• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldactone kullanan var mı?

dreamss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
294
1
66
Geçen sene jinekologa gitmiştim,hormon testi yapmıştı ve ultrasyona da girmiştim.Bütün değerlerin normal deyip hiçbir tedavi yöntemi uygulamadan geri göndermişti.Sonradan gelen kadınlarda resmen dalga geçmişti benle.. Ne var yani bizimde bacağımızda tüyler var ama biz doktora gitmiyoruz gibisinden.Bi bayan olarak beni daha iyi anlamaları gerekirdi halbuki .. Göğüs uçlarımda,sırtımda,üst dudak, çene,üst kol,uylukta her yerimde kıllar var :43: :43:

Ve bugün bi tane erkek endokrinoloji uzmanına gittim aşırı tüylenmeden dolayı ve bana Aldactone ilcanı verdi.6 ay kullanmamı ve daha sonra kontrole gelmemi söyledi.Reçetemde Hirsutizm yazıyordu.Varolan kıllarım yok olmayacak biliyorum ama yeni çıkacak olanlar çıkmayacak inşallah.İlk gittiğim doktor yerine keşke şimdiki doktoruma gitysedim,şimdikinden daha az kıllarım olabilirdi .. :53: ve ailem keşke doktora değil bana inansaydı.

Sakın pes etmeyin kızlar.İnsanı en iyi kendisi bilir,doktor bilir deyip geçmeyin kendi vücudunuzu tanıyın.

Bu ilacı kullanan var mı arkadaşlar? Sonuçlarınızı merak ediyorum.

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum canım.aynı sorun bende de var .üstelik ben o kadar doktora gittim ve hiç biri çözüm bulamadı.şimdi yüzüm için lazere gidiyorum.eğer sonuç alırsam bacak ve kollarıma da gideceğim inş.evlimisin bilmiyorum ama evlenince insan daha da çok problem ediyor inş şifa buluruz canım

bende kullandım ama doğum kontrol hapının yanında
aile hekimine sordum ne için yazmış bunu jinekolog bunu diye
böbrek üstü bezinde bir yeri mi baskılıyormuş ne
ama tam hatırlamıyorum ne dediğini

Evli değilim canım.Dediğin gibi evli olsam daha çok problem olurdu haklısın :25: Doktorumun dediğine göre hiçbir ilaç, tüylenmeyi tamamiyle yok etmezmiş.Sende bu durumu yaşamışsın canım .. :26: Sadece inceltip sarartırmış ve geciktirirmiş.Bu da demek oluyor ki ilacı bıraktıktan sonra da devam edecek.O yüzden epilasyonla destekle ilaç tedavini dedi.Hem tüylerimin geç çıktığını görmekte eminim bana moral olacaktır.Lazer epilasyon yaptırmaya maddi gücüm yok malesef,ağdayla halletmek zorundayım şimdilik.

Bilmem ki bana sadece bu ilacı verdi .. Adetim falan düzenli.Tüylenmenin nedeni aynıymış tatlım,doğru hatırlıyorsun.Androjen hormonunun yani her iki cinste de bulunan ve çoğunluğu böbrek üstü bezinin kabuk kısmınca salgılanan erkeklik hormonu maddesiymiş.Bu şuan vücudumuzda fazla üretiliyormuş.İlaç tedavisiyle azalacak inşallah :68:

İnşallah şifa buluruz canım

Benimki de hirşutizm ama adet olamıyorum ben ilaçsız
arapsaçı bir hikayem var :97:
kiloluyum birde insülin direnci dolayısyla şeker hapı kullanıyordum bıraktım oda çok işe yarıyordu.
Zaten hu ay toptan bırakmak zorunda kaldım ilaçları :50: tansiyon problemi oldu ama ailemde genetik hipertansiyon var .gerçi daha bir şey belli değil .
ilacı bıraktım 1-2 ay içerisinde tekrar eski halime döneceğim kesiin:31:
inşallah şifa buluruz :84:

