• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akupunktur ile İlgili Detaylı Bilgiler

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
Akupunktur vücut dengesinin yeniden oluşturulması için vücutta bazı özel noktaların uyarılması yoluyla yapılan bilimsel bir tedavi yöntemidir.

Batı dünyasında latince Akus (iğne) ve Punctura (noktalama) sözcüklerinin birleşimiyle anılmaktadır. Çin'de ise chin-chen (iğne-ısı) ismiyle bilinmektedir.

Uzakdoğu ülkelerinde 5.000 yıldan beri bilinen Akupunktur'un Batı ülkeleri tarafından tanınması II. Dünya Savaşı yıllarına rastlar. 1972 yılına gelindiğinde ise ABD Başkanı Nixon'un Çin ziyareti sırasında Akupunktur Batı basınında geniş ölçüde yer almış ve böylece Amerikalı ve Avrupalı doktorların ilgisini çekmeye başlamıştır.

Canlı organizmaların fonksiyonel bozukluklarını onarmaya ve hastalıklarını kendi kendine yenmeye yönelik bir savunma mekanizmaları vardır. Örneğin bir kemik kırıldığı zaman kemik uc uca getirilerek sabitlenir yani atel'e alınır ve iyileşmesi beklenir. İşte bu organizmanın kendini onarma gücüdür.

Vücutta varlığı binlerce yıldan beri bilinen bazı noktaları uyararak sözedilen bu "bioregüler güç" harekete geçirilir ve kişi kendi vücudunun bu özel yeteneği sayesinde iyileşir.

Uyarı Noktaları
Tedavide noktaların doğru yerinin ve derinliğinin bulunması esastır. Önemli olan doğru teşhis ve doğru noktanın bulunmasıdır.

Akupunktur Noktası denilen noktalar ile gelişigüzel seçilmiş noktalar arasında yapılan deri kesitleri sonucu anlamlı farklılıklar bulunmuştur. Sadece akupunktur noktaları uyarıldığı zaman klinik ve laboratuvar sonuçlar elde edilebilmiştir.

Nasıl İğne
Bugün çoğunlukla özel üretilmiş çelik iğneler kullanılmaktadır. İğneler doğru noktalara uygulandığında zaten çok ince olduklarından ağrı hissedilmez. İğnelerin sterilizasyonu çok önemlidir.

Etki Mekanizması
Akupunktur noktası uyarılınca buradan başlayan lokal hücresel uyarılar sinirsel iletişim yoluyla beyine ulaşır, beyinden de ilgili organlara gönderilir. Böylece vücudumuzda zaten varolan kimyasal maddeler, hormonlar, enzimler salgılanır ve bazı hücresel değişiklikler olur. Dışarıdan ilaç vermeye gerek kalmaz. Burada özellikle önemli bir konu vardır. Bu süreç olması gerektiği düzeyde kalır yani ne daha fazla ne de daha az. Yani hiperfonksiyon veya hipofonksiyon oluşmaz. Çünkü organizmamız normale programlanmıştır.

Akupunkturda Kulağın Önemi
İnsan kulağında bedenin her uzvu ve organı ile ilgili bir nokta vardır. Kulaktaki bu noktalar hem teşhis hem de tedavi için kullanılır. Muayene sırasında kulakta saptanan sorunlu noktalar daha sonra tedavi sırasında iğne veya lazer ile uyarılır. Kulaktaki bu noktalar ile birlikte vücuttaki noktalar da kullanılır.

Laser Akupunktur
Laser, akupunktur'da iğnelere alternatif olarak veya iğnelerle birlikte kullanılabilir. Laser terapisinin en sık kullanıldığı durumlar:
Yumuşak doku zedelenmeleri
Eklem rahatsızlıkları
Yaraların iyileştirilmesi
Ağrı ve inflamasyonun giderilmesi

Akupunktur Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) akupunkturu bilimsel bir tedavi yöntemi olarak kabul etmiş ve hangi hastalıklar için kullanılabileceğini bir liste halinde yayınlamıştır.

