- Konu Sahibi blackheart
bana ters.......
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bencede bazıları kendini göstermek adına çok kırıcı yorumlar yapıyor
yazıcaksan mantıklı bişe yazda okuayalım hı doğru SÖylüyor bak diyelim
yada hiç yazma
yani bunlarda kuzen...
bizim teyze çocukları evlendi ikinci çocuk ne yazık ki sakat beyinden oda bir sürü testlerden geçtiği
halde ilk çocuktata hormon sorunu var, hayat zaten zor ve birde bu gibi durumlar, açıkca ben aşk uğruna
sakat çocuğum olmasını asla istemezdim her an göz önünde annem sakat olur dediğinde ona düşman
kesildiler şimdi ailecek herkes üzülüyor kızın annesi üzüntüden şeker hastası oldu.
olivacım yerimsenibenneymiş herkezin hayatında yanlışlar hatalar olabiliyormuşş
bu senın
Hayatimda kendimi af etmedigim bir konu var ise, oda benim yasimda olan yegenimin ( ben teyzesi oluyorum bu arada ) onun uyusturucu kullandigini ögrendigim an ( esrar ) ablama ve enisteme söylemedigimdir.
Aptal kafam, bana yeminler etmisti birakacagina dair, bende inanmistim. Simdi ise tam bagimlisi olmus aradan 10 sene gecti ve ben bu kadar ilerledigini bilmiyordum ( eroin iciyormus, sigara gibi ).
zamanlamafoldumben insan neyle nasıl bişeyle karşılaşacağını bilmiyor eskiden olsa bende
ya işte olurmu derdim
bambaşka düşünce ve duygulardayım senın bu tarz aşalıyıcı
konuşman yanlış
saygı görmek istiyorsan saygı göstermelisin vereliniortak
Birşeyi anlamak istiyorum.. fikir mi almak istiyorsun, destek mi bekliyorsun?
arkadaşın yazısı sert olabilir.ama senin şu yaptığın bence çok yanlış. bir kere konular çok farklı...
resmen misilleme yapmışsın. gidip mesajlarından açık aramışsın. gereksiz bir hareket olmuş bence..
fikire yardıma desteğede ihtiyacım var yeterince
karmaşıklık içersindeyken aşşalıyıcı ve kırıcı sözler duymak istesem başka yolu secerdim
düşüncelerini paylaşanlara tekrar teşekür ediyorum ama
karşı tarafında bulunduğu duruma saygı duymak lazım sonuçta insanız
Bence arkadaşı bu kadar rencide edici şekilde konuşmanız hiç doğru değillmaz:
Sizi aileniz kuzeninizle kardeş gibi yetiştirmiş o gözle bakmamanız için uyarmış olabilir
Ama arkadaşın ailesi bu konuda ona yeterli bilgiyi verememiş....
Bu şekilde tüm suçu arkadaşa atmanızda hiç doğru değil!!!
Heleki kimsenin burda kimseyi bu derecede aşağılamaya da hakkı yok
Güzelce yorumunu belirtirsin uygun değil diye ama bunu hakaret boyutlarına ulaştırmadaki amacınızı anlamış değilim....
Bakın eğer bizim devletimiz nikah kıyıyorsa burda insanları suçlamaya hakkınız yok.
Haa herkes akrabasıyla evlencek diye de birşey yok.
Tekrar söylüyorum ben kuzenlerimle yeri geldi küçükken aynı yatakta da yattım.Kardeş gibi büyüdük asla ama asla o gözle bakmamamız gerektiği bize açıkça ailelerimiz tarafından söylenmesede bizleri yetiştirdikleri ortamda buna müsade etmediler.
Ama arkadaş burda kuzenini bir kardeş gibi görmüyor!!!!!!!!
Yani bizim düşündüğümüz gibi kuzenine karşı bi kardeş yada yakın bir arkadaş duygusu beslememiş hiçbir zaman.Çünkü ailesi öyle yetiştirmemiş.Bu durumda onları suçlayamayız.
Çocuklarının hastalıklı olması riskine gelince tabiki bu çok zor bir karar.
Ama her zamanda sakat olmuyor.Ablamın iki görümceside teyze çocukları ile evli hatta bir kızı benim yakın arkadaşım olur. Yani bi görümcesinin iki tane diğerinin bir tane kızı var hiçbirinde de genetik bir hastalık söz konusu değil.Fakat bu demek değildirki her akraba evliliğinde böyle olsun!
Tabiki normal bir evliliğe göre kişilerin çok iyi düşünmesi gerek,dünyaya getireceğiniz bir canlının sizin yüzünüzden genetik bir hastalığa sahip olduğunu düşünün ki o sizin çocuğunuz olacak yani gerçekten çok zor bir karar...
Ama birde şöyle düşünmek gerek ki akraba olmadan evlenenlerin çocuklarında da genetik rahatsızlık olabiliyor. Bir arkadaşımın babasından geçen genetik rahatsızlığı gibi....
Ne olursa olsun aileler bu konuda çok titiz davranmalı ve kuzenler arasında bu tarz olabilecek düşünceleri önceden düşünüp,çocuklarını ona göre yetiştirmeli.
Ben burda en büyük suçluyu anne ve baba olarak görüyorum açıkcası...![]()
kusura bakmayın ama ne olursa olsun kimsenın benımle bu şekilde böyle konuşmasına izin veremem susamam
sokaktaki bir dilencinin bile bir gruru var bazı unuttuklarını hatırlatmaktı amacım
benim annem babamda teyze çocukları aneanem ve babaannem üvey kardeşler. bizde sakat doğan kimse olmadı 6 çocuğun 6 sıda turp gibi :) arkadaşı çok aşağılayıcı cümleler kuruyorsunuz kız ufak daha sevmiş yada sevdim sanıyor. eğer sevdiysen ve ilerde pişman olcağını düşünmüyorsan seni çok mutlu ediceğini düşünüyorsan devam et evlen ama kendine güvenmiyorsan ailen bu işe olumluda bakmıyorsa ve belki sakat doğucak çocuklarını düşünüyorsan arkana bakma bitir. ama ilerde pişmanlık yaşama kimse aşk acısından ölmüyor güzelim.
valla bizde akraba evliliği vardır ama bize çok çok ters. amcamın oğlu bir gün otururken elini omuzuma atmıştı yengemde saçma sapan bişeyelr söylemişti. ama biz kardeştik öyle bir ard niyetimiz yoktu. sonra bayağı bir soğudum amcamın oğlundan daha yeni yeni birbirimize gelip gidiyoruz. evliyiz sonuçta yengem saçmalayamaz dimi. babam çok kızmıştı yengeme onlar kardeş niye birbirlerinden soğutuyorsun diye.
ne olursa olsun birbirinize kardeş gözüyle bakmanız iyi olurdu ama sonuçta bir ilişki yaşamışsınız bunu sonuçlandırın derim. başka birieriyle evlenince birbirnizi her gördüğünüzde içiniz acıyacak çünkü. sizin çoıcuklarınızın sakat olma olasılığı çok düşük. baba genleri farklı çünkü.
polamikmi yaratmak istiyorsunÇok üzgünüm çoook şekerşey bişeyemi gerildinde yer arıyorsun
canınmı sıkılıyor senın git başka şeylerle oyalan
kusura bakmayın ama sinirlerim bozuldu bu tür dengesiz insanlar yüzünden bu konu kapatılsa iyi olcuak lütfen daha kimse bişe yazmasın
teşekürler Fikirlerime Yardımcı olan Ablalara