Akraba Aracılığıyla Tanışınca Flört Dönemi Rafa mı Kalkıyor?

Ayrılığınız daha hayırlı ve güzel birlikteliklere yelken açmanıza vesile olsun. Şu an evli olup olmadığınızı anlayamadım, öyleyseniz mutluluklar.
Az daha teskin edilmeye ihtiyacım var, siz tecrübe sahibiymişsiniz hem. Baş başa rahatça vakit geçirebildiniz mi bahsettiğiniz tanıştırılarak başladığınız ilişkide? Bundan kastım birlikteyken yanınızda kimse olmaması değil. Birlikte vakit geçireceğiniz zaman önceden kimseye bildirimde bulunmanız gerekiyor muydu ya da eve döndüğünüzde neler yaptığınızı anlatmanız?.. Üniversitede çok güzeldi. Tabii ki ohh özgürlüğümü de elime aldım, her şeyi yaparım artık kafasında bir kız olmadım hiçbir zaman, sevgilim bile olmadı. Ama arkadaşlarınla ve karşı cinsle vakit geçirirken içinden geldiği gibi, kimsenin radarında olmadan ânı yaşamak çok sevdiğim ve istediğim bir şey. İşin içine bir "aracı" girince bu hissiyat kayboluyor mu?
Evliyim uzun zamandir 😊 Ya simdi bu aile yapisina gore degisir. Ilk gorusmede ablamla gitmiştim ama yanımızda durmamisti mesela. Sonrasinda zaten telefonlarimizi aldik o sekilde konusmaya basladik. Beraber sinemaya da gittik piknik de yaptik yemege de ciktik normal gorustuk yani. Benim ailem sormuyordu naptiniz falan filan diye ama onunkini bilemem tabi. Anlatmiyordum pek bisi bulusurken de haber vermiyordum zaten ama tahmin ediyorlardir tabi 😊 Sonradan anlasamadigimiza karar verince aileme soyledim olmadi anlasamiyoruz diye onlarda siz bilirsiniz dediler oylece kapandi gitti.

Merhaba,

İlk konumu okumaktasınız. :KK15:

Son zamanlarda akrabalarımdan beni uygun gördükleri erkeklerle tanıştırmak isteyenler olmaya başladı. Ben bu tarz tanıştırılmalara karşı biri değilim ama aşka çok önem veririm. Daha önce sevgilim olmasa da hayalini kurduğum birliktelik hep romantik anlarla süslüydü; âşık olmak, sevdiğim adamla doya doya flörtleşmek istiyordum. Şimdi akrabalarımın tavsiye ettiği kişiyle görüşürsem bu güzelliklerden mahrum kalacakmışım gibi geliyor. Elbette ha deyince evlenecek değiliz fakat bir şeyler hep tanıdıkların denetimi altında sürecek, karşımdakinin ruhunu derinlemesine tanıyamayacakmışım gibi geliyor.

Öyleyse sevgilini kendin seç dediğinizi duyar gibiyim fakat ortamım her zaman karşıma tanıdıkların önerdiği gibi dengim, anlaşabilme potansiyelim yüksek insanlar çıkarmıyor. Aracı olmak isteyenleri seviyor ve takdirlerine değer veriyorum.

Bu hususlarda tecrübesi olan; düşüncemde haklı olup olmadığımı değerlendirmek, tavsiyede bulunmak isteyenleri yoruma bekliyorum.
ayenen sizizn yaşadığınızı yaşadım , aşk evliliği istedim olmadı . sonra akrabalarımın söylediği birirni kabul ettim konuştuk , kafalarımız uyuştu evlendik . kör kütük aşık oldummu hayır , ama seviyorum ve mutluyum . çok yamukta yapamaz , yaptığı anda tüm akraba eş dost rezil olur .aileside bu rezilliğe karşı çıkar .

Ama nasıl? Kafamda canlandıramıyorum. Sanki modern zaman görücü usulü gibi sürekli aile yanında görüşülecek, konuşmalar hep evlilik odaklı olacakmış gibi geliyor. Üniversitedeki deli dolu zamanlardan çok uzak farklı böylesi.
Şimdi işler hiç öyle yürümüyor önce birbirlerinin telefonunu alıp sohbet ediyorlar sonra cafede yemekte birbirleriyle buluşuyorlar aileden biri olmuyor.
Ama tabii işler ilk andan itibaren ciddi oluyor.

İşte ondan korkuyordum. Ya hep biri yanında görüşmesek bile aileler daha olayın en başından müdahil olmuş olacak, sürekli ilişki hakkında onların soru ve yorumlarına muhatap kalacağız, dolayısıyla birlikte geçireceğimiz en basit bir anın bile romantikliği ve özeli kalmayacakmış, akrabalara ve ailelere sürekli bildirim gider gibi bir cümbüşün içine düşecekmişiz gibi geliyordu. Konuma yorum yazanlardan bunu destekleyen ya da karşı çıkan yorumlar geldi, arada kaldım son durumda.
Bu sizin en baştaki tutumunuza bağlı. Ben kimseye5 geri bildirim yapmadım hiç biriyle ilgili. Olumsuz olanlarda anlaşamadık bitti dedim. Yani bir tarafi5suclayici konuşmamak lazım çünkü bu akraba çevresinde büyüyor. Karşı taraf da aynı hassasiyette olmalı

Merhaba,

Son zamanlarda akrabalarımdan beni uygun gördükleri erkeklerle tanıştırmak isteyenler olmaya başladı. Ben bu tarz tanıştırılmalara karşı biri değilim ama aşka çok önem veririm. Daha önce sevgilim olmasa da hayalini kurduğum birliktelik hep romantik anlarla süslüydü; âşık olmak, sevdiğim adamla doya doya flörtleşmek istiyordum. Şimdi akrabalarımın tavsiye ettiği kişiyle görüşürsem bu güzelliklerden mahrum kalacakmışım gibi geliyor. Elbette ha deyince evlenecek değiliz fakat bir şeyler hep tanıdıkların denetimi altında sürecek, karşımdakinin ruhunu derinlemesine tanıyamayacakmışım gibi geliyor.