Romatizmal Hastalıklar
Artrozlar (kireçlenme)
Bel-Boyun-Diz-Kalça
Disk Herniasyonu
Bel fıtığı - Boyun fıtığı
Siyatalji (Siyatik ağrısı)
Tennis Elbow
(tenisçi dirseği)
Karpal Tünel Sendromu

Solunum Sistemi Hastalıkları
Astım
Akut ve Kronik Bronşit
Alerjik Rinit
Sinüzit
Gripal infeksiyon

Gastrointestinal Hastalıklar
Aft
Diş ağrısı
Gingivit (dişeti iltihabı)
Gastrit
Kabızlık
İshal

Cilt Hastalıkları
Akne
Ürtiker-Alerjik dermatit
Zona ve sekeli
Pseuriazis (sedef hastalığı)
Egzama
Nörolojik Hastalıklar
Başağrıları ve Migren
Fascial Paralizi (Yüz felci) ilk 6 ay içinde
Trigeminal nevralji
Periferik nöropati

Endokrinolojik Hastalıklar
Guatr
Diabet (Şeker Hast.)
Aşırı terleme

Psikiyatrik Hastalıklar
Stres
Depresyon
Uyku Bozuklukları
Alışkanlıklar
-Sigara
-Alkol
-Obesite (şişmanlık)
Psikosomatik Hastalıklar

Ürogenital Hastalıklar
Enürezis Nokturna
(gece altını ıslatma)
Nörojenik Mesane
Ağrılı adet görme
Sterilite (kısırlık)

Kulak Burun-Boğaz Hastalıkları
Tinnitus (kulak çınlaması)
Meniere Hastalığı

arkadaşlar lise 2 den beri sindirim sistemi tembelliğide dediğimiz spastik kolonum vardı.içmediğim bitki çayı kullanmadığım ilaç kalmamıştı.beslenme düzenimide değiştirdim ama kronik olduğu için fayda etmedi. kolon filminde bu teşhis kondu.ilaç tedavisini aşağı yukarı 6 ay sürdürdük ve düğünüme yakın bir iki ilacımı düğün telaşından içemedim.dahiliye uzmanına gittiğimde ne zamana kadar bu ilaçları içeceğim diye sordum oda bana bu ilaçları bırakabileceğinimi sanıyorsun dedi.ben yine ilaçlara devam ettim ama bir süre sonra etki etmemeye başladılar.annem daha önce zayıflamak için akupunktura gitmiş ve bu yolla 22 kilo vermişti.bende doktorla görüştükten sonra akupunktura başladım.önce haftada 2 seans gittim.bir süre sonra haftada bir.15 te bir 20 de bir ayda bir şeklinde devam etti.aşağı yukarı 6 ay tedavi gördüm.ilk başaldığımda 40 ytl idi.her 5 seansta bir 5 ytl düştü fiat.en son 20 ytl de sabip kaldı.ve ben bu şekilde tedavimi geçen hafta bitirmişim.bugün aradı doktorum ve artık gelmeme gerek kalmadığını söyledi.tedavim bitmiş.ilaçları yavaş yavaş bıraktırdı bana.kendisi pratisyen hekim bazıları hindistandan sertifika alıp bu işi yapıyormuş o tür değil yani.merak eden arkadaşlar varsa tecrübemi paylaşmak istedim sevgiler...bu arada son derece iyiyim yıllardır çektiğim sorun bitti.:teytey:

ya bende bu akupunkturla ilgili konu başlığı arıyordum sen çıktın karşıma.ben zayıflama amaçlı 2 gün oldu bır fizyoterapist akupunktur yapıyor ama tereddütlerim var. haftada 1 gun gıdeceğım kulaklarımdaki tohumları değiştirecek.bazı arkadaşlar iğneli olan daha etkili dediler seni tecrübeli gördüm biraz anlatırmısın.

canım zayıflamak için iğneli olan yapılmıyor yanlış bilmiyorsam.annem gitti zayıflamak için çok memnun kaldı.ama kulağına taktılar onun.iğneli olanlar tedavi etmek için kullanılıyor.

Akupunktur

Akupunktur nedir?
Akupunktur; vücutta belirli noktalara iğne batırmak suretiyle çeşitli hastalıkları tedavi etme metodudur.

Akupunktur hangi tür hastalıklarda kullanılır?
Akupunktur özellikle ağrılı durumlar olmak üzere bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Eklem ağrıları, kas ağrıları, migren ve hatta menstriasyon ağrılarında etkilidir. Ayrıca mide ve barsak şikayetleri, yüz felci, bulantı ve sinüzitte bile akupunktur tedavisine başvurulabilir.

