akraba birliktelii

kardes gibi görmemek akraba evliligi yapmaya bi sebep olamaz bence.kardes gibi büyünmesede aynı kan tasınıyor.kuzenini 10 yıl bile görmesen aradan gecen zaman kan bağını koparıyor mu?bence asla..

bir evlilik icin kan bagi olmamasi sarti mi var ki ben anlamadim
hepimiz ademin soyundan geliyoruz ona bakarsan:1ninca:

bir evlilik icin kan bagi olmamasi sarti mi var ki ben anlamadim
hepimiz ademin soyundan geliyoruz ona bakarsan:1ninca:

bana göre şart.ben kanımdan olan birini eşim olarak göremem.ademin soyundan geliyoruz diye düsünürsek o zaman erkek kardeşlede evlenilebilinsin.!!!

bana göre şart.ben kanımdan olan birini eşim olarak göremem.ademin soyundan geliyoruz diye düsünürsek o zaman erkek kardeşlede evlenilebilinsin.!!!

olayi carpitmanin anlami yok arkadasim kuzeninle sen ayni anne babadan dogmuyorsunuz asla ve asla kardes olmazsiniz.
sen bunu yanlis goruyorsun diye akraba evliliklerini tasa tutman gerekmiyor.
Cok mu dogru? hayir cok dogru degil ama kesinlikle saglik acisindan dogru bulmuyorum o kadar.
olay enseste kadar getiriliyor bazi seyleri abartmayi cok seviyoruz anlasilan..

ne abartması arkadasım.herkes fikrini nasıl söylüyorsa bende söylüyorum.benim annem babamda teyze cocukları..abartacak olsam kendi ailemden baslarım abartmaya.ben kendi kararlarımı söyleyebilecek yastayım ve gerektiginde anneme bile ne kadar yanlıs bisey oldugunu savunuyorum..bence adem soyundan geliyoruz diyerek konuyu farklı boyuta getiren sensin..sen adem soyundan örnek verebiliryorsan bende kardesten örnek vererek yanlısımı dogrularım yerimseniben

herkes fikirlerini söylemekte özgür.kimseyi tasa tuttugumda yok..senin fikrinde budur.sinirlenip polemik yaratmaya gerek yokyerimseniben

ya ben bu konuda çok katı olanlara katılmıorum ( saygım sonsuza.s.) ama biraz anlam weremiorum.. o gözle nası bakıosunuz denio, ama bakılan göz kötü bi göz değilki gönül gözüyle bakılıo ya bundan doğal we güzel bişe yokki, birileri ahmeti mehmeti sewerken oda kuzenini sewmiş.. ayıp günah değilki bu, olsa zaten nikah düşmezdi...

çok doğru bişe süper herkes ewlensin kuzenleriyle demiorum tabi, ama bukadar katı olunmamalı bence böle ewlenmiş olanlara..

herkes fikirlerini söylemekte özgür.kimseyi tasa tuttugumda yok..senin fikrinde budur.sinirlenip polemik yaratmaya gerek yokyerimseniben

nedense bu baslikta akraba evliliklerini savunanlara acayip tepkiler veriliyor.
ve evet tepkileri abartili hem de cok abartili buluyorum.
kendi fikirlerimi zaten diger baslikta yazmistim yeniden uzun uzun anlatacak degilim.
kan bagi meselesine cok sasirdigim icin senden alinti yaptim o kadar
gerisine girmiyorum bile.

agzina saglik demeye calistigim sey buydu.

kimseye sert tepki yada abartılı olarak yorum yapmıyorum.dedim ya annem babamda teyze cocukları..herkesin dogrusu kendine..ama bana coook ters geliyor.benim dogrumda budur.akraba demek zaten kan bağı demek..sasıralacak bisey degil ya neyse..

süpersin a.s.alkisalkisalkis

agzina saglik demeye calistigim sey buydu.
a.s.

işte anlatmak istediğim bu, mide meslesi falan sanki biraz fazla katı cümleler bunlar cnm yaa..

senin dediğin açıdan bende kesinlikle nişanlımı yerine kuzenimi düşünemem, ama akrabasıyla ewli olanlarada sorsan onlarda aynı senin gibi bi başkasını düşünemezler sewdikleirinin yerne , bunun sebebi kuzen olup olmama değil ama bence, ben sadece kuzenimi değil dünyada başka bi insanı bile düşünemiorumki nişanlımın yerine, sizde öle değilmisiniz eşinizin yerine sadece kuzeninizimi düşününce böle oluosunuz?? tabiki hayır.. yani kimi koyduysan gönlüne o helalin herşeyin oluo gözünde kuzeninde olsa komşunda olsa:asigim:

Son düzenleyen: Moderatör:

bu yazın için binlerce teşekür ederim yazdığın her kelime için çok güzel yazmışsın bizde ayrıldık yapamadık başka birileriyle denedik olmadı umarım bu soruma cvp verirsin ailelerinizde sorun oldumu

