• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller ala ikel in Bronzluk ve Sa bakm

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

sevval888888

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
264
0
96
44
Samsun
ALINTIDIR.....

Hep Akdeniz tipli bir kadın olmak istedim

30.07.2009
"Bronz tenli, saçları güneşten açılmış bir kadın... Akdeniz tipli biri olmak isterdim hep. 12 sene içinde de makyajım, saçım ve kıyafet tarzımla, olmak istediğim ben haline geldim. Ama dudaklarım nasıl kalınlaştı onu bilmiyorum!"
Üç buçuk ay sonra anne olmaya hazırlanan Çağla Şikel, karnında bir can taşımanın heyecanını, Emre Altuğ'la aşkını ve hayatının en önemli dönüm noktalarını Harper's Bazaar dergisine anlattı...

Yaz-kış bronzsunuz ve çok farklı bir renk tonunuz var. Bu tonu nasıl elde ediyorsunuz, doğal ten renginiz ne?
Ben hiç açık tenli olmadım. Babam çok koyu renkliydi, amcalarım ve babaannem de kapkaralar. Annem Adanalı ve onun ailesi de koyu renk bir cilde sahip. Yani sürekli solaryuma falan girmiyorum, çünkü bende çok çirkin bir renk yapıyor. Bronz değil, kara-sarı oluyorum. Bronzlaştırıcı allıklar var, herkese tavsiye ediyorum ama kimse bana inanmıyor.

Yani hiç solaryuma girmiyor musunuz?
Tahmin edildiği kadar sık değil, en fazla ayda bir kere. Ama en büyük tutkum, kasım ya da aralık ayında hava burada eksi dereceye doğru giderken, 35 derece olan Dubai ya da Arjantin'de plajlara gidip güneşlenmek, hatta fotoğraf çekip arkadaşlarımı kıskandırmak! Ocak ayının başında herkes bembeyazken ben daha yeni tatilden dönmüş olarak yılbaşına girmeye bayılırım. Sıcak havayı, Akdeniz tipli insanları ve öyle görünmeyi çok seviyorum. Zaten çok çabuk bronzlaşıyorum, güneşte birkaç saat kalmam yeterli.

Güzellik yarışmasına katıldığınızda koyu renk saçlı, esmer, ince, uzun bir kızdınız. Yıllar içinde sanki transformasyon geçirdiniz...
Evet, değiştim. Neredeyse çocuktum o zaman. Aslında kendimden memnun olmadığım için değil; on iki sene içinde makyajım, saç rengim ve kıyafet tarzımla olmak istediğim ben haline geldim. Kesinlikle Akdeniz tipli bir kadın olmak istediğime karar verdim; bronz tenli, saçı güneşten açılmış bir kadın. Ama yıllar önce dudaklarım çok inceydi, nasıl kalınlaştıkları konusunda hiçbir fikrim yok.

ŞU SIRALAR ÖNCELıĞıM BEBEĞıM
Dişleriniz?
Dişlerim hep aynı, rengi böyle. Ablam ve annemin de böyle. Bir gün dişçiye gidip beyazlatmak istediğimi söyledim, dişçi skalayı çıkarttı, benim dişim en beyaz renkten daha beyazdı. Bana, "Şaka mı yapıyorsun?" dedi.

Şu günlerde önceliğiniz ne?
Bebek! Ben unutsam da o kendini hatırlatıyor. Herkes bana "Bebek tekmelemeye başlayınca onunla bir bağ kurarsın" diyordu da inanmıyordum, gerçekten öyle oluyormuş. Şimdi uyanır uyanmaz aklıma önce bebeğim geliyor, hayatım o oldu.

Hemen her kadın çocuk yapıyor ama aslında bu hiç de hafife alınacak bir şey değil...
Evet, ben de öyle zannediyordum; herkes doğuruyor, sonra kucağında bebekle dolaşmaya başlıyor... Ama öyle değilmiş işte. Binlerce duygu yaşıyor insan ve sürekli birilerine anlatmak istiyor. Bunu yaşayan milyonlarca kadın var ama sanki sadece sen yaşıyormuşsun gibi hissediyorsun ve bu yüzden dünyanın en özel insanı olduğunu zannediyorsun. ıçinde bir can taşıdığın için bunu bağıra çağıra dünyaya ilan etmek, herkesle paylaşmak istiyorsun. ınsan çok acayip şeyler hissediyor. Bana 'tadını çıkar' diyorlardı ama ilk üç ay mide bulantısından başımı kaldıramadım. Bunlar geçip de tekmeler başlayınca işin boyutu değişti. O ultrasonda gördüğün bebeğin seninle can bulduğunu, orada yaşadığını bilmek akıllara ziyan bir durum aslında.

Eşinizle ilişkiniz değişti mi? Sonuçta aranıza başka biri daha katılacak...
Onu pek algılayamıyorum şu anda. O bebeği biz yetiştireceğiz ama nasıl biri olacak bilemiyorum. Tamamen bize ait bir bebek; büyük bir sorumluluk bu. Emre'yle olan ilişkimi fazla yıpratmamaya çalışıyorum. O da tahminimden çok daha anlayışlı oldu, hep yanımda.

BAŞTA ÜÇ KıLO VERDıM Ona ihtiyacınız oluyor mu?
Eh, tabii, ağrım ya da bulantım olduğunda onu yanımda istiyorum.

Hiç kilo almamış gibisiniz...
ılk üç ay sürekli midem bulandı, karpuz ve soğuk yoğurt çorbasından başka bir şey yiyemedim, üç kilo verdim.

[ Güzellik sırlarınız ne?
Özel olarak yaptığım hiçbir şey yok. Sadece çok yıpranıp kuruduğu dönemlerde, saçıma tatlı badem yağı sürüp, streç filmle kafam hava almayacak şekilde sarıyorum. Mümkün olduğu kadar tutuyorum, sonra yıkıyorum. Saç bakımına tonla para harcadım, en çok bu işe yaradı diyebilirim.

gerçekten güzel bi yazı uzun yazıları hep es geçerdim keyifle okudum

Back