Bana da doktor boyumu ve kilomu sordu :44: Polistik over için miydi acaba .. Canım senin hirsutizm polistik over kaynaklı mı? Çünkü kiloluyum ve şeker hapı kullanıyordum diyorsun. Eğer öyleyse doktor kontrolünde ilaçlarını bırakmalısın bence,zaten her şey için öyle de . . :44: Benim annem ve babamda da yüksek tansiyon var,bende de olması büyük ihtimal. İlaçlar tüylenmende ne gibi bi değişiklik yarattı ? Bu ilaca ağdayla beraber devam etsem, tüylerimi lazer epilasyonsuz yok edebilir miyim, onu merak ediyorum :68:

dedim ya benim hikayem arapsaçı :97:
benim durumum aslında konjenital adrenal hiperplaziye (doğuştan böbrek üstü bezlerinin fazla çalışması ) benziyor . kortizolüm yüksek , kah'ta düşük olması lazımdı.ama bulgular çok benziyor.
10.5 yaşında adet oldu ve hep senede 1 kez oldum bir süre sonra kesildi.
ailem ilgilenmedi benimle , ortanca halam doktora götürdü 13-14 yaşındaydım.yanlış yönlendirdi beni hapı içmedim . o zaman kistim yoktu .birde çocukuğumdan beri kiloluyum ve ailede tüylenme olan küçük halam ve küçük ablam vardı.
tedaviye tam 16 yaşında başladım . belli aralıklarla 3 yıldır hapı kullanıyorum .(gynelle ve aldactone 100 mg) en uzun kullanımım bu sonuncuydu 1 sene aralıksız kullandım.
doktor kontrollerimi ihmal ettim tam 1 senedir.en don dr kistin küçülme var demişti.
ve ben bir türlü tam adet göremiyorum.hep lekelenme ... ilk zamanlar 2 gündü sonradan 4 güne çıktı.

ilk kullanmaya başladığımda 8 ay kullandım tabi şeker hapıyla o kadar memnundum ki surtımdaki tüyler azalmıştı.ama ilacı bırakınca 2 ay içinde eski halime dönüyorum.
benim ablamda senin gibi normal adet görüyor çok az birşey yükselme var ama o da bizim gibi tüylü
ama tüyleri benimkinden daha ince benimkiler siyah kalın , onunkiler öyle değil.
senin erkeklik hormonun kaç bilmiyorum ama benim ki epeyce yüksek :59:

Öncelikle çok geçmiş olsun canım benim.Çocuk yaşta nelerle uğraşmak zorunda kalmışsın ..
Her şey düzelir yeter ki pes etme :65:

Seninde benim ailem gibi ailen ilgilenmemiş.Düşün bi de benim annem köse.Kolunun altında bile tüy çıkmıyor desem yeridir,2-3 tane.Sülalemde desen o da yok,her şeyi kendim araştırıyorum,kendim başarmaya çalışıyorum.Bazen oturup ağlıyorum :43: Göğüslerimde dümdüz zaten.Bazen kendimi kız gibi hissetmiyorum.Doktor kontrollerini ihmal etmemen gerekir ve sürekli aynı doktora git,bi ona bi buna gitme.Kendini kendin düşünmezsen seni başkası hiç düşünmez bunu da unutma ve ona göre yaşa :51:

Benim tüylerim adet olmadan önce kahverengi ve up uzundu,çocuk yaşta yani(halbuki hiç olmamaları lazımdı).Ama bi ergenliğe girdim direk kapkalın ve siyah kıllar çıktı.Tüylenme diye bi sorunum yok zaten KILLANMA ! :30: Hala da çıkmaya devam ediyorlar. Bilmiyorum canım erkeklik hormonum kaç :18:

Aldactonenun yan etkisi çok gibi .. Eğer sen bi yan etkisini yaşadıysan söyler misin canım? Gerçi şu durumda naparsa yapsın kullanacağım :36:

Çok sağol , sana da geçmiş olsun .
Öyle deme niye kız gibi hissetmiyorsun , hiç bir şey için geç değil.silikon taktırırsın :27:
Aslında adet olmadan önce tüylerinin kahverengi uzun olması normal gibi geldi. bimkiler siyah ve uzundu:85:
Kıllanma denmesi koyuyor ya sinir oluyorum .
özellikle tıp fakültesinde bana tip bakıyorlar değerlerim yüksek ya :4:
Ben ilacı kontrol hapıyla içtim bir zararını görmedim . ben 100 lük kullanıyordum.
Son zamanlarda tansiyon çıktı ama neden kaynaklanıyor bilmiyorum henüz...

