• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatıldım ama bende mi hatalıyım?

Geçmiş olsun. Objektif konuşacağım size. Anladığım kadarıyla bir süredir duygusal ve cinsel olarak kopmuşsunuz birbirinizden. Cinselliği bir kenara koyalım, birbirinizin duygusal ihtiyaçlarını da ihmal etmişsiniz karşılıklı. Tüm bu birikenler de bu aldatma mevzusuyla dökülmüş ortaya. Keşke tüm bu sorunların ortaya dökülmesine aracı olan olay aldatma olmasaydı ama olmuş. Burda kadın-erkek ayrımı yapmadan bakarsak olaya, bugün özellikle duygusal ihtiyaçları karşılanmadığı için aldattığını söyleyen bir sürü kadın da var. Aldatma mevzusu insana dair birşeydir, kadın erkek olayı değildir. Hepimizin belli beklentileri ve ihtiyaçları var bir ilişkiden ve bunlar karşılanmadığında da çeşitli tepkiler veriyoruz. Kimi boşanmayı tercih eder, kimi emek verir iyi bir iletişim kurmayı dener, kimi de başkalarında arar teselliyi. Her evliliğin dinamiği farklıdır, başkalarını baz alarak karar veremezsiniz. Bir evlilik terapistine gidin, kendinizi bir süre ölçüp tartın, yaşanan bir güven kaybı tabiki olacak ancak onarılması imkansız diyemeyiz bu tamamen çiftlerin çabasına bağlı.
+100

Adamda suç bulamadım açıkçası. Birinden hoşlanmış ve bunu dile getirmiş. Ama ondan sonrası hiç olmamış. Çünkü seni seviyor.
Eşiniz gerçekten çok ama çok sabırlı. Vefakar. Seven bir adam. Seni suçlu buldum. Ne demek uyuyan çocuğu uyandırmak sırf eşin sana yanasmasin diye.
Hem bu adam senin için her şey yapmışken. Söylediğin söz de hoş değil. Adam senin kardeşin için o kadar yardımcı olsun. Yardımcı olmayı bıraktı diye adama saydir. Hatalarının bir bir farkindasin. Ama yine de saydım. Silkelen. Evet senin yüzünden olmuş. Adamın yerine kendimi koydum da cevap verdim. Bana bunları yapan bir eşim olsaydı evet benim gönlüm de başkasına kayardi.

Konu Sahibi bile dediklerimi haklı bulmusken sizin kendinizi bu denli yırtinmanizi anlamıyorum.
Konu sahibinin hak vermesi söylediklerinizi haklı çıkarmaz.Yırtınmak?Bu üslupta biriyle anlaşabilmek mümkün değil zaten.Allah kimseyi ihanetle karşı karşıya bırakmasın.Sizi bile.

Ne kadına ne erkeğe yakışmaz bu hareketler. Ancak iki tarafa da eşit görevler düşüyor. Bunu yapan kadın da erkek te haysiyet yoksundur, bu noktaya gelmemek için bence konu Sahibi üstüne düşeni yapmamış. Ayrıca kendi de bunu kabul ediyor, ee neyi tartışıyoruz.

görevler nedirrr allah askına evlilik erkeğin duygusal ve cinsel açlığını karsılamak mı yalnızcaa??? sadece yerı gelıyor ınsan öyle kötü günler gecırıyorkı seevismek içinden gelmıyorr yada ozaman hamilelik dönemı ve sonrasıda kadın kocasından uzaklasmak durumunda kalıyor o zamnda görevlerini yapmamıss oluyorr hanı sızın dedınız gibi o zaman her erkek buna sıgınırsaa cekecegımız varr demektırrr seven adam yapmaz lutfen mesrulastırmayın yanı aralırındakı insi ciınsı munasebet bitti ise taraflıca konusmalı çözüm bulurlardı kendını hemen duzeltırdı bence kadın sımdı bile nasıl pısman yanı emınım o zamnada duzelecektı gerekırse de ayrılabılırdiler burda kadının onurunu gururunu cıgnemezdı kımısı dıyor yok ıntıkam aldım senden he canım hee konu sahıbı adamı masumlastırmaya calısıp burda destek bulup içini rahatlatıp barısmak ıstıyor barısırsa barıssın daa masumlastırmasın kımse yemıyor burda yani..kimse kusura bakmasın ...(aldatılan kadın da affeder affeder ama unutmayacagı birr gercek)

Her ne olursa olsun aldatılmayı hiç kimse haketmez.. Adice bir şey elbette... Fakat siz eşinizi çooooook ihmal etmişsiniz..sevişmemek için uyuyan çocuğu uyandırmak ne demek..? Tamam hiçbir şey aldatılmanın sebebi olamaz kabulüm fakat evlilik karşılıklı fedakarlıkla anlam kazanıyor.. Eşinizin her türlü yanınızda olduğunu siz zaten söylüyorsunuz.. Yıllarca sizin ailevi sorunlarınızı paylaşmış maddi manevi.. Siz bu durumu ona yansıtmışsınız ilgisiz bırakmışsınız.. Adam şikayet etmekte haklı.. Kendinizi onun yerine koyun uğraşır mıydınız?

