Aldatiliyormuyum? Yasadiklarim agir yardim edin lutfen

Dogru soyluyosunuz, cocuk stres katiyodur muhtemelen insana ve iliskiye. Esimin stres yonetimi cok dusuk bagirarak kirici konusarak bunu atiyo ustunden. Benim de cok iyi sayilmaz serinkanli olamiyorum , belki evde bebek var onu germeyelim diye sesimizi kontrol ederiz (?) emin degilim ona da.
ama napayim ben 5 senedir evliyim bu adamla. Gelecegin ne olacagini bilmiyorum. Anne olmak istiyorum.
Bunlari diye diye 31 yasini gectim 32 olucam.
Artik olan oldu diyerek cocugu yapalim bakarim diyorum. Yanlis mi? Nasilsa olan olmadimi artik.

stres yönetimi olmayan birini ben çocuğumun babası yapmam.
Gün gelecek o çocuk büyüyecek hatalar yapacak, ona bağırıp çağırmayacak mı sanıuorsunuz? Çocuğun da aynısı olacak. Eşim bana nasılsa çocuğa da aynı. Kötü kocadan iyi baba olmasını beklemeyin.
Siz bir duyguyu tadacaksınız diye sürekli aşağılanma, hakaret işitecek bir çocuk. Bakalım o çocuk böyle kavga dövüş olan bir aileye, böyle bir babaya sahip olmak steyecek mi?
Çok bencilsiniz. Anneliğe en çok bencillik yakışmıyor.
Siz ayrılmaya, yeni bir hayata cesaret edemiyorsanız bir insanın da kötü bir babaya mutsuz bir aileye gelmesine sebep olamazsınızz

stres yönetimi olmayan birini ben çocuğumun babası yapmam.
Gün gelecek o çocuk büyüyecek hatalar yapacak, ona bağırıp çağırmayacak mı sanıuorsunuz? Çocuğun da aynısı olacak. Eşim bana nasılsa çocuğa da aynı. Kötü kocadan iyi baba olmasını beklemeyin.
Siz bir duyguyu tadacaksınız diye sürekli aşağılanma, hakaret işitecek bir çocuk. Bakalım o çocuk böyle kavga dövüş olan bir aileye, böyle bir babaya sahip olmak steyecek mi?
Çok bencilsiniz. Anneliğe en çok bencillik yakışmıyor.
Siz ayrılmaya, yeni bir hayata cesaret edemiyorsanız bir insanın da kötü bir babaya mutsuz bir aileye gelmesine sebep olamazsınızz

ben kendime guveniyorum ama kendimden eminim. bencillik olarak dusunmuyorum, hani dogsun da bakariz ya seklinde rahat dusunmuyorum, gayet net ne yapip yapmayacagimi biliyorum. Esim cocuklari seven cocuk cok isteyen biri, ama muhtemelen ona da yapicak. Bu kismi kafami bulandiriyo zaten.
aslinda boyle olucak olmasi kendim icin de dusunduruyo cunku o cocugun stresi derdide bana kalacak.
ama bi yandan da boyle napabilirim diyorum. Yani olan oldu artik ben kendime guveniyorum cocuga da bakarim diyorum. Iki aradayim. belkide cahillik, cocuk tek basina goguslenecek bir sey olmamali.

ben kendime guveniyorum ama kendimden eminim. bencillik olarak dusunmuyorum, hani dogsun da bakariz ya seklinde rahat dusunmuyorum, gayet net ne yapip yapmayacagimi biliyorum. Esim cocuklari seven cocuk cok isteyen biri, ama muhtemelen ona da yapicak. Bu kismi kafami bulandiriyo zaten.
aslinda boyle olucak olmasi kendim icin de dusunduruyo cunku o cocugun stresi derdide bana kalacak.
ama bi yandan da boyle napabilirim diyorum. Yani olan oldu artik ben kendime guveniyorum cocuga da bakarim diyorum. Iki aradayim. belkide cahillik, cocuk tek basina goguslenecek bir sey olmamali.