AKUPUNKTUR İLE TEDAVİ EDİLEBİLECEK HASTALIKLAR
BOYUN, DİZ KİREÇLENMESİ
BOYUN-OMUZ-KOL-EL TUTULMASI
GÖĞÜS KAFESİ KASLARI AĞRILARI
SIRT AĞRILARI
DİZ KİREÇLENMESİ
BEL VEYA BOYUN FITIĞI
SİYATİK
TENİSÇİ DİRSEĞİ
ŞİŞMANLIK
UYKUSUZLUK
GERİLİM
KORKU, SİNİR, EVHAM...
BAŞ AĞRILARI
YÜZ AĞRILARI
YÜZ FELCİ ( İLK 3 AY İÇİNDE )
YÜZDEKİ SİVİLCELER
GECE YATAK ISLATMALAR
ERKEKLERDE ERKEN YAŞTA CİNSEL GÜÇSÜZLÜK
KADINLARDA CİNSEL SOĞUKLUK
KISIRLIK
AĞRILI ADET
ADET GÖREMEME
SICAK BASMASI, SIKINTI, SİNİRLİLİK...
ALERJİK NEFES DARLIĞI
ZONA HASTALIĞI VE SEKELLERİ
KULAK ÇINLAMASI

Akupunkturun etkisi plesebodan ibaret midir?
Kesinlikle hayır. Plesebo, hastanın haberi olmadan, ilaç yerine ilaç görünümünde başka bir madde aldığı halde hastanın iyileşmesi durumudur. Aynı şey akupunktur tedavisinde, hastalığın tedavisinde kullanılmayan akupunktur noktalarının iğnelenmesi şeklinde uygulanır. Akupunkturun plesebo etkisi, ilaçların plesebo etkisi kadardır ve % 30 civarındadır. Üstelik ilaçlardaki plesebo etkinlik süre uzadıkça azalır, halbuki uygun tedavide akupunktur tedavi sayısı arttıkça akupunktur etkinliği artar. Plesebo etkinlik kişinin kendinin tedavi edildiğini düşünmesine bağlıdır, oysa akupunktur tedavisi hayvanlar ve hatta anestezi altındaki hayvanlar üzerinde de uygulanmakta ve olumlu sonuçlar alınmaktadır. Akupunktur bebek ve küçük çocuklarda da uygulanmaktadır ve bu hasta gruplarında bir plesebo etkinlik olması söz konusu olamaz.

Akupunktur güvenli bir tedavi metodu mudur?
Yeterli bir eğitim almış bir doktor tarafından uygulandığı taktirde akupunktur tedavisi son derece güvenlidir. Bazı hastalarda iğne yerinde hafif bir çürük, tedavi sonrası hafif bir yorgunluk hissi veya da çok nadiren bayılma meydana gelebilir. Çürük, iğnenin çok ince olmasına rağmen, genellikle tedavi sırasında hareket etmeye bağlı olarak, minik bir cilt altı kılcal damarın zedelenmesine bağlı olabilir. Bayılma, hastanın aç ve çok yorgun olması durumunda olabilir ki zaten yatarak tedavi bu olasılığı büyük oranda ortadan kaldırır.

Akupunktur iğnesi acı verir mi?
Bir çok kişinin merak ettiği ve endişelendiği bir durumdur, ama akupunktur neredeyse ağrısız bir tedavi yöntemidir. İğneler son derece incedir ve genellikle hastaların çoğu, onca endişeye rağmen iğneleri çok az hissettikleri için şaşırırlar. İğne batırılırken çok hafif bir sinek ısırığı hissi ve sonrasında iğne bölgesinde hafif bir ısınma veya ağırlık hissi ya da uyuşma normaldir ve iğne çıkarılınca ortadan kaybolur.

Akupunktur kliniğinde bana neler yapılacak?
Doktorunuz, sizi muayene ederek, sorular sorarak ya da gerekirse bazı tetkikler sonucunda teşhisinizi koyacaktır. Ardından tedavi şekil ve süresini sizinle tartışarak planlayacaktır. Eğer akupunktur tedavisine karar verirseniz tedaviye geçilir. Genellikle ağrının bulunduğu bölgedeki akupunktur noktalarına, gerekirse de kol ve bacaktaki akupunktur noktalarına iğneler batırılır. Uygun görülürse kulak akupunkturu, kupa tedavisi, elektro-akupunktur tedavisi, laser veya moksa tedavisi eklenebilir.

teşekkur ediyorum verdiğin bilgilere .ınsallah bırılerı bunlardan faydalanır.bende oyle.

