Akşama Ne Yemek Var ?

iyi akşamlar kimse yok ama yeni keşfettim burayı.bende bıkmıştım hergün hergün ne yapsam diye düşünmekten süper oldu.kocam 12 de gelecek daha akşam yemegi yemedim yani.yemekte ,tas kebabı ,pirinç pilavı,cacık ve turşu var.ha bide dünden kalan ezogelin çorbasızemuszemus

zeytin yağım yok normal çiçek yağı koysak olmazmı..
bide
yarım kilo acı süs biberi çok acı yapmazmı ki

Slm canım olur yağ damak tadınıza kalmış birşey
Süsbiberi yeşil olan değil kırmızı süsbiberi okadar acı yapmıyor domatesle karışınca ama acıyı çok sevmiyorsanız biraz azalta bilirsiniz

Günaydın,
Birisi bugün tembellik yapacakmış, olsun hep ben mi yapacam-tatlicadiarzu-

Sarı bocek o fırın da ıspanak dediğin şey nedir onu bana bir anlatıver.
Ispanağım var da değişik birşey yapayım diyorum, hem kız da yer:hulya:

Bugün;
Fırında sebzeli tavuk pirzola pişiricem. Fırın torbasının içine herbişeyi koyupcokacimcoook
Yanına pilav yapmayı düşünmüyorum, zira içinde patateste olacak ekmekte yeniyor.
Sonra şiş şiş midelerle oturuyoruz.
Her akşam ki gibi birde bol bol salata yaparımkaydirigubbakcemile2

o tembel benim:lepi:
hayatım ıspanağı kavuruyorsun ince ince doğranmış soğanla.ve sucuğu küp küp doğrayıp sadece tat vermesi amacı ile ıspanağa katıyorsun.
sonra beşamel sos hazırlıyorsun
borcama ıspanağın yarısını koyuyorsun arasına beşamel sosu üzerine rendelenmiş kaşarı koyuyorsun
tekrar ıspanağı koyup beşamel sos ve kaşarı koyup atıyosun fırına
10-15 dak en fazla tutuyorsun sonra sıcak sıcak servis ediyorsun
hem çok lezzetli hemde çok hafif ben gelen misafirlerime genelde kış aylarında yaparım
efiyet olsun

oo sarıböcek harıka bir tarife benziyor en kısa zamanda deneyeceğim :dance:
bu akşam köfte,piyaz,domates çorbası var
herkeze afiyet olsun

mercimek çorbası
patlıcan kavurma
marul salatası
bisküvi pastamda var :lepi:

yayla corbası ve kıymalı karnabahar yemegı yapıyorum.dundende yesıl mercımegım var.yanınada yogurt ve tursu.pılav ve makarna yapmamaya gayret edıyorum cunku hala dogum kılomu atamadım

güzel tarifmiş denemek lazım

patlıcan oturtma < yada patlıcanla değişik tarif bulursam onu yaparım >
yufkalı-üstü milföylü mercimekli börek ( akşam yapmıştım ) mmm nefisss olmuşş zemuszemus

akşama yemek memek yok aaaa her gece her gece....
anama gider orda yeriz iş sonrası iyi oluyo :))))))

fırında tavuk
zeytinyağlı taze fasulye
çorba
salata
makarnamda var
tatlı olarak puding yeter yaa

terbiyeli kerevizim var.dünden haşlanmış makarnam var.soslarım artık neyli canımız isterse.yanınada makarnanın olacak sosuna göre ya yoğurt yada salata yaparım.

akşamdan kalan sebzeli mercimek çorbam var
yanına
karnabaharlı bişiy yapıcam ama daha karar vermedim.. karnabaharla barışmaya çalışıyorumda

geçende burdan aldığım fırında beşemelli karnabaharı yaptım.. ben çok beğendim ama eşim pek sevmedi.. aslında gayet güzel olmuştu karnabaharı sevmeyen -ben- bile bi güzel yemiştim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…