Ne münasabet ya. Olan oldu bir çocuğu da bu mutsuzluğa mahkum edelim!!!
Benim bir arkadaşım, yedi senenin sonunda evlenşp beş sene evli kaldığı kütğk kocasından 34ünde boşandı, 35inde aşık oldu 38inde bebeğini aldı kucağına.
Hayat cesurlara güzeldir.
O arkadaşım on sene sonra mutlu eden kocaısyla güle oynaya çocuk büyütürken siz bu sefer de bebeğim var boşalamıyorum diyeceksiniz. Çocupunuz kendisi yüzünden babasından boşanamayan, gergin mutsuz bir anneyle, sinirli bağıran küfürbaz babasıyla büyüyecek. Bu ilişkilerin içinde ağır yaralar alacak. Ve büyüdüğünde ya babası gibi olacal ta sizi gibi. Yada insanlara ilişkilere sıcak bakamayan içinde hep mutsuz olan kendini değersiz gören biri olacak.
Olan oldu diye bir canlıyı böyle bir ortama getirmeye hakkınız yok.
Siz düşünün bir sürekli küfreden asabi, bağıran çağıran bir babayla yaşamak ister miydiniz? Bu aile ortamında doğmak büyümek ister miydiniz? Cevabınız hayırsa o çocuğu yapmanız sizi kötü bir insan yapar, bencil bir insan yapar.

Çocuklar ayrıca sadece anneye değil babaya da ihtiyaç duyuyor.
Benim oğlum mesele babasını taklit ediyor. Onun gibi işe gidiyor, onun cümlelerini kuruyor. Sadece bir kere saçma bir gerginlik yaşandı yanında eşimle, onda da ben sadece küstüm sana dedim, aramızfa gergin ama kısık sesle tartıştık, küfür yok bir şey yok. Sadece küstüm dedim diye o gece o çocuk bin kere kalktı anne dedi seslendi. Bizim ilişkileirmiz çocukları rahmin edemeyeceğin kadar çok etkiliyor.
Sizin gibi bencil insanların bitiremediği kötü ilişkiler yüzünden mutsuz çocuklar yetişiyor ve ileride ne yazıl ki bunu toplum da yaşıyor

Ne münasabet ya. Olan oldu bir çocuğu da bu mutsuzluğa mahkum edelim!!!
Benim bir arkadaşım, yedi senenin sonunda evlenşp beş sene evli kaldığı kütğk kocasından 34ünde boşandı, 35inde aşık oldu 38inde bebeğini aldı kucağına.
Hayat cesurlara güzeldir.
O arkadaşım on sene sonra mutlu eden kocaısyla güle oynaya çocuk büyütürken siz bu sefer de bebeğim var boşalamıyorum diyeceksiniz. Çocupunuz kendisi yüzünden babasından boşanamayan, gergin mutsuz bir anneyle, sinirli bağıran küfürbaz babasıyla büyüyecek. Bu ilişkilerin içinde ağır yaralar alacak. Ve büyüdüğünde ya babası gibi olacal ta sizi gibi. Yada insanlara ilişkilere sıcak bakamayan içinde hep mutsuz olan kendini değersiz gören biri olacak.
Olan oldu diye bir canlıyı böyle bir ortama getirmeye hakkınız yok.
Siz düşünün bir sürekli küfreden asabi, bağıran çağıran bir babayla yaşamak ister miydiniz? Bu aile ortamında doğmak büyümek ister miydiniz? Cevabınız hayırsa o çocuğu yapmanız sizi kötü bir insan yapar, bencil bir insan yapar.

Surekli kufur edip bagirmadigi icin cok vahim gelmiyor durum hani her gun boyle bir ortamda degiliz ayda 1-2 kez olan bisey. Ama baska meseleler de var zaten ozgurlugumu kisitliyor vs.
az yasaniyo olsa bile cocugu da etkileyecek , dogru.
cocuk olduktan sonra ben bosanamam derim yada bisey olsa bosansakta bi daha evlenmem muhtemelen.
ben de biraktim artik ipleri. Hayirlisi ne ise o olsun diye bakiyorum yoluma . Belkide cesaret etmeden olmayacak o hayirlisi ama bakalim.

Nasıl bencil bir düşünce.

