Aldıklarınızı dezenfekte ediyor musunuz?

Baştan beri paketli urunleri kolonyayla siliyoruz biz yikamiyoruz onunla ugraşamam. Meyve, sebze gibi urunleri de kullanirken yikiyoruz.

Paketli olanları kolonya ile siliyoruz , sebze ve meyveyi de sıcak suyla iyice yıkıyoruz . Dışarıda da hep elimdedir fısfıslı kolonya şişem .

Paketli gıdaları dolaba yerleştirmeden önce hala temizliyorum malesef. Çok yoruldum yapmaktan ama içim rahat etmiyor 🥺
Pandemiden önce sadece yoğurtdun dışını ve sütleri silerdim paketleri kirli tozlu oluyor diye. Şimdi herşeyi temizliyorum. Korona bulaşmaz bence, ama alışkanlık oldu
Bizde aynıyız herseyi yıkıyoruz 😔

Covid olduktan sonra bıraktım 😀 öncesinde yapıyordum ama ben deli gibi titizlenmeme rağmen covid oldum, arkadaşlarım umursamadan ordan oraya gezdiler, maske mesafe kuralını ihlal ettiler hiç bir şey olmadı 😄 bana da eşim şehir dışından getirdi sağolsun 😃

Ben de hala her şeyi yıkıyorum ,poşetleri zaten direkt atıyorum ,abur cubur aldığımda da yiyeceğimiz zaman tabağa koyup paketini atıp elimi yıkıyorum ,balkonda beklerler her zmaan ,kargo olunca da açıp ellerimi güzelce yıkıyorum ,sebzeleri de sirkeli suda bekletip öyle koyuyorum tabi çabuk bozuluyor bende artık sebzeleri poşeti değiştirip dolaba koymayı düşünüyorum ..çift maske ve eldiven geziyorum ama eldivenimi elimde uzun tutmam sadece market içinde kullanıp çıkınca hemen atarım ,dışarda eldivensiz dokunmam bi yere .. baya yorucu ,bunun yüzünden bi yere çıkmak gelmiyor içimden ama napalım öyle de rahat edemiyorum inşallah biter tez zamanda tek isteğim bu

sürecin başında bi gaza geldim bir iki sabunlu suyla sildim her şeyi..
sonra baktım buna ne can ne su dayanmayacak..
sonra salak gibi un paketini ıslak bezle sildiğim için un da nemlenip kurtlandı.. bi de onunla uğraştım.
şimdi marketten gelen et ve süt türevlerini zaten her zaman yaptığım gibi kaplarına alıp dolaba koyuyorum.
diğerlerini de direkt balkona koyup 1-2 saat sonra içeri alıp yerlerine yerleştiriyorum.

hic dezenfekte etmedim ben,
o sekilde yasamanin saglikli olduguna inanmiyorum cunku,

korona olmamak demek saglikli olmak demek degildir,

insanlar sosyallesmeden, kimyasal/alkol koklayarak tum gun nasil saglikli oldugunu dusunuyorlar ona hayret ediyorum.

Asilarimi oldum ve toplu alanlarda mesafeme dikkat ediyorum,
korona onlemlerim bu kadar.

Önceden de yapmıyordum şimdi de yapmıyorum..
Yani peynir, yoğurt, içecek vs gibi şeylerin dışını hep yikardim zaten buzdolabına koymadan önce.
Coronadan sonra maske takmak dışında hiçbir rutinimi bozmadım.

Ben biraz pratik bir yol uyguluyorum. Mutfak masasına bütün paketli gıdaları diziyorum. 2 litre suya yarım kapak çamaşır suyu karıştırıyorum. Fıs fıs şişeyle üzerlerine sıkıp kuruyana kadar bekletiyorum. Sonrasında temiz ıslak bezle silip kaldırıyorum.

Gerek olmadığını bildiğim halde damacanaya, kutulu ürünlere falan lysol sıkıyorum hala. Meyve sebze direkt dolaba.

Paketli gıdaları su ve deterjanla yıkıyorum. Meyve sebzeyi bazen sirkeli suda bekletiyorum bazen bekletmiyorum. Kargoları açıp 2 hafta kadar bekletiyorum. Dışardan gelen poşetlere dokununca ellerimi yıkıyorum. Meyve sebzeyi her seferinde sirkeli suya koymama sebebim de dışardan yemek yemeyle benzer bulmam ve aşırı titiz temiz olmanın vücut bağışıklığını kötü etkileyebileceğini düşünmem.

Dezenfektanla siliyorum.
5 litrelik dezenfektan aldım, büyük fıs fıs şeklinde şişelere koydum, dışarıdan gelen herşeyi siliyorum onunla. Kargoları balkonda 5-6 saat bekletiyorum sonra yine balkonda silip içeri öyle alıyorum.

Paketli ürünleri eşimle ben aşı olana kadar (yaklaşık 1,5 ay) hep sildik kolonya ile
meyve sebze vs ne alırsak kapalı balkonda 6 8 saat beklettik sonra dolaba yerleştirdik
aşı olduktan sonra bıraktık bir çok şeyi yavaş yavaş
sadece hala işten biyerden gelince telefonlarımızı siliyoruz kolonya ile

Evet ya paketlerinden çıkarıyorum ya yıkıyorum. Sebze-meyveleri yıkamadan koyuyorum, yalnız yaşadığımdan bozuluyor öyle yıkayıp buzdolabına atınca, kullanacağım zaman yıkıyorum. Kargoları içeri almadan açıp yıkanacak bir şey ise yıkıyorum kitap vs için portmanto üstünde 1 hafta bekliyor sonra da kapağını kolanyalayıp öyle okuyorum. Başlarda zor geliyordu ama artık alışkanlık oldu bitse de bırakamam sanki bunları yapmayı.

Sağlık problemimden dolayı soruyorum, eskisi gibi market alısverişleriniz dezenfekte ediyor musunuz? Meyveden felan korona bulaşma ihtimali var mı?

İlk zamanlardaki gibi yapmıyorum ama pazardan marketten aldıklarımi balkonda havalandirip öyle yerleştiriyorum.Kapali pakettekileri yıkamıyorum .

Back
X