Akşama Ne Yemek Var ?

doktorumda kuzu ciğerini tavsiye etmişti zaten. Unla kavurduktan sonra baharatlayıp mı bırakıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz
Ciğeri süt olan bir marine sosu hazırlamak hem yemeğinizin lezzetini artırır hem de pişirme süresini kısaltır. Asla öncesinde yıkamayın. Bu ciğeri sertleştirecektir ve sıkıntı yaratacaktır.

Mısır Unu kullanıyorum. Çok olmamakla birlikte kızgın yağda 4 dakikayı geçirmeden et sote gibi kavuruyorum. Dışı biraz kıtır içi sulu oluyor. (Biz böyle seviyoruz , siz süreyi kısaltabilirsiniz) Sogan , yeşil kırmızı biber ilave edilerek 2 dk daha kavurarak kızartılmış küçük patates eşliğinde tabaklara servis ediyorum.
Ellerine sağlık fakat şeyi soracağım ben içi sulu kalınca yiyemiyorum içininde sulu kalmaması için daha uzun mu kavurmam gerek

Ellerine sağlık fakat şeyi soracağım ben içi sulu kalınca yiyemiyorum içininde sulu kalmaması için daha uzun mu kavurmam gerek
Dediğim gibi süreye takılmayın. Bu tamamen sizin insiyatifiniz de olan bir durum. 3 dakika olur 5 dakika olur bu herkes için değişkenlik gösterebilir. Ara ara tadına bakarak sulu/sert oranını kendiniz belirleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Merhaba hanımlar. Başlıkla alakasız bir soru olacak biraz ama hangi zeytinyağını kullanıyorsunuz? Şimdiye kadar şu üç harfli marketteki rivierayi kullanıyorduk ama internette trend..dan baktığımda başka markalarda daha uyguna olanları da görünce internetten alıp almama konusunda kararsız kaldım. Sağlıklı bulduğunuz ve onerdiginiz varsa yazar mısınız?

Merhaba, ben riviera kullanmıyorum. Erken hasat soğuk sıkım tercih ediyorum. Marketten genelde Kristal markasını alıyorum ben tadını çok seviyorum. Ancak geçenlerde Novavera markasınınkini denemiştim onu çok çok sevdim. Ödüllü bir zeytinyağı markası, fiyatı da ödüllü bir marka olduğunu düşünecek olursak makul seviyelerde bence.

Mısır Unu kullanıyorum. Çok olmamakla birlikte kızgın yağda 4 dakikayı geçirmeden et sote gibi kavuruyorum. Dışı biraz kıtır içi sulu oluyor. (Biz böyle seviyoruz , siz süreyi kısaltabilirsiniz) Sogan , yeşil kırmızı biber ilave edilerek 2 dk daha kavurarak kızartılmış küçük patates eşliğinde tabaklara servis ediyorum.

Ben bunu denerim 😍

Biz genellikle köyden alıyoruz,ama eğer marketten alırsam da Komili alırım.

Tariş'inkini beğeniyorum baya sanırım kuzey ege'ydi sevdiğim. Bir ara Sezai Ömer Madra diye bir marka denedim onu da beğenmiştim ama 750 ml 320 TL olmuş, almam daha 🥲

Kaynanamların zeytinliği sağolsun 😂 toplayıp sıkıma gönderiyoruz ve bize bi dahaki zeytin zamanına kadar yetiyor. Fakat bu sene yetmeyebilir çünkü zeytinlikteki kulübede sakladığımız zeytinyağını maalesef çaldılar :KK43:

Merhaba, ben riviera kullanmıyorum. Erken hasat soğuk sıkım tercih ediyorum. Marketten genelde Kristal markasını alıyorum ben tadını çok seviyorum. Ancak geçenlerde Novavera markasınınkini denemiştim onu çok çok sevdim. Ödüllü bir zeytinyağı markası, fiyatı da ödüllü bir marka olduğunu düşünecek olursak makul seviyelerde bence.
Teşekkür ederim, dediğiniz markalara bakacağım 🌸

Bugün akşam

Sarımsaklı acılı tarhana çorbası
Fırında soslu sebzeli kuzu pirzola
Tereyağlı şehriyeli tavuk suyuna pirinç pilavı
Sumaklı maydanozlu soğan salatası
Semizotu salatası (
domatesli soğanlı salatalikli eksili ve zeytinyağli )
Haydari
Kıbrıs tatlısı
Kola

X