Aldırsam günah olurmu

mikelanjo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
178
1
96
Ankara
Arkadaşlar hamileyimm ama aldırmak zorundayım çok üzgünüm çok dikkatli korunmamaıza ramen gebeyim çok şaşkınım bu dördüncü gebeliğim 11 yaşında bir oğlum var oğlum yedi yaşındayken isteyerek gebe kaldım dokuz aylıkken karnımda öldü ailecek yıkıldık üzüntüsü hala içimde ondan sonra birkaç ay dinlendikten sonra tekrar hamile kalmayı çok istedim her gün aladım sekiz ay olmadı ve soan kürü içtiğim ay hamile kaldım çok yorucu bi hamilelikten sonra bebeğim kollarımda oda diğer bebeğim gibi geri kalıyordu hastanelerde yattım pramatüre olarak aldılar sezeryanla çok zorlu yedi ay geçirdik ailecek hep hastanelerdeydik yedi aylık bebeğim emiyor ve ben hamile kalmışım dün öğrendim ne yapacağımı bilmiyorum eşim aldır diyor bu gün gidip kürtaj günü aldık çok üzgünüm ayrıca benim gebelikte bulantı ve tiksinmelerim çok oluyor dört ay yatıyorum bebeğime bakamazsam bide gelişim geriliği oluyo siz olsanız naparsınız aldırmalımıyım günah olurmu

Günahtır tabiki.

Allah affetsin.

gebeliğinizde bir sorun filan mı var, doktorlar alalım mı dediler. Hayır.

tercih sizin.

Allah en doğru seçim için yardımcın olsun canım...Ama bence bu sana bir lütuf. Benim arkadaşım da emzirirken hamile kaldı o da ilk önce aldırmak istedi hatta o da gün almıştı ama sonra düşündü ve vazgeçti... Şimdi iki bebeği de ikiz gibi büyüyor... Mama desteği ile büyüttü bebeğini... Bence bu konuda doktordan yardım alıp bebeğine yaşam için bir şans vermelisin diye düşünüyorum... Tıp ve beslenme sektörü çok ileri seviyede... Ek takviyeler ile bebeğini beslemeye devam edebilirsin.

allah yardimcin olacaktir mutlaka, imtihan ediliyorsun ve aldiririsan kaybetmis olacaksin imtihani.
ustelik hic bir sorun da yokken... caninin bi parcasi o da.. insanlar senelerce bir tane bebek sahibi olabilmek icin ugrasiyorlar sen sukretmelisin aldirmak da ne demek. :olmaz:
tabii ki tercih senin

bence aldırma...
geri dönüşü yok bunun , sonra çok pişman olursun...
başına gelen her kötü olayda bunun sebep olduğunu düşünürsün...
ne günahı var o yavrucağın, yazıktır , günahtır...çocuk sahibi olmak için her seyini feda eden insanlar var . yat kalk dua et bebeğin olduğu için...şimdiki bebekten önce olmuyor diye cok ağladım diyorsun , o günlerini unutma ... eşini de ikna etmeye calış..her seyde vardır bır hayır..

cnm bence aldırma çok günah resmen birini öldürüyosun o sana tutunmuş sen onu bırakma bence

eğer sağlık açısından tehlikeli diilse aldırma
diğer bebeğinin gelişimini düşünme babam hep der "biz sizin gibi mi büyüdük ama bak aslan gibi adam olduk"
hem iki kardeş yakın aralıklarla dünyaya gelicekler arkadaş gibi olcaklar ne güzel
ayrıca ilk hamileliğin zor geçti o zaman ikincisi de öyle geçicek diye bi kaide yokki

arkadaşlara katılıyorum, o da sizin yavrunuz ve diğer evlatlarınız kadar kıymetli. ''zaten çocuğum var ona yada diğerlerine yeterince ilgi gösteremem'' diyerek çocuğunuzdan vazgeçmeyin. bunun pişmanlığını asla unutamayabilirsiniz.

çok dikkat edilerek korunularak nasıl gebe kalınıyo o sperm nasıl gittiki içeri karar sizin ama bence aldırmayın allah kolaylıgını verir bende kızımı çok zor süreç geçirerek dogurdum 9aylık ama şuan kalsam düzgün korunamayıp aldırmam dogururum güünahı büyük kaldıramaz vicdanım bunu

aldirmanin gunahi elbette cok buyuk bi cana kiyiyorsun
bak ne zorluklara gogus germissiniz her hamilelik bir olacak degil ya
umarim dogru karari verirsin

