- 15 Şubat 2015
- 13.337
- 47.044
- 598
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Kardeşi evlenmek istiyor annesi destekliyor kız 22 yaşında evlilik de değil aslında nisan yapacaklarmis ben kızla Nisan'da beri soğuğum muhabbetim yok en son tersledim.Kaynanam para yok diye düğün masrafından yirtmaya çalıştı.Kizini düğünden hemen sonra nisanlayacak.Hakkim varsa helal etmicem.Bu konuda kızının acelesi yok.Hatta beklese biraz bizim düğün hallolsa masraf bittiksen sonra ona rahat rahat nisan yapılır.Geziyorlarmis laf söz Muş.Bahane İzmir gibi rahat yerde ne lafı sözü olabilir ki.
Yazacak bir şey bulamadım.
Orası öyle.Tabiki bakacak ama söylede durum var.Erkek çocuğu çalışır eve para getirir.Baba olsun olmasın ailesi düğününü yapar bizde.14 bin lira maas alıp 11 yaşından beri çalışan insanın sadece 50 bin lirası olur.Anneside çalışıyor.Kardesleri de.Oğlumda çalışıyor,gelinde çalışır.İkisi bir evlerinin eşyasını alır,nasıl istiyorlarsa öyle evlenirler.Ben de altını,takısını takarım diye de düşünen insanlar var.Sizin etrafınızda yok heralde.Herşeyi bir alışveriş olarak görüyorsunuz bu hayatta.
Eve para getirdiyse babası yok,kardeşleri,annesi var.Hiç bakmayacak mıydı ailesine?Sizin babanız annesine baktı ya.
Acele etmeseydi dedim bende görücü usulü evlenmedim.Dugune para yok 1 ay sonra nisan yapma niyetleri var.Sizde Izmir gibi rahat yere gelin gideceksiniz, nikah kiymasaydiniz o zaman? Laf soz olacak hali yok demi?
Size gore sizin herseyde hakkiniz var zaten
O kadar da değil bizim fikir anlaşmazlığı oldu.El kaldırmadı.Bana el kaldırmaz demiyorum.Her erkeğin doğasında şiddet var.Sacimizi yapan kuaför de sok icindeydi. Hem gelik hem annesi damat adayi yerden vuruyordu söyle Kötü böyle kötü diye. Siddet uyguladigini da. Kuaför de niye vazgecmediklerini sordugunda "artik bir kere ortaya ciktik. Herkesin haberi var" gibi birsey demisler. Kina ve dügünümüz ayni günlerdeydi. Dügün günü yine benden önce siradaydi. Kuaför "onun tek derdi salonda en güzeli ben olmaliyim" dedi. Benim sok olan kisim sadece annenin göz göre göre elalem korkusundan kizinin dayak yemesine göz yummasi. Hala aklima ara sira o gelin gelir
Beton dökmediysen olabilir niye olmasinZar cesitlerini biliyorum.Ama benim esnek olabileceğini düşünemiyorum.
Acele etmeseydi dedim bende görücü usulü evlenmedim.Dugune para yok 1 ay sonra nisan yapma niyetleri var.
Ondan değil be.Agrinin alasını yaşarım.Beton dökmediysen olabilir niye olmasin
Bizde dediniz.Her yer de öyle değil.Üstelik eşiniz sizin çevrenizden değil,bambaşka bir şehirde.Orası öyle.Tabiki bakacak ama söylede durum var.Erkek çocuğu çalışır eve para getirir.Baba olsun olmasın ailesi düğününü yapar bizde.14 bin lira maas alıp 11 yaşından beri çalışan insanın sadece 50 bin lirası olur.Anneside çalışıyor.Kardesleri de.
Evlenmeden birlikte olup pisman olmayanlar orsbu mu?Oda onun o..... diyeceğim bu kadar
O kadar da değil bizim fikir anlaşmazlığı oldu.El kaldırmadı.Bana el kaldırmaz demiyorum.Her erkeğin doğasında şiddet var.
Hayır her erkeğin doğasında yok.O kadar da değil bizim fikir anlaşmazlığı oldu.El kaldırmadı.Bana el kaldırmaz demiyorum.Her erkeğin doğasında şiddet var.
Benim düğün salonu davetiye mobilya.Onlar oyle uygun gormus demekki.
Siz dugun salonuna ne zaman bakacaksiniz? İzmirde mekanlar hazirlanmaya baslandi haberiniz olsun
Aileler,kadınlar herkes suçlu. İnsan kendine bunu nasil hak görüyor yakıştırıyor yaaSacimizi yapan kuaför de sok icindeydi. Hem gelik hem annesi damat adayi yerden vuruyordu söyle Kötü böyle kötü diye. Siddet uyguladigini da. Kuaför de niye vazgecmediklerini sordugunda "artik bir kere ortaya ciktik. Herkesin haberi var" gibi birsey demisler. Kina ve dügünümüz ayni günlerdeydi. Dügün günü yine benden önce siradaydi. Kuaför "onun tek derdi salonda en güzeli ben olmaliyim" dedi. Benim sok olan kisim sadece annenin göz göre göre elalem korkusundan kizinin dayak yemesine göz yummasi. Hala aklima ara sira o gelin gelir
O kişiye göre değişir.Kim olursa olsun bana el kaldırmaz diyemem.Katilmiyorum. Rahmetli babamin anneme ses yükseltmezdi, kaldi ki vuracak. Aynisi esim icin de gecerli. Her insanin siddet uygulabilecek kapasitesi var, ama "bana el kaldirmaz demiyorum" diyebildigim biriyle de evlenmezdim
Benim düğün salonu davetiye mobilya.
Vs.ev hazır herşey erkek tarafı düğüne 6 aydan daha fazla müddet varken mobilya alalım dediler davetiye bile Kasım ayinda bastırıldı haziranda düğün düşünün 500 lira fark vermemek icin
Bu ne demek Allah askina yaOda onun o..... diyeceğim bu kadar
Para kolay kazanılmıyor.Sizin de bunu iyi bildiğinizi düşünüyorum.O yüzden istifa etmediniz mi?İşim zor diyeBenim düğün salonu davetiye mobilya.
Vs.ev hazır herşey erkek tarafı düğüne 6 aydan daha fazla müddet varken mobilya alalım dediler davetiye bile Kasım ayinda bastırıldı haziranda düğün düşünün 500 lira fark vermemek icin
Eskiden kızlar nisan atınca dul muamelesi görüyordu ben çocukken.Aileler,kadınlar herkes suçlu. İnsan kendine bunu nasil hak görüyor yakıştırıyor yaa
Her erkeğin doğasında şiddet yok nurpembeO kadar da değil bizim fikir anlaşmazlığı oldu.El kaldırmadı.Bana el kaldırmaz demiyorum.Her erkeğin doğasında şiddet var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?