Muhtemelen ona da yapacak kötü davranacak diye düşünüp bu adamdan çocuk dünyaya getirmek. Çocuk yokken eşinizden ayrilamayan siz çocuk olunca,psikolijisi darma dumanda olsa o kıymetli esinizi bırakıp gidemeyeceksiniz. Döngü falan deyip kandıracaksınız kendinizi olan da masum bir yavruya olacak.

Çocuklar ayrıca sadece anneye değil babaya da ihtiyaç duyuyor.
Benim oğlum mesele babasını taklit ediyor. Onun gibi işe gidiyor, onun cümlelerini kuruyor. Sadece bir kere saçma bir gerginlik yaşandı yanında eşimle, onda da ben sadece küstüm sana dedim, aramızfa gergin ama kısık sesle tartıştık, küfür yok bir şey yok. Sadece küstüm dedim diye o gece o çocuk bin kere kalktı anne dedi seslendi. Bizim ilişkileirmiz çocukları rahmin edemeyeceğin kadar çok etkiliyor.
Sizin gibi bencil insanların bitiremediği kötü ilişkiler yüzünden mutsuz çocuklar yetişiyor ve ileride ne yazıl ki bunu toplum da yaşıyor

herkes kendi kaderini yasiyor. zor iliskiler yasayan insanlari bencillikle suclayamazsiniz. Toplumsal bir mesaj vereyim derken baska bir seyi es gecmis oluyorsunuz burada.

Nasıl bencil bir düşünce.

Muhtemelen ona da yapacak kötü davranacak diye düşünüp bu adamdan çocuk dünyaya getirmek. Çocuk yokken eşinizden ayrilamayan siz çocuk olunca,psikolijisi darma dumanda olsa o kıymetli esinizi bırakıp gidemeyeceksiniz. Döngü falan deyip kandıracaksınız kendinizi olan da masum bir yavruya olacak.

yapmayacak diyemem , ihtimal var cunku bana yapiyor. He belki cocuguna farkli olur o cocuk oldugu icin, ona olan sevgisi farkli olabilir, bunu da dusunuyorum. Emin degilim hangisi olur. Cocuklara duskun baya seviyor, cokta istiyor.
beni suclayici konusmaniz neden bu kadar ?

herkes kendi kaderini yasiyor. zor iliskiler yasayan insanlari bencillikle suclayamazsiniz. Toplumsal bir mesaj vereyim derken baska bir seyi es gecmis oluyorsunuz burada.

Kaderini yazabilirsiniz.
Beş koca sene aşağılanma küfür hakareti çekmenin neresi kader?
Lütfen kendi cesaretsizliğinizi kader diye kendinizden bağımsız hale getirmeyin. Bu adamı beş sene boyunca çeken sizsiniz. Şimdi yaşı bahane ediyorsunuz da beş sene önce 20lerdeylen de çom aşığım diye bahane ettiniz. Şimdi de çocuk bahanesi olacak.
Kendinize cesaretsiz olduğunuzu itiraf edemediğiniz için sürekli gerekçe güncelliyorsunuz. Ama hayır tüm bunların sebebi kocanız kadar sizsiniz de. Çekip oturmak yerine beç koca senede ayrılabilirfiniz.

yapmayacak diyemem , ihtimal var cunku bana yapiyor. He belki cocuguna farkli olur o cocuk oldugu icin, ona olan sevgisi farkli olabilir, bunu da dusunuyorum. Emin degilim hangisi olur. Cocuklara duskun baya seviyor, cokta istiyor.

Sizin kocanız annesine de böyle size de, muhtemelen altında çalışanlara da, çocuğu sevmekle sorumluluğunu almak arasında uçurum var.
Yorgun işten gelecek çocuk baba baba oyun oynayalım diyecek sizinki de küfrü basacak yada git başımdan diyecek, gece çocuk bin kere kalkaxak uykusuz kaldım diye iyice ağzınıza edecek, hastalanacak işini bahane edip gelmeyecek yapayalnız acillere gideceksiniz.. bir süre sonra çocuk sorumluluğu ağır gelecek evden de uzaklaşacak, daha çok mesaiye kalacak.
Genelde sizin profilde kocalar da bu şekilde işler.

Anne babasına, karısına kötü davranan adam çocuğuna mi iyi olacak? Gerçekten ihtimal veriyor musunuz buna? Kendinizi boşa kandırıyorsunuz. Çocuğu da kötü davranacak onun yanında size de aynı şekilde bağırıp çağırıp küfür edecek. Sizde susup kalan zavallı anne rolünde olacaksınız.

Neden acaba? Eski konularınızı acinda nasıl bir adamla evli olduğunuzu hatırlayın isterseniz. Adam agza alınmayacak küfürler ediyor size, yanlız olmanız, insanların içinde olmanız da zerre önemli olmuyor. Siz bu adamdan ayrılmayıp birde onu baba yapma düşüncesine giriyorsunuz. Pes yani.

Sizin kocanız annesine de böyle size de, muhtemelen altında çalışanlara da, çocuğu sevmekle sorumluluğunu almak arasında uçurum var.
Yorgun işten gelecek çocuk baba baba oyun oynayalım diyecek sizinki de küfrü basacak yada git başımdan diyecek, gece çocuk bin kere kalkaxak uykusuz kaldım diye iyice ağzınıza edecek, hastalanacak işini bahane edip gelmeyecek yapayalnız acillere gideceksiniz.. bir süre sonra çocuk sorumluluğu ağır gelecek evden de uzaklaşacak, daha çok mesaiye kalacak.
Genelde sizin profilde kocalar da bu şekilde işler.

ailesine boyle fevri evet kufur etmez ama saygisiz konusmalari var gerilince. Annesine de saygisiz babasina da yapiyo bazen.
calisanlarina gayet iyi bildigim kadariyla.
sadece en yakinina- ailesine boyle kendini cok kontrol etmeden konusuyor.
beni hersey icin suclar muhtemelen, sorumluluk almaz. Doktora vs yalniz gidecegimizi sanmiyorum ama bilmiyorumda belkide siz haklisiniz.
Yumusak sakin bir baba olmayacagini dusunuyorum. Daha cok pimpirikli ve bir sey oldugunda agresif bir baba olacaktir. Mesela elimi kestigimde bile bana kizar o anki korkusunu yonetemez. Yada kendi elini kestiginde de bana kizar. Vs yani bu cocuk icinde boyle olacak muhtemelen..
ben herseyi tek basima yapabilirmiyim bilmiyorum

Anne babasına, karısına kötü davranan adam çocuğuna mi iyi olacak? Gerçekten ihtimal veriyor musunuz buna? Kendinizi boşa kandırıyorsunuz. Çocuğu da kötü davranacak onun yanında size de aynı şekilde bağırıp çağırıp küfür edecek. Sizde susup kalan zavallı anne rolünde olacaksınız.

Neden acaba? Eski konularınızı acinda nasıl bir adamla evli olduğunuzu hatırlayın isterseniz. Adam agza alınmayacak küfürler ediyor size, yanlız olmanız, insanların içinde olmanız da zerre önemli olmuyor. Siz bu adamdan ayrılmayıp birde onu baba yapma düşüncesine giriyorsunuz. Pes yani.

yillar icinde azaldi bu durum, yani sıklığı azaldi, yasandigi zaman yine ayni tarz can sıkan sozler. ayrilmadigim icinde yasimdan dolayi artik Cocuk dusunur oldum. Kendi kendimi zorda biraktim aslinda.
inanmakta istiyorum bi yandan.

ailesine boyle fevri evet kufur etmez ama saygisiz konusmalari var gerilince. Annesine de saygisiz babasina da yapiyo bazen.
calisanlarina gayet iyi bildigim kadariyla.
sadece en yakinina- ailesine boyle kendini cok kontrol etmeden konusuyor.
beni hersey icin suclar muhtemelen, sorumluluk almaz. Doktora vs yalniz gidecegimizi sanmiyorum ama bilmiyorumda belkide siz haklisiniz.
Yumusak sakin bir baba olmayacagini dusunuyorum. Daha cok pimpirikli ve bir sey oldugunda agresif bir baba olacaktir. Mesela elimi kestigimde bile bana kizar o anki korkusunu yonetemez. Yada kendi elini kestiginde de bana kizar. Vs yani bu cocuk icinde boyle olacak muhtemelen..
ben herseyi tek basima yapabilirmiyim bilmiyorum