bence aldırma sakın çok günah ya yazık diğil mi o masum şeye ha sokakta birini öldürmüşsün ha bebek aldırmışsın aynı şey hem yap bakalım o kadar mükemmel bişi yaratabilir misin tabiki hayır Allah sana lutfetmiş cnm bence yapma çok günah hayatın boyunca onun vicdan azabıyla yaşarsın valla:olmaz:

cevaplayan arkadaşlara teşekkür ediyorum ama tam anlaşılmadım galiba son iki gebeliğimde ikisindede gelişim geriliği oldu birisi dokuz aylıkken karnımda öldü diğerindede aynı durum görülünce yirmi gün hastanede yattım kalp atışları çökmeye başlayınca 1kilo sekizyüz gramken 35 haftada sezaryanla aldılar prematüre oldu kızım ve çok uraştım onunla halada zayıf şimdiki gebeliğimdede büyük ihtimal gelişim geriliği olacaktır ya karnımda ölme riski var yada pramatüre olarak büyük çabalarla kurtulma riski ikiside çok zor bende bebeğimde bu risk olmucanı bilsem hiç düşünmez doğururum ayrıca yine gelişim geriliği olurda hastanede yatarsam yedi aylık kızıma kim bakacak of çok üzülüyorum ya gerilik olmazsa

çok dikkat edilerek korunularak nasıl gebe kalınıyo o sperm nasıl gittiki içeri karar sizin ama bence aldırmayın allah kolaylıgını verir bende kızımı çok zor süreç geçirerek dogurdum 9aylık ama şuan kalsam düzgün korunamayıp aldırmam dogururum güünahı büyük kaldıramaz vicdanım bunu

çok haklısın canım bende korunarak gebe kaldım diyenlere hayret ediyordum nasıl oluyor ya diyordum dikkat etselerdi diyodum sekiz ayda zor hamile kalan ve ayaklarını tavana dikerek hamile kalan ben bi gdım siperm kaçmasıyla nasıl hamile kalmışım hayret büyük konuşmuşum demekki

Allah dağına göre kar verir..ben aldırma derim....Allah eğer bu bebeği karnında tutmasını sağlamışsa sana da ona bakacak büyütecek sabrı ve imkanını verir diye düşünüyorum....ben kızım 1.5 yaşında iken korunmayı bıraktım şimdi kız 2 yaşında ve hala gebe değilim...

ben olsam aldırırdım..ama sen kendi durumunu daha iyi biliyorsun ileride yasayacaklarını az cok tahmin edebiliyorsan ona gore davran derim..tabiki gusel birsey degil bir canlının hayatına son vermek..ama dogduktan sonra hersey dahada zorlasabilirde belki allah yardımcın olsun

Allah dağına göre kar verir..ben aldırma derim....Allah eğer bu bebeği karnında tutmasını sağlamışsa sana da ona bakacak büyütecek sabrı ve imkanını verir diye düşünüyorum....ben kızım 1.5 yaşında iken korunmayı bıraktım şimdi kız 2 yaşında ve hala gebe değilim...

doğru diyosunda işte bende gebe kalınca bebek bi süre sonra beslenemiyor yani riske giriyor onu bu riske atmalımıyım ozaman büyümüş ve canlanmış oluyor eşim diyorki o şimdi cansız kan pıhtısı onu riske atmayalım diyor
ayrıca Allah tüm bebek isteyen herkese tez zamanda dilerim sağliklı bişekilde bebeklerine kavuştursun umudunu yitirme zamanı geldiğinde oluyor canım hiç sitres yapma

sorulur mu tabi ki de günah..
ben tamamen karşıyım kürtaja
annenin ve bebeğin sağlığını
tehlikeye atacak bi durum olmadıktan sonra..
üstelik tercihen kürtaj yapılması yasak artık..
doktor herhangi bi risk görürse yapabilir bu işlemi
ama buna rağmen bunu yapan
bi çok cani ve kasap var.
kürtaj bi korunma yöntemi değildir.
yapacak olduğunuz haksızlık..

sorulur mu tabi ki de günah..
ben tamamen karşıyım kürtaja
annenin ve bebeğin sağlığını
tehlikeye atacak bi durum olmadıktan sonra..
üstelik tercihen kürtaj yapılması yasak artık..
doktor herhangi bi risk görürse yapabilir bu işlemi
ama buna rağmen bunu yapan
bi çok cani ve kasap var.
kürtaj bi korunma yöntemi değildir.
yapacak olduğunuz haksızlık..

canım bebekte risk olabilir ama bilinmez tabi her şey Allahtan inanın bende hiç kürtaj düşünmeyen bir insandım ama öyle şeyler gelişiyorki başka çareniz kalmıyormuş
çok canım sıkılıyor kürtaj gününe daha bir hafta var bu sitrese nasıl dayancam bilmiyorum

Back
X