Aldatılıp affeden var mı?

Affeder misin?

• Evet

OY: 8 13,6%
  • Hayır

OY: 51 86,4%

• Ankete Katılan
    59

dnnss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2018
18
19
45
18 yıldır birlikte, 10 küsür yıldır evliyiz, 1 çocuğumu var. 5 yıldır iş nedeniyle farklı şehirlerde yaşıyoruz ve geçen hafta son bir yıla yakındır bir ilişkisi olduğunu öğrendim. İtiraf etti, çok pişmanım diyor, zaten bitmişti diyor, çok boşluğa düştüm diyor,duygusal bir şey değildi diyor, ne istersen yaparım, affet diye yalvarıyor. Bahanesi yok, biliyorum ve Çok büyük ihtimalle boşanacağım. Onu affetsem kendimi ömür boyu affedemem gibi geliyor ama düşmez kalkmaz bir Allah, çocuğumun hatrına şans vermediğime pişman olur muyum diye düşünmeden de edemiyorum. Başka da bir sorunumuz, geçimsizliğimiz yoktu. Aldatılıp affeden varsa, sonrasında nasıl oldu hayat? İyi ki affetmişim, yola geldi, daha iyi oldu mu diyorsunuz, affettiğime bin pişmanım, yine yaptı mı diyorsunuz ? çok teşekkürler...

Onun işi, benim tayinim denk gelmedi bir türlü. Ama bu süre zarfında ayda bir kaç gün mutlaka görüşüyor, beraber tatile çıkıyorduk. Ben resmen tek başıma hem çocuğumuzu büyüttüm hem de çalıştım. Mükafatı da bu oldu.

Sanırım öncesinde kopuk bir ilişkiniz vardı. Bu da eşinizin işine gelmiş (Özgür yaşamak gibi) Çünkü ortada bir aile varsa bu kadar uzun süreli iş sorunu olmamalıydı. Mutlaka bir çözüm yolu bulabilirdiniz. Sizin hatanız buna müsaade etmiş olmanız. Eğer evli iseniz ayda bir kaç gün diye bir şey söz konusu olamaz. Aile olmak aynı evde yaşamaktır. Birlikte yemek yemek ve birlikte uyumaktır.
Başkalarının aldatan eşlerini tekrar kabul etmesi sizinde kabul edebileceğiniz anlamına gelmez. Herkesin hayatı farklıdır. Belki siz bu durumu hiçbir zaman kaldıramayacaksınız. Ayrıca siz zaten 5 yıldır tek başınıza mücadele etmişsiniz. Ona ihtiyacınız var mı?

Asla affetmeyin. Kendinize saygınız olsun. Ne demek evliyken 1 yıllık ilişki, mide kaldırmaz böyle bir adamı. Çocuğum için barışayım mı diye bahane göstermek çok anlamsız. İhanet ömür boyu unutulmaz,şüphelerle yaşanmaz. İhanet edenin ne bir sözüne güvenilir ne hareketine..emin olun. Benim teyzem kendisini aldatan eşini affetti, bin pişman. Üstüne pişkinlikle neler çektirdi,kaç kez daha aldattı. Tabi en iyisini siz bilirsiniz fakat ihaneti affetmek bana imkansız geliyor. Yenilir yutulur bir şey değil.

Ne desem bilemedim. :KK43: bazı şeyler hakkında başınıza gelmeden şöyle yapardım demek çok zor. Ihanet de bunlardan biri. Allah kimseye yaşatmasın size de yardım etsin.

Artık olan olmuş, "neden beş yıl ayrı kaldık" neden böyle oldu diye kendinizi daha çok yıpratmayın.
Eşiniz kendisi itiraf ettiği için, pişmanlığına inandım ben. Affetseniz eskisinden daha mı iyi olur, yoksa kötü mü ? Bunu da yaşamadan denemeden bilemezsiniz. Belki de sadece çocuğunuz için affetmeyi denemelisiniz. Eşinizle de açıkca konuşup bunun bir devam etme kararı olmadığını sadece geçen yılların ve çocugunuzun hatrı için affetmeyi deneyebileceginizi söyleyebilirsiniz. Eğer bu süre içinde baktınız ki unutamıyorsunuz düzelen bir sey yok, en azından cocugum icin denedim demenin rahatlıgıyla bitirirsiniz.

Çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Insallah kararınız ne olursa olsun sizin için en hayırlısı olur.

