Bebek Beslenmesi aldık başımızı gidiyoruz..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
Kızlar 2 aylik oğlumun kilosu tam 6.800 kg ve boyu 61 cm olmuş.. Anne sütü ve mama veriyordum saglik ocagindaki ebe sütün yetiyordur dedi..

Mamayı kesiyorum bugünden itibaren bakalım doyacakmıyız :( yada en kötü ihtimal 30 cc vericem kandirmak icin :(

önceden kaç veriyordun ?? bence kilosu gayet iyi bebeğinin dikkatli ol fazla verme midesi çok genişlemesin benimde sütüm fazla yok ama bebeği 4. ayına giriyor günde 2 sefer 60 cc veriyorum ben fazla mama taraftarı değilim .. çünkü bebeklerin kolayına gidiyor verdikçede istiyor hatta memeyi unutanlar bile var dikkatli ol yani arkadaşım:))

Canim günde 3-4 kere 100-120 cc aliyor benim sipa bugün sulandirarak kandirmaya basladim 75 cc 2 ölçek mama koydum..

Ya ne biliyim ben doktorlar ne kadar vericem felan söylemediki ende kutunun üzerindeki talimatlara göre verdim hep tek fark orda 6 öğun diyorsa ben 4 verdim.. Mesela sma da benim ufaklik için 120 cc 5 ölçek mama diyor ama oyle vermedim hic 120 verdiysem 4 ölçu koydum

canım bende aynı şekilde anne sütü + mama veriyorum 3 aylık 66 cm 7900 gr yani 6 aylık bebek kadar ama zaten iri doğdu bebeğim. banada sütün yeter dedi doktor ama ben asla yetmeyecegine inanıyorum çünkü zaten az olduğunu görüyorum sütümün.6 aya kadar günlük 750 ml süte ihtiyaçları var bebeklerin o kadar anne sütün varsa fazlasını tabiki verme ama benim gibi günlük 60 ml bile zor çıkıyosa bebeğini aç bırakma bence . bu arada bazı mamalarda şekerli olup fazla şişiriyomuş bebeği sen ne mama kullanıyosun ?

Canim benimde anne sütü yetmiyor makinayla sagdığım zaman günluk 300 ml anca çıkıyor..

Mama olaral Sma kullaniyorum, 15 günlüktü başladık ayni mamaya devam ediyoruz.. 3650 gr doğdu oğlum kilosu evet biraz fazla ama bakiyorum gayet hareketli bir bebek ayrica emeklemeye felan baslayinca nasil olsa vereek kiloları :) aç bırakacak halimiz yok ya sağlıkli olsunlarda varsin iri bir bebek olsunlar..

İlk aylar bebeğine ne kadar verirsen ona alışır ve midesi ona göre şekil alır eğer sadece anne sütüyle beslesen kilosu çok ta olsa sorun değil ama mama da veriyormuşsun bence kilosu fazla eğer sen verirsen bebeğin alır tabi mama şekerli bişe sonuçta arkadaşım nacizane fikrim sağlık ocağındaki ebenin söylediklerine kulak ver derim sağlıkla büyüt bebeğini..

Back