Akşama Ne Yemek Var ?

bu aksam sank martine gidicez kizimla gec geliriz artik.
onun icin acele acele bamya pisirdim
dünden kalan etli patatesim var
bide bagetle brezel pisirdim
kiz bamya yimez diye.gelincede salata falan hazirlarim bitti gitti.

Tarhana Çorbasaı

Kıymalı Karnıbahar Yemegi

Ispanaklı Börek

Salata

Makarna

Bizde bunlar var herkeze afiyet olsun bereketli sofralar.

havuç ve kabağı rendele canımsonra iki kepçe kadar yağla tavada pişir onları tuzunuda koy 3 havuç 2 kabak yetiyo bize snra ceviz döv bir avuç kadar sarımsaklı yogurda hepsini karıştır bi yemek kaşığı kadar mayonezde kayabilirsin istersen çok güzel oluyo her misafirim bayılıyo çokta kolay ....

havuç ve kabağı rendele canımsonra iki kepçe kadar yağla tavada pişir onları tuzunuda koy 3 havuç 2 kabak yetiyo bize snra ceviz döv bir avuç kadar sarımsaklı yogurda hepsini karıştır bi yemek kaşığı kadar mayonezde kayabilirsin istersen çok güzel oluyo her misafirim bayılıyo çokta kolay ....

çok teşekür ederim canım yapıcama.s.

kızlar bildiğiniz acılı meze tarifleri var mı? uzun süre dayanabilse, böyle yapsam dolaba koysam?

muhammara diye bi ezme var duydunmu bilmiyorum, hiç yapmadım ama yedim, güzel oluyor, açma poğaça üzerine felan sürüp yiyoruz biz, kahvaltıyada olur, hemde dayanaklı, kendim yapmadığım için netten buldum tarif çok var ama benim yediğim en çok buna benziyor

Muhammara ( Kilis )
4 Kişilik
MALZEME:
1 su bardağı biber salçası
1,5 çay bardağı galeta unu veya 4 dilim kurumuş ekmek
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı nar pekmezi (nar ekşisi)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı zeytinyağı
İnce dilimlenmiş ekmek

YAPILIŞI:
Zeytinyağı hariç bütün malzemeyi karıştırın. Sonra zeytinyağını yavaşça ve yedirerek ilave edin. Dilimlenmiş ekmeklerin üzerlerine sürerek servise sunun. Kahvaltı ve beş çayları için çok uygun bir lezzet.

bugün temizlik vardı o yüzden
yayla çorbası
fırında ıspanak
su böreği(deepfrezden çıkardım)
havuçlu salata
gibi sallama bir menü hazırladım..
kocamı bekliyorum:asigim:

kocacım bu akşam toplantıda
bende kendime bol soslu hazır mantı hazırlayıp
yaprak dökümünü seyrederken yiyeceğim
-tatlicadiarzu-

yok yemek hiç istemedı canım :gitme: