Akşama Ne Yemek Var ?

benimde tam tersi dev gibi bi düdüklüm var.. annem çeyizime alırken "büyüğünden al, kalabalık misafirin gelince rahat edersin" demişti.. sankim ordu gelecek dev gibi bişiy yaa 7ltkaydirigubbakcemile3

ama çok sık kullanıyorum şahsen..zemuszemus
tüm bakliyatlarımı hep onda kaynatırım.. hatta patates, mısır bilem kaynatıyom.. millet tüm yemeklerini yapıyomuş düdüklüde.. hatta dolmalarını bilem..
benimki çok kocaman olduğundan kaldırıp koparması zor oluyo (zati bileklerim çöp gibim:kedi:) sadece haşlama olayları için kullanıyom kendisini:hulya:

herkes kuru fasulye pilav yapmış galibakaydirigubbakcemile3ben de dün yapmıştım biraz onlardan var şimdi yanına kızartma yapıcam çorbamda var

evet sanki sözleşmiş gibi;kış geldiği nasıl da belli oluyor;biz şimdi oturcaz yemeğe;acıktık;eşimde salatayı yapıyor..herkese afiyet olsunncokacimcoook

canım istedi kuru fasülye ve pilavdan.... :kedi:

bende bugün tavuklu şehriye çorbası ve peynirli çubuk makarna yaptım....
cokacimcoook

herkese günaydııınn.. hayırlı haftalaropuyorumnanaktan
hepimizin sofraları bereketli olsun.. allah rızkımızı artırsııınnn:Saruboceq:

günaydınn kızlar..
akşam için
brokolili sebze çorbası(özellikle kızım için yaptım)
patates oturtma:-)bol kıymalı,soğanlı)
yanınada bulgur pilavı(bol domatesli,biberli)
domuz gribinden dolayı inanılmaz sebze takılıyorum bu aralar:))

bu akşam patates yemeği pilav salata
ya yeşil mercimek çorbası yada kırmızı mercimek çorbası yapıcam

bende beyaz lahana sarması yapacağım daha yanına ne yapacağıma karar vermedim beyaz lahana vucuda çok faydalıTOKSıN ATARAK YENıLENıN
Kaynamakta olan yarım litre suda 5-6 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan, 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte haşlayın. Sabah ve akşam şeklinde günde 2 kez aç veya tok karnına birer su bardağı için. Bu işlemi 5 gün boyunca ve her seferinde yeniden hazırlayarak devam edin. 3 gün ara verip, yeniden 5 günlük bir kür daha uygulayın. 10 günlük kürün bir yıl boyunca 4 kez yapılmasını tavsiye ediyorum. Kürün yapılmaya başlandığı 2. veya 3. gününde vücudunuzun terlediğini ve özellikle yüz kısmında yağlı olduğunu fark edeceksiniz. Endişelenmeyin, bu yağla birlikte toksinleri de attığınızı gösterir. Bu kürü uygularken daha sık banyo veya duş yapmalısınız. Ne kadar çok toksin atarsanız vücudunuz o kadar fazla kendini yeniler

akşama yayla çorbası
kremalı mantar soslu makarna yapıcam:lepi:

kırmızı mercimek çorbası
sosyete mantısı
bolll salata
patlıcan salatası
opuyorumnanaktan

X