• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akraba birliktelii

o kadar karıştırmayalım dedim ama yine aynı şeyin üstüne gidiliyor. arkadaşlar kimse kimseye sen nasıl kuzeninle evlenirsin namussuzsun o zaman demiyor demeye de hakkı yok.. ve kimse bunun biyolojik bir ensest ilişki olduğunu da savunmuyor.. ama işin ensestlikle bağdaştırılan ve ahlak olarak aykırı görülen şöyle bir tarafı var, ilişkileri güçlü ailelerde kuzenler küçüklükten itibaren birlikte büyürler, yeri gelir aileler kız kuzenin yanına erkek olanı verir sahip çıksın büyükse abilik yapsın diye.. şimdi böyle ilişkilerin olduğu bir ailede kuzenlerin akraba değil kardeş gibi büyüdüğü bir ortamda fizksel yakınlaşma etik olabilir mi? benim benden küçük tüm kuzenlerim kardeşim büyük olanlar da abimdir. kardeş gibi büyünen insanla birliktelik de ahlaki olarak ensest ilişki değerindedir (ensest ilişki değildir!)..
ama her aile böyle değildir adam kuzenini bilmem kaç senede bir görmüştür pek paylaşmışlığı yoktur bana göre yine de yanlış ama belki o zaman durum değişebilir..
ben kardeş gibi büyümekten bahsediyorum, abi kardeş kelimelerinin anlamını tartışalım öyle ensesti sorgulayalım isterseniz??

sizde olmayabilir ...hukuk sisteminde çok açıklıklar var onlarımı sayacam ben sana şimdi...
bence say bende öğreneyim...

mesela bir simit calan veya baklava calan cocuga :) verilen cezalarla turkiyeyi soyanlara verilen cezalar esit olmuyor simit calan cocuk yıllarca yatıyor digeri 1-2 ay sonra cıkıveriyor nedense turkiyede yasamıyormusunuz parası olan cezadan yırtıyor olmayan ufacık bir suctan omur boyu yatıyor! nerde adalet nerde tam anlamıyla hukuk

mahalleyle sınırlamadım zaten, sınıf arkadaşı gii örnekler wererek açmaya çalıştım.. yani mahalleden bakamıosa sınıf arkadaşıda bakamaz iş arkadaşıda die düşündüm, sonuçta farklı şeyler değil hiçbirinin akrabalık ilişkisi yok sadece belirli ortamı paylaşıosun..

iyide kimse yasak demedi hukuken ama olaya neresinden bakarsan bak bence yanlıs ve benim yasadıgım aileye ,sosyal cevreye göre yanlıs ama belirttiğim gibi esimin ailesine göre normal bu demek değildir ki onlar çok kötü insanlar hayır herkesin yasam tarzı baska baska onlarda öyle demek
peki bu sizce cok mantıklı bir durum olsa neden herkes tarafından kabul görmüyor?

bende bu tartısmaya devam edemiycem... herkesin hayatı kendine benim dusuncem buydu isteyen evlensin isteyen evlenmesin ugrasamıycam bişiler anlatmakla

bu devirde hersey göreceli olmus akrabalık bile bence teyzenin anlamı değişmez teyze annenin kız kardesidir bunu kim değiştirebilir ama sık görüş ama hiç görüşme teyze teyzedir ogluda kardesindir görüşmemek yada görüşmek akrabalık derecesini azaltıp ,artırmaz sadece baglar kuvvetsiz denir akrabalık bagları ama bu demek değildir ki oglunla evlenebilirsin

vereliniortak

Bu görüşteyim..

sanırım alt mahalle olur ,sınıf arkadasında
ben yazdıgımın eksik okundugunu farkettim orda belirtmişim isterseniz tekrar acılımını yaparak yazabilirim anlasılmayan yerleri kaydirigubbakcemile2

bende buyüzden göreceli bi durum dedim zaten, kimisine göre normaldir kimiside duyuncaakannehir olur.. ama her 2 durumda kimsenin ii yada kötü niyetli olduğunu göstermez..ama giriş mesajınız bu yazdığınızın tam zıttı yanii...

ne çok mantıklı nede çok mantıksız, oyüzden ne herkes kabul edio nede reddedio..

şu anda yatağımda yatan adam teyzemin oğlu,
yanındaki beşikte yatan da hayatta beraber yaptığımız en güzel şey,kızımız...
ilk birbirimizi gördüğmüzde 15 yaşındaydık,
çocukluktu belki,ayrı şehirlerdeydik,çocukluk işte dedik,
büyüdük ben olmaz dedim,olmaz,
yıllarca bnden gelecek bir cevabı bekledi,
ikimizde ayrı insanlarla denedik hayatı paylaşmayı,yedik kazıkları oturduk popomuzun üstüne
olmadı yıllar geçti oldu,evlendik,
korktuk korkmadık mı,
hamilelikte testler,günlerce sonuç beklemeler,
yazardım uzun uzun ama ona sahur hazırlamam lazım,
ben çevrmdışıyım:))
anam ayrı,babam ayrı nerden kardeşim oluyor bunu anlamam,
güzel bişey herkes yapsın diyemem,
evet adam kalmamıştı,ya da bana rastlamamıştı,
görmedim onun gibisini,
maneviyata önem veren,ailesine kıymet veren,
dinine önem veren ve en önemlisi yalan nedir bilmeyen,
pişmanı keşke 30 yaşına kadar beklemeden daha gençken evlenseydm onunla,
beraber yaşayacak daha çok zamanımız olurdu,
seviyorum var mı itirazı olan,
ben onu o da beni sevdi,bu kadar.
saçma sapan yakıştırmalarda bulunanlara da önerim,
BÜYÜK LOKMA YE,BÜYÜK LAF KONUŞMA...
sofra kurmam lazım...

yazmıştım yine yazıyorum nikah düşüyorsa ,kimin ne dediğinin önemi yok...

tamam ben yanlısım ok artık cevap vermiyorum yazdıgım tüm mesajların arkasındayım ayrıca hayatta hiçbir düşüncemde celişmedim tebrikler siz yakaladınız ama tesekkür ederim

ikimizde ayrı insanlarla denedik hayatı paylaşmayı,yedik kazıkları oturduk popomuzun üstüne
korktuk korkmadık mı,
görmedim onun gibisini,
sofra kurmam lazım...

agzını öpemmm kaydirigubbakcemile5

hep mutlu olun inşş a.s.

korktuk korkmadık mı,
görmedim onun gibisini,
sofra kurmam lazım...

rabbim mutluluğunuzu daim etsin arkadaşım..:Saruboceq:

Ben bişey diyim de yorumu siz yapın..
Anneleri kardeş..Babaları kardeş olan kuzenler evlendi yaaa..Komşumuzdu..Çok uzun yıllar oldu..Çocuklarının durumunu bilmiyorum...
Teyze anne yarısı..Amca baba yarısı..Peki bu kuzenler ne oluyor.?...Gerçi gönül rızalarıyla evlenmişler giBi bi halleri vardı ama..
Heee bir de..birlikte büyümüşler....

Back