Kim ne derse desin hiçbir zaman akraba evliliklerini onaylamıyorum
Hele bi an amcamın yada teyzemin oğlu ile kendimi düşündüm de başım döndü resmen kafamçokkarıştı
Bence burda en büyük hata ailelerde,bir aile kuzenleri el gibi yetiştirmemeli
Çocuklara akraba bağlarını ve aradaki kan bağını öğretebilmeli
Kuzenin kardeşten bi farkı olmadığını anlatabilmeli
Çocuklarını böyle yetiştirmezlerse eğer olacaklara da katlanmak zorundadırlar. :1closedeyes:Gelecek nesillerde olacak hastalıklara da tabiki

iyi veya kötü herkez bi yorumunu yapmış yapanada yapmayanada çok çok teşekür ederim biz daha evlenmedik aramızda düşünülen gbi bi ilişki olmadı sadece 1 sn lik dudağım dudağına deydi okadar yanaktan masum bir öpücük gibiydi bizimki böyle başladı devamı gelmişdir derseniz gelmedi orda kaldı ne o öpmek istedi nede ben cinselliğe dayalı bişeyde değil yani bunuda belirtmek istedim
ben belki cahilim belki ailem yeteri kadar bişe öğretemedi belki benım bilipte duymak istemediğim şeyleri duyurdunuz ama bazıları aşkı gerçekten yaşamış olmalıki gerçek aşkın bulunmasının zor olduğunu anlamışki sert tepki vermeyip benı kırmadan yorumlamış sormak istediğim birşey daha var burda yorum yapan ablalar siz aşık oldunuz veya ilk aşkınız siz onu unutabildinizmi aklınıza bir şarkı güzel bi hatırada gelmiyormu unutulabilirmu unut demiş ayrıl demiş kimisi çok mu kolay kalbi koparmak bağlanmışken insan aşık olunca gözleri kör oluyor başka bişe görmüyor gene yorumlarınızı bekliyorum

Aklıma ne geldi kuzen diyince :roflol:
Küçükken babaannemlere gidince tabi çok fazla yer yok ya bütün çocukları aynı odada yatırırlardı
Bende amcamın iki oğlunun arasına yatardım,bir kere sabah kalktığımızda ben işemişim ikisininde üstü benden çok ıslanmış nasıl becerdiysem artık kaydirigubbakcemile3
Ya ne bilim abilerim onlar benim hele aramızda bi yaş olanla baya bi oyunlar oynadık,şimdi ne kadar fazla görüşmesekte asla farklı bişey düşünemem onlar hakkında
Ama ailemin bizi nasıl yetiştirdiği de önemli,yani tekrar diyorum ailenin çocukları nasıl yetiştirdiği çok ama çok önemli bu konuda
İnanın benim yetiştirilme tarzıma göre mümkün değil onlara farklı gözle bakamam akannehir

ben onu halaoğlu gibi görmedim öyle düşünmedim askerden geldiğinde bizde kalmıştı daha o an başladı herşey kendimi boşlukta hissettiğim falanda yoktu herkez olayı neden akrabaya bağlıyor onun soyadı farklı benımki farklı akraba olduğumuzu bilmeden evlensek nolucak yani kafam okadar karıştıki cümlelerimde karıştı sanki inanın onu halaoğlu olarak görmedim cevrede erkekmi yok var çirkinmiyim hayır ama uyumumuz çok güzel birbirimizi anlamamız belki diyorum günden güne bu bataklığa batıyorum belki çırpınıcam ama çıkamıcam dahada batıcam bu ilişkidenbi beklentim yok çocukta yapayım dediğim yok sadece hep yanımda olsun yeter o güzel gözlerini o tertemiz yüreğini benden esirgemesin yeter ben onunla bu aşkı gizlide yaşamaya razıyım okadar tutuldum okadar aşığım
benım sonum yani bu aşkın sonu
ölmek olsa
bile bile giderim
diyorum

Bak cnm şunu unutma eğer sen bir kerede olsun ona farklı gözle bakıp aşık olabildiysen eğer demekki sen onu kardeşin gibi görmüyorsundur.
Yani bu durumda da sen zaten onla dudak dudağa bile gelmişsin,artık bi ilişki yaşamasanda bişey değişmez.Ben ne kadar karşı olsamda sen onu sevgilin olarak görebiliyorsan eğer ve mutlu olacağına gerçekten inanıyorsan yapacak bişey yok yani bu saatten sonra birlikte olmanız daha mantıklıdır bence...

bi arkadaşımız ne güzel söylemiş büyük lokma ye Ama Büyük konumaz die
mide meselesi diyorsunuz benı çok üzdü bu kelimeniz belirtmek istedim ben burda birileri benı azarlasın küçük görsün die yazmadım ama ne olursa olsun bu kelimeyi kullanmamlıydınız ben burda bişeylerin farkına varmak için
paylaşım istedim ama siz paylaşım yerine kırıcı ve aşşalıyıcı bi cümle seçmişsinizdir kimbilir sizinde hayatınızda ne kadar mide bulandırıcı şeyler vardır kimbilir?
hem bu böyle akraba evliliği yapanlara hakaret hemde geçmişe saygısızlık
belki ben neyaptığımı bilmiyorum gözlerim kör oldu hiç bişeyin farkında değilim belki ama kusura bakmayın bukadar kırıcı olamazsınız bidaha konuma bişe yazmanı istemiyrm
lmaz:

arkadaşlar bazen şaşırıyorum bu forumda...
bundan 30 sene öncesinden bahsetmiyoruz, 2009 yılındayız, eskiden insanlar cahilmiş, sakıncalarını bilmiyorlarmış
zaten çoğu mal yabancıya gitmesin falan gibi sebeplerden akraba evliliği yapmış
ama yıl olmuş 2009 hala akraba birlikteliğinin veya evliliğinin sakıncalı olup olmadığını nasıl tartışabiliyoruz ???
ılk aşkınızı unutabildinizmi lafları normal durumlar için geçerli
bu anormal bi durum canım, bir gelecek görüyormusun sen kendin söyle
görüyorsan da gözünü seveyim çocuk yapma lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…