Öyleyse sevgilini kendin seç dediğinizi duyar gibiyim fakat ortamım her zaman karşıma tanıdıkların önerdiği gibi dengim, anlaşabilme potansiyelim yüksek insanlar çıkarmıyor. Aracı olmak isteyenleri seviyor ve takdirlerine değer veriyorum.

Bu hususlarda tecrübesi olan; düşüncemde haklı olup olmadığımı değerlendirmek, tavsiyede bulunmak isteyenleri yoruma bekliyorum.
Biz bir nevi modern görücü usulü olarak tanıştık..eşimin arkadaşı ile benim arkadaşım ortak olunca bizi tanıştırdılar.evet haklısınız direk evlilik niyetiyle başlayınca fazla sonuç odaklı oluyor..daha ilk haftalardan kv dem annemle tanışmak istemişti. Üç ay zor tutabildim bide arkadaş tanistirdi yani akraba olsa iyice darlayacaklar demek..biz bes ayda nişan bir buçuk senede düğün yaptık...düşünüyorum da delilikmis aslında bu kadar çabuk karar vermek.cok şükür eşimden yana sıkıntım yok ama ya olsaydı..üç beş ayda tanıdıgin adamla evlilik yoluna girmek şimdiki aklımla saçma geliyor.
Sizde tanışın flörtü kısa tutmayın diyeceğim ama kulaklarınızı herkese kapamaniz gerekiyor

Ben 12 yil once akraba israriyla esimle tanistirildim. Bi kafede bulustuk o tekti bnm yanimda sadece akrabam vardi bizi tanistirdi ve oradan ayrildi. Biz oturup sohbet ettik kalkarken telefon numarami istedi ve biz 2 sene sonra evlendik.
1 sene boyunca gayette flort ettik gezdik eglendik birbirimizi yeterince tanidik aileler de hic mudahil olmadi, sonra esim evlilik teklifi etti bnm de kabul etmemle nisan yapildi 8 ay falanda nisanli kaldiktan sonra evlendik. Yani ben 12 yil onceden bahsediyorum ki simdi daha da modernlesti herkes 😅 Birileri tarafindan tanistirilma fikrine uzak olmayin ama baktinizki sizi tanistiracak olanlar olaya cok mudahil oluyor ona izin vermeyin sadece tanistirip kenara cekilsinler. Birde ben tanistigimdaki kriterim suydu eger esim ordan kalkarken numarami istemeyip aracilarla haber gonderecek olsayd kesinlikle kabul etmiycektim, ama numarami istedigi icin kimse aramiza girmemis oldu tamamen butun iletisimi biz kurduk.

Hayır neden öyle olsun ki eskidenmiş o. Onlar sadece aracı olur, ne zaman ciddi boyuta taşıyacağınıza veya taşımayacağınıza siz karşılıklı olarak karar verirsiniz.

Merhaba,

Cok fazla edemezsin biranonce evlenin gozuyle bakilir

Ya benim gördüğüm birileri aracı olduğu zaman flört ediyorsun evet hemen nikah masasına oturmuyorsun ama hep bir göz üzerinde oluyor sanki. Yani ben yaşamadım ama gözlemledim nasıl gidiyor alistiniz mi birbirinize buluşuyor musunuz evlilik olacak mı gibi saçma sapan sorular sormaya kendinde hak görenler çıkıyor.

Merhaba,
Neyin tavsiyesini verelim kendim de bulamıyorum demişsiniz.görücü usûlü bir şekilde flört etmeyi iyi bilen birine denk gelebileceğinizi düşünmüyorum.adam flört etmeyi becerebilse görücü usûlüne kalmaz zaten.bu dediklerinizi istemeyen kadın yoktur heralde.çok dikkate alınacak, çok farklı istekler değil zaten.kime sorsan bunlqrı söyler ama karşınıza çıkmıyormuş işte ne yapabiliriz? Olmuyorsa olduğu kadara razı geleceksiniz.falım reklamlarındaki gibi adam mı yollayalım size flört edecek? Bu arada olumlu düşüncenize hayranım daha sevgiliniz bile olmamış.

Merhaba,

Kuzenim sözlenmişti sözlüsünün ilkokul ve komşusu olan arkadaşıyla bi tanış dediler şuan 3 yıldır evliyiz 1 tane de çocuğumuz var ☺️ bende karşıydım ilk görüşmede hoşlanmasam heralde bir daha görüşmezdim

ister istemez akraba ortamında biliyor millet, ben belki takılıcam geçicem kime ne ama onlar bildikleri için, evlenirler niyetiyle tanıştırmış oluyorlar. o baskıyı üzerinde hissetmeyen insan azdır diye düşünüyorum. bi de arkadaş çevresi olsa olumsuz, can sıkıcı bir durumda koparırsın iletişimi, görüşmezsin ortak kişilerle de dert değil ama akrabayı atamazsın satamazsın, illa ki bi görüşme durumları oluyor.

Akraba değil de kız arkadaşlarımın eşlerinin arkadaşlarıyla tanışıyorum. Bir sıkıntı olmuyor olmadığında ki bugüne kadar olmadı ve hala bekarım :) erkek tarafı arkadaşına ne diyor bilmeyip aşırı merak da etmeme rağmen sormuyorum, kendim de arkadaşıma inciğini cinciğini anlatmıyorum açıkçası. Baskı filan da olmuyor tanıştırmış aradan çekiliyorlar zaten

X