Valla çocuk en yakınındır. En kötü yanların her zaman çocuğuna gösterirsin. Bazen ben bile o kasar çabama rağmen saçma sapan konuşurken yakalıyorum kendimi.
Sizin eşiniz o çocuğua travmadan travma beğendirecek yazık.
Çocuğunuz muhtemelen ikinizi de affetmeyecek. Çok üzüldüm.
Göz göre göre mutsuzluğa bir benek daha gözünü açacak. Hayattaki en büyük şans ailedir.

Merhabalar,

Uzun zamandir yazmiyodum esimle olan sorunlar iki ileri bir geri devam ediyordu daha iyice diye dusunuyodum bugun yasadigim olayi sizle paylasmak istiyorum, yorumlarinizi merak ediyorum acaba ben yaniliyomuyum diye.

Esim isten yarim gun izin aldi bugun birlikte gezelim, bayram icin eve alisveris yapalim diye. Gezdik yemek yedik markete giderken arabada telefonu caldi hoparloru acti , esimin calistigi ofisin binasindaki otelden ariyor bir kadin x bey merabalar ben ayse bisey dedi(soyadi malesef unuttum), nasilsiniz dedi esimde tesekkurler buyrun dedi oda ben su otelden ariyorum sizi yerinizdemisiniz dedi, esimde yok suanda disaridayim dedi kadinda bir kahve icelim diyecektim gibi birsey dedi. Esimde yogunum bu hafta yerimde pek yoktum haftayada bayram var yogun geciyor dedi kadinda peki o zaman gorusmek uzere gibi bisey diyip kapadi. Ben baya gerildim hayirdir bu neydi simdi dedim, oda gelen musteriler icin otelde yer ayirdiklarini surekli olarak aldiklarini ve bunun icin paket satmak istediklerini soyledi, bende kadinin cok samimi konustugunu falan sanki onunla basbasa bi kahveden bahsettigini falan soyledim.

Konu uzadi ama esim resmen bana sinirlendi baya bagirdi ne kadar aptalsin diye. Yani kendini savunmak bir yana baya bi uste cikip benim uzerime geldi.

Sonra mailini acti 2 hafta once konustum aricaklardi bu kadini tanimiorum dedi Gosterdi baska kisiler var mailde bakmadim bile ayse diye biri yok burda dedim oda baskasidir dedi o aramistir ama bana pek inandirici gelmedi nedense cunku kadin sanki esimle ilk kez konusuomus gibi degildi evet kendini tanitti ve otelden aradigini soyledi ama ne is yaptigini ve ne icin aradigini soylemedi sanki esimle daha once tanismis gibi konustu kahve icelim paketler ile ilgili bilgi vericem demedi mesela yada otelde ne is yaptigini soylemedi ..

Ben mi takiliyorum? Yanlis mi dusunuyorum sizce?

4.5 senelik evliyiz cocugumuz yok... cocuk dusunuyoruz..

Bu arada daha fiyasko bu olayin ustune markete geldik tabi gerginlik devam bende oteli arayip ben ogrenicem soyadini diyince bana senin agzina s.carim beni rezil edersen raflara sokmayayim seni dedi baska kufurlerde etti (... kodugumun salagi pic gibi) ve o esnada etrafimizdaki insanlarda duymustur :KK43: cok utandim ve uzuldum..
Hem boyle bi olay yasandi ve ustune bu sozleri isittim...

Ne yapardiniz? Her iki olay icinde soruyorum hem telefon olayi icin , hemde sozleri icin...
Kotu yani kadinin soyadini unuttum o anlik stresle tam ne dediginide kelime kelime hatirlayamiyorum gerildim. Daha once burda konu actigimda esimin narsist olabilicegini soyleyenler olmustu.. belkide tepkisi ondan boyle olabilir mi?

Desteginize ihtiyacim var..
Aldatılıyor musun bilmem ama o adamdan kurtar kendini sana yazık.

Back
X