Aile terapistine gitmenizi tavsiye ederim. Ikinizin de. Esiniz ve sizin. Sanirim en iyi cozum bu olacaktir. Ne yapmaniz gerektigi konusunda daha net olacaksiniz bence.
Bu arada terapist sizin icin de iyi olacaktir cunku epey dolmussunuz topraklanmaniz lazim. Kendi kok ailenizdeki problemleri siz cozemezsiniz agabeyiniz duzelmedikce ama en azindan evliliginiz icin netlige kavusursunuz.

görevler nedirrr allah askına evlilik erkeğin duygusal ve cinsel açlığını karsılamak mı yalnızcaa??? sadece yerı gelıyor ınsan öyle kötü günler gecırıyorkı seevismek içinden gelmıyorr yada ozaman hamilelik dönemı ve sonrasıda kadın kocasından uzaklasmak durumunda kalıyor o zamnda görevlerini yapmamıss oluyorr hanı sızın dedınız gibi o zaman her erkek buna sıgınırsaa cekecegımız varr demektırrr seven adam yapmaz lutfen mesrulastırmayın yanı aralırındakı insi ciınsı munasebet bitti ise taraflıca konusmalı çözüm bulurlardı kendını hemen duzeltırdı bence kadın sımdı bile nasıl pısman yanı emınım o zamnada duzelecektı gerekırse de ayrılabılırdiler burda kadının onurunu gururunu cıgnemezdı kımısı dıyor yok ıntıkam aldım senden he canım hee konu sahıbı adamı masumlastırmaya calısıp burda destek bulup içini rahatlatıp barısmak ıstıyor barısırsa barıssın daa masumlastırmasın kımse yemıyor burda yani..kimse kusura bakmasın ...(aldatılan kadın da affeder affeder ama unutmayacagı birr gercek)
Aynen katılıyorum..konuşma yolunu denersin,olmuyorsada yolunu ayırırsı,yoksa zaten eşin tarafından görmedigin o duygusallıgın ve ilginin ne degeri kalıyor ki?çünkü bahanelere sıgınarak kendi eksik karakterini kapatmaya çalışıyorsundur bahanelerin arkasına sıgınarak.

Meşhurlaştırılması asla kabul edilemez!

Ne yazabilirim ki hepiniz haklısınız
Affetmeyi deniyorum çünkü affetmezsem hep aklımda bnm hatalarımda kalacak
Boşanmak istesem hep bir şans verseydim diye düşüneceğim belkide
Aile terapistine gideceğiz

Ikinizde de hata buldum. Evet fazla boslamissin adami anlattiklarina bakacak olursak. Kocanda seninle yaşadığı boşluğu disardan doldurmaya calismis bir nevi. Yaptığını tabi ki doğru bulmuyorum esinin alip seni karsina konusabilirdi tabi ki ama senin onu anlamani beklemis. Bence yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Ama tabi ki sıkı bir takipte olman lazim.

Not; Aldatma/aldatma girisimi gibi konularda asla taviz verilmemesinden olayın direk ayrilma olarak sonuclanmasi tarafindayimdir genelde. Ama aile ici sorunlarnizin hepsi ust uste gelmesi bana 2. Bir sans i dusundurttu.

Evlilik iki kişinin mutlu, huzurlu olmasını gerektirir.birlukte zor günler geçirirler, bunlar evliliklerini güçlendirir. Ancak bir taraf diğer tarafi cinsel yada duygusal yonden surekli ihmal ediyor, umursamiyorsa insanlık hali bunu dışarda arar. Anlikta olsa mutlu olduğu yerde durmak ister. Burada adam yüzde yüz suçlu konu sahibinde hiiic suc Yok diyenler hayati, insanları tanıyamamış ki beş sene kadar önce bende onlardandim. Cvremdeki olayları gorup insanlarla dertlestikce hiçbirşeyi göründüğü gibi olmadığını anladin. Aldatmasın efendim ayrılsın derdim ama işler öyle olmuyor malesef, ayrılmak falan o kadar kolay şeyler değil.

burda esleri iliskiye girmeyen soguk oldugunu anlatan kadınlar var eslerinin ailelerinden ceken kadınlar var ozaman onlarda aldatsın baska bir erkege askım desin kocaları kabul edecekmi hata bende diyecekmi bakalım kadınların su bende ilgisizdim ondan boyle oldu deyip kabullenmelerine hastayım ya adam aldatmıs madem hissetti sogudugunu size gelip soyliycekti yalan soylemeyen biriymis ya hani

