Aldatılan eşin büyüklüğü

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
Anadolu’nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar. Karanlık iyice çöker köyün üzerine. Evlerden birinde bir kadın ve adam yatma hazırlığı yapmaktadır. Erken yatıp yarın sabaha, güneş ışığına erken uyanılacaktır.

Adam üzerini değiştirir, yatağına yönelir. Evin penceresinden; karanlık bahçeye vuran ışıkta ağaçların arasında bir gölge belirir. Kadın pencereden dışarı bakar ve gülümser. Kadının sevgilisi bahçededir. . . Tam sözleştikleri gibi, sözleştikleri saatte ve yerde adam onu beklemektedir.

Kadın kocasının uyumasından emin olunca, sessizce yataktan kalkar, üstünü giyer … Ve pencereden aşağıya atlar. Başka bir adam için, kadın kocasını terk eder. Koşarlar iki sevgili….. kaçıyorlar. Tarlaları , ovaları aşarlar…..Anadolu’da bir köy nasıl koşmasınlar ki. Arkalarından onları kovalayacak onca şey vardır. Namus belası, Töre cinayetleri, yoksulluk, cefa, korku. Arkalarında bunlar varken nasıl durabilirler. Köyden uzaklaştıklarına iyice emin olunca soluklanmak için dururlar. Kadın duraksamayı fırsat bilip nefes nefese der ki :

‘Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor’

Çıkartıp bakar ki….. ayakkabısının içinde bir tomar para!!!!! Kocası her şeyin farkında. Biliyor ki gidecek,

‘Beni terk edecek ama bunca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi. Bana emeği geçti’

YABAN ELDE MUHTAÇ OLMASIN DİYE ! ! ! O Yoksul köylü; bütün parasını; başka bir adam için kendisini terk eden karısının, giderek kendinden uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koydu. O güzel insanı, O onurlu davranışı sergileyen, O terk edilen adamı HEPİNİZ TANIYORSUNUZ ….. Çünkü O; Bir dizesinde bize yürekten seslendiği gibi Uzun ince bir yoldaydı ve gidiyordu gündüz gece …

Evet O kişi Aşık Veysel di.

Sunay Akın’dan dinlediğim bu olağanüstü hikaye, okumayı sevenlerle paylaşılmak üzere gönderilmiştir.
(alıntı)

bu bana mail olarak gelmişti ve öyle değişik duygular içerisine girdim ki......

ben hiç büyük bi insan olamıcam demek ki.
çünkü aşık veysel gibi büyük düşünemiyorum.
teşekkürler paylaşım için güzeldi

çok etkilendim ve duygulandım doğrusu .ne fedakarca davranmış.nerde bizlerde yada kocalarımızda okadar büyüklük aynı şey başımıza gelse hemen nerde nasıl yaralayacağımızı düşünürüz.
paylaşımın için teşekkürler

bu hikayeyi bende sunay akın nın programında dinlemiştim.. onun o muhteşem anlatımıyla etkisi 2 kat daha artıyor....

büyükbir fedakarlık hikayesi...bana göre fedakarlıktan öte onur gösterisi..

kendisini bir başka adam için terk eden karısından bir daha hayır gelmeyeceğini biliyor ve karısının üzerindeki hakkına karşılık her iki cihanda ona borçlu kalmamak adına yaptığı bir gurur onur gösterisi..
Aşık Veysel farkı..

çok etkileyici paylaşımın için teşekkürler arkadaşım

evet saygı duyup bu vefaya hayran olmamak imkansız dahada cok sabra öfkenin yerini almıs müthiş olgunluga.giden tutulmaz gercegini kabul etmiş asil ruha. hürmetler.

çok kötü yaa....
kadın gidiyor adamın yüregi yine dayanmıyor...
işte böyle sevgi saygı kalmadı bu zamanda....
arkadasım cok sagol......harika...

veee......
birşey daha bunu bugun anlamadım sakin kafayla düşündümde ben olsam aldatılsam yani....
para vermem ama bende sesimi çıkarmam.....tercihini yapmıştır zaten bagırsan cagırsan kendını parçalasan bir faydası olacak mı?
hayır.......
ALLAHım büyük öyle birşeyle karşılassam ne yaparım bilmem o anki halimle.......
ama bende sessizce yoluma devam ederim heralde.....

gerçektende çok etkileyici bir hikaye kim yaparki böyle birşeyi çok fedakarca bencede ama bende bir hikaye anlatayım adamın biri eşini yatakta başka bir adamla yakalar ikisinide tam vuracağı sırada adama derki sizi affederim ama bir şartla der evlenirsen bu kadınla affederim sizi der adam kabul eder evlenirler yıllar sonra aynı şey kendi başına gelir bu sefer kadın başka bir adamla kocasını aldatır adam dayanamaz vuru ikisinide cezaevine girer adama hergün yiyecek para kıyafet ihtiyaç gönderir birisi adam kim olduğunu merak eder bir gün ziyaretçisi olduğu söylenir adam bir bakarki karısının eski eşi senin ne işin var burda der sana der o yiyecekleri yardımları ben gönderiyorum der adam bilseydim kabul etmezdim der adamda kabul et der öfkeme yenik düşseydim senin yerinde hapiste ben olacaktım der sana çok şey borçluyum der .derler ya alışmış kudurmuştan beterdir diye kadın yine aynı şeyi diğer eşine yapar

hikayeyi ve yorumları okudum, sonra düşündüm.. evet sıradan bir insan böyle davranmazdı büyük ihtimal. aşkı ama gerçek aşkı bilen birisine, yani Aşık Veysel gibi birisine yakışırdı aşka bu denli büyük saygı.
şimdi merak ettiğim bir şey var; bu bahsi geçen adam Aşık Veysel değil de sıradan bir vatandaş olsaydı acaba burada ki yorumlar yine aynımı olurdu yoksa tam aksi yönde değişikmi olurdu?

inanilmaz birsey.....ama okadar dürüst insan iste, hic eziyet etmeden bence onu Allah´a havale etmistir......

emegine saglik canim....

o sanatçı ruhun yansıması sonucu bunu yapmış toprak bilincinde allah yolunda bir insandan bu beklenirdi bizler tabi ki yapmayız yapamayız işte onun yüreği farklıymış ki aşık veysel olmuş o.

Gerçekten de onun yüreği farklıymış.Kim yapabilir ki bu fedakarlığı!....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…