ben tam anlatamadım,inan bırıne kızarya ilahı adalet onun bulsun dıye,ama o kızan kişiyide bulmuş olmuyormu ee bu dava nıye
Beddua oluyor o. İlahi adalet sadece beddua anlamina gelmiyor.
Biri senin hakkina girer, tam haklisindir, yuzdeyuz yani. Dersin ki basina sunlar gelsin, gelir ama beddua dinimizce sakincali oldugu icin sahibine de zarar verebilir.
Haksizsindir beddua etmissindir döner seni bulur. Bunla ilgili hadisler var.
Ha bir de canin yanmistir, hakkin yenmistir. Allah'im ilahi adalete guveniyorum dersin, ben ne dilersem dileyim senin verecegin hüküm kadar olamaz dersin. Canini yakani Allah'a birakirsin. Bu dunyada gerceklesebilir, ahirete kalabilir. Allah'in takdirine birakildigi icin gerisi tevekkul oluyor. Bu durumda neden kizan kisiyi bulsun ki? Allah'a birakmis, karismayacagim, raziyim demek bu. Bir insan ,hicbir dunya mahkemesinin alamayacagi hakkini Allah alsin istiyorsa niye yanlis bir sey yapiyor konumuna dussun?
Basit bit ornek, paramizi calan bir kisinin yakalanmasini diledik diye basimiza kotu bir sey mi gelsin.
Bu isler ince isler, kesin konusmamiz dogru olamaz. Niyet onemli, niyeti de Allah bilir. En iyisi Allah bilir diyorum. İyi ki her seyi goren, bilen bir Allah var. Kulunu Allah'a havale etmek en temizi.