Ben Kilo Kontrolu Icin Gitmistim Faydasini Gordum Ve Cok Rahatlatici Idi Yine Gidecegim..agrilarada Birebir Geliyor

arkadaşlar ben 23 yasındayım ve bu zaman kadar hep kiloluydum.Boyum 1.71 ve kilom hep 70-74 arasıydıı.bigün su dışarıda para atılan tartıları denedim birde baktımki 81senağlama.ne yaptıysam kilo veremedim.o sırada annem akapultura başlamıstı.onun fazla kilosu yoktu 5 kilo vermesi gerekiordu.bende basladım 1 hafta sonra evet arkadaslar 10 ay gectibu dönem icinde 4ay ara verdigimde oldu ve su anda 65 kiloyum.inanın o kadar rahat verdimki.üstelik çok ekonomik kızılaya gidiyorsunuz ilk seans 25 milyon daha sonraki seanslar 12 milyon.haftada 1 kilo ölçümü,ayda bir yag ölçülüyor ve diger ayrıntılar.vallaha ben stressolmadankilo verdigim icinde cok memnun kaldım:teytey:

annem tekrar başladı akupunktura sırt ve bacak ağrıları için gelişmeleri yazarım.bir hafta oldu şimdiden çok memnun kaldı.

Arkadaşlar benim fazla kilom yok ama 5 kilo kadar vermem gerekiyordu.geçen yıl gittim akupunktura,kulağıma 2 tane iğne 1 tane de tohum takıyorlardı. 1 ayda 5 kilo verdim.Fakat şunu bilmek gerekiyor ki akupunktur tek başına zayıflatmıyor.5 kiloyu vermemin sebebi doktorun verdiği diyet listesini uygulamamdı.Akupunktur bu süreçte yardımcı oluyor sadece,mide bulantısı,baş dönmesi gibi şikayetleri ortadan kaldırıyor ve acıktığınızı hissetmiyorsunuz.Tekrar başlamayı düşünüyorum,çok memnun kaldım.

Evet kaynımda hem zayıflama hem fobileri için akupuntur yaptırdı sonuç mükemmel. 20 seansta 8 kilo verdi kendisi ve uçak fobisi vardı seanslar biter bitmez izmir uçmuştuk tavsiye ederim.

akupunktur'a gıden arkadaslar sızen bısey rıca edıcem. 30 yasındakı kaynımda ıltehaplı eklem romatızması var ama bacaklarında, sırtında ve omurılıgınde cok tehlıkelı bır yerde cok doktora gıttı fakat caresı yokmus:(
Aceba gıttıgınızde doktorunuzdan bununla ılgılı bır tedavı varmı dıye sorar mısınız? gercekten cok ıyılık yapmıs olursunuz.. ne calısabılıyor, ne 10-15 dk'dan fazla yuruyebılıyor, yataktan annesı kaldırıyor, evlenemedı bu hastalık yuzunden ruh gıbı yasıyor lutfen yardım edın... sıtenın yabancısıyım eger sorarsanız cevabı bana ozel mesaj olarak atabılır mısınız? Allah hepınızın gonlune gore versın:)

arkadaşlar ben 23 yasındayım ve bu zaman kadar hep kiloluydum.Boyum 1.71 ve kilom hep 70-74 arasıydıı.bigün su dışarıda para atılan tartıları denedim birde baktımki 81senağlama.ne yaptıysam kilo veremedim.o sırada annem akapultura başlamıstı.onun fazla kilosu yoktu 5 kilo vermesi gerekiordu.bende basladım 1 hafta sonra evet arkadaslar 10 ay gectibu dönem icinde 4ay ara verdigimde oldu ve su anda 65 kiloyum.inanın o kadar rahat verdimki.üstelik çok ekonomik kızılaya gidiyorsunuz ilk seans 25 milyon daha sonraki seanslar 12 milyon.haftada 1 kilo ölçümü,ayda bir yag ölçülüyor ve diger ayrıntılar.vallaha ben stressolmadankilo verdigim icinde cok memnun kaldım:teytey:

Bende dün akşam gidip iğneleri taktırdım ilk farkettiğim açlık duygusunun azalması ve dikkatim arttı sanki

umarım bende doğum kilolarımdan senin gibi kurtulabilirim.
şuanda 76,8 kiloyum doğumdan önce 65 kiloydum boyum 1,73
umarım yine 65 kiloya düşebilirim.
Doktor 900 kcal lik bir liste verdi listede herşey var
yani rahat rahat diyet yapılabilir gibi duruyor bakalım sonucu yazarım

Back
X