Son düzenleme:
tansiyon çıktı derken?
tansiyonun muhtemelen düşmüştür.
çünki aldactone (Spironolactone etken madde) hipertansiyon ilacıdır aynı zamanda.yan etkilerini görmüş olsanız bile doktorunuza danışmadan ilacı birden kesmeyin bence,çünki bu tarz ilaçların birden bırakılması sakıncalı olabilir.

hirsutizm tedavisi uzun ve ağır işler genellikle
ne yazıkki.
kilo vermek anahtar rol oynar, insülin direncinde ve diğer metabolik hastalıkların iyileşmesine büyük katkı sağlar,tedaviyi kolaylaştırır.

Bu arada bitkisel yan destek olarak(tabii ilaçlarla birlikte kullanılmamak kaydıyla)
-civanperçemi+hayıt tohumu yada hayıt yaprağı kullanıldığında adet kanamalarınızın düzeldiğini (az adet görüyorum diyenler için)
göreceksiniz.özellikle ilk 3 aylık kür sonucu büyük ölçüde düzenliyor bu bitki çayları
çay için tarif ise;1 tatlı kaşığına tekabul eden civanperçemi bitkisi sapı ve çiçeğiyle birlikte ufak ufak doğranır,yada ufalanır.
kaynamış 1 subardağı suda 10 dk demlenir ,ılık içilir.
hayıt tohumuda aynı miktarda ve aynı şekilde demleme usulü içilecek.(süzme işlemi sonrası tüketin.)
sabah -akşam regl tarihine 15 gün kala kullanılabilir.(15 gün süreyle yani)

annem kullanıyor bu ilacı. hatta bugün doktorunu aradım. 3 ay 1 er tane, sonrasında yarım kullanacaksın demişti. yarım olarak ne kadar süre kullanabiliriz diye sormak için aradım. annem çeşitli kalp ilaçları, şeker tip2 ilacı kullanıyor. doktoru Aldactone yi zayıflamasına yardımcı olacak diye verdi.

Doktora 'zayıflatıyorsa bende nimetleneyim' dedim.
'olmaz, bu annene göre bir ilaç, sana başka verilir ama boşver' dedi.:59:
çok geçmiş olsun kızlar..

tansiyon çıktı derken?
çünki aldactone (Spironolactone etken madde) hipertansiyon ilacıdır aynı zamanda.yan etkilerini görmüş olsanız bile doktorunuza danışmadan ilacı birden kesmeyin bence,çünki bu tarz ilaçların birden bırakılması sakıncalı olabilir.

bu problem bana ait konu sahibesine değil,
kaldı ki ben bunların kitabını yazarım :1:
artı olarak doğum kontrol hapı da kullanıyorum yanında okumadınız sanıyorsam .

annem kullanıyor bu ilacı. hatta bugün doktorunu aradım. 3 ay 1 er tane, sonrasında yarım kullanacaksın demişti. yarım olarak ne kadar süre kullanabiliriz diye sormak için aradım. annem çeşitli kalp ilaçları, şeker tip2 ilacı kullanıyor. doktoru Aldactone yi zayıflamasına yardımcı olacak diye verdi.

Doktora 'zayıflatıyorsa bende nimetleneyim' dedim.
'olmaz, bu annene göre bir ilaç, sana başka verilir ama boşver' dedi.:59:
çok geçmiş olsun kızlar..

Yorumun ve geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederiz canım.Annenin sorunu bizden farklıymış ama aynı ilacı kullanıyoruz.Görüyorsun ki biri düzelirken diğeri bozulabilir.O yüzden doktorun dediği gibi ciddi bi sorunun yoksa ilaç kullanmamalısın. Ben zaten zayıf bi insanım bu ilaçla nolur bilmem .. Babam hep der : sıyırsan et çıkmaz :52: İştahıma dikkat etmeye çalışacağım :32:

tansiyon çıktı derken?

hirsutizm tedavisi uzun ve ağır işler genellikle
ne yazıkki.
kilo vermek anahtar rol oynar, insülin direncinde ve diğer metabolik hastalıkların iyileşmesine büyük katkı sağlar,tedaviyi kolaylaştırır.

