynuna sarılıyorum annem ben seni anlıyorum diye. Artık ben de kafayı yedim.
Son zamanlarda keşfettiğim bir şey var bu arada.. eğer sürekli geniz akıntın filan varsa bence denemelisin. İlaç olmadığı için ismini yazıyorum. Sinus Rinse diye bir solüsyon. Plastik bir şişesi ve içinde "pH dengeli katkı maddesi içermeyen sodyum klorür ve sodyum bikarbonat karışımı" minik paketler var her gün bir küçük paket açıp ılık suyla birlikte karıştırıyorsun sonra bütün sinüslerini genzini temizliyor. Ben her sabah yapıyorum çünkü genzimde hep birikmiş akıntı oluyor. Çok faydasını gördüm bir araştır istersen seninde faydasını göreceğini zannediyorum. Burun yıkama diye aratırsan internette çıkıyor.

çok doğru,halı fleks kaplı yerlero odalara gittiğimde daha beter oluyorum zaten.şuan imkanım olsa bu evden taşınıcam ama işte.....ev güneş alıyo hemde fazlasıyla,hergün de temizliyorum heryeri.temizlikçi gibi oldum valla
sen baya bilgi edinmişsin bu konuda,bende senden çok faydalanıyorum,sağolasın
geniz akıntım ilaçları kullanana kadar vardı ama 3 gündür yok allaha şükür.ama olursa dediğin solüsyon aklımda bulunsun canım.
sol tarafımda eğrilik varmış benim.burnum açılsa bile ordan daha az nefes alıyorum.bi yandan da ameliyattan korkuyorum.gerçi doktor korkulacak bişey değil dedi ama
:18:başka bi doktora daha gidicem.o da aynı şeyi söylerse olurum herhalde ameliyat.artık rahat nefes almak istiyorum ya...

Benimde sol yanimda egrilik varmis ama bana cogu zaman burnum acikmis gibi geliyor...yani alerjiden sikayet etmedigim zamanlarda. Yalniz cok acayip bas agrisi yapiyor bazen. Acaba ameliyat olsam etkisi olur mu diye ben de merak ediyorum ama cesaret edemiyorum acikcasi. Nefret ediyorum doktorlardan da hastanelerden de artik.

alerji = ben

neredeyse...

güneş alerjisi, gözümde alerji ve bu yaz beni uykudan hapşırmayla uyandırıp 1saat burun akıntısına sebep olan alerjik rinit...

levmont diye bir hap verd doktor, eczacı da iyi demişti bir de otrvine ama her doktor gibi bağımlılık yapmamalı. bir de bu deviasyondan da kaynaklanabiliyormuş. ben de var da..

Bahsettigim ilac oydu; L...t . Cok dikkat edin ben de felaket yan etkileri oldu.

Son düzenleme:

benim de sol tarafımda eğrilik.üstelik ben alerjim geçtiği zamanlarda da sol tarafımdan daha az nefes alıyorum,ama ameliyattan da korkuyorum:18::18:
ama bilmediğim bişey var canım.eğrilik baş ağrısı yapıyo mu?ben bunu bilmiyordum.son zamanlarda, arada çok başım ağrıyo ve uyuyana kadar geçmiyo.ben de alerjiden mi acaba diyordum......

eğrilik nefes almayı etkiler,tıkanıklığa sebep olur o da ağrı yapar.

Hem de ne biçim baş ağrısı yapıyor... Bazen baş ağrısından kusuyorum o kadar kötü ağrıyor hem de.

Bu gece 3 yıl sonra ilaçsız geçen ilk ayımı kutluyorum. Yenicem bu illeti çok kararlıyım.
Birde şu kaybettiğim kas kütlesini geri kazanabileydim. Kızlar ben 51kg'ım ama göbeğim bildiğiniz jelibon . Azcık hareket edeyim hemen her yanım ağrıyor yaşlı insanlar gibi. Dik durmakta zorlanıyorum, süreki ellerimi bellime koyma ihtiyacı hissediyorum Ama astım olduğum içinde spor yapmam çok zor. Benim şu kaybettiğim kas kütlesini geri kazanmam lazım. Gözünüzü seveyim alerji olanlar şu steroit iğnelerini vurulmayın sadece 3 hafta etkileri var asla tedavi etmiyor. Ben oldum ve bir sürü yan etkiyle hala ugrasiyorum siz sakın aynı hataya düşmeyin.
Yüzmeye gitmeyi düşünüyorum acaba yine astım tutar mı diye merak ediyorum. Göbek umrumda değil...yeterki hemen yorulmayacak beni daha dayanıklı yapacak kadar kası geri kazanabileyim.

baş ağrısı yaptığını bilmiyordum:44::44:ben de neden ağrıyo acaba deyip duruyordum sürekli....