5 yıl neden ayrı kaldığımızı, aile olmanın ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum; olan biten herşeyi baştan sona anlatsam ne buraya sığar ne de benim buna mecalim var. Görüşleriniz, önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Affetmeye niyetim yok zaten dediğim gibi. Sadece aldatmayı affedip yoluna devam edebilen var mı diye soruyorum. O yüzden lütfen sadece aldatılanlar cevap yazarsa çok sevinirim. Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten mecalim yok tekrar tekrar cevap yazıp açıklamaya. Tekrar teşekkürler. Sevgiler

Aldatmak bir karakter meselesidir.Ve belli bir yaştan sonra karakter değişmez.Belki bir süre düzelir sonra gizli saklı emin olun bir bahanesi olur yine yapar.Mesela barıştık sana çok adım attım ama sen unutmadın ,tartışmada önüme sundun,eskisi gibi davranmadın,boşluğa düştüm gibi gibi....Bu arada ben affedemedim.Hakkınızda hayırlısı olsun iyi düşünün

Affetsen eminim psikolojin bozulur. Her saniye tetikte olacaksın kendine saygını kaybedeceksin düşünsene...
Kendimi yerine koymaya çalışıyorum sadece kocam kendini hadım ettirirse barisirdim heralde çünkü her an beni yine aldatacak mi diye düşünerek yaşayamam. Aldatan adamı zaten ben de koynuma almam o yüzden tek çare bu gibi görünüyor :KK66:

Kesinlikle affetme sirf cocuk icin bile olsa affetme.Ben affettim sirf cocuk icin ama zamanla sana yaptigi haksizliklar seni sirtindan vurmasi icine oturuyor ben bunlari haketmedim diyorsun.Ben cocuk icin affetmis olsam bile icimde öyle yanginlar kor oluyorki anlatamam.Kendine olan saygin gidiyor ilerde onu affettigin icin kendine sucluyorsun,her an her saniye aklindan cikmiyor acikcasi affedersen kendi ölüm fermanini kendin vermis oluyorsun tipki benim gibi yasayan bi ölü....
Affettim tekrar aldattimi asla ama yinede affettigim icin samimiyetle soyluyorum cok pismanim....

18 yıldır birlikte, 10 küsür yıldır evliyiz, 1 çocuğumu var. 5 yıldır iş nedeniyle farklı şehirlerde yaşıyoruz ve geçen hafta son bir yıla yakındır bir ilişkisi olduğunu öğrendim. İtiraf etti, çok pişmanım diyor, zaten bitmişti diyor, çok boşluğa düştüm diyor,duygusal bir şey değildi diyor, ne istersen yaparım, affet diye yalvarıyor. Bahanesi yok, biliyorum ve Çok büyük ihtimalle boşanacağım. Onu affetsem kendimi ömür boyu affedemem gibi geliyor ama düşmez kalkmaz bir Allah, çocuğumun hatrına şans vermediğime pişman olur muyum diye düşünmeden de edemiyorum. Başka da bir sorunumuz, geçimsizliğimiz yoktu. Aldatılıp affeden varsa, sonrasında nasıl oldu hayat? İyi ki affetmişim, yola geldi, daha iyi oldu mu diyorsunuz, affettiğime bin pişmanım, yine yaptı mı diyorsunuz ? çok teşekkürler...
Zaten bitmese devam eder sizin ruhunuz duymaz çocuğunuza hem ana hem baba olmaya devam ederdiniz kim bilir hangi sebeple itiraf etti :KK14:

Affet affetme diyemem zaten affetseniz de asla aklınızdan çıkmaz

Ortada bir evlilik var o doğru ama kısmen.
Fakat sizi aldatması buna herhangi bur bahane olamaz.
Büyük konuşmayayım veya kınamayayım
Fakat ben devam edemem

Sız basta karar vermişsınız . Yanı sız ılk ve son kez devam ettırsenızde basta olumsuzluklar içinde duşuncenız... Benım duşuncelerım ise herkesın bır hakka ihtiyacı vardır artık bırakın uzaklarda calışmayı evinize donun.. Hata tek taraflı olmaz .. İçinizdeki iç sesı dınleyin derım..

5 yıl neden ayrı kaldığımızı, aile olmanın ne demek olduğunu ben çok iyi biliyorum; olan biten herşeyi baştan sona anlatsam ne buraya sığar ne de benim buna mecalim var. Görüşleriniz, önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Affetmeye niyetim yok zaten dediğim gibi. Sadece aldatmayı affedip yoluna devam edebilen var mı diye soruyorum. O yüzden lütfen sadece aldatılanlar cevap yazarsa çok sevinirim. Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten mecalim yok tekrar tekrar cevap yazıp açıklamaya. Tekrar teşekkürler. Sevgiler
Buna benzer olay bi arkadasimin basına geldi. Tabi önce kavga kıyamet. sonra psikologa gitti. o da ya bosan ya susup kabullen bu durumu, artık dile getirme çünkü artık, iliski Yuzgoz oluyor demis, boşanmadı. Evliligi sürüyor, hatta saka gibi eskisinden daha iyiler..

