Akraba Aracılığıyla Tanışınca Flört Dönemi Rafa mı Kalkıyor?

Ya sizin gibi düşünüyordum da yukarıda yosunlukek ve Bearhug tam tersi açıklamalar yapmış, normal kendin tanışmanla aynı süreç işliyor demeye getirmişler. Biraz rahatlatmışlardı beni.

birçok insan bu taktiği yapar
kişiyi tanır edersiniz az görüştünüz mü biz anlaşamıyoruz görüşmeyeceğiz der alttan alta görüşmeye devam edersiniz :)
olursa ne ala olmazsa biter gider
Demi illa her şeyimizi göz önünde yaşamaya gerek yok, ailemden zaten eminim, her işe müdahale eden insanlar değiller. Sınırı çizip neleri paylaşacağımızın kontrolünü kendi elimize aldıktan sonra taktiği bile uygulamaya gerek kalmayabilir.

Tüh geri karmaşaya gömüldü kafam. Yaa demek görücü/aracı/tanıştırılma artık adına her ne dersek, her ailede aynı işlemiyor. Bir başkası teyzesi tanıştırdı sonra karışmadı 2 yıl takıldılar diye anısını anlatırken bir başkası da üç kere görüştük, dördüncüye bu işin adını koyalım dedi aileler söz yüzüğü taktık falan diye anlatabiliyor. Çok sübjektif ve göreceli bir konu açmışım, herkesin tecrübesi farklı. Ama sizin anlattığınız gibi bir senaryoda ben de asla rahat olamazdım, böyle olacaksa görüşmem bile.

İşte ondan korkuyordum. Ya hep biri yanında görüşmesek bile aileler daha olayın en başından müdahil olmuş olacak, sürekli ilişki hakkında onların soru ve yorumlarına muhatap kalacağız, dolayısıyla birlikte geçireceğimiz en basit bir anın bile romantikliği ve özeli kalmayacakmış, akrabalara ve ailelere sürekli bildirim gider gibi bir cümbüşün içine düşecekmişiz gibi geliyordu. Konuma yorum yazanlardan bunu destekleyen ya da karşı çıkan yorumlar geldi, arada kaldım son durumda.

Akrabalarımın beni tanıştırdığı görücü usulü kişiye ilk görüşte aşık oldum. Tanıdıkça da daha çok sevdim. 1-2 ay flört dönemimiz oldu. Şimdi evliyiz ☺

Benim ailemde karışan bir aile değil hiçbir zorlamaya maruz kalmadım. Hadi bakalım evlen diyen de olmadı. Ama görücü usulünün farklı bir havası oluyor. Mesela kendiniz tanıdığınızda bir şeyler ufak ufak başlıyor, yavaş yavaş daha da ilginizi çekmeye başlıyor. Görücü usulünde aileler baştan biliyor ve emin olun o görüşme aileye raporlanıyor. Ve şuna inanıyorum adam oraya direkt evlilik amaçlı geldiği için daha kontrollü daha efendi imaj çizmeye çalışıyor. İnsan bir kurgunun aşamalarını tamamlar gibi hissediyor. Ayrıca aklınıza estiğinde hemen bırakabiliyorsunuz kendiniz tanıdığınnızda. Görücü usulünde olumsuz karar verdiğinizde herkes bir şey soruyor çol dallanıp budaklanıyor

Bence zaten karşı taraf görücü usulü olsa da olmasa da her şeyi anlatıyorsa , özel vs ayrımı yapaıyorsa can sıkıcı bir durum. Bu da bence ilişkinin devam edip etmeyeceğine o kişinin doğru kişi olup olmadığına dair bence bir kriter. Yaşlarınız kaç?

Evlenmeden once hem akraba hem de ailemin onerdigi biriyle tanistim. Gayet de flort donemi yasadik ama anlasamayip ayrildik.
Ayrılığınız daha hayırlı ve güzel birlikteliklere yelken açmanıza vesile olsun. Şu an evli olup olmadığınızı anlayamadım, öyleyseniz mutluluklar.
Az daha teskin edilmeye ihtiyacım var, siz tecrübe sahibiymişsiniz hem. Baş başa rahatça vakit geçirebildiniz mi bahsettiğiniz tanıştırılarak başladığınız ilişkide? Bundan kastım birlikteyken yanınızda kimse olmaması değil. Birlikte vakit geçireceğiniz zaman önceden kimseye bildirimde bulunmanız gerekiyor muydu ya da eve döndüğünüzde neler yaptığınızı anlatmanız?.. Üniversitede çok güzeldi. Tabii ki ohh özgürlüğümü de elime aldım, her şeyi yaparım artık kafasında bir kız olmadım hiçbir zaman, sevgilim bile olmadı. Ama arkadaşlarınla ve karşı cinsle vakit geçirirken içinden geldiği gibi, kimsenin radarında olmadan ânı yaşamak çok sevdiğim ve istediğim bir şey. İşin içine bir "aracı" girince bu hissiyat kayboluyor mu?