Konuşmalarınız çok net, fazla ihtimal içermiyor.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Merak ettim Bu hastalıkta tecrübe mi yaşadınız yoksa herhangi bir yerde eğitim mi gördünüz? Mesleğiniz nedir? Hayıt otu tohumunun faydasını bende biliyorum,haklısınız.Bitkilerle de ilgileniyordum bi yandan ama ilaç kullanmadığım için tüylenmeye tek başına çare olmadı tabiki.Artık ilaç kullanıyorum,bitkilerle takviye yapacağım kesinlikle.

bu problem bana ait konu sahibesine değil,
kaldı ki ben bunların kitabını yazarım :1:
artı olarak doğum kontrol hapı da kullanıyorum yanında okumadınız sanıyorsam .
ben mesajımı yazarken alıntı yapmadan yazdım,direkt size ithafen yazmakta istemedim,sizin konu hakkındaki deneyim ve bilgili olduğunuzun farkındayım .
ben şu açıdan paylaşmak istemiştim;bazen bu problemi yaşayan insanlar doktora gitmeksizin kendi başlarına eczaneden bu ilaçları alıp kullanabiliyorlar.
aldactone vb.gibi diüretikler organizmadaki sıvı dengesini perişan ederler,çoğunlukla hastada bunu dengelemek için yeterli miktarda sıvı almaz ve organ hasarları başlar,tansiyon ,böbrek fonksiyonlarında vs. de problemler ortaya çıkabilir,bunun için bazı ilaçlar birden değil azaltılarak bırakılması tavsiye edilir.

Beany, hala cevabını bulamadığım soruyu sana da sormak istiyorum. Hirsutizm hastası olarak Adlactone 100 mg günde yarım olarak doktor kontrolünde 6 ay kullanacağım veya duruma göre daha uzun sürede olabilir.Sonuç olarak Bu tedavi bitiminde Ömrüm boyunca artık androjen hormonum normal mı salgılanacak? Varolan tüyler gitmeyecek ama Yeni tüylerimin oluşumdan kurutulacak mıyım? Yoksa sadece ilaç kullanımı süresince mi bu iyileşme :2:

Biri artık bunun cevabını söylesin lütfennn :43: :43: :43:

ben mesajımı yazarken alıntı yapmadan yazdım,direkt size ithafen yazmakta istemedim,sizin konu hakkındaki deneyim ve bilgili olduğunuzun farkındayım .
ben şu açıdan paylaşmak istemiştim;bazen bu problemi yaşayan insanlar doktora gitmeksizin kendi başlarına eczaneden bu ilaçları alıp kullanabiliyorlar.
aldactone vb.gibi diüretikler organizmadaki sıvı dengesini perişan ederler,çoğunlukla hastada bunu dengelemek için yeterli miktarda sıvı almaz ve organ hasarları başlar,tansiyon ,böbrek fonksiyonlarında vs. de problemler ortaya çıkabilir,bunun için bazı ilaçlar birden değil azaltılarak bırakılması tavsiye edilir.

ben sizin gibi detaylı bilmesem de evet yaşadığım bu hastalık ve ilaçlarla ilgili bilgim var.
zaten ben doğum kontrol hapıyla beraber kullanıp, hapla beraber bir hafta ara veriyorum.
Dreamss gibi sadece bu hapı kullansam neyse ...
hapı bıraktığımda 1 haftalık ara vermiştim 2. günü gece uykumda burun kanaması geçirdim ve hapları bırakmak zorunda kaldım.
Siz tansiyon düşüklüğü yapar demiştiniz ama ben yüksekti.13/8 ve 13/7 belki denge problemi çekiyorum ondan bazı sıkıntılarım oluyor .
Yeterli sıvı tüketiyorum , hatta annem kızıyor kupa bardağı ile kana kana su içiyorsun sanki et yemiş içi yanmış gibi:1:
Ayrıca böbrek üstü bezi için kullanılan aldactonenin yan etkilerinden biri hurşitizm :44:
Merak ettim aynı dertten muzdarip olduğunuz için bu bu bilgi birikimine sahipsiniz , yoksa bununla alakalı bir bölüm mü bitirdiniz ?