Esiniz isten gelince iliskiye girmesin diye cocugu mu uyandiriyordunuz pes adami yok saymis hatta adam yerine koymamissiniz cok bencillik yapmissiniz.bak deger veren ilgi gosteren birine gonlu kaymis.ben aldatmayi hakli gordugum falan yok bunlari bu sebeple soyledigimi sanmayin.ailesini istememissiniz adam birkez ailene tepki gosterdi diye beddua etmissin.
Madem biraradasiniz onunuze bakin gecmisi konusmayin temiz bir sayfa acin.ve bencil de olma sorumluluklarini da unutma.

iyi akşamlar
Daha önce yazmıştım erkek kardeşim şizofreni ve madde bağımlısı ailemin sorunu sıkıntısı derdi bugüne kadar hiç bitmedi..hep yanlarına koştum hep eşimde hep destekçimde bugüne kadar bir kelime etmemiştir bu sorunlar karşısında ama son kez kardeşim anneme bıçak çekince eşim artık aile sorunlarınızla ilgilenmiyorum demiş ve bnmle ailemin yanına gelmemişti..benide 10 gün aramamıştı bekledim aramadı doğumgünüm geçti yine aramadı işyerinde bir bayanla dertleşmeye başlamış bı dönemde bu son olaylar olmadan öncede bayana açılmış oda ona dertlerini anlatmış boşanmış iki çocuk annesi en başta hiçbir sıkıntı yoktu aramızda arkadaşlıktan başka birşey yoktu ama ben bu kadına kendimi kaptırdım dedi bana onada açılmış senden bir beklentim Yok bnm eşim bar ama ayarlarımla oynuyorsun bil istedim demiş kadın gülümsemiş o günden sonra eşime yakın davranmaya başlamış eşimde buna aşkım demeye başlamış ama ne elini tuttum ne onu arzuladım dedi ve eşim asla yalan söyleyemez açıkça itiraf etti ben olayı ortaya çıkarınca .. peki ne olacaktı böyle dedim bir süre sonra beni başka şubeye alacaklardı bende kendimi soğutmaya çalışıyodum deri ama kadın işten çıktı başka sebeplerden .. bana açıklaması şu oldu
"Bana hep evlendiğimiz zamanlarda ne zaman ailenin sorunları olsa evlenmesem bunlar olmazdı ben onların başında olurdum dedin kendimi suçlu hissettirdin
Hesapsızca para harcadın hiç kızmadım hep çalışıp ödedim
Cinsel ilişki tekliflerimi hep reddettin gün içinde öpüşmek istiyordum sen off diyordun
Hiç bnmle flört etmedin
Hep ailenin sıkıntılarını vana yansıttın yatak odamıza Bile girdi hep ruh gibiydin beni sevmediğini düşünmeye başladım
Ve bugüne kadar birkez ailenin probleminde yanında olmadım ve bana Allah belanı versin bir daha senin ailende Benm kapıma gelmesin dedin benim ailemi zaten hiç istemiyordun ki.. seni hiç git gel diye zorlamadım ve son zamanlarda kendini iyice koyverdin bakım konusunda
Ve arakadaşlr ben bunların hepsini yaptım hatta eşim işten eve gelince uyuyan çocuğu uyandırırdım ki eşim ilikiye girmek istemesin ama seviyormuydum seviyordum basende kendimi sorguluyordum o beni daha çık seviyor nasılsa elimde diyordu. Çok güveniyordum ..
şimdi de pişmanım affedilmeyecek birşey yaptım evet ama seni kaybedemem affet unutalım diyor hattını değiştirdi işini değiştirdi banada şok ilgili ama aklımda hala okadına birşey hissediyormu soruları var ona bakınca hep aklımda acı çekiyorum ama sevdiğimi hatta çok sevdiğimi anladım nasıl unutacağım eşim ikinci şansı Hakeden bir adam ama nasıl unutacağım
Kızma bana sende hatanın farkındasın adam sana itiraf ederek tehlike sinyallerini yakmış onu toparla diye ilgi görmezse ilgisinin kayması normal bu herkes için geçerli gerçekten arkadaşken eksik yanını doldurduğunu farketmiş eşininki aşk değil sadece belirli bir dönemde senin eksik bıraktığın tarafı başkası doldurmuş farkında olmadan dön kocana bende hak ediyor o düzgün bir adam dışarda( yiyip içip elini ağzını yıkayıp sanada karnım aç dememiş bişeyleri gizlememiş ) herşeyi olduğu gibi anlatmış kabullenmek çok zok bende yaşadım zamanla geçicek ve unutmasanda dayanabileceksin dağıtma yuvanı kardeşim bir şans ver sende kocanı seviyorsun belli biraz kocana yönel artık sende bir ailesin kocanın yerine koy kendini kv kp derdiyle görümce/kayın derdiyle nekadar ilgilenirsin kimse kimsenin dedini çekemez düşün bikere sen hiç of yine ne oldu demedin mi ? Herşey yoluna girer inşallah

Back
X