Akrabalarımın beni tanıştırdığı görücü usulü kişiye ilk görüşte aşık oldum. Tanıdıkça da daha çok sevdim. 1-2 ay flört dönemimiz oldu. Şimdi evliyiz ☺
Ömür boyu mutluluklar dilerimm! :))
Ama bir-iki ay benim için çok kısaa, hızlı bir evlilik canlandı gözümde. Evet, flört yaşamışsınız ama sanki bir tık "Artık bu işin adını koyalım yavrum" direktifi gelmiş gibi mi aile ve akrabalarınızdan? Bunu istememm. Aşk harika bir şey, evlilikle taçlandırma kararı alana kadar kimsenin ilgisi ve bilgisi olmazsa... Tanışmamıza vesile olsunlar ve kendi hayatlarına baksınlar sjsjsjs.

Yokk kimse evlenin demedi. Ikimiz istedik hemen evlenmeyi. 6 ay içinde evlendik. Evlendikten sonra başlıyor bence gerçek aşk Teşekkür ederim

Üzülerek yazdıklarınıza sonuna kadar hak vermek durumundayım . Anlaşıldı, yorumlarda 360 derece değişen eğilimler yansıtmış olsam da buraya zaten kafamı kurcalayan meseleyi irdelemeye geldim ve eminim artık, aşk kadınıyız biz, başka türlüsü bize uymaz, bizi tatmin etmez. Evet, assla baskıcı bir ailem yoktur ama yine evet, ucundan da olsa bu işlerde herr daim bir parça aile, akraba, eş-dost teması vardır. Meğerki tamamen tesadüfen aynı akraba ortamında bulunup da sonra herkesin bilgisi dışında işi ilerletelim... Bu da pek mümkün görünmüyor. Yav anlatmaya çalıştığım, ailem bilmesin, ben de her hltı yiyeyim değil; aksine evlenmeden bazı şeylere sınır koyacak biriyim, anlayışım ve inancım bu yönde. Ama göz önünde, başkalarının iması altında, bilgisi dâhilinde bir ilişki bana zorrr

Ben 26. Henüz ciddi olarak görüştüğüm biri yok, aday var sadece. Tabii canım karşı tarafın böyle tutumları varsa zaten anlaşamayız, öyle biriyle tanıştırılma olmasa bile yürümez ilişki.

sekiz on sene flörtleşenler adamın içindeki öküzle evlenince tanışıyor yani şans Diyelim aşk neden olmasın hata daha güzel olur başka bir göz yakıştırmış sizi görücü usulü bence daha iyi

Evet, evet,o yüzden zaten görücü usulüne çok sıcak bakıyorum ama aynı zamanda çok da soğuk hissediyorum sjsjs. Şöyle:
Birlikte gece dışarı çıkıp ele ele saatlerce dolaşacaksın TAAK! "Kızım nere gidiyon gece gece gören olur boşver"
Baş başa bi' sinemaya, alış-verişe, yemeğe, parka, mesela çok severim göl kenarına gideceksin BAAM! "Uuu müstakbel damat beye bak, yine gezmelerde aşk kuşları!"
Ya da azcık sarılmak, dokunmak, öpmek ister insan; için kımıl kımıl olur, parlarsın, yükselirsin GÜÜM! "Şşş bahele, aşkitondan bi' haber var mıı anlat gız, hâline bakılırsa pek bi' keyifli işler yapmışınız ahihihihohoho"
Ve love finiş.

Üniversitedeki deli dolu zamanlardan çok uzak farklı böylesi.
Daha önce sevgilim olmasa da
Daha önce sevgiliniz yoksa ilişkilerinizde nasıl delidoluydunuz?
Bir de görücü var görücü var...
Nabrut diye bir blogger var,belki okuyan vardir. Onun evlilik hikayesine denk geldim . Buluşmalar hep evlilik üzerine olmuş, üçüncü görüşmede aileler tanışmis, sonra da zaten Nişan mişan falan.
Böyle insanlarin sayısı oldukça fazla, birkaç görüşmeye ailelerin tanıştığı.
Onun dışında görücü gibi değil de 'bir tanış bakalim' muhabbeti olanlar belki bir tık daha normal sevgili gibi oluyordur.
Ama görücü usulu,yani baştan beri ailelerin bildiği ilişkide beraber tatillere gitmek falan çok zor olur heralde. Benim çevremde normalde sevgilisiyle (tabii ailesine arkadaş diyip) tatile giden kızlar nisanlaninca evden rahat çıkamaz oluyorlar. Ailelerin yakın markajinda oluyor,kesin nisanlisiyladir diye. O rahatlık kalmıyor.
Yasin daha çok genç siye tahmin ediyorum. Ben olsam,senin gibi romantizme aç olsam hiç bu işlere girismezdim. Çevreme biraz daha kendimi açardım,biriyle tanışacak ortamlarda takılırdim.
Romantizm defterini açmadan kapatmaya hiç gerek yok

Kişiye göre değişir. Belki karşı taraf da aynı şeyleri istiyor ama muhatabını bulamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…