Aldatan aldanırmış

Literal olarak bakıldığında: aldatan kişi, karşısındaki onu cezbeden şeye "kanmış, geçici olarak ona inanmış veya onun tarafından kandırılmış" demektir.
Sanılanın aksine "aldatan, aldatılır" manasında değildir.

Evet :KK43: sanki o zamana takıldım kaldım.geçmişte yaşıyorum. Sanki beni katletti.şimdi ilişkimde bunların yansımaları var sanki.aynı şeyleri yaşayacağim yeniden gibi hissediyorum.sorun bende mi yoksa:KK43:

3 sene önce birlikteliğe başladığım erkek arkadaşım 5 yıldır çıktığı ve deliler gibi sevdiği kız tarafından aldatılmıştı. O kızın ardından ilişkimizin başında bana da bir keresinde onu aldatıyormuşum gibi bir muamele yaptı. Nasıl bir ışık hızıyla terkettiğimi bilemiyorum. Sadece "benim sorunlarım bana yetiyor, sorunlu bir insana hayatımda yer yok. Herkes de senin salak eski sevgilin gibi karaktersiz değildir, herkes aldatmaz bana bu şekilde muamele yapmaya hakkın yok" dediğimi hatırlıyorum. Bunun üzerine pişman oldu, bir daha asla aynı muameleyi yapmadı. Bana kendinden bile çok güvendi. Neredeyse kavgasız, sorunsuz, gayet sağlıklı şekilde 3 yılı bitirdik yakında düğünümüz var. Bunu niye anlattın dersen..

Şuan senin eşine yaptığın şey sevgilimin en başında bana yaptığı şeyle aynı.. Yani başına gelen acı bir olaydan dolayı kötü bir genelleme yapmak.. Herkes aldatmaz, karaktersiz olan aldatır. Yani eski sevgilin aldattı diye kocan da aldatacak diye bir durum yok. İçini rahatlat, kafanı boşalt lütfen. Ha kocan aldatmaya meyilli biriyse onu bilemem tabi. O yüzden aldatan aldanır mı, aldatanın sonu ne olur vs. gibi meseleleri boşver. Geçmişle bağını kopar. Bugününe bak. Eski sevgilini çöpe at, kocana odaklan. Bir gerizekalı yüznden suçsuz insanların günahına girme. Kafan geride yaşarsan boynun tutulur bunu da unutma..

peki o halde o anda aldatığıda zamanında bırını aldattığı içinmi aldatılıyor mantığı var,karma gibi,yanı kısır döngü,aldattı benı,ilahı adalet onu bulur,oda aldatılır,ee benıde buldu adalet ve ben ondan aldatıldım

Çok beğendiğim ve sonuna kadar hak verdiğim bir sözü paylaşmak isterim :,
"Allah sana kötülük yapanın cezasını verirken bazen senin görmeni istemez. İnsansın sonuçta egona yenilip oh olsun dersin de içine fitne eklenir diye. Uzakta sen görmeden halleder. Bazen de süreci uzatır, sana unutturur; ona ise yıllar sonra toplu bir ceza verir. Kimin, neyi, ne kadar hak ettiğini sen bilemezsin. Bilme ki düşman gibi pusuda bekleme! Sen sadece iyi insan olma mücadeleni arttır."

Aldatana yol vereceksin kimseye de güvenmeyeceksin bu dünyada bu devirde ne yazık ki

Çok beğendiğim ve sonuna kadar hak verdiğim bir sözü paylaşmak isterim :,
"Allah sana kötülük yapanın cezasını verirken bazen senin görmeni istemez. İnsansın sonuçta egona yenilip oh olsun dersin de içine fitne eklenir diye. Uzakta sen görmeden halleder. Bazen de süreci uzatır, sana unutturur; ona ise yıllar sonra toplu bir ceza verir. Kimin, neyi, ne kadar hak ettiğini sen bilemezsin. Bilme ki düşman gibi pusuda bekleme! Sen sadece iyi insan olma mücadeleni arttır."
ben tam anlatamadım,inan bırıne kızarya ilahı adalet onun bulsun dıye,ama o kızan kişiyide bulmuş olmuyormu ee bu dava nıye

bu çok doğru ve derin bir cümle. Aldatan mutlak karşılığını aynı şekilde alacak diye bir kaide yok. İlahi düzen o kadar mükemmel işler ki bir yerden acısı çıkar ama kişi oraya yormaz olayı..En nihayetinde yaptığı yanına kar kalmaz.

Kesinlikle katılıyorum İpek. İnşaallah böyle insanlar hep birbirlerini bulur.

ben tam anlatamadım,inan bırıne kızarya ilahı adalet onun bulsun dıye,ama o kızan kişiyide bulmuş olmuyormu ee bu dava nıye

Beddua oluyor o. İlahi adalet sadece beddua anlamina gelmiyor.

Biri senin hakkina girer, tam haklisindir, yuzdeyuz yani. Dersin ki basina sunlar gelsin, gelir ama beddua dinimizce sakincali oldugu icin sahibine de zarar verebilir.

Haksizsindir beddua etmissindir döner seni bulur. Bunla ilgili hadisler var.

Ha bir de canin yanmistir, hakkin yenmistir. Allah'im ilahi adalete guveniyorum dersin, ben ne dilersem dileyim senin verecegin hüküm kadar olamaz dersin. Canini yakani Allah'a birakirsin. Bu dunyada gerceklesebilir, ahirete kalabilir. Allah'in takdirine birakildigi icin gerisi tevekkul oluyor. Bu durumda neden kizan kisiyi bulsun ki? Allah'a birakmis, karismayacagim, raziyim demek bu. Bir insan ,hicbir dunya mahkemesinin alamayacagi hakkini Allah alsin istiyorsa niye yanlis bir sey yapiyor konumuna dussun?
Basit bit ornek, paramizi calan bir kisinin yakalanmasini diledik diye basimiza kotu bir sey mi gelsin.

Bu isler ince isler, kesin konusmamiz dogru olamaz. Niyet onemli, niyeti de Allah bilir. En iyisi Allah bilir diyorum. İyi ki her seyi goren, bilen bir Allah var. Kulunu Allah'a havale etmek en temizi.

Aldatan aldatılır ve bu aldatma illa aşk konusunda olmaz...
kandırılır o da elbette...
ekilen biçilir...

Literal olarak bakıldığında: aldatan kişi, karşısındaki onu cezbeden şeye "kanmış, geçici olarak ona inanmış veya onun tarafından kandırılmış" demektir.
Sanılanın aksine "aldatan, aldatılır" manasında değildir.

katılıyorum ama son cümle haric bir şekilde bir tarftan mutlak durette çıkıyor mutlaka. etrafımda çok var böyle ve daha mutlu olan görmedim hep de o aldattıkları patlıyor içlerinde. ama tabii yiğitliği kirletmemek için bir şey demiyorlar kimseye. hani bir zamanlar dünyaca ünlenmiş bir basketçinin nişanlısını bir bayan ayırdı evlendi onunla hatılıyorsun ? sonrları ne oldu? aynısı canım... sevgiler

X