Alan tercihleriyle ilgili

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
alan dışı tercihlerde 2 yıllıklarda mesela sözel öğrencisiyse e.a tan bi bölüm yazıcaksa kendi 0,3 lü yani sözel punanınmı geçiyo yoksa secicen bölümün alanının 0,3 lü puanımı

canım öncelikle kendi alanın bile olsa 2 yıllık tercihlerde 0,3 katsayılı puan geçerli ve olur ve kendi alanın dışında seçeceğin bölümün puanı dikkate alınır.

mesela ben sözelciydim ama sayısaldan 2 yıllık bir bölüm okudum ve yerleştirme yapılırken de benim sayısal, 0,3 katsayılı puanım dikkate alındı.

canım öncelikle kendi alanın bile olsa 2 yıllık tercihlerde 0,3 katsayılı puan geçerli ve olur ve kendi alanın dışında seçeceğin bölümün puanı dikkate alınır.

mesela ben sözelciydim ama sayısaldan 2 yıllık bir bölüm okudum ve yerleştirme yapılırken de benim sayısal, 0,3 katsayılı puanım dikkate alındı.

hııııı tmm anladım demekki ben ondan yerleşemedim:çok üzgünüm: artık ek yerleştirmeleri bekliycez

ee tmm da mesela ben 2 yıllık halkla ilşkiler düşünüyorum sözel 0,8 li puanım 302 0,3 lü puanım 259 geneldede halkla ilşkiler 260 275 puan arası eğer bu puan 0,3 lü puansa bu puanın 0,8 lisi 300 ü geçer zaten böyle bi durumda 4 yıllık yazar niye iki yıllık yazsın yani anlamıyorum ben halkla ilşkiler yazıcam zmn 0,3 lü puanımmı 0,8 li puanımmı geçerli olucakkk

2 yıllıklarda meslek okulu mezunu deilsen 0,3 lü oluyor ama meslek liselerine(kendi alamıysa) 0,8 li diye biliyorum o yüzden bir çoğunun 0,8 li puanı 275 oluyor

X