Son düzenleme:
Bende sordum ama cevap alamadım sea_d :44: Bu kadar detaylı bilgilere sahipken başlık açıp herkesi bilgilendirmesini isterim açıkçası ..

Arkadaşlar şimdi gördüm sorularınızı
hirsutizm hastası değilim,hekimde değilim.
uzun zamandır istenmeyen tüylerden kurtulma metodlarını araştıran sıradan bi araştırmacıyım sadece.
profilimden mesajlarımı talip etmek isterseniz bunu çok açık görebilirsiniz:) neredeyse tüm mesajlarım bu kategoride yer almakta.
istenmeyen tüylerle ilgilenince haliyle bu oluşumu ilgilendiren tüm etkenler hakkında zamanla bilgi edindim.bildiklerimide aktarmaya çalışıyorum nacizane,hekim arkadaşlarda buraya iştirak ederlerse daha sağlıklı paylaşımlarda bulunabiliriz zannımca.
Elimde çok değerli prof.ların farmakoloji kitapları var ,aldactone hakkında çok teferruatlı bilgiler var,aldactonenin prospektüsünde yan etkiler arasında hirsutizm de sıralanmış ama işin ilginç tarafı doktorların hirsutizm tedavisinde sıkça verdiği ilaçtır aldactone.bi kere bu ilaç DHT (testesteronun ağır versiyonu olan erkeklik hormonunu) inhibe ediyor,bu sebeple hirsutizm etkilerini ortadan kaldırmada güçlü etkileri olan bir ilaç ama kesinlikle dr kontrolünde kullanılmalı.

dreamss,sorduğun diğer soruya benim cevap vermem doğru olmaz,doktoruna danışman en sağlıklısı canım.
ömür boyu androjenlerin aşırı salınmasıylamı yaşayacaksın ?bunun net bi cevabı yok,genetik kökenli durumlarda ilaç bitiminden belli süre sonrasında tekrarlama ihtimali olabiliyor diye biliyorum ben,ama bu birazda kişinin kendine dikkat etmesinede bağlı,belli diyet programına ömür boyu uymak gerekebilir mesela.
örneğin ,bildiğimiz gibi pko hastalarında insülin direncinden tutunda başka metabolik hastalıklarında beraberinde görüldüğünü biliyoruz.
çoğumuzun bildiği klasik bilgilere göre;şekerden uzak durmak,unlu ,yağlı ,kızartmalı yiyeceklerden uzak durmak vs gibi.
pko lular için yabancı bi forumda güzel diyet listeleri görmüştüm

burdada buna benzer başlıklar açılabilir belki,herkes bildiklerini araştırdıklarını aktarırsa daha fazla bilgilenebiliriz (hem medical tedavileri hemde bitkisel tedavileri)

bakın birde bu durumun vücuttaki asidite ilede yakından ilgisi var,yağ hücrelerinin artışı vücudun asitlik dengesindeki bozulmadan dolayı aldığı önlemin bir sonucudur, vücuttaki asitlik dengesi yükseldiğinde (örneğin şekerli gıdalar yediğimizde) vücut normal olarak 6.8-7.4 sınırları arasında gezen ph'ını yine bu seviyelere yükseltebilmek ve alınan asidi de tamponlayabilmek için yağlanma emri verir. Yağ kütleleri asidik maddeleri absorbe eder ve ihtiyaç olduğunda yine çoğalırlar,böylelikle yağlanma beslenme rejimine göre artar ya da azalır. Bu bağlamda yine örnek verecek olursak şekerli gıdaları direkt glukoz olarak değil de, fruktoz şeklinde almak daha mantıklıdır. Böylece, hücreler şeker ihtiyacını karşılamaktadır.
bunun gibi daha detaylı araştırmalarla kolay ve uygulanabilir diyetler listelenebilir.
yağ hücreleri ve bazı metabolik hastalıklar arasında ciddi ilişkiler vardır.kilo vermek bunun için çok önemli hirsutizmde .

Back