Probiyotik urunlerin alerjiye iyi geldigini okudum bir makalede. Bunun uzerine bugun asla icmem dedigim bir bardak dolusu kefiri yuttum. Herhangi bir gelisme var mi mutlaka yazacagim. Su an sivrisinegin teki sagolsun gecenin bir yarisi vucudumu delik desik ettigi icin uyandim ve acayip oksurmeye basladim. Ne zaman gecer artik bilinmez.:18:

canım bu yan etkileri çok olan depresyon yapan sana verdikleri ilacın adı ne özelden de atabilirsin bileyim de verirlerse kullanmayayım
bir de sprey mi hap mı?

çok güzel bilgiler yazmışsınız sağolun bende alerji iken devamında alerjik astım oldum çok zor 3 hapşırıktan sonra öksürük sonra tıkanmaya başlıyorum içimden garip sesler geliyo ıslık öter gibi sık sık böyle nöbetler geçiriyorum. çok sıkışınca acile gidiyorum hava bağlıyolar.allah kimseye vermesin.bu hastalığı mücadele etmek çok zor. sizinde dediğiniz gibi pek tedavisi yok ne kullanırsan kullan.genede tıkanıyosun kendin neye karşı alerjın olduğunu zamanla anlıyosun onlardan uzak durmaya çalışmak lazım nasıl dersen bilmiyorum bu çok zor çünkü benim her türlü ağır kokular, tozlar polenler herşeye alerjim var.yemek yaparken soğan kokusu tıkıyo biber kokusu, olmadık kokuları alıyorum mecbur evin yemeğini yapıcan nasıl dikkat edilirki bu durumda.parfüm kokusu.gençler hep sıkıyo kapı dışarı çıksan her yerde kokuyo yani işimiz zor.sıgara kokusu her yerde, eşimde çok içiyo bu arada. nefes almak çok zorlaşıyo.he bugun iyiyim bişeyim yok derken yarım saat içinde hatanelik olucak kadar ağırlaşabiliyosun.allah yardım etsin bu durumda olanlara.

seni çok iyi anlıyorum.1998 yılından beri bende de allerjik rinit var..bi sürü antistaminik ve damla denedim pek fayda etmedi..3-4 yıl çok rahttım baya bir azalmıştı yok gibiydi..sanırım iklimle de alakası var..sonra tekrar azdı..bir prof. bana zyrtec verdi..inanılmaz rahatlattı resmen ilacı içince 30 dak içnde bıçak gibi kesiyo..yaklaşık 24 saat etkili bir hap..Allah razı olsun o dr dan..çok memnunum..bu ilacı araştırıp dr ile görüşüp uygunsa kullanın derim..bu arada yaşadığınız yer deniz kıyısı ise o kötü..bana deniz kıyısı çok dokunuyo..özellikle karadeniz kıyıları..ben ankarada yaşıyorum..karasal iklim daha rahat..

arkadaşlar bende de alerjik rinit ve alerjik astım var ciğerim için fısfıs ve desmont die bi ilaç kullandım 20 gün sonra kilo almaya başlayınca kullanmamaya başladım ilaçları ama şu sıralar inanılmaz baş ağrısı ve kulak göz kaşıntısı çekiorum kilo alıorum diye de inatla ilaçlarımı içmiyorum. Desmont ilacında kortizon varmı biliomusunuz ve alerji baş ağrısı yapar mı ? Birde benim evde kedim ve papağanlarım var ama vazgeçemiorum onlardan napıcam bilmiorum :S

canım benimde alerjik rinitim vede bahar alerjim var yaklaşık 4 yıldır çekiyorum benimde kedim vardı alerji zamanlarında mümkün oldugunca uzak durmanı tavsiye ederim oda etkiliyor çünkü ben alerjim için aerıus kullanıyorum seninki gibi göz kulak hatta damak kaşıntısı çekiyodum alerjik ilaçlardan bu fayda etti tabi doktor tavsiyesi üzerine kullanmaya başladım bir doktora sorup deneyebilirsin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…