Hiçbir erkek böyle birşeyi kabul etmezken biz kadınlar neden “Affetsek mi acaba?” Diye düşünüyoruz. Erkekler de galiba bundan dolayı rahat rahat yapıyorlar bu işi. Siz aynısını tapmış olsanız eşiniz affeder miydi sizi çocuk için falan?? Hep aynı senaryo. Ağlayıp sızlarlar hatta yeminler ederler vs. Ben kendi fikrimi söyleyecek olursam samimi bulmadım eşinizi. Çünkü 1 sene kısa bir süre değil 1 yıl boyunca vicdanında hiçbir rahatsızlık hissetmeden sürdürmüş bir ilişkiyi. Zaten bitmişti filan demiş bir de yani demek ki bir sorunları oldu belki karşı taraf öğrendi evli olduğunu veya boşanmasını istedi erkekler de eldekinden olmak istemezler zaten hiçbir zaman. Aralarında sorun olmasa devam edecekti demek ki. Ayrı yaşıyor olmanıza takılmadım ben, öyle çok tanıdığım var benim hayat koşulları vs günümüzde eskisi gibi değil seven ve eşine saygı duyan insan dünyanın öbür ucuna gitse yapmaz. Siz de ayrıymışsınız eminim ki çocuğu tek başına büyütmek kolay olmamıştır sizin niye gelmedi aklınıa böyle bişey aman boşluğa düştüm filan. Bahane cnm bunlar hep bahane. Hatta birisi bulunduğun şehirden ayrıl eşinin yanına git filan demiş hele işinizi bırakmanız gerekşyorsa filan sakın böyle bir hata yapmayın. Tabiki çok zordur yorum yapmak kolay oluyor bizim için ama inanın duruma en objektif bakanlar dışardan olanlar oluyor. Biz kadınlar duygusalız ve hafızamız çok kuvvetli maalesef unutamıyoruz hiçbirşeyi kolay kolay bence aldatılan kadın yaşlansa, sonnefesini verirken bile unutmaz..

Ya aynı aldatmayı kadın yapsa anında o...pu oluyor ve hiçbir koca aman çocuklarım yuvam affedeyim demiyor... içinizi yiyip bitirir şüphe gerek yok.. yol verin gitsin...

Kesinlikle affedilcek bisey degil..cocugu bahane etmeyin..affetseniz bile psikoljiniz bozulcak cok yiprancaksiniz cocuk icin de mutsuz sorunli bi aile ortaminda büyümektense ayri olmak daha iyi olcaktir emin olunl..tek gecelik bi sey bile degil ki duygusal bisey olmadi desin.o 1 yilda neler yasanmistir neler..

Zaten 5 yıldır bekar annesin. Çocuğun da tek ebeveyn ile yaşamaya alışmış.
Kendi maaşını kazanıyorsun, kendi evindesin.
Boşanmak senin için sırtındaki kamburu atmak olacak bence.
Ayrıca evlilik birliğine ihaten eden o. Çocuğu için pişman olması gereken kişi de o. Acaba o itirafı yaptiginda 'seni anlıyorum..benim için de zorlu bir surecti ve birisyle duygusal yakinlasmalarim oldu. Ama çok pişmanım, gelip geçici birşeydi, iki yil kadar önce. Ama altı aydır konuşmuyoruz. Bence evliliğimizi kurtarmalıyiz. Artık aynı evde yaşayalım, evlilik terapistine gidelim,çocuğumuz için!' desen eşin sana nasıl bir tepki verirdi?
Heh, işte aynı tepkiyi sen de ona ver.
Öyle pişmanım, affet demekle geçecek basit birşey değil bu.
Ayrıca bir daha yapan affedilen bir daha yapar. Niye yapmasın ki? Karısının midesi alıyor nasilsa

Ben affettim. Hemde 1 değil 2 değil 3 değil çok kez. Evli olmadığım halde neden affettiğimi sorarsan çok yalnızdım. Depresyondaydım. Bi cahillik ettim affettim. Yapmayacağım bir daha dedi. Yine yaptı yine yaptı.
Şimdi ne oldu biliyor musun?
Hastalık derecesinde şüpheci oldum. Kendim dahil kimseye güvenmemeye,inanmamaya,her söylediklerinde bir yalan bulmaya çalıştım. O düzeldi evet ama ben ağladığım yıllara,beyazlattığım saçlarıma,elimden kayıp giden güzelliğime ve özgüvenime yandım hep.
Şimdi keşke affetmeseydim diyorum.
Çünkü affetmek gerçekten insanı güçsüzleştiriyor.

...

X